Galaxy S8 vs LG G6 Specifikation Jämförelse

Samsung Galaxy S8 presenterades för inte så länge sedan. Under tiden är LGs flaggskepp redan några veckor gammal i branschen och har satt riktmärket för vad som borde vara ett mycket bra flaggskepp.

För Samsung är Galaxy S8 otroligt viktigt eftersom det finns mycket tryckmontering på företaget efter den dystra uppvisningen av Galaxy Note 7. Det kommer att vara intressant att se om de två kan hålla sina egna mot varandra.

Galaxy S8 vs LG G6

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

LGLG G6400, 1

Det finns dock ingen tvekan om att Galaxy S8 har överhanden över LG G6 både vad gäller design såväl som skärmteknik. Men kan LG komma ihåg sin koreanska rival i de andra avdelningarna? Vi försöker ta reda på det i den här artikeln. Det säger sig självt att de två mobiltelefonerna kanske är de mest jämnt balanserade smartphones på marknaden idag.

Galaxy S8 vs LG G6 specifikationer jämförelse

Visa

Galaxy S8 använder en revolutionerande 5, 8-tums Quad HD Super AMOLED “Infinity Display”, med två böjda kanter på vardera sidan. Detta är en spelväxlare i branschen och det kommer att vara intressant att se om marknaden kan komma ikapp detta.

LG G6, å andra sidan, kommer med vad företaget kallar, "FullVision" -skärmen, som erbjuder ett bättre kropp / skärmförhållande på luren. Handenheten har en något mindre 5, 7-tums Quad HD LCD-panel. Naturligtvis är Galaxy S8 den bästa av de två, men allt kommer ner på den typ av design du vill ha i en handenhet.

Kamera

Det är viktigt att notera att Samsung inte har gjort många förändringar på detta område. Detta beror helt enkelt på att kameran på Galaxy S7 var precis så bra, den behövde inte ändras ytterligare. Den är utrustad med en 12-megapixel bakkamera med af / 1.7-objektiv som lovar att ta några fantastiska bilder.

LG G6, å andra sidan, använder en lika bra sensor. Handenheten har ett 13-megapixel f / 1.8-objektiv ombord, vilket ger Galaxy S8 överhanden, men väldigt lätt.

När det gäller främre kameror kommer Galaxy S8 med Smart Auto Focus som standard nu, vilket hjälper dig att få den bästa typen av självporträtt eller grupp-selfies. Företaget använder en 8-megapixel f / 1.7-sensor för selfies.

LG använder emellertid ett 5-megapixel f / 2.2-objektiv ombord, vilket ligger betydligt bakom Galaxy S8 när det gäller kvalitet. Vi är inte säkra på om detta kommer att bli en deal-breaker för många, med tanke på att selfies inte spelar så mycket för några få kunder.

Fart

LG spelade det säkert med G6 och gick med quad-core Snapdragon 821 chipset. Samsung tog dock utmaningen och gick med Snapdragon 835 octa-core chipset. Naturligtvis har Samsung LG slå här.

Snapdragon 821 använder en fyrkärnig CPU-struktur med två kärnor klockade på 2, 35 GHz och två kärnor vid 1, 6 GHz. Snapdragon 835 kommer dock med fyra kärnor på 2, 35 GHz och fyra kärnor på 1, 9 GHz vardera, vilket gör det mycket tydligt att Galaxy S8 tar denna omgång ganska bekvämt. Båda chipseten använder Kryo-kärnorna för optimal prestanda.

När det gäller RAM finns båda telefonerna med 4 GB RAM, vilket borde vara tillräckligt för att hantera allt du kastar på din enhet. Men den verkliga utvecklingen kan bara fastställas när vi båda har sida vid sida för en djupgående jämförelse.

Batteriprestanda

På papper har LG G6 det större batteriet i form av en 3 300mAh-enhet. Samsung kommer med en mer måttlig 3 000 mAh-enhet med Galaxy S8. Detta är kanske en följd av Galaxy Note 7-katastrofen som fortfarande är fräsch för många sinnen.

Men när vi jämför de två med avseende på vilken typ av teknik de använder, skulle man säga att de två enheterna kommer att ha liknande väntetider eller visningstider. Men det faktum att Samsung använder en Super AMOLED-panel med Galaxy S8 kan dock öka batteriets livslängd något, dock inte med en stor marginal.

Andra funktioner

Båda telefonerna är vattentåliga (IP68-certifierade), så du vet att regn eller oavsiktliga stänk inte stör dessa telefoner. Detta blir snabbt en norm inom mobilbranschen, så vi är inte särskilt förvånade.

Samsung använder octa-core Snapdragon 835-varianten av Galaxy S8 endast för de amerikanska marknaderna. Resten kommer att få Exynos 8895-chipset som har utvecklats av Samsung.

Galaxy S8 finns i bara den ensamma 64 GB-varianten, men lagringsutrymmet kan utökas med hjälp av ett microSD-kort. LG G6 finns i 32- och 64 GB-varianter, även med ett microSD-kortplats, så att användare inte behöver oroa sig för lagring eller brist på dem.

Den ena funktionen som jag personligen gillade på Galaxy S8 är Bixby-röstassistenten, som i princip är Samsungs version av Google Assistant. Förutom att besvara dina vanliga frågor, kan Bixby också utföra bildsökningar (mycket som Google Now on Tap), så de som inte har testat några av dessa funktioner tidigare kommer att vara mycket nöjda med att veta om dess närvaro.

Företaget har också gjort några viktiga ändringar i användargränssnittet, vilket var nödvändigt med tanke på att detta är ett nytt flaggskepp. De två böjda kantpanelerna kommer nu att ha några nya appar som kan användas.

LG har också gjort några massiva ändringar i sitt användargränssnitt jämfört med föregångaren. Ändringen var också nödvändig för att tillgodose den nya 18: 9-skärmen som flaggskeppet använder. Andra justeringar av mjukvara som flera fönster, liksom de snygga anpassningarna som gjorts för kameraprogrammet, gör LG G6 till en behandling när det gäller programupplevelse.

Vår ta

Det är ganska tydligt att Samsung Galaxy S8 har överhanden i nästan varje avdelning här. Men om du redan har varit i Samsung-ekosystemet ett tag och vill överväga en switch, kan du inte gå för fel med LG G6. Tack vare 18: 9-bildförhållandet på skärmen är smarttelefonen ett av de snyggaste flaggskeppen på marknaden idag. För att inte tala om det faktum att Galaxy S8 kan vara något på den dyra sidan när den lanseras på marknaderna senare denna månad.

Galaxy S8 vs LG G6

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

LGLG G6400, 1