Google Pixel 2 vs Moto X4 bästa jämförelse av Project Fi-telefoner

Varje år kommer Google med en ny telefon som erbjuder användare det bästa av Android. 2015 beslutade emellertid företaget att starta ett mobilnät. Denna transportör, som heter Project Fi, körs på både Wi-Fi och mobilnätverk (med hjälp av T-Mobile, Sprint, US Cellular och Three).

Är du intresserad av att byta till Google Project Fi obegränsad dataplan?

Få gratis $ 20 bonus mot din faktura om du registrerar dig nu.

Företaget erbjuder till och med en handfull telefoner via Project Fi, vilket gör det till ett lämpligt val för kunder som vill få en Google-märkt (Pixel) telefon idag. Project Fi erbjuder dock också Moto X4 Android One, som exklusivt är tillgängligt via sina nätverk. Med tanke på att Moto och Google har varit associerade med varandra tidigare, är detta partnerskap inte särskilt förvånande.

ProduktvarumärkenamnPris
GoogleGoogle Pixel 2Kolla pris på Amazon

MotorolaMoto X (fjärde generationen)Kolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Intressant nog lanserades telefonen ungefär samtidigt som Pixel 2, som är Googles flaggskeppstelefon som går in i 2020. Telefonen har sin egen charm, med tanke på att den är byggd med Googles design (tillverkad av HTC), vilket påminner om företagets Nexus rada upp. Med tanke på att två liknande enheter nu finns tillgängliga på Project Fi kan kunder hårt pressas för att välja ett lämpligt alternativ. Den här artikeln underlättar ditt jobb. Så utan att vänta längre, låt oss jämföra de två Project Fi-telefonerna.

Google Pixel 2 vs Moto X4 bästa jämförelse av Project Fi-telefoner

Display och design

Båda telefonerna har samma storlek, även om Moto X4 är något större med en 5, 2-tums LCD-panel medan Pixel 2 nöjer sig med en 5-tums AMOLED-skärm. Båda telefonerna har en skärmupplösning på 1920 x 1080. Så tekniskt sett kommer Pixel 2 att ha bättre pixeltäthet i sin display eftersom den är mindre.

När det gäller design tar Moto X4 dock tårtan här. Det kommer med en kombination av metall och glas, vilket gör den till en fingeravtrycksmagnet, men definitivt en blickfångare. Kamerarrangemanget på baksidan liknar Motos senaste skörd av smartphones och kommer definitivt att slå ett ackord med lojalisterna. Pixel 2 lämnar mycket att önska med tanke på att den har en mycket tilltäppt frontpanel, de massiva topp- och bottenramarna hjälper inte heller. Baksidan använder det färgade mönstret i två färger som användes med den första genen Pixels, och är kanske det enda bra med Pixel 2 när det gäller design. Pixel 2 kan köpas i Kinda Blue, Just Black, Clearly White medan Moto X4 finns i Super Black och Sterling Blue färger.

Kamera

Pixel 2 har en av de bästa mobilkamerorna som går runt just nu och plockar upp från sin föregångare från förra året. Den bakre kamerasensorn på 12, 2 megapixel är packad med OIS, tillsammans med ett 27mm-objektiv för ett brett utbud av fotomöjligheter. Fronten klämmer fast en 8-megapixelkamera, vilket är mer än anständigt när det gäller porträtt.

Moto X4 använder ett något annorlunda arrangemang av kameror eftersom bakpanelen består av en 12-megapixel + 8-megapixel dubbla kameror med autofokus för fasdetektering. Fronten har en massiv 16-megapixel f / 2.0-sensor som gör detta till det bättre alternativet för selfies. Om vi ​​talar om bakre kamerans prestanda är det ganska svårt att komma förbi Pixel 2 när det gäller bildkvalitet. Det är dock inte att säga att Moto X4 är dålig.

Är du intresserad av att byta till Google Project Fi obegränsad dataplan?

Få gratis $ 20 bonus mot din faktura om du registrerar dig nu.

