Google Daydream Vs. Samsung Gear VR

Ett av de nyare tekniska framstegen inom smartphones har varit virtual reality-teknik, även om det visst inte började som en polerad funktion. År senare har virtual reality för telefoner förbättrats, kvaliteten ökat och polerad till den punkt där vissa verkligen kunde använda den på daglig basis. Inte bara det utan nya headset, som Google Daydream och senaste Samsung Gear VR, gör upplevelsen mycket mer bekväm, där någon verkligen kunde sitta ett par timmar och spela i virtual reality.

Samsung Gear VR vs Google Daydream

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

GoogleGoogle Daydream159

SamsungSamsung Gear VR99, 99

Idag ska vi visa dig vilken som är bäst - Google Daydream eller Samsungs senaste Gear VR-modell.

Google Daydream View

Om du letar efter portabilitet är Google Daydream View ditt go-to VR-headset. Det är superkompakt och kan enkelt kastas i en påsar för på resande fot. Den ena nackdelen är att den främst består av ett mjukt tygmaterial, vilket gör det lite svårare att rengöra. Ändå är det en liten formfaktor som gör det till en "dröm" för portabilitet.

Därefter måste du bestämma vilket som erbjuder bättre innehåll. Daydream är ganska nytt på marknaden, så innehållet är lite mer varierat. Fortfarande har Google kunnat få några stora namnmärken för att utveckla innehåll för dagdrömmen, som Hulu, YouTube VR, Need for Speed, MLB och så mycket mer.

Erfarenheten är också riktigt bra. Tyget är bekvämt när headsetet är anslutet och det känns inte för tungt. Du kan spela i timmar. Och eftersom din telefon är den primära hårdvarukällan för all VR-teknik behöver du inte oroa dig för vilket headset som är bättre prestandamässigt, eftersom det handlar om en telefon till telefon-sak.

Google slog det verkligen ur parken här och till och med gjorde Daydream super överkomligt - $ 80 kommer att netto ditt eget Google Daydream headset, medan Gear VR är lite dyrare.

Gear VR

Bärbarhet är inte nödvändigtvis Gear VR: s starka kostym. Det är mycket större än Google Daydream, tack vare det hårda plastytan. Å andra sidan, du vet att du inte kommer att bryta det från spill eller släpp - och det är lättare att rengöra! Du kan fortfarande kasta den i din väska för dagen, men vet att den kommer att ta mycket mer utrymme och kanske inte är lika bekväm för bärbarhet.

Gear VR har lite bra innehåll tillgängligt för det. Samsung skapade detta headset och plattform i samarbete med Oculus. Som sagt, Oculus har skapat innehåll för Gear VR i flera år - de har varit ett steg före Google på den här. Gear VR har också massor av exklusivt innehåll. En del av titeln kräver en gamepad för att fungera, till exempel för Minecraft Gear VR.

Komfort är lite problem med Gear VR. Ett av problemen med att det har en mycket större formfaktor är hela komfortfaktorn, särskilt när telefonen är insatt. När det väl är i ansiktet kan det kännas svårt att hålla sig på grund av all extra vikt. Du kan verkligen börja känna det i nacken efter en tid.

Återigen är prestanda verkligen inte något du behöver oroa dig för, även om nackdelen med Gear VR är att den bara fungerar med specifika Samsung-telefoner. Fortfarande, så många människor har dem att det borde inte vara en fråga. Och med Gear VR som är speciellt framtagen för dem kommer du att få bästa prestanda / upplevelse på det sättet.

Gear VR är definitivt dyrare än Google Daydream, men Gear VR kompenserar för det i allt innehåll det erbjuder. Ändå kan du inte gå fel med en liten $ 130, eftersom du fortfarande får en högkvalitativ upplevelse.

Dom

Så vilken ska du köpa? Om du har en Samsung-telefon rekommenderar vi definitivt Gear VR till dig. Det är lite dyrare (och ibland kan du få den gratis eller till rabatt på grund av din Samsung-telefon), men det är så mycket mer värt det, helt enkelt för att du får massor av mer innehåll som du bara inte skulle hitta på Google Daydream - När det gäller VR-headset är innehållet nyckeln.

För alla andra skulle vi behöva rekommendera Google Daydream - det finns verkligen inget annat headset ute som toppar det innehållsmässigt. Det finns många alternativ utanför varumärket, men de har bara inte innehållsstöd för ett stort företag som Google.

Oavsett vilket headset du tar - oavsett om det är Google Daydream eller Gear VR - kommer du att få en fantastisk VR-upplevelse.

Samsung Gear VR vs Google Daydream

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

GoogleGoogle Daydream159

SamsungSamsung Gear VR99, 99