Galaxy S8 Plus skickar inte MMS när den är ansluten till wifi, mobildata och roaming fungerar inte

Hej Android-ägare! Dagens felsökningsartikel kommer att behandla text- och anslutningsfrågor på # GalaxyS8. Vi hoppas att det här inlägget är till hjälp.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Hur du förbättrar wifi-räckvidden på din Galaxy S8 wifi

Jag hade en billig vodafone smart prime. Jag uppgraderade till en S8 nyligen. Min router är bra och min gamla billiga telefon hade inga problem med wifi-räckvidden. Det ansluts bra när jag är i närheten. Men så fort jag flyttar, säger 25-30 meter bort säger jag att jag har en dålig kvalitetskoppling och kommer att ansluta igen när det förbättras. Hur ändrar jag detta? jag kan inte hitta någonting online alls. Och jag gillar verkligen min telefon så jag behöver denna fasta asap. Tack.

Lösning: Wifi-radio i telefoner är inte universella så det är normalt för vissa att ha ett relativt kortare wifi-intervall än andra. Enligt vår egen erfarenhet börjar Galaxy S8-enheter vanligtvis att förlora wifi-signal när den är cirka 30 meter från en router (kortare om det finns väggar eller störningar däremellan). Med andra ord, det finns inget mycket du kan göra i din telefon för att förbättra dess wifi-sortiment. Wifi-intervallet bestäms av hårdvaran på din telefon och det finns inga programjusteringar som du kan förbättra hårdvaran.

Om du vill förbättra ruttens räckvidd kan du använda signalförlängare för din wifi. Besök din lokala elektronikbutik och fråga efter dem. Om din router tillhandahölls av din internetleverantör, fråga dem om de har en wifi-signalförlängare som du kan använda.

Problem nr 2: Galaxy S8 Plus skickar inte MMS när den är ansluten till wifi

Min Samsung S8 Plus skickar inte textmeddelanden när jag är hemma. Det fungerar bra överallt annars. Alla andra telefoner i huset fungerar fortfarande. Jag har gjort alla dina steg på din förslagssida. Jag fick Verizon undersöka det och de kom precis tillbaka och sa att det är min enhet. HJÄLP!! Det fungerade bra tills för ungefär tre veckor sedan. Återigen fungerar det INTE när jag är hemma. Vi använder WIFI för att använda våra telefoner när vi bor i landet. Jag kan skicka MMS-meddelanden okej någon annanstans. Alla förslag eller hjälp. Jag vet inte var jag ska hitta något annat. Lösning: Vissa telefoner med märkesvaror slår på mobildata automatiskt om det upptäcker att en användare försöker skicka MMS. Om du inte vet, behöver MMS mobil internetuppkoppling (mobildata) för att fungera. Så även om en enhet redan är ansluten till wifi kommer mobildata att aktiveras av systemet så att MMS kan skicka och ta emot. Om din S8 Plus gjorde det tidigare, kanske det fanns några inställningar som har ändrats. Om det är första gången du använder din telefon för att skicka MMS, kanske den inte är konfigurerad korrekt så att mobildata kan aktiveras automatiskt. Du måste prata med din operatör igen så att de kan kontrollera alla inställningar för att låta den här funktionen fungera.

Du kan också försöka återställa telefonens nätverksinställningar för att återställa dem alla till sina standardvärden. Återställning av nätverksinställningar återställer alla wifi- och mobildataanslutningar till standardvärdena. Följande ändringar kommer att ske genom att återställa nätverksinställningar.

 • Lagrade Wi-Fi-nätverk raderas.
 • Parade Bluetooth-enheter raderas.
 • Inställningar för bakgrundssynkronisering kommer att aktiveras.
 • Databegränsande inställningar i applikationer som manuellt stängdes av / på av kunden återställs till standardinställningen.
 • Nätverksvalsläget kommer att ställas in på automatiskt.

Följande enhetsanslutningsstatus är som standard när enheten startades första gången.

 • Flygläge: AV
 • Bluetooth: AV
 • Dataroaming: AV
 • Mobil hotspot: OFF
 • VPN: OFF
 • Mobildata: PÅ
 • Wi-Fi: AV

Följ dessa steg för att utföra en nätverksåterställning.

