Galaxy S9 Plus e-postinställningsfel: "Användarnamnet eller lösenordet är felaktigt eller POP3 / IMAP-åtkomst är inte aktiverat för det här kontot."

Samsungs senaste tillägg till sin populära Galaxy-linje, # GalaxyS9 och # GalaxyS9Plus, har båda avancerad programvara och hårdvara. Trots de uppenbara förbättringarna som denna senaste Galaxy-modell medför är problem som plågar äldre modeller fortfarande närvarande i dem. Ett av sådana problem är "Användarnamnet eller lösenordet är felaktigt eller POP3 / IMAP-åtkomst är inte aktiverat för det här kontot." -Fel när du lägger till e-post.

Dagens felsökningsartikel kommer att hantera det här problemet och förhoppningsvis kan vi hjälpa dig att fixa det.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Dagens problem: Galaxy S9 "Användarnamnet eller lösenordet är felaktigt eller POP3 / IMAP-åtkomst är inte aktiverat för det här kontot." -Fel när du lägger till e-post

Jag kan inte få e-post för att arbeta på min Galaxy S9 +. Jag har använt samma inställningar som fungerar på min tidigare telefon och jag har dubbelkontrollerat att jag använder rätt namn för inkommande och utgående servrar och rätt portar. Jag har till och med lagt till samma inställningar på en annan telefon och de fungerar alla, men S9 + fortsätter att ge mig felmeddelandet "Användarnamnet eller lösenordet är felaktigt eller POP3 / IMAP-åtkomst är inte aktiverat för det här kontot." råd om vad jag saknar? - Debi

Hur man fixar "Användarnamnet eller lösenordet är felaktigt eller POP3 / IMAP-åtkomst är inte aktiverat för det här kontot." -Fel på Galaxy S9 Plus

Det finns ett antal möjliga orsaker till att din S9 Plus möter “Användarnamnet eller lösenordet är felaktigt eller POP3 / IMAP-åtkomst är inte aktiverat för det här kontot.” -Fel. För att lösa problemet måste du följa våra förslag nedan i den angivna ordningen.

Fix nr 1: Se till att du har rätt användarnamn och lösenord

Innan du gör något drastiskt, bör du göra ett enkelt men ändå ofta förbisett steg - se till att du har rätt e-post användarnamn och lösenord. Det finns många skäl till varför det är möjligt. Vissa användare kan bli upptagen av andra saker när de ställer in sina konton så att de kanske inte kan ange rätt referenser. Andra kan bli förvirrade vilket användarnamn och lösenord de ska använda, särskilt om de har flera konton.

För att göra denna enkla lösning, se till att du först kontrollerar om du har rätt användarnamn och lösenord genom att logga in på en annan enhet. Om du till exempel har en dator nära dig kan du försöka logga in på ditt e-postkonto på den datorn för att bekräfta att du har rätt information. Gå sedan tillbaka till inloggningssidan på din S9 och ange samma användarnamn och lösenord som du just angav på din dator.

Fix nr 2: Följ instruktionerna för dina e-postleverantörer hur du ställer in ditt konto korrekt

I allmänhet gör e-postleverantörer inställningar för e-postkonto för sina kunder enkelt genom att publicera dem på webben. Om du inte är säker på om du gör korrekt inställning av e-postkonto kan du försöka besöka webbplatsen för din e-postleverantör och leta efter deras officiella instruktioner. Tredjepartswebbplatser kanske inte tillhandahåller korrekt eller uppdaterad installationsinformation så försök hålla dig till officiella kanaler så mycket som möjligt. Om din e-postleverantör erbjuder chatt eller röststöd, kontakta dem för att få information från första hand.

De flesta populära e-postleverantörer som Google eller Microsoft publicerar sina instruktioner på Internet så att hitta dem är bara en fråga om att använda sunt förnuft under din sökning.

