Galaxy S8 vs Galaxy S6 Specifikation Jämförelse: Bör du uppgradera?

Samsung Galaxy S8 är allt som folk pratar om just nu. Det levereras med modern design och ett imponerande ark för hårdvaruspecifikationer under, vilket gör det till ett av de mest önskvärda telefonerna i världen just nu. Hårdvaran överskuggas dock av den helt ombyggda programvaran som företaget tar upp.

Galaxy S8 vs Galaxy S6

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

SamsungSamsung Galaxy S8Kontrollera pris

SamsungSamsung Galaxy S6219, 99

Men vad händer om du är ägare till Galaxy S6, som lanserades 2015 med mycket löfte. Medan telefonen var en spelväxlare för Samsung då, är det vettigt för dig att uppgradera nu? Låt oss hjälpa dig ta reda på det idag. Vi kommer att ta en titt på maskinvaran för båda smartphones för att fastställa om du kommer att uppgradera. Även om folk i de flesta fall kan säga ja, hjälper det alltid att se närmare på om det verkligen är värt det. Så om du är en Galaxy S6-användare och har funderat på köpet av Samsungs nästa stora sak, föreslår vi att du läser vidare.

Galaxy S8 vs Galaxy S6 Specifikation Jämförelse: Bör du uppgradera?

Visa

Galaxy S6 kommer med en 5, 1-tums Quad HD-skärm men saknar kurvor på skärmen. Medan många kunder har klagat på oavsiktliga beröring på kanterna på den böjda skärmvarianten, har Samsung kommit långt sedan dess. Med Galaxy S8 använder företaget en dubbelkantig 5, 8-tums Super AMOLED Quad HD-skärm ombord, vilket ger dig det bästa när det gäller färger, prestanda och effektivitet.

Kunderna kommer inte att få någon stor skillnad vad gäller visningskvalitet eftersom båda telefonerna levereras med företagets egen AMOLED-skärm. Men storleken på Galaxy S8, i kombination med de vackra böjda kanterna på vardera sidan kommer säkert att driva dig att uppgradera.

Kamera

Galaxy S8 har samma 12-megapixelsensor från Galaxy S7, medan Galaxy S6 har en 16-megapixelkamera på baksidan. Även om Galaxy S6-kameran kan tyckas bättre på papper, finns det ingen tvekan om att Galaxy S8 generellt presterar bättre. Kunderna måste vara medvetna om att enbart megapixel inte avgör den verkliga prestandan för en mobil kamera. Med detta i åtanke är den bakre kameran på Galaxy S8 hoppar högre än Galaxy S6.

Samsung använder en 8-megapixel f / 1.7-frontkamera med Galaxy S8. Galaxy S6, å andra sidan, kommer med en 5-megapixel f / 1.9-sensor under huven. Samsung har justerat användargränssnittet för Galaxy S8 i stor utsträckning för att rymma ett par nya funktioner ombord, vilket gör det till en bättre prestanda totalt sett.

Fart

Det säger sig självt att Galaxy S8 säkert kommer att överträffa Galaxy S6 när det gäller hastighet och prestanda. Detta är ganska uppenbart med tanke på att det finns två år mellan mobiltelefonerna, vilket gör att Samsung kan göra några massiva förändringar på detta område. Medan Samsung använde sin egen Exynos 7420 octa-core chipset med Galaxy S6, gör Galaxy S8 hoppet till Qualcomms topp-of-the-line Snapdragon 835 octa-core chipset, med fyra Kryo-kärnor på 2, 35 GHz respektive 1, 9 GHz . Naturligtvis är det ingen tävling på det här området mellan de två flaggskeppen.

Galaxy S6 packar 3 GB RAM ombord och Galaxy S8 kommer med 4 GB RAM, som har blivit en industristandard idag. Kanske nästa år kommer vi att se företaget gå till 6 GB, med många andra tillverkare som redan har tagit den vägen. Återigen är Galaxy S8 helt klart framme även i denna avdelning.

Batteriprestanda

Samsung förpackar ett måttligt 3 000 mAh-batteri under Galaxy S8. Galaxy S6 kom dock med en eländig 2550 mAh-enhet under luckan, vilket inte gav många användartider för kunderna. Så om du bestämmer dig för att uppgradera till Galaxy S8, bör du veta att detta är en av de viktigaste aspekterna av det nya flaggskeppet. Även om 3 000 mAh-batteriet på Galaxy S8 inte alls är en stor uppgift, kommer UI-optimeringarna som görs av Samsung att se till att enheten inte blir slut på juice. Vidare kommer AMOLED-skärmen på smarttelefonen att se till att skärmen inte äter upp för mycket av batteriet.

Andra funktioner

Galaxy S6 såldes i 32, 64 och 128 GB lagringsvarianter utan microSD-kortplats för lagringsutbyggnad. Galaxy S8 går ett steg längre genom att erbjuda ett microSD-kortplats utöver 64 GB lagringsutrymme. Tyvärr säljer företaget flaggskeppet i bara en lagringsvariant, men med tanke på det faktum att det kommer med en microSD-kortplats, är detta ganska mycket ett icke-problem enligt vår mening.

Medan en dedikerad röstassistent inte var en av de mest omtalade funktionerna med Galaxy S6, ändrar Samsung det med Galaxy S8 tack vare Bixby-röstassistenten. Förutom att besvara några av dina frågor om praktiskt taget vad som helst, kan Bixby också göra en bildsökning, ganska lik Google Now on Tap som introducerades 2015.

En annan avgörande aspekt att diskutera här är vikten och tjockleken. Medan Galaxy S6 vägde 138 gram med en tjocklek på 6, 8 mm, är Galaxy S8 bara 8 mm tjock och väger 155 gram. Detta är ganska häpnadsväckande med tanke på den typ av hårdvarupaket under enheten, för att inte tala om ökningen i visningsstorlek.

Vem ska uppgradera?

Om du fick Galaxy S6 ganska tidigt 2015, bör du troligen uppgradera. Vi har ofta sett att kunder väntar två år innan de uppgraderar till ett stort flaggskepp. Denna särskilda politik är också mycket meningsfull här. Även om hårdvaran ombord på Galaxy S8 är tillräcklig för att garantera en uppgradering även från Galaxy S7, kommer det allt till personliga preferenser. Du bör också uppgradera om du aldrig har ägt en böjd skärmsmartphone. Galaxy S8 omdefinierar smarttelefonupplevelsen som du har varit van vid. Detta gäller även om du äger Galaxy S6-kanten eftersom Samsung har gjort några massiva förändringar med sin nya kantpanel.

Vem ska inte?

Om du nyligen köpte en Galaxy S6 eller S6-kanten för ett kastpris, föreslår vi att du väntar lite mer innan du investerar dina hårt tjänade kontanter på den här. Kanske att vänta några månader kommer att fungera till din fördel eftersom priserna kommer att sjunka. Hursomhelst kommer du bara att tacka dig själv om några månader eftersom handenheten kommer att förbli ungefär densamma. Det enda som kommer att ändras är prislappen. Men om du köpte Galaxy S6 på lanseringsdagen finns det ingen bättre tid att investera i Galaxy S8 än just nu. Med tanke på att du har väntat i två hela år med att uppgradera, förtjänar du att ha det bästa flaggskeppet i dina händer just nu.

Galaxy S8 vs Galaxy S6

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

SamsungSamsung Galaxy S8Kontrollera pris

SamsungSamsung Galaxy S6219, 99