Google Pixel 3 XL-skärmen förblir svart efter samtal

Det är helt normalt att telefonens skärm blir svart under samtal, men ett fall som nämns nedan berättar en något annorlunda historia och en som kräver ingripande. I grund och botten vill en Google Pixel 3 XL-användare ha hjälp eftersom telefonens skärm förblir svart 5 sekunder efter att samtalet avslutades. Genom design har en Pixel-enhet en närhetssensor framför som gör att skärmen blir svart på samtal. Detta händer när telefonen känner att ditt ansikte är nära skärmen. Skärmen bör slås på omedelbart men när telefonen inte finns någonstans nära ditt ansikte.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Google Pixel 3 XL-skärmen förblir svart efter samtal

Hej. Mina namn Russta och min mamma fick den nya Pixel 3 xl bara några dagar efter jul. Hon har redan stött på några stora problem med hårdvaran. Först, när hon svarar på ett telefonsamtal, blir skärmen helt svart och hon kan inte komma åt det förrän cirka 5 sekunder efter att samtalet avslutats. En videosamtal-app som hon använder för att prata med min pappa som bor någon annanstans gör henne skärmen svart och gör den värdelös. Röstbrevlåda fungerar inte heller för henne. Även om vi försökte starta om telefonen fungerade det inte, och jag kunde inte hitta någon annan med liknande problem online. Hoppas att du kan hjälpa!

Lösning: Det kan finnas ett antal olika orsaker till detta problem. Följ våra förslag nedan om vad du kan göra för att lösa problemet.

Tvungen startar om

Ibland kan den här enkla proceduren åtgärda buggar som utvecklats efter att systemet har körts under lång tid. Genom att manuellt tvinga din Google Pixel 3 Xl att starta om simulerar du i princip ett batteridrag, vilket i äldre mobiler med flyttbara batteripaket var ett effektivt sätt att uppdatera systemet. Om du inte har provat den här ännu, här är stegen som du kan göra:

Tvungen omstart rensar RAM-minnet och uppdaterar systemet i allmänhet. Om orsaken till det samtalsproblem du har är tillfällig kan det försvinna efter en omstart. Försök starta om din Google Pixel 3 på detta sätt:

Håll ned strömbrytaren i 30 sekunder eller ännu mer och släpp den när logotypen visas på skärmen.

Till skillnad från andra enheter där du måste trycka på och hålla ett par tangenter, behöver du bara strömbrytaren på Pixel-telefoner och igen, det är hårt anslutet att svara på det. Så om det faktiskt startar upp skulle det vara slutet på problemet men försök att göra det några gånger till om det första försöket inte fungerade. Efter det och din enhet fortfarande inte svarar, prova nästa lösning.

Installera Android OS-uppdateringar (systemuppdateringar)

Android utvecklas så att nya buggar och problem kan hända då och då. För att minimera risken för att buggar utvecklas, vill du se till att programvaran kör den senaste Android-versionen. Se till att ställa in din Pixel 3 XL så att du installerar uppdateringar automatiskt så att du inte missar någonting.

Liksom Android-operativsystem behöver appar regelbundet uppdateringar för att hålla sig i optimal form. Gör det en punkt att installera appuppdateringar när de är tillgängliga.

 1. Öppna appens Play Store-app.
 2. Tryck på menyikonen.
 3. Klicka på Mina appar och spel.
 4. Appar med tillgängliga uppdateringar märks "Uppdatera."
 5. Om en uppdatering är tillgänglig trycker du på Uppdatera.
 6. Om fler uppdateringar är tillgängliga trycker du på Uppdatera alla.

Stäng eller avsluta appar manuellt

Ibland är det man behöver för att lösa ett problem problem manuellt stänga en problematisk app. Se till att göra det för varje app du har problem med. Så här gör du:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Appar & aviseringar.
 3. Hitta appen Telefon och knacka på den. Om det behövs, tryck på Appinfo innan appen.
 4. Tryck på Force stop.

Rensa app-cache

Ett annat sätt att felsöka telefonappen är genom att rensa cache. Följ dessa steg för att rensa en appcache i din Google Pixel 3 XL:

 1. Från en startsida trycker du på och sveper upp för att visa alla appar.
 2. Gå till Inställningar.
 3. Klicka på Appar & aviseringar.
 4. Klicka på Se alla "xx" -appar.
 5. Klicka på lämplig app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache.
 8. Starta om din Pixel 3 XL.

Rensa appdata

Om ingenting förändras efter att radera telefon-appens cache är ett felsökningssteg genom att ta bort appens data. Detta kommer att återställa appen till dess fabrikstillstånd. Om ett fel inträffade efter att den här appen hade uppdaterats eller om något har ändrats kan det hjälpa. Följ stegen nedan för hur du rensar en apps data:

 1. Från en startsida trycker du på och sveper upp för att visa alla appar.
 2. Gå till Inställningar.
 3. Klicka på Appar & aviseringar.
 4. Klicka på Se alla "xx" -appar.
 5. Klicka på lämplig app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa data.
 8. Starta om din Pixel 3 XL.

