Google Pixel Buds vs Apple AirPods bästa trådlösa öronsnäckor 2020

Trådlösa öronsnäckor har kommit långt sedan starten. Medan du fick ett anständigt par hörlurar var det krångel, med tanke på mängden alternativ, kan detsamma sägas om trådlösa öronsnäckor. Topptillverkare som Skullcandy, Bose, Sennheiser etc är banbrytande inom detta område och har gett oss otaliga produkter under åren. Men företag som Apple och Google har också sina egna unika erbjudanden, åtskilda från vad som säljs av andra företag på marknaden. Apple lanserade AirPods i slutet av 2016. Hörlurarna var ganska små och innehöll många sensorer inuti för några coola funktioner. Men folk klagade över att dessa var oerhört dyra för trådlösa hörlurar.

Google Pixel-knoppar vs Apple AirPods

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

GoogleGoogle Pixel-knoppar159

ÄppleApple Airpods147

Och 2017 meddelade Google Pixel Buds. Detta är Googles svar på AirPods, och det är tydligt att öronsnäckorna fick imponera. De är inte helt trådlösa som AirPods (vilket inte är en dålig sak), vilket i princip innebär att du inte tappar det så lätt. Det finns några coola knep under också, vilket utan tvekan kommer att göra beslutet lättare. Så hur går Googles nya erbjudande mot AirPods? Låt oss ta en titt på det.

Google Pixel Buds vs Apple AirPods bästa trådlösa öronsnäckor

Google Pixel-knoppar

Funktioner

Pixel Buds har en mycket enkel design. Hörlurarna hålls ihop med ett repliknande material, vilket ger det en mycket rå look. Som vi nämnde ovan kommer detta rep / tråd att säkerställa att du aldrig kommer att behöva söka efter ett av dina öronsnäckor igen, eftersom de båda kommer att vara tillsammans hela tiden. När vi går vidare fungerar öronsnäckorna också som en pekplatta av sortering, vilket gör det möjligt för användare att interagera med det. Det finns dock inga fysiska knappar.

Fördelar och nackdelar

En av funktionerna som jag personligen älskar är förmågan att översätta konversationer i realtid med Pixel Buds. Att använda den här funktionen är ganska enkelt. Användaren måste knacka och hålla i hörlurarna och säga något på sitt språk. Den anslutna Pixel-telefonen översätter sedan de ord du sa till det språk du väljer, helst för en person nära dig. Denna person kan sedan säga något på sitt modersmål för att telefonen ska översätta den och skicka över ljudet till Pixel Buds. Allt detta händer ganska snabbt, så det finns ingen som helst fördröjning. Denna funktion är fortfarande ganska ny och otestad, så dess genomförbarhet kan inte bekräftas. Men om det fungerar som Google hävdar, så är vi säkra på att det kommer att vara svårt att slå.

Batteriets livslängd för Pixel Buds är bara fem timmar. Detta trots att man packat ett batteri på 120 mAh, vilket är nästan dubbelt så stort som AirPods. Fem timmar på full laddning räcker verkligen inte, men med tanke på hur AirPods erbjuder samma batterilivslängd, är vi svagt besvikna. Pixel-knopparna saknar också rörelseavkänning, dubbla optiska sensorer etc, som bara finns på Apple AirPods. Så trots att Pixel Buds kommer med en solid funktionsuppsättning, har det visat sig sakna i vissa områden. Pixel-knopparna är tillverkade med Pixel-telefoner i åtanke, så även om det fungerar bra på alla Bluetooth-kompatibla smartphones, surfplattor och datorer, kommer vissa funktioner (som översättning) att begränsas till Pixel-telefoner. Så om du inte har en Pixel-telefon till ditt förfogande kanske du inte kan använda alla dess funktioner.

Prissättning

Pixel Buds sätter dig tillbaka med $ 159, 99, vilket är relativt dyra jämfört med andra öronskydd, men med tanke på vad det ger till bordet, tycker vi att det inte är för dyrt. Det är uppenbart att Google vill marknadsföra Pixel Buds som ett alternativ till AirPods, vilket förklarar varför det är priset samma som Pixel Buds.

Apple AirPods

Funktioner

Apple AirPods har en mycket enkel design. Utifrån ser de ganska mycket ut som EarPods men utan tråd. Men det finns mycket mer än det. Enheten levereras med en rad sensorer under, inklusive W1-chipet som gör det möjligt att få förbättrade funktioner som rörelsedetektering, dubbla optiska sensorer och dubbla strålbildande mikrofoner. Kombinationen av dessa funktioner ger en verkligt spännande upplevelse för kunderna.

Fördelar och nackdelar

En av de största positiven med AirPods är att den levereras med stöd för alla Bluetooth-enheter. Men du kommer inte att kunna använda några av de avgörande funktionerna i AirPods om du inte har en iPhone. Låt oss säga att du har en Android-telefon. Tja, om du kopplar ihop AirPods med dessa kommer du bara kunna lyssna på musik och kanske föra telefonsamtal. Några av de väsentliga funktionerna har varit begränsade till iPhones.

Dessutom är ljudkvaliteten på AirPods verkligen inte upp till märket. Eftersom de inte exakt är hörlurar i hörseln, sipprar ljudet ut ur örat oftare än inte. Det betyder också att du troligtvis kommer att höra bakgrundsljudet när du helt enkelt vill koppla av med några låtar. Detta kan vara en dealbreaker för många, med tanke på att du spenderar detta stora belopp på ett par hörlurar. Men AirPods har dess fördelar som vi har nämnt ovan, så inte allt hopp går förlorat.

Jag gillar personligen det faktum att AirPods, trots att de har ett 62 mAh-batteri, varar nästan samma tid som Pixel Buds, som kommer med ett 120 mAh-batteri under. Detta visar att Apple har lagt mycket arbete på batteriet i AirPods. Det är också möjligt att W1-chipet inuti håller saker att fungera effektivt.

Prissättning

Apple AirPods kan köpas från en mängd olika återförsäljare för $ 159, vilket sätter det i samma liga som Pixel Buds. Det här är fantastiska örhängen, utan tvekan. Av personlig erfarenhet kan jag dock dra slutsatsen att det helt enkelt inte är värt det bidrag du betalar. De funktioner som den har är ganska coola, men vi är säkra på att du kan få bättre ljudkvalitet på konkurrerande Bluetooth-hörlurar.

Slutsats

Medan båda telefonerna har sin egen uppsättning av för- och nackdelar, kan vi slutligen säga att Pixel Buds är ligor före AirPods, även när det gäller funktioner. Medan en del av dess funktionalitet är begränsad till Pixel-telefoner, är Googles innovation det som tar kakan här. Båda hörlurarna är trådlösa, så du hittar inga problem med avseende på kompatibilitet. Eftersom batteritiden också är på nivå är den enda frågan varumärkesinställningen. Det är också viktigt att välja hörlurar baserat på den telefon du har. Om du bär en Pixel eller Pixel 2, är det ingen brain att få Pixel Buds. Men om du är förvirrad i Apple-ekosystemet är du förmodligen bättre med AirPods. Välj vist.

Google Pixel-knoppar vs Apple AirPods

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

GoogleGoogle Pixel-knoppar159

ÄppleApple Airpods147