Galaxy S7 visar "SIM-kortet är inte isatt" och kommer inte att ansluta till nätverket

Det finns en mängd SIM-kortrelaterade problem som kan hända på # GalaxyS7. Dagens inlägg kommer att behandla några av dem och förhoppningsvis kommer våra förslag att hjälpa. Många S7-användare har kontaktat oss för problem med SIM-kort och relaterade fall, så förhoppningsvis tycker du att den här artikeln är användbar.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Galaxy S7 som visar “SIM-kortet inte isatt” och kommer inte att ansluta till nätverket

Hej! Jag har liknande problem med ”SIM-kortet inte isatt”. Jag hade ett par avsnitt tidigare, men de löstes alla på egen hand (ibland till och med utan omstart behövs jag bara behöver vänta). men den här gången, oavsett hur många gånger jag startade om, eller om säkert läge / omstart med cache-partition rensades fungerar det inte :(. Problemet inträffade först när min telefon slutade på batteriet. Jag laddade det med en bärbar laddare, slog sedan på det (normalt), sedan började det visa mig meddelandet att det inte finns något SIM-kort i. Jag var ute då och det fanns inget WiFi-nätverk när jag slog på det. (Min telefon är vanligtvis i energisparläge och uppdaterar bara programvara vid laddning, men det fanns inget nätverk när jag startade den, så det är mycket osannolikt?) När jag kom hem försökte jag starta om / stänga av min telefon många gånger, men det fungerar inte. SIM också, det fungerar inte oavsett hur många gånger jag gör det. Tappade inte min telefon eller gjorde något drastiskt nyligen heller ... Jag vill verkligen undvika att återställa fabriken eftersom tidigare erfarenhet är säkerhetskopieringen ofta fläckig och Jag kommer säkert att förlora data här och där> <Därmed skulle jag verkligen uppskatta din hjälp! Tack så mycket !! Yiqing

Lösning: Hej Yiqing. Det finns ingen komplex lösning på ett problem som din och fabriksåterställning är vanligtvis ett viktigt felsökningssteg för att veta om problemet är programvara i naturen. Felet "SIM-kort inte isatt" kan vara en indikation på något av följande:

 • SIM-kortet är dåligt
 • SIM-kortet har inaktiverats
 • du har ett kontoproblem med din operatör
 • din enhet har stött på ett nätverks- eller programvarufel
 • det finns ett maskinvarufel som förhindrar att SIM-kortet upptäcks
 • det finns en pågående nätverksproblem

Om du inte har gjort det, försök att sätta in ditt SIM-kort i en annan kompatibel, känd fungerande telefon och se om den upptäcker ditt SIM-kort (och nätverk). Om samma fel inträffar, betyder det att du har ett SIM-kort eller ett kontorelaterat problem. För att lösa problemet kan du antingen få ett nytt SIM-kort eller kontakta din operatör för support. På detta sätt kan du verifiera om det finns några kontoproblem som kan orsaka serviceavbrott.

Fabriksåterställning kan vara nödvändig om det inte finns några SIM-kort eller kontoproblem alls. Gör så här:

 1. Säkerhetskopiera dina personuppgifter.
 2. Stäng av din Samsung Galaxy S7.
 3. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 4. När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 5. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.
 6. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka data / fabriksåterställning'.
 7. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 8. Markera nu alternativet "Ja - ta bort alla användardata" med hjälp av Volym ned-knappen och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 9. Vänta tills din telefon är klar med Master Reset. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 10. Telefonen startar om längre än vanligt.

Om ingenting ändras efter att du fabriksinställt enheten kan det innebära att det finns problem med hårdvaran. Kontakta Samsungs support så att de kan reparera eller byta ut din enhet.

Problem nr 2: Galaxy S7 “Nätverket svarade inte i tid. SIM-kortet har låsts. ”Fel

När jag slår på min enhet dyker ett fönster upp efter flera minuter och säger ”Nätverket svarade inte i tid. SIM-kortet har låsts. Strömcykla enheten och kontakta kundservice om problemet kvarstår. AVBRYT OK. ”

Sedan fönstret dyker upp har jag en ikon uppåt att när jag öppnar meddelandelådan säger ikonen “Ogiltigt SIM-kort.” Jag har kontaktat min operatör (I-wireless som använder Sprints nätverk, förbetalda), Sprint och Samsung men ingen har kunnat hjälpa. Jag betalar inte för trådlös data. Jag kan ringa / ta emot samtal, skicka / ta emot SMS och MMS. Är det något att göra med att inte betala för data? Snälla hjälp om du kan. - Kenneth Chevalier

Lösning: Hej Kenneth. Försökte du någonting annorlunda innan din S7 började visa pop-up? Om du gjorde det, överväga att vända det du gjorde och se om det kommer att hjälpa. Om du till exempel nyligen har rotat din enhet kan du försöka ta bort den och kontrollera om det finns någon effekt. I annat fall kan du försöka återställa nätverksinställningarna. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Klicka på RESET SETTINGS-knappen.

Om ingenting ändras efter att du har återställt nätverksinställningarna, försök att hantera SIM Toolkit-appen genom att rensa dess data. Att göra det:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på Fler inställningar (ikon med tre punkter) längst upp till höger.
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta SIM Toolkit-appen och tryck på den.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Tryck på CLEAR DATA-knappen.
 8. Starta om din S9.
 9. Kolla efter problemet.

Problem nr 3: Galaxy S7 känner inte igen SIM-kortet efter en uppdatering

Köpte telefonen ny, och telefonen fungerade perfekt hela dagen idag fram till uppdateringen. Telefon uppgav uppdateringsframgång men kommer nu inte att känna igen mitt SIM-kort. Simkortet är bra, lägg mitt simkort i min fru S7 och inga problem. Kan inte riktigt se ett hårdvaruproblem eftersom telefonen fungerade perfekt fram till minut tills uppdateringen. Redan utfört en fabriksåterställning och nu kommer min telefon inte att aktiveras. Även när du försöker återhämta start står det inget kommando. - Greg

Lösning: Hej Greg. Vi vet inte vad du menar exakt med "aktivera" men om du hänvisar till en situation där du ombeds ange ditt användarnamn och lösenord för ditt Google-konto måste du ta itu med det först. När du är inloggad igen, se till att sätta tillbaka SIM-kortet ordentligt i enheten och se vad som händer. Om problemet kvarstår föreslår vi att du låter din operatör veta om det så att de kan kontrollera om det finns något nätverksrelaterat fel som orsakar det. Annars måste du verkligen kontakta Samsung så att de kan reparera eller byta ut telefonen åt dig.

Problem nr 4: Galaxy S7 har inget SIM-kortfel, fastnat på Sprint-logotypskärmen

Jag skulle vara intresserad att veta om de listade stegen fungerade för NO SIM-kortfelet och telefonens färg. Jag har samma problem och när jag åkte till Sprint sade deras tekniker att detta är en vanlig fråga som de har med rosguld S7s. Sprint löser inte heller problemet, de kan bara ersättas med en svart telefon. Att telefonen fastnar på Sprint-logotypen när de gör en återställning och inte kommer att gå längre än den punkten. Tack! - Gloria

Lösning: Hej Gloria. Vi känner inte till något SIM-kortrelaterat fel som är specifikt för de guldfärgade S7-enheterna. Vi rekommenderar starkt att du försöker återställa fabriken om återställning av nätverksinställningarna inte fungerar så att du kan utesluta eventuell mjukvarorelaterad problem. Om du redan har återställt din S7 innan du kontaktar oss föreslår vi att du tar Sprints erbjudande om att byta ut din enhet.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.