Google Pixel kan inte höra samtal såvida inte telefonen har startats om och andra relaterade problem

#Google #Pixel är den första modellen i sitt slag som är en efterföljare till Nexus-serien av smartphones. Detta är Googles officiella flaggskeppsenhet som släpptes i slutet av förra året som erbjuder en oskadlig Android-upplevelse. Bortsett från att ha en bra byggkvalitet och använda toppen av linjen hårdvarukomponenter får denna modell alltid de officiella Android-uppdateringarna så snart Google släpper den precis som vad Apple gör för iOS. Även om många använder den här telefonen som sin pålitliga dagliga drivrutin finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med att Google Pixel inte kan höra samtal om inte telefonen startas om och andra relaterade problem.

Om du äger en Google Pixel eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

Pixel hör inte samtal såvida inte telefonen startas om

Problem: När jag försöker ringa kommer det att säga att det ringer, då kommer det att vara kopplat till nedräkningsuret men jag hör inte någon. Jag måste starta om min telefon för att få den att ringa samtal. Vi var utanför stan på semester och telefon fungerade bra. Kom hem och problemen började igen.

Relaterat problem: Har du en Google-pixel. Och när jag får samtal kan jag inte höra, men den som ringer kan höra mig. Det här problemet händer också med röstsamtal och skype-samtal. När jag har gjort en omstart försvinner frågorna i cirka 40 minuter och börjar sedan igen. Jag märker att telefonen blir riktigt varm också.

Lösning: Eftersom problemet tillfälligt försvinner när du startar om telefonen är det första vi gör att felsöka telefonprogramvaran eftersom det kan orsakas av något fel. Starta din telefon i säkert läge.

  • När telefonen är påslagen trycker du på strömbrytaren tills du ser avstängningsprompt.
  • Tryck och håll ner strömmen tills du ser snabbstartpromoten och släpp sedan.
  • Tryck på ok för att bekräfta

Kontrollera om problemet uppstår i det här läget. Om det inte gör det kan problemet orsakas av en av apparna som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.

Om problemet fortfarande uppstår i felsäkert läge, fortsätt sedan med felsökningsstegen nedan.

  • Ta bort telefonens SIM-kort och försök sedan sätta i det i en annan telefon. Kontrollera om samma problem inträffar på den andra enheten. Om det gör det kan problemet orsakas av ett nätverksproblem eller ett felaktigt SIM-kort. Du måste kontakta din operatör angående denna fråga.
  • Försök stänga av Bluetooth-omkopplaren på telefonen och kontrollera om problemet fortfarande uppstår. Om din telefon är ansluten till en annan Bluetooth-enhet kan ditt samtal dirigeras till den här enheten vilket resulterar i det här problemet.
  • Torka av cache-partitionen på telefonen från återställningsläget.
  • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.

Skulle ovanstående steg inte lösa problemet föreslår jag att du säkerhetskopierar dina telefondata och sedan gör en fabriksåterställning. När återställningen är klar ska du inte installera någonting i telefonen ännu utan kolla istället om problemet fortfarande uppstår. Om det gör det måste du ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Pixel slås inte på tidigare Google-meny

Problem: Telefonen slås inte på förbi Googles startmeny. Försökte alla felsökningar och till och med återställningsläget återställs och det kommer fortfarande inte att passera det här. Det är en mycket ny telefon utan vätska eller fysiska skador. Det fanns några mindre avgiftsproblem tidigare men det är helt nytt och oväntat.

Lösning: Om du redan har utfört en fabriksåterställning från återställningsläget och problemet fortfarande uppstår är det mycket troligt att det redan kan vara ett hårdvarorelaterat problem. Det bästa sättet att fortsätta i det här scenariot är att föra telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Pixel laddas inte efter att ha blivit våt

Problem: Jag tappade min telefon Google Pixel i cirka 2 meter vatten under mindre än fem sekunder. Jag drog ut den och stängde av den direkt. Sedan placerade jag den i ris. Telefonen slås på men laddas inte och kameran öppnas inte. Tror du att det inte går att reparera? Något jag kan göra? Andra appar fungerar men ofta stängs kameraslangen helt enkelt av. Jag behöver den här telefonen för att fungera ... det har viktiga appar jag behöver för arbete som kommer att kräva en hel del tid och ansträngning för att få åtkomst till en ny enhet igen

