Google Pixel 3 Bluetooth fortsätter att koppla från headsetet

När det gäller att fixa Bluetooth-problem på Google Pixel 3 finns det bara så mycket som en slutanvändare kan göra. I det här inlägget visar vi dig felsökningsstegen som du kan göra om du har ett Bluetooth-problem på en Pixel 3.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Google Pixel 3 Bluetooth fortsätter att koppla från headsetet

Min Pixel 3 förblir inte ansluten till min Beats trådlös 3. Jag har försökt ansluta till andra Bluetooth-högtalare och den förblir ansluten utan problem. Jag har återställt anslutningarna flera gånger men det fortsätter att koppla bort. Anslutningen börjar bra men när jag låser min telefon och den lossnar anslutningen med hörlurarna. Finns det något jag kan göra för att lösa problemet? Jag har till och med haft hörlurarna anslutna till en väns iphone och det fungerar perfekt.

Lösning : Det finns ett antal möjliga orsaker till alla Bluetooth-problem. För att veta vad som orsakar det specifika problemet på din Pixel 3, måste du göra en uppsättning felsökningssteg.

Tvinga om omstart

Innan du utför någon avancerad felsökning är det alltid en bra idé att uppdatera systemet genom att starta om det. Håll helt enkelt på strömbrytaren i cirka 10 sekunder. Vänta sedan på att telefonen ska slutföra omstartssekvensen och kontrollera hur Bluetooth fungerar.

Installera uppdateringar

Som Googles egen baby är Pixel-ägare de första som upplever vad Android har att erbjuda. Detta ger dem skryta rättigheter över ägare som inte är Pixel och Nexus på kort sikt. Saken är att det inte finns något perfekt system och Android-operativsystemet har betydande buggar på sina tidiga versioner. Det är ingen överraskning att många tidiga adoptörer ofta klagar på problem när en ny större Android-uppdatering släpps. Om ditt Bluetooth-problem inträffade efter installation av en uppdatering föreslår vi att du håller systemet uppdaterat för att se om det försvinner efter en tid. Vissa buggar fixas av utvecklare när de följer med och vissa Bluetooth-problem på Pixels behandlas på samma sätt. Se till att din enhet är redo att uppdateras när det finns nya Android-versioner i luften.

Detsamma gäller för dina appar. Se till att hålla dem uppdaterade.

Sök efter dåliga tredjepartsappar

På tal om appar finns det en chans att en av dem kan vara orsaken till detta Bluetooth-problem. Om du vill kontrollera startar du om telefonen till Safe Mode och ser hur Bluetooth fungerar. När du kör i Safe Mode kommer alla tredjepartsappar att stängas av. Så om Bluetooth-anslutningen körs normalt och inte kommer att kopplas från hörlurarna måste en dålig app orsaka den.

Så här startar du om Pixel 3 till säkert läge:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 2. Tryck på och håll ner strömmen på skärmen.
 3. Klicka på OK.
 4. När du ser "Säker-läge" längst ner på skärmen, vänta för att se om problemet försvinner.

Kom ihåg att säkert läge blockerar tredje parts eller nedladdade appar. Om problemet försvinner i säkert läge kan du satsa att en av apparna är skylden. Så här identifierar du vilka av dina nedladdade appar som orsakar problemet:

 1. Om du vill lämna säkert läge startar du om enheten.
 2. En och en, avinstallera nyligen nedladdade appar. Starta om enheten efter varje borttagning. Se om att ta bort den appen löste problemet.
 3. När du har tagit bort appen som orsakar problemet kan du installera om de andra apparna som du har tagit bort.

Återställ nätverksinställningarna för din Pixel 3

Majoriteten av nätverksproblem inklusive Bluetooth-problem fixas genom att återställa standardkonfigurationen för en enhet. Om du återställer nätverksinställningarna för din Pixel 3 återställs alla sparade wifi-lösenord, raderar alla Bluetooth-anslutningar eller kopplingar och uppdaterar mobil- eller mobilinställningarna. Så här görs:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på System.
 3. Klicka på Avancerat.
 4. Klicka på Återställ alternativ.
 5. Klicka på Återställ Wi-Fi, mobil och Bluetooth.
 6. Klicka på Återställ inställningar

Fabriksåterställning

Om alla felsökningssteg ovan inte löser problemet är det sista felsökningssteget för programvara att torka av det. På så sätt kan du återställa alla programinställningar till sina standardvärden i ett slag. Om orsaken till problemet är mjukvarorelaterad, kommer fabriksinställning sannolikt att hjälpa.

Så här återställer du Pixel 3:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Se till att du känner till användarnamn och lösenord för Google-kontot i telefonen.
 3. Öppna Inställnings-appen.
 4. Tryck på System.
 5. Klicka på Avancerat.
 6. Klicka på Återställ alternativ.
 7. Klicka på Radera alla data (fabriksåterställning) och sedan Återställ telefon. Ange din PIN-kod, mönster eller lösenord om det behövs.
 8. Om du vill radera all data från telefonens interna lagring klickar du på Radera allt.
 9. När din telefon har raderat väljer du alternativet att starta om.
 10. Ställ in din telefon och återställ dina säkerhetskopierade data.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.