Prestanda

Detta är ett område som är mycket oroande för dagens mobiltillverkare. Med varje telefon som blir väsentligt bättre varje år, så att dess föregångare är föråldrad, har tillverkarna en tuff tid att packa in den senaste och bästa hårdvaran år efter år. Med detta i åtanke har Google och Moto varit mycket kloka när det gäller hårdvara ombord.

Pixel 2 kommer med den octa-kärnan Snapdragon 835 chipset, som är en av de bästa Qualcomm-mobila SoC som finns just nu. Moto X4 tar emellertid ett väldigt balanserat tillvägagångssätt med Snapdragon 630 octa-core-enheten, som är ganska blygsam jämfört med Pixel 2. Med tanke på att Moto är ute efter en budget / mid-ranged installation här, är detta inte väldigt överraskande. Pixel 2 packar 4 GB RAM, vilket har blivit normen i branschen medan Moto X4 har en blygsam 3 GB RAM-modul.

Med tanke på vilken typ av funktioner de två telefonerna packar, kan det sägas med säkerhet att de definitivt inte kommer att besvikna kunderna. Moto X4 kommer med Android 7.1 Nougat, även om en uppdatering till Android 8.0 Oreo utlovades innan slutet av 2017. Pixel 2 kommer dock med Android Oreo ur lådan, och kommer att vara bland de första enheterna som officiellt får nya Android-uppdateringar.

Batteri-liv

På papper kommer Pixel 2 med ett 2 700 mAh-batteri medan Moto X4 har en 3 000 mAh-enhet inuti. Men när vi tittar på batteriets totala prestanda är inte Pixel 2 så mycket bakom. När det gäller webbsurfning kan Pixel 2 komma nära 11 timmar och 9 minuter på LTE med Moto X4 en mycket anständig 11 timmar och 41 minuter på Googles nätverk. Detta antyder att de två telefonerna inte är så olika när det gäller batteritid. Batteriets prestanda för varje smartphone kommer att variera beroende på varje användare och hans / hennes användarinställningar. Med detta i åtanke är det svårt att ringa denna runda, men det verkar som om Moto X4 har en liten fördel.

Andra funktioner

Vattenbeständighet har också blivit normen inom mobilbranschen, med nästan alla ledande mobiltillverkare som har en vattentät telefon på sin sortiment. Pixel 2 och Moto X4 är inga undantag här. Google-erbjudandet kommer med IP67-certifiering, medan Moto X4 har IP68-certifiering, vilket gör det senare något kraftfullare mot vatten. Kort sagt kan Moto X4 hålla i 30 minuter i 1, 5 meter vatten medan Pixel 2 kan köras i 30 minuter i 1 meter vatten.

Pixel 2 finns i 64 och 128 GB lagringskonfigurationer utan microSD-kortplats för lagringsutbyggnad. Moto X4 kommer med 32 GB lagringsutrymme som kan utökas ytterligare med hjälp av ett microSD-kort. Fördel Moto X4.

Prissättning

Moto X4 är definitivt det billigare alternativet här som du hade förväntat dig. Moto X4 Android One ger dig tillbaka endast 399 dollar. Pixel 2, å andra sidan, är betydligt dyra till 649 $ via Project Fi. Naturligtvis är båda mobiltelefonerna låsta upp och kan användas med alla andra nätverk du väljer, så att du inte tvingas hålla fast vid Project Fi om du inte är nöjd.

Dom

Medan de två handenheterna var stort sett på nivå för det mesta, det faktum att Moto X4 kostar nästan hälften av Pixel 2 får en att tänka. Ska du spilla på $ 650 Pixel 2, som har en mindre skärm, men en mycket bättre kamera, processor och RAM-kapacitet? Eller bör du ta det säkrare alternativet och få $ 400 Moto X4 Android One. Det beror verkligen på vad du vill. Om du letar efter att få det bästa av Android just nu kan du inte göra mycket bättre än Pixel 2. Men om budgeten är ett problem är Moto X4 också ett mycket bra alternativ.

ProduktvarumärkenamnPris
GoogleGoogle Pixel 2Kolla pris på Amazon

MotorolaMoto X (fjärde generationen)Kolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.