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställ nätverksinställningar.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Problem nr 3: Vad ska man göra om Galaxy S8 mobildata och roaming inte fungerar

Kära Droid-kille, jag har inte kunnat få nätverksanslutning och roaming att fungera för mig på min S8. Vi är baserade i Nederländerna och reser mycket. För en vecka sedan kom vi till Frankrike och roaming dog på mig. Jag kan inte använda min telefon (endast räddningstjänst) och går bara online via wifi även om jag har internet i mitt paket. När jag manuellt ber om en programuppdatering berättar det för mig att jag har den senaste Android-versionen vilket inte är fallet. Jag kanske kanske att uppdateringen av min programvara skulle lösa problemet men hur gör jag det, och nu säkerhetskopierar jag data eftersom det medför en fabriksåterställning tror jag? Jag skulle säkert uppskatta din hjälp. Jag har alltid gillade den här telefonen och vill inte ha en annan. Tack.

Lösning: Roamingtjänsten konfigureras vanligtvis innan du lämnar ditt hemnätverk för att fungera. Med andra ord, du skulle ha kontaktat din operatör i Nederländerna innan du åkte till Frankrike så att roamingkonfigurationer på ditt konto görs. Vi vet inte om din ursprungliga operatör fortfarande kan göra ändringarna på ditt konto nu när du inte längre är ute i deras nätverk. Du bör kontakta dem för information.

Att göra en fabriksåterställning på din enhet kommer inte att göra något för det kommer att förändra det faktum att ditt konto med din nederländska operatör inte har konfigurerats korrekt.

Problem nr 4: Upplåst Verizon Galaxy S8 fungerar inte på Cricket Wireless-nätverk efter fabriksinställning

Min telefon återställdes av misstag och kommer nu inte göra annat än att ringa och skicka texter såvida inte den är ansluten till WiFi. Jag kontrollerade och mina data är på så att jag inte förstår problemet. Det är en Verizon trådlös telefon men jag använder den med cricket trådlös. Alla Verizon-saker är tillbaka på telefonen och cricket-sakerna är borta. Det är en galax s7 men det alternativet är inte tillgängligt att välja på rullgardinsmenyn nedan.

Lösning: Om du gör en fabriksåterställning på en olåst telefon kommer all programvaruinformation att återgå till deras standardvärden, inklusive nätverksinställningar. Det är anledningen till att en fabriksåterställning inte är tillrådlig för telefoner som används i andra nätverk än det den ursprungligen byggdes för att fungera med. Kontakta Verizon och se om de kan ge dig en annan upplåsningskod för din enhet. Om du låter en tredjepartsbutik låsa upp telefonen för dig tidigare ber du dem låsa upp den igen så att den fungerar med Cricket Wireless.

Problem 5: Vad ska man göra Galaxy S8 om mobilsignalen är mycket svag

Hej .. vi har två S8 med 4G till Verizon. Från början måste inkommande och utgående telefonsamtal göras på en viss plats i vår trädgård. Vi bor på landsbygden. Det finns torn cirka 8 mil bort. Vi har också Verizon JetPack. Telefoner ringer sällan i vårt hem. Ett meddelande säger missat samtal. Verizon säger en $ 250, 00 booster kommer att hjälpa. Vill inte betala det. Måste WiFi vara på för att Booster ska fungera. Finns det en enkel lösning? En plug-in booster som fungerar utan WiFi som inte kostar $ 250, 00? Extern antenn? Byt ut batterier och gjorde mjuka återställningar. Det måste finnas tusentals människor med samma oro. Tack för din tid och professionell rådgivning !!

Lösning: Först måste du inte glömma att det främsta skälet till att du har anslutningsproblem beror på svag cellulär signal från Verizon-tornen. Även om avstånd från ett Verizon-torn kan spela en roll för denna svaga signalsituation, är det inte det enda skälet. Ibland, även om du är i närheten av ett sändningstorn, kan det vara andra störningar som kan påverka signalkvaliteten som når ditt hem. Så om du inte kan förbättra signalen från Verizon kan du aldrig förvänta dig goda mobila tjänster som röstsamtal, SMS och MMS eller mobildata.

Det är här förslaget från Verizon för en signalförstärkare kommer in. En signalförstärkare, som namnet antyder, förstärker den svaga signalen från tornet innan den överförs till din plats. Att installera en signalförstärkare KAN förbättra nätverkstjänsterna i ditt hem. Kom ihåg att det inte fungerar hela tiden så att det kan vara test-och-fel. Om det inte fungerar kan du antingen byta till andra operatörer som kan erbjuda bättre service nära din plats, eller bara acceptera det faktum att Verizons tjänster kommer att vara desamma. Och nej, en signalförstärkare kräver inte wifi för att fungera. Det fungerar som en minisändare som bara stärker cellulär signal innan du skickar den till din plats. Om verizonsignalen är riktigt dålig till en början kanske till och med flera signalförstärkare inte förbättrar situationen. Du kommer inte om det kommer att fungera såvida du inte provar det så vi föreslår att du pratar med Verizon så att de kan bedöma hur bra det kommer att fungera.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.