Galaxy S8-batteriet tappas snabbare efter en uppdatering [felsökningsguide]

Vi börjar märka att det finns ett ökande antal # GalaxyS8-ägare som märker kortare batteritid på sina respektive enheter efter installation av Android-uppdateringar. För närvarande samlar vi fortfarande mer information vad dessa uppdateringar kan vara, men under tiden har vi beslutat att också ta itu med problemet genom att skapa en lista med tricks som du kan göra för att minimera batteriladdningen.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur du bromsar hastigheten på batteriladdning på din S8

Även om titeln på denna artikel tyder på att batteriladdning inträffar efter en uppdatering, finns det också andra faktorer som ligger bakom den. För det första kan problemet med batteriladdning orsakas av flera faktorer. Vi vet förresten att det händer med eller utan uppdatering. I många fall beror dålig batteriprestanda på bristen på förståelse för hur Android i allmänhet fungerar och hur ett litiumbaserat batteri som det i din S8 gör och tappar ström. Vi vet också att många Android-användare helt enkelt inte är kloka nog för att minimera batteriförbrukningen på deras enheter. På ett sätt kommer batteribruk vanligtvis att bero på användningsvanor. Vissa är tunga användare medan andra bara använder sina enheter för grundläggande funktioner. I den här korta artikeln kommer vi att berätta för dig hur du kan förlänga din S8s batteritid.

Lösning 1: Rensa cache för S8-system

Oavsett om du har problem eller inte, är det alltid bra att regelbundet rensa telefonens systemcache. Det beror på att det kan bli korrupt relativt lätt, vilket kan leda till glitches. Att rensa cache-partitionen där systemcachen lagras minimerar också uppdateringsrelaterade buggar. Så här gör du om du inte har provat det:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen för att markera torka cache-partitionen .
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Lösning 2: Lägre skärmens ljusstyrka

En Galaxy S8-skärm verkar mer attraktiv när den är ljus. Saken är att ju ljusare skärmen är, desto fler träffar tar batteriet. För att undvika att minimera onödig strömförlust bör du överväga att sänka skärmens ljusstyrka till en nivå som du är bekväm med. Du behöver inte hålla skärmen mörk; experimentera bara med minsta ljusstyrka utan att anstränga ögonen.

Lösning 3: Avinstallera appar som körs kontinuerligt i bakgrunden

Om du inte visste, är en av de främsta orsakerna till att smartphonebatteriet tappar snabbare appar. Detta gäller oavsett om du har en Android, iOS eller någon annan smartphone. Ju fler appar du installerar, desto större är chansen att en eller flera av dem suger ditt batteri torrt hela tiden. Om du ständigt har behov av längre batteritid föreslår vi att du kontrollerar dina appar för att se vilka av dem som är strömsnunga. Det finns en inbyggd applikation som du kan använda för att utföra den här uppgiften. Så här öppnar du det:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Enhetsunderhåll.
 3. Knacka på Batteri.
 4. Klicka på BATTERY ANVÄNDNING-knappen.
 5. Härifrån bör du kunna fatta ett informerat beslut vilka appar du ska avinstallera för att ge din enhet ett batteriökning du kan behöva.

Vissa felsökningsguider där ute kommer att rekommendera att du installerar en annan app för att få samma grundläggande information som du ser under Enhetsunderhåll. Snälla gör inte det. I det mesta ger sådana appar bara triviala eller onödiga data medan du lägger till batteriförsörjningsfrågan eftersom de måste regelbundet övervaka systemet.

Lösning 4: Ändra skärmupplösning

När det gäller större skärmar kan en högre upplösning avsevärt förbättra kvaliteten på fotot eller videon som visas. Men i en sådan relativt mindre skärmstorlek märks det knappast att använda låg upplösning. Din S8 har tre upplösningsalternativ som du kan använda och välja den högsta kan dramatiskt förbruka mer batterikraft. Försök välja det lägsta möjliga så kan vi försäkra dig, dina foton och videor kommer fortfarande att se bra ut.

För att ändra skärmupplösningen, gå bara till Inställningar> Skärm> Skärmupplösning .

Lösning 5: Stäng av oanvända nättjänster

Att stänga av wifi eller mobildata när den inte används kan också hjälpa. Om du befinner dig i ett område med dålig nätverkstäckning, kan du överväga att aktivera flygplansläget för att förhindra att systemet regelbundet söker efter luftvågorna efter dina bärarsignaler. Denna oändliga skanning kan beskatta batteriet, så att låta din enhet ta en paus kan säkert ge ditt batteri ett bra paus.

Detsamma gäller för Bluetooth. Att stänga av det är klokt, speciellt om du inte behöver den körs hela tiden kan det spara mycket kraft. Om du har aktiverat skanning i närheten av enheten måste du också stänga av den. Enhetssökning i närheten är en funktion som gör att din enhet ständigt kan söka efter andra Bluetooth-enheter, även om Bluetooth-omkopplaren redan har stängts av.

Lösning 6: Använd inte alltid på skärmen

Medan Always On Display (AOD) har sin plats i din S8, kan det bidra till snabbt batteriladdningsproblem under hela dagen. Om du tror att du inte kommer att kunna ladda din S8 snart kan det vara klokt att stänga av AOD.

Lösning 7: Bli av med assistenter

Galaxy S8 har minst 2 assistenter - Bixby och Google Assistant. På grund av arten av deras uppgift lyssnar och väntar dessa appar alltid på dina kommandon, vilket inte bara kan konsumera batteriet utan även dina mobildata. För många användare är båda värdelösa så om du inte använder dem eller någon av dem så mycket föreslår vi att du släpper dem.

Lösning 8: Sluta använda din telefon!

Ingen skoj. Allvarligt, bara sluta använda din telefon, särskilt om du har en lång dag framför dig och det kan vara omöjligt att ladda.

Många användare kan inte tycka stoppa lusten att tänka på sin enhet efter en uppdatering också. Vi vet att det är mänsklig natur att utforska vad som är nytt och som inkluderar de senaste erbjudandena med Android, men i detta fall, försök att vara smart och bara kontrollera dig själv.

Lösning 9: Använd energisparläge

Energisparläge är ett praktiskt sätt att drastiskt minska strömförbrukningen för din S8. Energisparläge fungerar genom att justera ett antal saker i systemet, som att sänka skärmens ljusstyrka, bromsa processorn, begränsa nätverksaktiviteter, bland andra. Om du befinner dig i en dålig situation och nästa laddning är timmar bort, är energisparläge ett bra val för dig.

Du bör fortfarande kunna skicka och ta emot MMS, ringa samt ansluta till internet i detta läge.

För att komma åt energisparläge, gå bara till Inställningar> Enhetsunderhåll> Batteri .

Lösning 10: Håll skärmen av

Om du inte kan hjälpa dig att använda telefonen genom att stänga av den eller om energisparläge inte räcker för att förlänga din batterisaft, försök att hålla skärmen stängd av för att spara mer ström. Kom ihåg, varje gång skärmen slås på är hela systemet på alarm för dina ingångar. Det betyder att du slösar bort batteriet onödigt.

Lösning 11: Återställ din S8 från fabrik

Om ditt S8-batteri fortfarande verkar tömmas snabbare jämfört med när uppdateringen inte installerades, kan du försöka torka av enheten för att se om det kan hjälpa att återställa alla programinställningar till standardvärden.

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera torka data / fabriksinställning .
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills Ja - radera alla användardata är markerade.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.