Galaxy S8 pekskärm känner inte igen fingeravtryck [felsökningsguide]

Ett antal av våra läsare har kommit till oss och frågat råd om hur man fixar skärmproblem så här är vi. Dagens # GalaxyS8-felsökningsförsök försöker lösa en specifik skärmproblem - pekskärmen fungerar inte. Vi vill dock göra en sak klar. Om din S8-touscreen slutade upptäcka fingeringångar efter att du fysiskt skadat den eller efter att du tappat den, är det förmodligen den direkta anledningen till problemet. I så fall kommer det här inlägget till stor del att vara värdelöst för dig. Om din S8 har lidit fysisk skada måste du reparera den.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar Galaxy S8 pekskärm inte fungerar problemet

Galaxy S8 har en fantastisk skärm men är fortfarande lika sårbar som alla pekskärmsenheter där ute. Oavsett om din S8-pekskärm har slutat fungera, fungera felaktigt eller fortsätter att frysa utan någon uppenbar anledning, finns det samma uppsättning felsökningssteg och lösningar som du kan prova. Nedan följer stegen som du måste göra när du har problem med pekskärmen:

Lösning 1: Tvinga om din S8

I de flesta fall är frysproblemen på pekskärmen tillfälliga och orsakas av programvarufel som kan lösas med en enkel omstart. Innan du gör något av följande felsökningssteg nedan, se till att du startar om din S8. om du inte kan starta om den normalt, eller om skärmen har svarat för att låta dig trycka på omstart alternativet skärmen, prova dessa steg:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. När skärmen Underhållsstartläge visas väljer du Normal start med volymknapparna för att bläddra igenom alternativen. Tryck sedan på den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja.

Det kan ta lite tid för din enhet att starta upp normalt. Låt upp till 90 sekunder för det att starta om.

Lösning 2: Torka av skärmen

Vissa människor kan plötsligt finna att enhetens pekskärm inte svarar på grund av fel eller fel, utan helt enkelt för att den är smutsig, sotig eller våt. Om du stöter på samma situation, se till att torka din S8 ordentligt genom att torka av skärmen med en ren mikrofiberduk.

Om du använder ett skärmskydd kan du försöka ta bort det för att se om det hjälper. När du har tagit bort skärmskyddet ska du rengöra skärmen igen med en luddfri trasa.

Lösning 3: Kontrollera om det är dålig tredjepartsapp

Om telefonens pekskärm slutade fungera efter installation av en app eller efter uppdatering av vissa appar, är det möjligt att en av dem kan störa Android. Eftersom Android-miljön är en komplicerad miljö finns det alltid risken för att ett appbugg påverkar kärnsystemfunktioner som pekskärmen. För att kontrollera om det här händer i din situation, starta upp din S8 till säkert läge och se vad som händer. I säkert läge kommer tredjepartsappar att förhindras att köra så om pekskärmen fungerar normalt kan du satsa på att det finns en problematisk app där inne.

Så här startar du om S8 till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Avinstallera appar som orsakar ett problem.

Kom bara ihåg att säkert läge inte är en lösning i sig. Om du tror att en app står bakom problemen bör du avinstallera appar tills problemet är borta. Glöm inte att återställa telefonen till normalt läge efter att du har avinstallerat en app för att veta om problemet fortfarande finns. Om problemet fortsätter gör du samma cykel för resten av dina appar.

Tredjepartsappar är de som du installerar när du har tagit bort din S8. Även de som publiceras av Samsung och Google kan betraktas som tredjepartsappar om de läggs till senare och inte ingår i det ursprungliga apppaketet.

Lösning 4: Avinstallera app / er

Om problemet tycks ha börjat efter att du installerat en ny app och du fortfarande kommer ihåg vad den är, försök att avinstallera den först.

Även om det inte finns något sätt för oss att samla in en lista med appar som är kända för att leda till ett svarsfritt pekskärmsproblem, är många av dem spel eller produktivitetsappar. Detta är en allmän uppfattning men det kan verkligen vara vad som helst.

Lösning 5: Torka enheten

Medan Galaxy S8 är en vattentålig enhet, är dess pekskärmsteknik verkligen inte annorlunda än resten av smartphones i dag. Generellt sett kommer pekskärmar inte att fungera bra eller alls när de är våta. Se till att torka och torka av din S8 noggrant för att se om den bara har problem med en våt pekskärm. Om skärmen är knäckt finns det en chans att fukt kan sippra in i små sprickor på skärmen. Eftersom pekskärmen, tekniskt kallat digitaliserare, bara är ett tunt lager ovanför bildskärmen, kan fukt skapa en kort insida som orsakar felaktiga signaler till logikkortet. Beroende på volymen signaler som kommer in kan din S8: s dator bli överväldigad vilket kan leda till total maskinvarufel.

Om du har en knäckt skärm efter att din telefon tappats eller drabbats av ett hårt föremål, bör du kontakta Samsung så att den kan repareras.

Lösning 6: Koppla från tillbehör

Vissa användare kunde återfå sin pekskärmsfunktion efter att ha tagit bort anslutna tillbehör som SIM-kort, SD-kort eller laddkablar. Försök stänga av din S8 och ta bort alla tillbehör du har där för att se om det gör skillnad.

Lösning 7: Fabriksåterställning

Förutsatt att din S8 inte var fysiskt skadad, våt eller utsatt för extrema temperaturer, kan återställning av fabriken hjälpa till. Det beror på att det mest troliga skälet är programvara i naturen. Om din pekskärm bara inte svarar ibland, se till att skapa en säkerhetskopia av dina data innan du raderar den.

Om telefonens skärm är helt död och inte svarar på någon ingång, måste du försöka utföra en huvudåterställning. Det är en fabriksåterställning genom återställningsläget. Så här gör du:

 1. Stäng av S8. om du inte kan stänga av det normalt, vänta tills batteriet har tappats. När telefonen stängs av laddar du telefonen i minst 30 minuter.
 2. Tryck sedan på och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten, och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Lösning 8: Professionell reparation

Om huvudåterställning inte löser problemet alls är det klart att du har ett hårdvaruproblem. För att åtgärda det behöver du professionell hjälp. Oavsett om det är inom eller utan garanti, det är bra om du kan låta Samsung hantera reparationen. Om det inte är fråga om att skicka den till ett Samsung Service Center, ska du ta enheten till närmaste oberoende verkstad. Kom bara ihåg att när en tredje parts butik öppnat och manipulerat hårdvaran kommer Samsung inte längre att acceptera det för reparation om du så småningom skickar det till dem, även om du betalar avgiften.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.