Lösning: Även om den här telefonen är stänkbeständig kommer dunkning i vatten att ha en negativ inverkan på enheten. Det första du bör göra i det här fallet är att se till att telefonen är torr. Torka av utsidan av telefonen med en torr trasa. När detta är gjort måste du placera telefonen i en påse med ris i minst 48 timmar. Riset tar upp fukten inuti telefonen. Så snart detta är gjort, rengör telefonens laddningsport med en burk med tryckluft och se till att smuts eller skräp som sitter fast i porten tas bort. Ladda din telefon i minst 20 minuter. Om telefonen inte laddas och om kameraprogrammet inte öppnas kan din telefon vara vattenskadad. Du kan bekräfta detta ytterligare genom att kontrollera klistermärken för vätskeskadaindikator på telefonen som finns i SIM-kortplatsen. Om klistermärkets färg är rosa eller röd har telefonen drabbats av vattenskador. Det bästa du kan göra just nu är att föra enheten till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Pixelskärmen slås inte på

Problem: ok, så här är problemet ... det finns väldigt små sprickor på skärmen och den minsta böjningen på skärmen, även om jag fortfarande har sett telefoner fungera med en sväng i den. ljudet och allt fungerar när jag slår på det, och jag vet när batteriet är dött eftersom det vibrerar, men skärmen är död och kommer inte att slås på alls. Jag har försökt återställa det och starta om och allt men ingenting har fungerat ... jag hoppas att du vet vad problemet är för jag ser inte fram emot att gå till en butik och betala för att fixa det.

Lösning: Tyvärr ser det ut i detta fall att skärmen redan är fysiskt skadad vilket orsakar att den inte fungerar. Det bästa du kan göra just nu är att ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad. Det är mycket troligt att du kommer att behöva byta ut den här skärmen.

Pixel startar inte

Problem: Vi kommer från ön Guam, ett USA-territorium. Min dotter Claire fick en gåva av en enhet av Google-pixlar från att gå med i doodle 4 google-tävlingen och efter att ha använt dem två gånger har den blivit låg i batteri satte vi in ​​laddaren i den och fick reda på att den inte längre startar. Sedan dess försöker jag hitta lösning online felsöka problemet men det är fortfarande detsamma och ingen indikation på ström eller ljus. Vi har inget försäljningskvitto eftersom det bara var en gåva från Google så vi kan inte ta med eller skicka dem antingen till någon kundsupport.

Lösning: Vad du först vill göra i detta fall är att rengöra laddningsporten på telefonen med en burk med tryckluft. Se till att ta bort smuts eller skräp i denna port eftersom det kan förhindra att telefonen laddas. Därefter försöker du ladda telefonen med en annan laddkabel och en väggladdare som har testats för att fungera på en annan enhet. Om telefonen fortfarande inte slås på måste du ta med den här enheten till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Pixel laddas inte

Problem: Hej, sedan igår har jag problem med att ladda min Google Pixel-telefon. Den här telefonen är 4 månader gammal. Jag använde 3 kablar från tre olika källor.

-Original 5X Laddare och kabel hemma: laddas inte. Jag vet inte hur. Det laddades halvt om natten

-Original kabel från en dator på jobbet. Laddar inte.

-En arbetskamerakabel från en annan strömkälla. Jag såg skärmen säga ladda långsamt

Jag noterade att det är mycket svårare att kabeln stannar kvar på kontakten. Jag startade om terminalen två gånger på 9% av batteritiden. Jag tappar min telefon.

Relaterat problem: Hej, jag har nyligen fått kontrakt med EE ... Den 31 december .. jag missbrukar inte min telefon och använder ofta ... Min telefon är min stolthet och glädje men har inte haft tillräckligt med pengar för att sätta upp en försäkring än .. min laddare fungerar inte av någon anledning när jag inte laddar min telefon, sätter jag laddaren tillbaka i lådan ... USB-laddningskabeln fungerar och laddar min telefon men till en kostnad av det tar 4 timmar att ladda min pixel ... Detta påverkar mig verkligen eftersom jag har en mycket livlig livsstil snälla hjälp.

Lösning: vad du kan göra just nu i det här fallet är att rengöra laddningsporten på telefonen med en burk med tryckluft och sedan kontrollera om den laddas normalt. Om det inte gör så försök att säkerhetskopiera dina telefondata, gör sedan en fabriksåterställning för att kontrollera om en programvarufel orsakar problemet.

Om problemet kvarstår måste du ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss genom att använda detta formulär och se till att vara så detaljerade som möjligt. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.