Google / Huawei Nexus 6P vs LG Nexus 5X - jämförelse av specifikationer

De säger att smarttelefonutrymmet sakta men stadigt blir för trångt för att någon förutom Apple kan bokföra en konstant vinst. Tabletter håller på att dö, och konventionella datorer dröjer kvar i skjärsilden, men en uppenbar marknadsmättnad verkar förhindra att handdatorer växer ytterligare.

Som sådant är det inte konstigt att företag som HTC eller Microsoft dåligt vill strömlinjeforma sina mobila produktlistor, vilket minskar antalet konstigt liknande Lumia- och One-modeller som släpps år efter år. Samtidigt söker BlackBerry ett Android Hail Mary-pass i full desperation, och Samsung kan snart behöva verkställa sina egna kostnadsbesparande åtgärder för att stoppa ett plötsligt fritt fall i intäkterna.

Sammanfattningsvis erkänner alla branschens identitetskris och agerar i enlighet med olika åtstramningstaktiker, med undantag för Google. Sökgiganten har följt den konventionella 11 eller 12-månaders hårdvaruuppgraderingscykeln och en telefon per år lanseringsstandard sedan början av Nexus-programmet, men plötsligt räcker det inte längre för Sundar Pichai & co.

Gå in i den Huawei-tillverkade Nexus 6P och LG-producerade Nexus 5X, den första duon i familjens historia för att få ett samtidigt tillkännagivande och rikta in sig mot olika målgrupper. Om du är förvirrad om exakt vad som är annorlunda och vad som inte är det, låt oss rensa luften för dig:

Nexus 6P vs Nexus 5X - design och bygg kvalitetsjämförelse

Som namnet antyder är N6P större . Specifikt 159, 3 x 77, 8 x 7, 3 mm mot 147 x 72, 6 x 7, 9 mm, när det gäller N5X. Så 12 mm högre, 5 bredare och anmärkningsvärt nog, cirka en halv millimeter tunnare. Också 42 gram tyngre (178 vs 136), och viktigast av allt, en halv tum större i skärmdiagonalen ( 5, 7 vs 5, 2 ).

Men naturligtvis slutar de estetiska distinktionerna inte där. Faktum är att storlek är den minst viktiga av dem, med byggmaterialkontraster som är mycket mer relevanta för ditt köpbeslut. Den högre änden, större Nexus 6P, är utan tvekan snyggare också, tack vare anodiserad aluminiumanvändning, jämfört med "premiumsprutat formgjord polykarbonat."

Översättning - plast för Nexus 5X, och samma typ av metalllegering som används inom flygindustrin på 6P. Synd den sistnämnda bakkamera ser gud-hemsk ut, även om vi inte heller skulle kalla den förra huvudfotografiska enheten för en vacker. Båda sticker ut som en öm tumme och det slimmade chassit runt dem verkar vara ett enormt slöseri med utrymme. Varför åh varför gjorde Google dem inte bara tjockare och lägger till extra batterikapacitet i ekvationen?

Display och kameror

Inga fler häftar deras hjärnor för att komma med den "söta platsen" när det gäller fotavtryck och skärmfastigheter för Google-ingenjörer! Det finns ingen sådan sak, det är därför det är fantastiska phabletälskare och fans av mindre telefoner kan äntligen träffas.

Den enda fången är att om du använder Androids "mindre" måste du nöja dig med 1 920 x 1 080 pixlar upplösning, LCD-teknik, 423 ppi och Corning Gorilla Glass 3-skydd. Den nya jumbo-storleksanpassade Nexus höjer ante över hela linjen, till 2.560 x 1.440, AMOLED, 518 pixlar per tum och Gorilla Glass 4.

Men överraskning, överraskning, de två primära kammarna är identiska. Verkligen så med samma 12 MP- sensorer, 1, 55 μm pixlar för överlägsna detaljer under förhållanden med svagt ljus, f / 2.0-bländare, laser autofokus, dual LED-blixt och 4K videoinspelningsfunktioner vid 30 fps.