Fix nr 3: Inaktivera tvåstegsverifiering (eller liknande säkerhetsskydd)

De flesta, om inte alla, e-postleverantörer i dag vill se till att e-postanvändare känner att deras konton är säkrade. Detta ledde till att Microsoft, Yahoo, Google och nästan alla andra populära e-postleverantörer förbättrade kontosäkerheten genom att använda tvåstegsverifiering eller liknande. Verifiering i två steg är bara en av få säkerhetsförbättringar som Microsoft och Google lägger till sitt abonnents konto för att göra dem säkrare.

I grund och botten, tvåstegsverifiering och liknande ber en användare att tillhandahålla ett annat sätt att verifiera sitt konto i fall deras lösenord komprometteras, eller om deras konto föll i fel händer. Om du till exempel är en Gmail-användare innebär inställning av tvåstegsverifiering på ditt konto att du anger ditt telefonnummer eller en annan e-postadress som Google kan använda för att skicka koder till. Om du stöter på problem med att logga in på ditt konto senare eller om du tror att det har äventyrats kan du vara säker på att du fortfarande kan komma åt ditt konto genom att helt enkelt be Google skicka en verifieringskod till den nominerade metoden . Från och med detta skrivande kan du också verifiera ditt konto med en Authenticator-app, Google-prompt eller reservkoder. Andra e-postleverantörer som Microsoft erbjuder ett liknande system för att hålla konton svårare att hacka.

Saken är att den här extra säkerheten också kan orsaka problem när du ställer in ditt konto på en annan enhet. Vi vet att vissa användare inte kan ställa in sina konton till en ytterligare enhet om deras förbättrade kontosäkerhet som tvåstegsverifiering är på plats. Om kontot du har problem med att lägga till din S9 har en tvåstegsverifiering aktiverad kan du försöka stänga av det först innan du lägger till kontot igen.

Glöm inte att aktivera tvåstegsverifiering efter att du har lagt till din e-post till din S9 Plus.

Fix nr 4: Rensa cache och data för e-app-appen

Helst bör ditt problem redan vara fixat nu, men om det fortfarande inte fungerar är det dags att du hanterar e-postappen direkt. Det kan ha problem med cache eller data efter att ha försökt lägga till din e-post flera gånger. För att åtgärda problemet, prova att rensa cache och data i e-postappen. Här är hur:

 1. Dra upp eller ner från skärmens mitt på skärmen för att komma åt apparens skärm.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Tryck på appar.
 4. Se till att alla appar är markerade (uppe till vänster). Klicka vid behov på rullgardinsikonen (övre högra) och välj sedan Alla appar.
 5. Hitta och välj sedan e-post-appen du använder. Om systemappar inte är synliga, klicka på menyikonen och tryck sedan på Visa systemappar.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Tryck på CLEAR CACHE.
 8. Starta om din S9 Plus.
 9. Lägg till ditt e-postkonto igen. Om problemet kvarstår, upprepa steg 1-6 och tryck CLEAR DATA.

Fix nr 5: Prova en annan e-app

Att använda en annan app kan fungera om du fortfarande inte kan lägga till ditt konto till det du har arbetat med. Vad gäller vår kunskap och erfarenhet av S9 Plus hittills ger Samsungs aktie-e-app inte några problem att lägga till något e-postkonto. Om du har försökt arbeta med den här appen sedan du började felsökningen kan du överväga att skaffa en annan som kan vara felfri just nu. Det finns många e-postappar som du kan använda som ersättare i Play Store.

Fix nr 6: Återställ fabrik

Om allt annat misslyckas, tveka inte att torka av telefonen ren. Detta är definitivt extremt och vanligtvis inte kallat för e-postproblem men det är den sista möjliga lösningen du kan göra.

Så här fabriksinställer du din S9:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

VIKTIGT : Stegen ovan tar bort användardata som foton, videor etc. Se till att säkerhetskopiera dem först innan du gör en fabriksinställning.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.