Galaxy S8-missfärgningsfråga, flimrande skärmfråga, andra problem

En av de saker som lockar människor till smartphones är skärmen. Detta gäller särskilt på dagens avancerade marknad för Samsung-enheter, nämligen Galaxy S- och Notes-modellen. Dessa enorma skärmar är helt enkelt för svåra att ignorera. Därför säljer Samsung # GalaxyS8, trots föregångarens olyckliga öde som plågas av batteri, fortfarande som hotcakes. Tyvärr gör attraktionskraften för S8-skärmen lite till ingenting för att skydda sig mot skador. Nedan finns två exempel som visar hur en S8-skärm kan misslyckas och hur man fixar dem. Vi kastar också in ett fall av ovanligt problem med datakonsumtion så att du förhoppningsvis tycker att det här inlägget är användbart.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Nedan följer specifika ämnen vi tar med dig idag:

Problem 1: Galaxy S8-missfärgningsfråga, flimrande skärmproblem

Jag köpte min Galaxy S8 för 4 månader sedan. Jag tappade den den 3: e dagen jag köpte den. Men på något sätt fungerade det fortfarande bra, inte förrän nu. Ibland är skärmen 3/4 vit och en del är gulgrön. Men det är lyhört. Det händer särskilt när jag använder kameran eller till och med när jag inte använder den och bara låser den, den vita skärmen visas igen och ibland flimrar den. Vad ska jag göra? - Miles22fernz

Lösning: Hej Miles22fernz. All missfärgning av skärmen beror nästan alltid på dålig hårdvara. Tillsammans med det faktum att din telefon tappades tidigare, är vi nästan säkra på att telefonens skärm måste vara fysiskt trasig. För att bekräfta det, försök att starta upp telefonen till antingen återställningsläge eller nedladdningsläge. Några av dessa lägen kräver inte att Android körs, så det är ett bra sätt att se om problemet orsakas av fel i Android-operativsystemet eller inte. Om skärmen fortsätter att visa onaturliga färger, är du på väg till Samsung servicecenter eller till en oberoende verkstad.

Nedan följer stegen för hur du startar upp din S8 till olika lägen:

Starta i återställningsläge:

 1. Ladda telefonen i minst 30 minuter.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy-logotypen visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.
 5. Du kan antingen torka av cache-partitionen eller göra en fabriksåterställning i detta läge.

Starta i nedladdningsläge:

 1. Ladda telefonen i minst 30 minuter.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym NED-tangenterna och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy-logotypen visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla ned knapparna Hem och Volym NER.
 4. Vänta tills nedladdningsskärmen visas.
 5. Om du kan starta upp telefonen i nedladdningsläge men inte i andra lägen, betyder det att din enda väg ut kan vara att blixta ett lager eller anpassad firmware.
 6. Använd Google för att leta efter en guide för hur du gör det.

Problem 2: Galaxy S8 + bara hälften av skärmen fungerar

Jag har en Galaxy S8 + som jag köpte i juni. Det har fungerat perfekt tills ungefär 5 minuter sedan när halva skärmen visade gröna linjer och sedan tömdes. Jag kopplade ur laddaren och stängde av telefonen. Har försökt starta om och den högra halvan hade en grön nyans men hälften var helt skruvig.

Försökte göra en mjuk återställning men det har inte fungerat. Nu är halvskärmen perfekt andra halvtom. Har aldrig haft telefon i eller runt vatten. Har inte tappat telefonen nyligen. Helt slumpmässig förekomst. kör bara Facebook Messenger och telefonprogram. Känner inte till Android-versionen. - Samantha Karp Hauser