Selfie-missbrukare är bättre betjänade av Nexus 6P, som sportar en ganska fantastisk front-facing cam även om det saknar blixtbelysning. Du får 8 generösa megapixlar, f / 2.4-bländare och 30 fps HD-videoinspelning, medan N5X knappt erbjuder 5 MP.

Processor, RAM och batteritid

I octa-core Snapdragon 810 vs hexa SD808- striden är frågan inte vem som vinner i råhastighetsavdelningen, utan om den eldiga heta 810 äntligen kan innehålla och svalna. Förhoppningsvis kommer det i en 2.1-iteration.

På samma sätt försvinner den medföljande Adreno 430 GPU enkelt 808's 418 inuti Nexus 5X i grafikprestanda, vilket lyckligtvis inte ger några stabilitetsproblem. Minnesduellen tar Nexus 6P ett steg närmare den totala utrotningen av N5X, eftersom den uppdaterade 5, 2-incheringen bara matchar RAM-antalet för dess två år gamla föregångare, på 2 GB.

Förutom att packa 3 fullständiga spelningar med de goda grejerna, slår Huawei's nybörjare Nexus-ansträngning också den betydligt starkare cellen - 3.450 mAh, jämfört med 2 700. Vi måste uppenbarligen vänta på verkliga batteritester innan vi avslutar vilken enhet som håller längre, men den goda nyheten är att du får snabbladdningsfunktioner i alla fall.

Nexus 6P bör kunna hålla lamporna tänd i ungefär 7 timmar efter 10 minuters saftaktivitet, medan N5X kan ge 4 timmar eller så uthållighet i samma tidsram.

Programvara, lagring och andra

Säg hej till Android 6.0 Marshmallow, kanske den mest energieffektiva, säkerhetsfokuserade varianten av världens mest populära mobiloperativsystem, och förhoppningsvis också den smidigaste, snabbaste och mest stabila.

Som du kan föreställa dig spelar Google inte heller favoriter på denna front under 2015 och laddar upp samma lagerbitar på båda nya Nexuses. Du har din intuitiva Now on Tap- funktion, Doze-sparsamhet, app-standby-förbättring, anpassningsbara behörigheter, zippier och smartare Google Camera and Photos-appar, plus infödda fingeravtrycksigenkänning .

Det är onödigt att framhäva att den senare funktionen skulle vara värdelös utan faktiska fingeravtrycksgivare, belägna på baksidan av 6P och 5X, och utrustade med något som kallas Nexus Imprint som "blir smartare med varje touch" genom att "införa mätningar varje gång du använder det."

Vad annars? Tja, eftersom du förutsägbart inte kan utöka det interna lagringsutrymmet via microSD-kort, är det viktigt att notera att de mindre handdatorerna rymmer 16 eller 32 GB data, medan Nexus 6P låter dig lagra upp till 128 spelningar, börjar vid 32 istället för 16 .

Sedan har du dubbla stereohögtalare på 6P, och en enda ljudspelare slapp i N5X: s ansikte, tre mikrofoner med brusavstängning för varje modell, LTE Cat. 6, Bluetooth 4.2, NFC och Wi-Fi 802.11 a / b / n / ac 2 × 2 MIMO, dubbelt band över hela linjen. Åh, och låt oss inte glömma de två reversibla USB Type-C-portarna, som hjälper till att göra supersnabb laddning möjlig.

Prissättning och tillgänglighet

Upp till förbeställningar direkt från Google ser vaniljkraftkraftverket från Android ut som fenomenala fynd, med tullar på $ 379 respektive $ 499 i "entry-level" -konfigurationer. Med tanke på alla Nexus 6P: s förmögenheter som anges ovan är smaken på 32 GB inte mycket dyrare än sin 5X motsvarighet, som säljer för 429 $.

Vill du ha 64 eller 128 spelningar med digitalt hamstrum? Var sedan beredd att spendera $ 549 eller $ 649. Det ultimata sötningsmedlet kommer i form av gratis 90-dagars Google Play Music-åtkomst och kostnadsfri Google Play-kredit på 50 $ för beställningar som placerats före 25 oktober. Och ja, du kan aktivera Nexus 5X och 6P på alla fyra stora Amerikanska transportörer, inklusive Verizon.