Galaxy S8 "Tyvärr har Android-tangentbordet stoppat" -fel [felsökningsguide]

Vi har fått rapporter om att några # GalaxyS8-ägare har stött på "Tyvärr har Android-tangentbordet stoppat" -fel så vi har beslutat att skriva den här korta felsökningsguiden. Om du är en av de oturliga som plötsligt har hittat dig själv inför detta fel, bör en av våra lösningar nedan hjälpa dig att fixa det.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Lösning 1: Utför en mjuk återställning

Att fixa ett S8 "Tyvärr har Android-tangentbordet stoppat" -bugg börjar med en enkel omstart. Många Android-användare som brukar ta sig an problemet glömmer vanligtvis kraften i denna lösning. Starta om en enhet är ett enkelt och enkelt sätt att hantera mindre buggar som vanligtvis utvecklas när operativsystemet eller hårdvaran åldras. Vissa mindre buggar utvecklas också efter att en enhet har körts under lång tid. För att se om det hjälper till att lösa problemet, bör du uppdatera systemet genom att stänga av det tillfälligt. Du kan göra det genom att trycka på strömbrytaren och sedan trycka på omstartalternativet.

Ett annat sätt att starta om en Samsung-enhet med ett icke-löstagbart batteri som din S8 är genom att göra en mjuk återställning. I grund och botten är det fortfarande en omstart men du måste trycka på två knappar - Power and Volume Down - för att göra det. Detta sätt att starta om en enhet görs bäst när den inte svarar eller om den är frusen. Så här gör du:

 1. Tryck och håll ned ström- och volymknapparna i 12 sekunder.
 2. Använd Volym ned-knappen för att bläddra till Power Down-alternativet.
 3. Tryck på Hem-knappen för att välja. Obs! Vänta tills enheten stängs av helt.

Lösning 2: Tvinga att avsluta tangentbordet och meddelanden appen du använder

"Tyvärr har Android-tangentbordet stoppat" orsakas vanligtvis av en tangentbord-app, så nästa felsökningssteg som du vill göra är att se om du kan fixa det genom att avsluta tangentbord-appen. Om du använder standardtangentbordet och meddelandenappen, som båda tillhandahålls av Samsung, måste en av dem ha utvecklat ett fel. Vissa buggar fixas genom att helt enkelt stänga en app så detta nästa steg kan bara vara lösningen.

Följ dessa steg för att tvinga att lämna en app:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på Fler inställningar (ikon med tre punkter) längst upp till höger.
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta tangentbord-appen eller meddelanden-appen du använder.
 6. När du hittat tangentbordsappen öppnar du den.
 7. Tryck på FORCE CLOSE-knappen.
 8. Kontrollera om problemet fortfarande finns.

Lösning 3: Rensa cache och data för app-cache och data

Om tvångsstängning av tangentbord och meddelandeappar inte fungerar alls, är det nästa goda du kan göra att ta bort cache och data. Varje app har sin egen cache för att hjälpa den fungera effektivt varje gång du öppnar den. Ibland skadas cachen av någon anledning. Detta inträffar vanligtvis efter uppdatering av appen, eller efter att du har installerat en uppdatering för Android. Om du stöter på något appspecifikt problem som felet "Tyvärr har Android-tangentbordet stoppat" bör rensning av app-cache vara en del av din felsökningssvit.

Så här tar du bort cache för både tangentbord och meddelandeappar:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på Fler inställningar (ikon med tre punkter) längst upp till höger.
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta tangentbordsappen du använder. Det här kan vara Samsung Keyboard eller namnet på den tredjeparts tangentbordsapp du använder.
 6. När du hittat tangentbordsappen öppnar du den.
 7. Knacka på Lagring.
 8. Klicka på Rensa cache-knapp.
 9. Starta om din S8.
 10. Kontrollera om problemet fortfarande finns.

