Galaxy S8 visar svart skärm när låsskärmen är olåst

Det är inte varje dag vi får verkliga problem med en Galaxy-enhetens låsskärm. Dagens felsökningsartikel behandlar ett visst # GalaxyS8-låsskärmsproblem där skärmen blir svart istället för att visa huvudskärmen.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Dagens problem: Galaxy S8 visar svart skärm när övergången från låsskärmen vänder sig till hemskärmen

Min telefon visar låsskärmen perfekt (tid och datum och aviseringar), men när jag försöker öppna den till huvudskärmen (jag har inget lås på telefonen) är skärmen svart. Men jag kan höra knapparna på sidan fungera och kan höra att jag slumpmässigt väljer appar medan jag klickar på skärmen. Jag försökte göra en normal omstart av telefonen och när det är gjort är huvudskärmen vad den öppnas för och den fungerar bra, såvida den inte låses igen på grund av inaktivitet eller om jag slår på låsknappen. När den svarta skärmen inträffar, om jag tar en skärmbild när telefonen har startats om, kan jag se skärmdumpen i mitt galleri och det är av vilken slumpmässig app jag hade tryckt på, med en normal skärm (inte bara svart som det som visas ). I princip så länge jag inte låter telefonen gå till låsskärmen har jag det bra men det gör att jag är väldigt uppmärksam på telefonen. Det verkar vara ett problem som övergår från låsskärmen till appskärmen. Jag har övervägt att göra en fabriksåterställning men vill inte gå till de åtgärderna om det inte finns någon chans att det hjälper. Allt du kan erbjuda mig vid denna tidpunkt kommer att uppskattas mycket, tack. - Shelbyrenee1696

Lösning: Hej Shelbyrenee1696. Vi har inte hört talas om detta tidigare och en genomsökning av populära Android-forum och webbplatser från tredje part nämner inte det också så det kan bara vara ett isolerat fall. Det kan finnas några unika variabler i din S8 Plus som gör att Android inte fungerar korrekt när du byter från låsskärmen till startskärmen. Vad gäller kodningsfrågan tror vi inte att ett sådant problem kommer att bli obemärkt så länge. Kodningsproblem påverkar ett stort antal användare på en gång. Även om det säger att det är ett kodproblem med den nuvarande grödan av firmwareversion som körs på din enhet, borde det finnas andra som rapporterar samma eller liknande situation någonstans. Hittills har vi inte upptäckt andra webbplatser som talar om det här problemet så låt oss behandla det som ett unikt problem för din enhet.

Hur du fixar din Galaxy S8-låsskärmsproblem

En S8s låsskärm är en kärnfunktion som generellt är bugfri. Under våra år med felsökning av Samsung Galaxy-enheter stöter vi sällan på problem med låsskärmsfel. Samsung har gjort och Google har gjort ett bra jobb för att se till att en så viktig funktion inte besväras av vilken app du installerar eller ändringar av programvaran. Även anpassade ROM: er orsakar inte många problem när det gäller låsskärmen så någon av våra lösningar nedan bör hjälpa dig att lösa problemet.

Lösning 1: Rensa systemcachen

Alla typer av problem kan inträffa om din telefon använder en skadad systemcache. För att se om problemet med låsskärmen beror på en dålig systemcache, se till att torka cache-partitionen. Här är hur:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen för att markera torka cache-partitionen .
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Lösning 2: Kontrollera om appen från tredje part är skyldig

Android är en komplex mjukvarumiljö så dess interaktioner med appar kan också leda till otaliga problem. Om du vill kontrollera om en app som du laddade ner stör hur låsskärmen fungerar kan du starta om telefonen till säkert läge. I säkert läge kommer appar från tredje part inte att köra så om din låsskärm fungerar sömlöst är det en tydlig indikation på att en app är orsaken till problemet.

Så här kör du S8 till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Avinstallera appar som orsakar ett problem.

Lösning 3: Installera uppdateringar

Även om vi inte tror att det är en kodningsproblem, kan det här problemet direkt eller indirekt komma från ett Android-fel eller en dåligt kodad app. För att minimera risken för buggar i ditt system vill du alltid se till att dina appar och programvara är uppdaterade. Vi föreslår att du manuellt kontrollerar om det finns någon väntande Android-uppdatering under Inställningar, eller för att kontrollera Play Store-appen för appuppdateringar. Om du är den äventyrliga typen som tillåter appar utanför Play Store, se till att dessa appar inte är buggy.

Lösning 4: Kontrollera om det är möjligt skadlig programvara

Malware eller skadlig programvara kan ibland få kärnfunktioner att bete sig felaktigt. Om du misstänker att din telefon kan vara infekterad av ett Android-virus eller skadlig programvara kan du försöka installera ett legitimt antivirus för att skanna din enhet.

Lösning 5: Fabriksåterställning

Uppenbarligen är detta ditt sista alternativ i det här fallet. Vi vet faktiskt att låsskärmens beteende för en ny S8 inte fungerar som det gör på din enhet just nu. Att göra en fabriksåterställning är ett oundvikligt alternativ som du måste använda om alla lösningar ovan inte fungerar alls. Se till att skapa en säkerhetskopia av dina viktiga filer först innan du gör det.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.