Galaxy S8 startar bara till nedladdningsläge; kommer inte att slå på igen normalt

Vi har lagt märke till att många # GalaxyS8-användare nu upplever strömfel just nu, så här är en ny bild av hur man fixar ett vanligt scenario med strömförsörjning. I många fall slutar elproblem ofta med reparation så förhoppningsvis kommer det fall som nämns i detta inlägg att undvika detta.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Galaxy S8 Bluetooth slutade fungera efter skärmbyte

Hallå där. Jag har en Samsung Galaxy S8 G950F och knäckte nyligen min baksida. Jag fick den ersatt av en godkänd reparatör och fick höra att min telefon fortfarande behöll sin vattenbeständighet. Vatten dock ett par veckor senare kom in i min telefon. Till att börja med blev ström- och volymknapparna svarsfria. Under dagen stängdes sedan av Bluetooth och kunde inte slå på. Iris-skannern misslyckades och vatten kunde ses dimmande upp fram- och bakkamerorna, som dock fortfarande fungerade trots dålig kvalitet på grund av vattnet. Den omgivande ljusgivaren misslyckades också och jag var tvungen att växla ljusstyrka manuellt. En dag senare och alla fysiska knappar fungerade normalt igen och min Bluetooth aktiverades igen så att jag kunde använda den. Jag körde hårdvarutester genom Samsungs Members Application och det berättade för mig att min ljusgivare, barometer och magnetiska sensor behövde en kontroll. 3 dagar senare rensade vattnet från mina kameror och jag startade om min telefon - startade inte om tidigare. Nu fungerar irisskannern normalt, liksom barometer, kameror, knappar och testhårdvara visar alla sensorer som fungerar normalt, med undantag för Bluetooth. Har varit tre dagar och några omstarter och Bluetooth fungerar bara nu inte. Vad skulle ni inte rekommendera att jag försöker andra då för att skicka min enhet för en check, eftersom jag tror att den kan vara tillbaka till det normala? Tack så mycket för feedback-killarna! - Mohammed Mulla

Lösning: Hej Mohammed. Det ögonblick som din telefon togs ifrån varandra av en tekniker under reparation, dess skydd mot vattenmotstånd försvann. Detta är ett engångsskydd och till och med en Samsung-tekniker kan inte göra det vattentät igen. Du blev klart vilseledd till att tro att det inte var så av butiken som servade din enhet. Även om butiken fixade skärmen ordentligt, vilket vi inte tror att de gjorde på grund av att de mjuka knapparna inte fungerade efter skärmbytet, kan vatten eller fukt fortfarande ha skadat nya komponenter eller huvudlogikkortet. Liksom andra funktioner kräver Bluetooth en bra hårdvara och fungerande programvara. Eftersom resten av de initiala störningarna inte längre stör dig för tillfället rekommenderar vi att du försöker återställa fabriken för att säkerställa att din S8-programvara är färsk. I fabrikstillstånd vet vi med säkerhet att Bluetooth fungerar så om Bluetooth-funktionaliteten fortfarande är nere efter en återställning, vet du med säkerhet att orsaken till problemet är maskinvarorelaterat. Det finns ingen magisk programvarujustering som du kan göra för att fixa en dålig hårdvara. Om vi ​​har rätt att säga att ditt Bluetooth-problem beror på dålig maskinvara, är det enda sättet att fixa det att antingen ha ett moderkortutbyte eller en telefonersättning.

Som referens, här är stegen för att fabriksinställa din S8:

  1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
  2. Stäng av enheten.
  3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
  4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
  5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
  6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
  7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
  8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
  9. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
  10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Problem nr 2: Galaxy S8 startar bara till nedladdningsläge; kommer inte att slå på igen normalt

Hej! Jag heter Didson och bor i Sao Paulo, Brasilien, men skriver från Curitiba, i en annan delstat Brasilien. Jag har läst flera inlägg på den här webbplatsen och jag måste berätta att jag vill ha sökt efter det tidigare.

Min telefon är inte ens ett år gammal, men den presenterades sedan för ett tag sedan meddelandet som varnar för långsam laddningsproblem och att ansluta mobilen till den ursprungliga laddningsenheten, även om jag redan hade anslutit den. Jag har aldrig brytt mig om att titta djupare på det här, men igår uppdaterade jag Android till 8, 0 Oreo, och idag märkte jag att ett batteriladdning mycket högre än tidigare, även när den ursprungliga laddadaptern ansluten, eller billaddningsadaptern, telefonen bara inte var laddning.

Jag stängde av det när det var med något om 4% batteri och lämnade det anslutet till elnätet med den ursprungliga laddningsadaptern utan tillsyn. När jag äntligen kontrollerade det igen visade det inte laddningsskärmen som normalt visas även när telefonen är avstängd ... Det var dock väldigt varmt.

Vid det här laget har jag redan försökt att slå på den genom normalt, i tvångsstart som inte är ansluten och ansluten till elnätet, säkert läge och återställningsläge. INGEN hade någon effekt på telefonen! Det enda läge som jag lyckades gå in efter att ha läst andra bloggar var nedladdningsläget som visar en ODIN-skärm med saker som jag inte förstår, så jag lämnade det bara genom att följa instruktionerna (Volym ned + strömbrytare i 7 sekunder). Jag vet inte vad som händer med min telefon och jag är inte i min stad, jag behöver verkligen den tillbaka snabbt! Tack så mycket för uppmärksamheten och framtida hjälp. - Didson New Pereira

Lösning: Hej Didson. Vi hoppas att du kommer att läsa det här inlägget i tid, men om du är säker på att din S8 fortfarande driver på om än bara i nedladdning eller Odin-läge, kan det vara en indikator på att den har problem med att ladda Android. Detta betyder att din telefon inte är helt död; Det går bara inte att starta upp normalt, troligen på grund av dålig startlaster eller ett skadat operativsystem (Android). Med tanke på de omständigheter du befinner dig i, kan det enda sättet att lösa problemet vara att skaka om startladdaren (detta kommer att lösa eventuella problem med telefonens återställningsprogramvara) eller genom att blinka fast programvaran.

Blinkande är en Android-motsvarighet till att "installera" operativsystemet eller firmware. Detta är mycket riskabelt förfarande och garanterar inte en lösning. När du blinkar ändrar du i princip känsliga systemfiler och om du gör ett misstag kan du orsaka fler problem än den du redan har. Den här proceduren kräver också en dator och naturligtvis lite avancerad kunskap om Android och hur man fixar det om något skulle gå fel. Naturligtvis rekommenderas det bara för avancerade användare, de som vet hur man hittar sätt att fixa bör de stöta på problem efter att ha manipulerat med programvaran. Vi rekommenderar vanligtvis inte att blixtar på grund av dess riskfyllda natur, men det kan vara din enda väg ut.

Om möjligt, försök att låta Samsung kontrollera din enhet så att de kan hjälpa om vår bedömning är korrekt. De har verktygen för att blixta enheter. Om du inte kan ta din S8 till en Samsung-butik eller ett servicecenter, be någon att hjälpa dig först att blinka upp startladdaren. Om det inte fungerar, försök också att blinka fast programvaran. Om båda förfarandena inte fungerar, har du turen; du kan sluta med en dyr pappersvikt.

Vår blogg innehåller inte blinkande guider så försök att besöka dem som gör det. Vi föreslår att du engagerar Android-gemenskaper i forum som webbplatsen för utvecklarforum. Det finns många lysande Android-användare och en av dem kan leda dig till en blinkande guide för din telefon.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.