Galaxy S8 visar "långsam laddning ... Använd laddare som medföljde enheten." -Fel

Många # GalaxyS8-ägare har redan rapporterat om ”långsam laddning: Se till att laddaren är korrekt ansluten. Använd laddare som medföljde enheten. ” Fel här i vår blogg och i andra Android-forum, men vi har ännu inte fått officiella rekommendationer från Samsung om det. I många fall som vi har undersökt verkar det som om det vanligaste skälet är en plötslig funktionsfel i en laddkabel, även om det också finns många andra som lyckades lösa problemet genom att utföra grundläggande felsökning av programvara. Om du undrar hur du åtgärdar det här problemet, läs vidare.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Dagens problem: Galaxy S8 visar "långsam laddning: Se till att laddaren är ordentligt ansluten. Använd laddare som medföljde enheten. ”Fel

Jag har haft min S8 i mindre än ett år. Jag har bara använt den snabba laddaren som medföljde enheten för att ladda min telefon. Under de senaste veckorna, nästan varje gång jag ansluter till laddaren, får jag en märker att jag säger långsam laddning och att använda den ursprungliga laddaren. Från i morgon laddade min telefon inte alls. När jag anslöt den till min laddare, efter några timmar, var den fortfarande bara 4% laddad. telefonen slås på; men jag kan inte se någonting. Skärmen är mörk. Jag har testat dina felsökningstips, med undantag för den mjuka återställningen eftersom jag inte kan få tillbaka ryggen. Jag har ingen försäkring på den här enheten och har inte råd med en ny telefon. Snälla hjälp !!  Tammy Walker

Hur man fixar en Galaxy S8 som har ”långsam laddning: Se till att laddaren är ordentligt ansluten. Använd laddare som medföljde enheten. ”Fel

Liksom alla andra Android-fel kan detta problem orsakas av ett programfel eller dålig hårdvara. Men i många fall orsakas problem med långsam laddning av S8 av ett felaktigt laddningstillbehör som en dålig kabel. För att täcka alla potentiella orsaker vill vi fortsätta genom att kolla in eventuella programvaruproblem först. Om du redan har uttömt alla möjliga mjukvarulösningar är det en tydlig bekräftelse på att maskinvarufel orsakar problemet.

Följ våra steg nedan för att börja felsöka problemet.

Lösning 1: Kontrollera att snabbladdningen är PÅ

För erfarna Android-användare bör kontroll av om snabbladdningsfunktionen är aktiverad vara en av de första sakerna de skulle göra. Men för dem som är nya med Android- eller Samsung Galaxy-enheter kanske de inte är medvetna om att snabbladdningsfunktionen måste vara aktiverad först innan den kan fungera. Om du är en av de användare som inte har använt Android på länge, se till att du verkligen har aktiverat snabbladdning på din S8. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Enhetsunderhåll.
 3. Välj Batteri.
 4. Därifrån väljer du Fler inställningar (ikon med tre punkter) i det övre högra hörnet.
 5. Klicka på Avancerade inställningar och se till att snabbkabelladdning är PÅ.

Lösning 2: Installera app- och Android-uppdateringar

Den här frågan har funnits och det verkar finnas blandade skäl till varför de inträffar. I vissa fall kommer problemet från en felaktig laddkabel eller adapter, medan andra beror på programvarufel. Eftersom många S8-användare redan har rapporterat problemet till Samsung, skulle vi vilja anta att Samsung redan har tagit upp det genom att släppa en firmware-patch (om problemet verkligen är kodrelaterat). Precis som de flesta av frågorna erkänner Samsung inte officiellt problem och säger inte direkt att en firmware-patch har släppts för att åtgärda ett sådant problem. När det gäller vår kunskap om denna fråga nämnde det aldrig något från Samsung att en av deras S8-uppdateringar innehöll en fix för problem med långsam laddning. Vi rekommenderar ändå att du inte missar några app- eller Android-uppdateringar. Oavsett om du har problem eller inte, rekommenderas starkt att du behåller programvareaspekten på din enhet med den senaste versionen.

Lösning 3: Rensa cache-partition

En av de fleråriga lösningarna för att fixa alla Samsung-problem är att rensa cache-partitionen. Det här fallet är inget undantag, så om du inte har gjort det ännu föreslår vi att du torkar cache-partitionen innan du gör någon annan lösning. Vi vet att en skadad cache-partition kan leda till all slags problem. Förhoppningsvis kommer att rensa din enhets cache att upphöra med denna långsamma laddningsproblem.

Så här rensar du cache-partitionen på din S8:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Lösning 4: Återställ alla inställningar

Många programvaruproblem åtgärdas genom att indirekt hantera dem. I din S8 uppnås detta genom att helt enkelt återställa programvaru- och appinställningar till fabriksinställningarna utan att faktiskt göra en fabriksåterställning. Om du inte har provat den här ännu följer du dessa steg:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Välj Återställ inställningar.
 5. Klicka på knappen RESET SETTINGS.

Lösning 5: Ladda i säkert läge

Började din S8 upp efter att ha installerat en app? Om du fortfarande kan komma ihåg vilken app du nyligen installerade kan du överväga att ta bort den från systemet för att se om det orsakar problemet. Annars startar du bara din S8 till säkert läge och ser hur den laddas. Om snabbladdningsfunktionen fungerar när den är i säkert läge men inte i normalt läge kan du satsa på att en av de nedladdade apparna är problematisk.

Så här startar du till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Avinstallera appar som orsakar ett problem.

Lösning 6: Fabriksåterställning

Om problemet kvarstår fram till denna punkt har du inget annat val än att utföra en fabriksåterställning för att torka av telefonen. Vi vet att snabbladdningsfunktionen fungerar när programvaran finns i fabriksversionen så att detta också eliminerar möjligheten till ett programvarrelaterat fel.

Om du inte har provat det ännu är här stegen:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Lösning 7: Få en ny laddningskabel och adapter

Vissa S8-användare lyckades lösa problemet genom att använda en annan uppsättning laddningstillbehör. För att se om laddningskabeln eller adaptern har gått dåligt, använd en känd arbetskabel för Samsung Galaxy S8 och se om det kommer att fungera.

Lösning 8: Kontakta Samsungs support

Om problemet kvarstår efter att ha gjort alla våra förslag ovan kan det betyda två saker - antingen finns det ett operativsystemfel (kodningsproblem) som orsakar det, eller så finns det ett maskinvarufel. Eftersom det mesta du kan göra när det gäller att justera programvara är att utföra en fabriksåterställning, har du inget annat val än att få professionell hjälp. Låt Samsung kontrollera enheten så att de kan avgöra om den kan repareras eller om den behöver bytas ut.

Lösningar som du kan prova

Om du vill avbryta att skicka enheten till Samsung under tiden kan du prova några tillfälliga lösningar som att använda en trådlös laddare för att ladda snabbt (fortfarande långsammare jämfört med snabb kabelladdning), eller du kan stänga av skärmen eller enheten medan laddning. Kom ihåg att om du använder din enhet under laddning kan det dramatiskt sänka laddningshastigheten. Försök låta enheten vila genom att stänga av den för att öka laddningshastigheten.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.