Galaxy S8 kan inte upptäcka wifi-nätverk, kommer inte att ansluta till wifi

Galaxy S8 (# GalaxyS8) har funnits just nu, så det är förståeligt att många användare nu kan hitta några problem med den. Som vanligt svarar denna felsökningsartikel på några av dessa problem. Vi täcker ytterligare fyra problem i den här så vi hoppas att det här inlägget är till hjälp.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Hur man låser upp en Galaxy S8 om den är låst med Factory Reset Protection

Hej. Nyligen har jag utfört en fabriksåterställning i min samsung Galaxy s8 plus men jag kunde inte öppna det eftersom jag glömde mitt gmail-lösenord som jag har angett första gången när jag köpte telefonen. Sedan gick jag förbi det med odinverktyg. Först av allt har jag blinkat med rätt kombinationsfil. När de binära fönstren i fabriken kom hade jag aktiverat usb-felsökningsläget på och sedan utfört blixt med stock rom firmware. Nu har problemet kommit. Telefonen startar inte om och den sitter fast på samsung-logotypen med LED-lampa på. Det noteras att när jag blinkade med hem-cse orsakade det problemet men det startades om först när jag blinkade med cse. men i så fall är min gmail fortfarande på telefonen vilket betyder att förbikopplingen inte har gjort. Snälla hjälp mig om du har någon aning om det. Tack.

Lösning: Omkoppling av fabriksinställningsskydd genom att blinka fungerar inte längre. Denna glitch upptäcktes för år sedan och Samsung har sedan dess patched den. Just nu finns det bara två sätt att få åtkomst till din telefon igen.

Det första alternativet är att använda Googles kontouppgifter kopplade till enheten. Om enheten för närvarande är ansluten till wifi, vilket innebär att den kan komma åt Googles servrar, bör du kunna låsa upp den genom att återställa lösenordet för Google-kontot. Du kan ändra ditt lösenord för ditt Google-konto med en annan enhet eller dator. När det är gjort kan du sedan ange användarnamn och lösenord till din S8 Plus.

Om din S8 Plus inte är ansluten till internet eller om du inte kommer ihåg användarnamn och lösenord för Google-kontot alls, måste du göra det andra alternativet, som är att föra enheten till Samsung. De kan använda ett speciellt verktyg för att låsa upp enheten genom att kringgå FRP. Processen liknar i allmänhet mycket blinkande men den exakta metoden har inte släppts offentligt. När du går till Samsung för detta ändamål måste du ta med köpbeviset (kvitto) och ett giltigt ID.

Problem 2: Galaxy S8 vibrerar och visar fuktapptäckt fel vid laddning

Hej. Jag har en Samsung Galaxy S8. Problemet är när jag ansluter min telefon till laddaren, den börjar vibrera och ett meddelande kommer fram som säger att koppla ur laddaren upptäckt fukt. Det har varit så här i över en månad nu och jag gjorde allt jag kunde tänka på för att torka laddningsporten, till exempel att rengöra den med en vävnad, blåsa hårtork i det, etc. Jag menar om det till och med var vått, borde inte " torkas det av sig själv efter en MÅNAD? Hur länge kan det finnas vatten i min telefon ?! Hjälp mig att fixa detta snälla ????

Lösning : Vatten förångas naturligt efter några timmar om du lämnar enheten i rumstemperatur. Vi tror inte att det faktiskt finns vatten eller fukt i enheten. Det mest troliga skälet är antingen en dålig laddningskabel eller laddningsport. Försök att använda en annan känd fungerande officiell Samsung laddkabel och se om det kommer att göra en skillnad. Om ingenting ändras kan du anta att dålig hårdvara eller laddningsport är skylden. Ett problem som detta kan inte åtgärdas i slutet om du inte riskerar att göra en självuppladdningsladdningsport. Vi föreslår att du tar med enheten till ditt Samsung Service Center så att de kan reparera den.

Problem nr 3: Hur man fixar en Galaxy S8 som stängs av av sig själv

Jag har en S8 som är omkring 4 eller 5 månader gammal. Nyligen har jag lagt märke till att min telefon stängdes av vid slumpmässiga tidpunkter. Inom de senaste två dagarna har det blivit mycket värre. Nu så länge som alltid visas på skärmen eller om jag använder telefonen fungerar allt bra. Men om jag låter skärmen låsas och den är i fickan eller om den är vänd nedåt stängs den av och när jag slår på den igen är den alltid på krypteringslösenordsskärmen. Jag har provat telefonen i säkert läge. Jag har torkat cachen bort SD-kortet och alla andra rekommendationer jag kunde hitta och fortfarande inte kan lösa problemet.

Alla idéer om vad man ska försöka nästa skulle uppskattas.

Lösning: Försök först kalibrera batteriet och operativsystemet. Android kanske inte kan hålla reda på de korrekta batterinivåerna efter att ha kört länge. En sådan situation kan leda till slumpmässiga omstarter. För att kontrollera om det är ditt fall följer du stegen nedan för att kalibrera batteriet och Android igen. Här är hur:

 1. Töm batteriet helt . Detta innebär att du använder din enhet tills den stängs av av sig själv och batterinivån läser 0%.
 2. Ladda telefonen tills den når 100%. Se till att använda originalladdningsutrustning för din enhet och låt den ladda helt. Koppla inte ur enheten i minst två timmar till och använd den inte heller under laddning.
 3. Koppla bort enheten efter den förflutna tiden.
 4. Starta om enheten.
 5. Använd din telefon tills den slutar gå slut.
 6. Upprepa steg 1-5.

Ett annat bra felsökningssteg att göra i detta fall är fabriksinställning. Genom att torka av telefonen och återställa alla programinställningar till sina standardvärden, elimineras du eventuellt något fel som gör att din telefon stängs av på egen hand. Om orsaken till problemet beror på ett fel i programvaran kommer fabriksinställning troligen att hjälpa. Så här gör du:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina persondal data.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.
 11. Låt telefonen gå i 24 timmar utan att lägga till några appar.

Kom ihåg att fabriksåterställning bara kan hantera programvaruproblem. Om ingenting förändras efter att ha gjort det och observerat telefonen kan du anta att problemet inte kan åtgärdas i slutändan. Du vill kontakta Samsung för support om fabriksåterställning inte hjälper.

Problem 4: Galaxy S8 kan inte upptäcka wifi-nätverk, kommer inte att ansluta till wifi

Jag använder en Samsung S8-telefon med Android 8. Jag kunde ansluta till min Wi-Fi ett par dagar tillbaka, men sedan igår kan jag inte "se" själva wifi för att den ska väljas. Jag kan se våra grannar wifi och också kunna ansluta till min mans WiFi WiFi. Det är bara vårt WiFi-nätverk i hemmet som jag inte kan se. Min make kan ansluta till samma WiFi-nätverk utan problem. Jag har följt alla steg som nämns på din felsökningssida förutom för återställning av Master. Jag har startat om telefonen och till och med rensat cache-partitionen.

Lösning: Försök först rensa nätverksinställningarna för din S8. Detta raderar alla nätverkskonfigurationer som tidigare anslutna wifi-nätverk, lösenord, mobilinställningar, VPN-inställningar etc. Detta är ofta effektivt för att fixa alla typer av nätverksproblem. Så här gör du:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Allmän hantering> Återställ inställningar.
 3. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Om du torkar din S8: s nätverksinställningar inte hjälper, gör en huvudåterställning.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.