Använd en annan app

Om problemet orsakas av ett fel i själva appen och det inte kan åtgärdas på din nivå, bör du fortfarande kunna ringa ett samtal med andra appar. Det finns många app som du ringer till i Google Play Store så det är upp till dig vad du ska använda.

Starta till säkert läge

Om ingenting fortfarande fungerar efter att ha försökt använda en annan app, vill du kontrollera om en tredje parts app står bakom besväret. För att göra det vill du starta om din enhet till säkert läge. När telefonen börjar köras i säkert läge kan du inte använda någon app du har lagt till, som kallas tredjepartsappar. Det du kan använda för att ringa är den aktuella Telefon-appen som bara levererades med programvaran.

Så här startar du upp enheten i säkert läge:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 2. Tryck på och håll ner strömmen på skärmen.
 3. Klicka på OK.
 4. När du ser "Säker-läge" längst ner på skärmen, vänta för att se om problemet försvinner.

När telefonen körs i säkert läge kan du försöka replikera problemet genom att ringa någon som använder appen. Om det fungerar normalt och skärmen inte blir svart är det en tydlig indikation på att det finns ett problem med appen. Så här identifierar du vilka av dina nedladdade appar som orsakar problemet:

 1. Om du vill lämna säkert läge startar du om enheten.
 2. En och en, avinstallera nyligen nedladdade appar. Starta om enheten efter varje borttagning. Se om att ta bort den appen löste problemet.
 3. När du har tagit bort appen som orsakar problemet kan du installera om de andra apparna som du har tagit bort.

Återställ nätverksinställningar

En av orsakerna till att vi kan tänka på det kan orsaka problemet du har är felaktig nätverkskonfiguration. Om du vill rensa de aktuella inställningarna och tvinga enheten att ställa in dem igen kan du göra felsökningen Återställ nätverksinställningar. Återställning av nätverksinställningar raderar alla tidigare anslutna wifi-nätverk, wifi-lösenord, VPN-inställningar och mobilinställningar. Att göra det:

 1. Öppna enhetens app Inställningar app Inställningar.
 2. Tryck på System.
 3. Klicka på Avancerat.
 4. Klicka på Återställ alternativ.
 5. Klicka på Återställ Wi-Fi, mobil och Bluetooth.
 6. Om du inte ser "Avancerat" trycker du på Nätverk och internet> Mer t> Återställ Wi-Fi, mobil och Bluetooth.
 7. Längst ner klickar du på Återställ inställningar.

Återställ appens inställningar

Vissa användare lyckades få sina enheter att fungera genom att rensa sina nätverksinställningar. Om du inte har provat det här är vad du behöver göra:

 1. Från en startsida klickar du på pilikonen upp för att visa alla appar.
 2. Gå till appikonen Inställningar.
 3. Klicka på System About-ikonen.
 4. Klicka på Återställ alternativsikonen.
 5. Välj mellan följande:
 6. Återställ Wi-Fi, mobil och Bluetooth
 7. Återställ appens inställningar
 8. Radera alla data (fabriksåterställning)
 9. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR. Om du uppmanas att ange PIN-koden, lösenordet eller mönstret.
 10. Tryck på RESET SETTINGS för att bekräfta.

Fabriksåterställning

Detta kan vara drastiskt men fabriksinställning är nödvändigt i denna situation. Genom att torka av enheten vill du ta reda på om ett okänt programfel är orsaken till problemet. Om problemet försvinner efter en fabriksåterställning, beror det antagligen på ett fel unikt för din enhet. Se till att säkerhetskopiera dina personuppgifter i förväg. Du vill också ta bort ditt Google-konto från enheten för att undvika problem relaterade till Factory Reset Protection.

För att återställa din Pixel 3 XL till fabrik:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Se till att du känner till användarnamn och lösenord för Google-kontot i telefonen.
 3. Öppna Inställnings-appen.
 4. Tryck på System.
 5. Klicka på Avancerat.
 6. Klicka på Återställ alternativ.
 7. Klicka på Radera alla data (fabriksåterställning) och sedan Återställ telefon. Ange din PIN-kod, mönster eller lösenord om det behövs.
 8. Om du vill radera all data från telefonens interna lagring klickar du på Radera allt.
 9. När din telefon har raderat väljer du alternativet att starta om.
 10. Ställ in din telefon och återställ dina säkerhetskopierade data.

Kontakta din nätoperatör

Om din telefon tillhandahölls av din operatör rekommenderar vi att du får hjälp av dem om problemet fortsätter efter en fabriksåterställning. Det kan finnas ett firmware- eller kodningsproblem som får skärmen att bli svart. Det är också möjligt att det kan vara ett problem med närhetssensorn. Du vill låta en expert kontrollera telefonen så att den kan repareras vid behov.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.