Galaxy S9 har ingen tjänst och visar bara NÖDSTEGNINGAR [felsökningsguide]

Ingen tjänst eller NÖDKALL RINGAR BIL är en av de vanligaste problemen som en smarttelefonanvändare kan stöta på. Detta beror på att det finns många scenarier som tyvärr kan leda till det. I de flesta fall som vi stöter på är detta fel enkelt att fixa så att du inte behöver oroa dig för att ha det på din enhet. Denna felsökningsartikel hanterar det här problemet som händer på # GalaxyS9 och # GalaxyS9Plus.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Fix nr 1: Tvinga om din S9 igen

En av de grundläggande saker som en användare måste göra när de möter något Android-problem är att starta om sin enhet. Vissa buggar är bara tillfälliga och kan bara pågå så länge systemet är aktiverat. I det ögonblick som systemet stängs av försvinner felet också. Om du vill starta om din S9 trycker du bara på strömbrytaren och väljer Starta om från strömmenyn. Om du redan har provat det tidigare, kan du försöka simulera ett "batteridrag" för att göra ett alternativt sätt att starta om din enhet. Här är hur:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Obs! Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Obs: Använd volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Tillåt också upp till 90 sekunder för återställningen att slutföras.

Fix nr 2: Kontrollera om signalen är bra på din plats

Ingen service- eller nödsamtal bara bugg händer ibland om en enhet har misslyckats med att upprätta stabil anslutning till ett celltorn. För att verifiera om detta är fallet, hitta någon med en enhet ansluten till nätverket du använder och se om det finns bra signal var du befinner dig. Om bara din telefon påverkas kan det vara ett SIM-kortproblem, ett kontoproblem eller ett okänt programfel. Fortsätt med resten av felsökningen nedan.

Fix nr 3: Sätt tillbaka SIM-kortet

Ibland uppstår nätverksproblem om SIM-kortet inte sitter ordentligt i facket eller om det inte ger god kontakt med kortet. Lös problemet genom att stänga av enheten och ta bort SIM-kortfacket. Sätt sedan in SIM-kortet igen efter 5 sekunder och se till att kortet sitter tätt i kortplatsen. Sätt sedan tillbaka telefonen igen och se vad som händer.

Fix nr 4: Byt ut SIM-kortet

Ett annat sätt att kontrollera om du har problem med SIM-kortet är att sätta in SIM-kortet i en annan enhet (se till att den här telefonen fungerar i samma nätverk som din S9). Om ditt SIM-kort fortfarande inte fungerar på den andra enheten är det en tydlig indikation på att du har ett SIM-problem. Annars kan du fortsätta med felsökningen nedan för att hitta vad som är fel med din telefon.

Fix nr 5: Kontrollera om du använder funktionen Fast uppringning

Uppringningsfunktioner påverkar ibland en enhets nätverkskonfiguration som kan manifestera sig i NO Service eller EMERGENCY CALLS ONLY bug. Kontrollera om detta är fallet genom att inaktivera fast uppringning om du använder det. Om du inte använder det, ignorera bara den här felsökningen.

Fix nr 6: Kontrollera saldot om du är på förbetald prenumeration

Vissa användare av äldre Galaxy-enheter rapporterade att de upplevde NO Service eller EMERGENCY CALLS-buggar efter att ha utnyttjat sin förbetalda saldo. Helst är det inte meningen att detta ska hända, men bara i fallet, se till att kontrollera din balans och se om detta är orsaken bakom detta problem.

För dem som är med efterbetald prenumeration hoppar du bara över det.

Fix nr 7: Växla flygläge

Om du slår på och stänger av flygläge kan ibland fixa alla typer av nätverksfel. Så här sätter du på och stänger av flygläge:

 1. Dra ner meddelandefältet på hemskärmen eller vilken skärm som helst.
 2. Leta efter knappen för flygplansläge och tryck på den för att aktivera.
 3. Vänta i 30 sekunder innan du stänger av flygplansläget.

Fix # 8: Tvinga din Galaxy S9 för att ändra nätverksläge

När du startar om enheten och sätter på nytt SIM-kortet kan uppdatera nätverksinställningarna finns det ett annat sätt att uppnå detsamma. I många fall är denna metod ännu effektivare än omstart eller SIM-kortet. Denna metod ändrar nätverksläget manuellt. Så här gör du:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Anslutningar.
 3. Tryck på mobilnätverk.
 4. Klicka på Nätverksoperatörer.
 5. Klicka på Söknätverk.
 6. Vänta tills din S8 söker efter nätverk.
 7. När du har gjort sökningen väljer du ett annat nätverk att ansluta till. Om du till exempel använder T-Mobile väljer du AT&T eller något annat nätverk.
 8. Din telefon kommer att tvingas återvända med ett fel eftersom den inte kan registreras framgångsrikt.
 9. Välj därefter ditt eget nätverk igen och se om din S8 nu kommer att kunna registrera sig igen.

Fix nr 9: Rensa cache-partition

En skadad systemcache kan leda till prestandaproblem och andra problem, så de flesta felsökningspaket för Android inkluderar nästan alltid att torka cache-partitionen. Om du ännu inte gör det här är stegen för att göra det:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen för att markera torka cache-partitionen.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Fix nr 10: Kontrollera att IMEI inte är blockerat

Om du har din S9 som en ägda enhet eller om du misstänker att den kan vara blockerad kan du kontrollera IMEI-statusen. Bärare kan blockera en enhet av olika skäl och om detta inträffar kan dess IMEI också vara svartlistad. Om du vill kontrollera statusen för din enhets IMEI kan du gå till den här webbplatsen: imei.info.

Alternativt kan du kontrollera om din S8s IMEI har blockerats genom att göra dessa steg:

 1. Öppna uppringningsappen (telefon).
 2. Ange koden: (* # 06 #).
 3. Om IMEI säger Null betyder det att EFS-mappen kan vara skadad eller kan ha blockerats. I det här fallet kan du försöka refash firmware och se om det kommer att återställa standard EFS-mappen. Om det inte fungerar kommer din S8 aldrig att kunna ansluta till något nätverk.

Vissa operatörer kan hindra användare från att komma åt avancerade menyer genom uppringningsappen. Om ingenting händer efter att du har angett (* # 06 #), betyder det att din S8 inte kan öppna avancerade menyer.

Fix nr 11: Återställ nätverksinställningar

Om problemet fortfarande är upp till denna punkt är nästa sak du vill göra återställa nätverksinställningarna. Gör så här:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Klicka på RESET SETTINGS-knappen.

Stegen ovan återställer inställningar för wifi, mobildata och Bluetooth. Detta innebär att du måste ange wifi-lösenord, koppla ihop Bluetooth-enheter eller ange VPN-referenser igen.

Fix nr 12: Fabriksåterställning

För att eliminera eventuella mjukvaruproblem på din S9 som kan orsaka NO Service eller EMERGENCY CALLS bug, se till att försöka återställa fabriken. Som namnet antyder kommer den här proceduren att återställa telefonens programvara till fabriksinställningarna. Det kommer också att ta bort personuppgifter så se till att säkerhetskopiera dina filer innan du gör det.

Så här fabriksinställer du din S9:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Fix nr 13: Kontakta din operatörsupport

Slutligen, om ingenting ändras efter en fabriksåterställning, betyder det att problemet kan vara konto- eller nätverksrelaterat. Var noga med att kontakta din operatör så att de kan felsöka problemet i slutändan.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.