Lösning 4: Rensa data för tangentbord och meddelanden

Precis som cache, har varje app också data som innehåller appspecifik nätverkskonfiguration, användarnamn och lösenord, bland annat. När det gäller meddelanden-appen inkluderar data även SMS och MMS i din inkorg samt loggar för dina meddelanden (både inkommande och utgående). Om du vill behålla dina meddelanden bör du överväga att säkerhetskopiera dem med Smart Switch.

När du har säkerhetskopierat dina meddelanden kan du sedan gå vidare och ta bort cache och data på tangentbordet och meddelandeapparna. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på Fler inställningar (ikon med tre punkter) längst upp till höger.
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta tangentbordsappen du använder. Det här kan vara Samsung Keyboard eller namnet på den tredjeparts tangentbordsapp du använder.
 6. När du hittat tangentbordsappen öppnar du den.
 7. Knacka på Lagring.
 8. Klicka på Rensa dataknappen.
 9. Starta om din S8.

Lösning 5: Installera app- och Android-uppdateringar

Även om det inte finns någon garanti för att en uppdatering, vare sig det gäller appar eller Android, kan lösa det aktuella problemet, är det alltid en rekommenderad lösning. Uppdateringar kommer ofta med förbättringar samt korrigeringar för kända problem så det lönar sig att installera dem när de blir tillgängliga. Uppdateringar för förinstallerade appar som Samsung-tangentbord och meddelanden är ofta bundna med Android-uppdateringar, eller de uppdateringar som drivs av Samsung (vissa uppdateringar är operatörspecifika men det finns inget sätt för en genomsnittlig användare att berätta). Naturligtvis är uppdateringar viktiga för att få nya funktioner och funktioner samt för att fixa problem. Att installera uppdateringar är också ett bra sätt att minimera buggar.

Lösning 6: Uppdatera din S8-cache-partition

I de flesta Android-fall bör rensning av cache-partitionen vara det första felsökningssteget som du måste försöka, men när vi hanterar felet "Tyvärr har Android Keyboard Stopped", är vi inte säkra på om det kommer att göra något bra. Du bör fortfarande prova det om problemet har kvarstått hittills. Helst bör problemet redan fixas nu, men om det inte händer bör du åtminstone försöka göra det.

Att torka av cache-partitionen påverkar inte personlig information så att du kan göra det utan att oroa dig för dina foton, videor etc.

Så här torkar du din S8-cache-partition: Följ dessa steg:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Lösning 7: Starta om till säkert läge och observera

Vissa tredjepartsappar kan störa operativsystemet. Om du inte är försiktig med vilken app du installerar är chansen att du så småningom stöter på problem från dem. För att se om en av din installerade app orsakar felet bör du starta om enheten till säkert läge och se hur din telefon fungerar. Om din enhet körs i säkert läge kan bara förinstallerade appar köras. Så om felet inte finns när din S8 är i säkert läge, är det en tydlig indikation på att en tredjepartsapp är problematisk.

Så här startar du om S8 till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Lösning 8: Prova en annan tangentbordsapp

Även om det egentligen inte är en idealisk lösning, kan en annan tangentbordsapp vara en desperat åtgärd som du kan prova om du vill bestämma om felet beror på tangentbordsappen själv, eller om du bara vill kunna ange data medan du försöker fixa problemet. Det finns många gratis tangentbordsprogram som du kan använda från Play Store men vi rekommenderar att du testar de från ansedda utvecklare. Du vill inte smitta din S8 med skadlig programvara genom att använda appar från otillförlitlig källa.

Lösning 9: Fixa nr 8: Återställ fabrik

Slutligen, om allt har gjorts och det inte finns någon lösning i sikte, bör du inte tveka att torka av telefonen och återställa alla dess inställningar till sina standardvärden. Fabriksåterställning är vanligtvis en effektiv lösning för alla typer av problem som grundläggande felsökning av programvara kan lösa. Se bara till att inte glömma att skapa en säkerhetskopia av dina filer för att undvika att förlora dem.

Så här fabriksinställer du din S8:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.