Lösning: Hej Samantha. Först och främst vill vi göra det klart att vi inte tillhandahåller hårdvarulösningar i den här bloggen. Felsökning av programvara är allt vi gör och om du har tur kan våra lösningar också hjälpa till att fixa dina problem. Om all felsökning av programvara har uttömts kan du anta att din telefon måste ha ett hårdvaruproblem. Vi förstår att du uttryckligen uppgav att din telefon aldrig utsattes för vatten eller tappades. Dessa två är de vanligaste orsakerna till maskinvarufel, så vi betonar alltid i våra inlägg att om telefonen drabbats av någon av dem, är reparation eller utbyte de enda vägarna att gå. En komponent kan dock fortfarande misslyckas även om telefonen alltid har tagits hand om på grund av andra skäl. Så det är inte långt hämtat om du fortfarande hamnar med att skicka telefonen efter att ha gjort alla våra förslag nedan.

För det andra är felsökning av programvara i ditt fall begränsad till några få steg. Först vill du se om det felaktiga skärmbeteendet orsakas av en app genom att starta om telefonen till säkert läge. I detta läge kommer alla appar och tjänster från tredje part att blockeras. Så om skärmen fungerar normalt kan du satsa att en av dina appar orsakar skärmstörningen. Här är stegen för att starta om din enhet till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Avinstallera appar som orsakar ett problem.

Om skärmen förblir problematisk även när du har startat upp enheten till säkert läge, bör du följa vårt förslag för Miles22fernz ovan om hur du startar upp enheten till återställningsläge och / eller Odin-läge. om telefonen faktiskt fungerar bra när den är i något av dessa lägen, måste det finnas ett operativsystem fel bakom problem. För att fixa det måste du göra en fabriksåterställning. Här är hur:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills Ja - radera alla användardata är markerade.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Låt telefonen repareras

Alla dessa procedurer är de enda möjliga lösningarna du kan prova. Om inte någon av dem hjälper alls, kontakta Samsung för reparation. Om det inte finns något Samsung Service Center i närheten i ditt område, ta det med till en bra verkstad. Observera dock att låta en tredje part tekniker ta isär telefonen kommer att upphöra garantin, vilket innebär att Samsung inte längre kommer att reparera eller byta ut enheten om du någonsin kommer att närma dig dem vid en senare tidpunkt.

Problem 3: Galaxy S8 + förbrukar stor mobildatabandbredd

Fick en ersättare S8 + från mitt försäkringsbolag efter att ha sprickat min skärm. Det är möjligt att det är en renoverad telefon. ersättningstelefon använder dubbelt så mycket data varje månad. Har inte ändrat mina vanor, inte titta på videor eller lyssna på musik. Bixby hade en uppdatering och är det enda tillägget. Har många appar för begränsad dataanvändning. Android-operativsystem använde 4, 5 GB data på 25 dagar. Något är fel. - Susan

Lösning: Hej Susan. I alla utbytesscenarier som vi känner till, förutsätts ofta telefoner så det är mycket troligt att du också fick en renoverad telefon. Att ha en förägd telefon förklarar dock inte hög dataanvändning. Mobildata mäts av din operatör, så om du tror att din månatliga användning inte är korrekt, be dem om en korrekt uppdelning. Detta gör att du kan jämföra beräkningen av mobildata i din telefon. Tänk på att du nyligen fick en renoverad telefon, vilket innebär att du måste ladda ner alla dina appar. Dessa appar tillsammans med Android-operativsystem. fick också uppdatera sig själva. Detta skulle förklara den höga användningen av mobildata.

För att förhindra att gränsen för mobildata på din enhet går igenom, konfigurera Google Play Store-appen för att bara ladda ner uppdateringar via wifi. Här är hur:

 1. Öppna Play Store- appen.
 2. Tryck på More- ikonen längst upp till vänster.
 3. Tryck på Inställningar .
 4. Klicka på Auto-uppdatera appar .
 5. Välj bara uppdatera appar via Wi-Fi .

Se också till att låta telefonen ladda ner Android-uppdateringar endast via wifi. Gör så här:

 1. Öppna Inställnings- appen.
 2. Klicka på Programuppdatering .
 3. Klicka på Ladda uppdateringar automatiskt .

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.