Galaxy S9-klockproblem: tiden på statusfältet fryser, ändrar tiden framåt på egen hand, alarmet på klocka-appen går inte av

Vissa # GalaxyS9- och # GalaxyS9Plus-ägare har rapporterat datum- och tidsproblem på sina enheter nyligen, så den här artikeln är vårt sätt att hjälpa dem. Vi hoppas att du hittar detta felsökningsinlägg till hjälp.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Galaxy S9-tiden på statusfältet fryser, alarmet på klocka-appen slocknar inte

Tiden på statusfältet fryser eller fördröjer (innan du fångar upp). Men när jag sveper ner meddelandegardinen är tiden alltid rätt. Försökte starta om, rensa cachen, ställa in tiden från 'auto' till 'manuell' men tidsfrysningen fortsätter. Det huvudsakliga problemet verkar påverka tiden när jag ställde in mitt larm i CLOCK-appen. Larmet går inte av på grund av det här problemet. Några idéer? - Fmw27

Lösning: Hej Fmw27. Om det inte hjälpte till att rensa cache-partitionen alls, är det antingen ett appproblem eller ett programfel. Följ våra förslag nedan för att lösa problemet.

Återställ appens inställningar

Detta lösningsalternativ fungerar genom att återställa alla appar till deras standardkonfiguration. Specifikt är det dessa saker som händer när du återställer appinställningar:

 1. aktiverar tidigare inaktiverade appar och tjänster
 2. återställer standardappar för åtgärder
 3. stänger av begränsningar för bakgrundsdata för appar
 4. returnera appbehörigheter till standardvärdena
 5. avblockera appaviseringar

Ibland kan appar som Clock sluta fungera om en tillhörande app de är beroende av är inaktiverad eller begränsad. Om det finns en stabil applikation i Samsung-enheter är klocka-appen en av dem. Vi vet inte vad du kan ha gjort på din enhet så att allting faktiskt kan hända. Om du är förtjust i att justera inställningar och inaktivera appar och tjänster kan den här lösningen hjälpa dig att lösa problemet.

Så här återställer du appinställningar på din S9:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på Fler inställningar (tre-punkts) ikon längst upp till höger.
 4. Klicka på Återställ appinställningar.

Återställ alla inställningar

En annan bra lösning som du kan prova är att återställa alla inställningar på din S9. Även om detta kanske inte påverkar personlig information (tar inte bort dina foton, videor, dokument etc.), kommer det att återställa alla programinställningar på det sättet när du först avkodar enheten. Kort sagt återställs telefonens programvara till standardinställningarna, men detta påverkar inte säkerhets-, språk- och kontoinställningarna.

Så här återställer du alla inställningar på din S9:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ alla inställningar.
 5. Klicka på RESET SETTINGS-knappen.

Observera telefonen i säkert läge

Appar från tredje part, särskilt de som är dåligt kodade, kan ibland störa operativsystemet och andra appar. För att veta om en av de installerade apparna orsakar att klocka-appen fungerar korrekt, bör du köra telefonen i säkert läge.

I det här läget kan bara förinstallerade appar tillåta att fungera. Om klocka och statusfält fungerar bra i säkert läge, är en av de installerade apparna bakom besväret.

Så här kör du S9 till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Låt din S9 köras i detta läge i flera timmar och kolla om problemet.

Glöm inte, säkert läge ger dig bara en allmän riktning men identifierar inte den exakta appen. Om du tror att en app orsakar problemet måste du investera mer tid på att avinstallera och observera telefonen. I grund och botten, vad du vill göra är att avinstallera en app och kontrollera om problemet är i normalt läge under en tid. Om problemet kvarstår fortsätter du till nästa app. Håll bara cykeln tills du har identifierat den skyldige.

Fabriksåterställning

Slutligen, om alla tre lösningarna inte löser problemet, bör du överväga att torka av telefonen för att återlämna allt till sina standardvärden. Detta borde fixa det programfel som orsakar detta problem. Så här fabriksinställer du din S9:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Problem 2: Galax S9-klocka ändrar tiden framåt på egen hand

Klockan på min Galaxy S9 har ändrat tiden framåt en timme 4 dagar i rad nu. Mina larm går inte av vilket jag behöver desperat för arbete. Jag har stängt av och slå på min telefon igen och tiden är korrekt inställd. Det händer på eftermiddagen mellan 13 och 14.00. Jag kallade Sprint; de gjorde något i slutet och skickade till mig Sprint skydds-appen men det gjorde inget gott.

Dessutom värms mitt batteri och håller inte alls länge. Jag köpte nya laddare och trodde att det var problemet. Det hjälpte ett tag men då är problemet tillbaka. två frågor här som jag skulle vara mycket tacksam om du kunde hitta en lösning för mig. Vänliga hälsningar. - Gale Flora

Lösning: Hej Gale. När det gäller din klockfråga tycker vi att det liknar det Fmw27 upplever så var noga med att följa våra förslag ovan. Det orsakas troligen av en tredjepartsapp så att du kan hoppa direkt till säkert läge och se hur ditt larm fungerar. Se till att låta din telefon köra i säkert läge i minst 24 timmar för att veta skillnaden. Vi föreslår också starkt att du använder alternativet Automatisk datum och tid för att ställa in systemets klocka. Detta kommer att se till att din enhet använder ditt nätverk datum och tid inställningar, som alltid är korrekta. Om du väljer att använda manuell datum- och tidsinställning, se till att du använder rätt tidszon . Detta är ofta det främsta skälet till att enheter som kör felaktiga tidszoner är försenade eller framåt i en timme eller så.

När det gäller problemet med överhettning av batteriet kan det antingen vara ett programfel eller en maskinvarufel. Det viktigaste du kan göra här är att se om det är skillnad i hur batteriet fungerar efter en fabriksåterställning. Detta är det mesta du kan göra för att försöka fixa ett eventuellt mjukvaruproblem. Ibland kan batteriet fungera dåligt om det finns många appar och tjänster som körs i bakgrunden för länge. För att se om programvara har något att göra med batteriets överhettningsproblem måste du torka av telefonen via fabriksinställning. Detta är det enda sättet att veta det. Se till att låta din S9 köras i minst 24 timmar efter en fabriksinställning. Undvik också att installera någon app under observationsperioden. Detta kommer att hindra tredjepartsappar från att störa programvaran.

Om ingenting byter och batteriet förblir problematiskt efter en fabriksinställning kan du anta att dålig hårdvara är skylden. Din telefons batteri kan ha en tillverkningsfel och börjar nu fungera. Eller, om du inte var försiktig och låt telefonen drabbas av fysiska skador eller lämnade den i direkt solljus eller nära en värmekälla, kan litiumjonbatteriet ha skadats permanent just nu. För att åtgärda problemet måste telefonens batteri bytas ut.

I andra fall kan instabil spänning eller ström under laddning skada energihanteringschipet. Detta kan leda till felaktigt laddningsbeteende eller batterifel. Om detta händer är den enda chansen att lösa problemet genom att byta moderkortet.

Under någon av dessa omständigheter är det bäst om du låter Samsung göra reparationen åt dig.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.