Galaxy S7 svarar inte, kommer inte att stängas av, fastnat i dekrypteringsprocessskärmen, andra problem

Hej Android fans! Välkommen till en annan # GalaxyS7 felsökningsguide. Det här inlägget ger dig fler S7-problem och lösningar. Om du inte hittar några användbara tips om felsökning här, se till att också besöka vår huvudsakliga felsökningssida för Galaxy S7.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Nedan följer specifika ämnen vi tar med dig idag:

Problem 1: Galaxy S7 visar blått LED-ljus men telefonen svarar inte

Det har gjort detta i ungefär en månad nu. Den är under ett år gammal. Första gången är när det låg på låg batteri, jag hade laddat den på laddning. sedan var det på 100%, jag slog på det, gick på Whatsapp och när jag gick ut frös det och stängde sedan av.

Jag försökte felsökning. Ville inte arbeta. Jag lämnade det till nästa dag och försökte igen, det fungerade inte. Jag lägger sedan den på laddning. den laddades och slogs på och stängdes ungefär 3 gånger och slutligen arbetade efter.

Det har gått ungefär två veckor då jag i morse var på min telefon och det stängdes av igen. Och nu är det blått ljus men det är ständigt på och slocknar inte och det hände inte förra gången. Nu försökte jag felsökning men ingen tur, någonting ingen tur. Tidigare var det långsamt men det skulle inträffa några gånger men det skulle frysa. vad ska jag göra? snälla hjälp. - Charlette

Lösning: Hej Charlette. Om din telefon inte slås på normalt längre (den måste fortfarande vara på för att den visar en blå LED) och skärmen antingen svarar eller förblir svart, finns det bara en sak som vi kan föreslå - starta upp den till alternativa lägen. Om du gör det kan du veta om problemet kan åtgärdas eller inte.

Nedan följer stegen som du måste prova:

Starta i återställningsläge :

 1. Ladda telefonen i minst 30 minuter.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.
 5. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka cache-partition'.
 6. Du kan antingen torka av cache-partitionen eller göra en fabriksåterställning i detta läge.

Starta i nedladdningsläge :

 1. Ladda telefonen i minst 30 minuter.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym NED-tangenterna och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volym NED-tangenterna.
 4. Vänta tills nedladdningsskärmen visas.
 5. Om du kan starta upp telefonen i nedladdningsläge men inte i andra lägen, betyder det att din enda väg ut kan vara att blixta ett lager eller anpassad firmware.
 6. Använd Google för att leta efter en guide för hur du gör det.

Starta i säkert läge :

 1. Ladda telefonen i minst 30 minuter.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 3. När "Samsung Galaxy S7" -logotypen visas släpper du strömbrytaren och håller omedelbart ned volymknappen.
 4. Fortsätt hålla knappen tills telefonen slutar starta om.
 5. När du ser texten "Säker-läge" längst ned till vänster på skärmen släpper du knappen Volym ned.
 6. Den enda skillnaden mellan säkert läge och normalt läge är att de förra hindrar att tredjepartsappar körs. Om du kan starta upp telefonen i säkert läge men inte i normalt läge avinstallerar du alla appar tills problemet (som förhindrar att du startar normalt) elimineras.

Om din telefon inte svarar och du inte kan göra dessa olika hårdvaruknappkombinationer har du ett hårdvaruproblem till hands. Det kan vara dålig skärmmontering eller något annat. Låt telefonen kontrolleras av Samsung eller ett oberoende servicecenter.

Problem 2: Galaxy S7 slutade fungera korrekt med Garmin-enheten efter en uppdatering

Min telefon är en Galaxy S7 med AT&T. Problemet som jag har är att efter de två senaste uppdateringarna från AT&T (som har varit under den senaste veckan eller två) får jag bara ett första meddelande på min Garmin Vivosmart HR för ett textmeddelande, men får fortfarande meddelanden om telefon samtal, röstmeddelanden och missade telefonsamtal. När det första meddelandet har tagits emot, vibrerar inte Garmin för att meddela mig om ett textmeddelande, men telefonen låter och vibrerar eftersom de anmälningsvalen gjordes i telefoninställningarna.

Jag har gått in på mina Garmin-inställningar och valde att bli meddelad och den är ansluten till telefonen. Jag har också lagt till meddelandeapp på Garmin, som inte har ändrat någonting och inte har haft det förut. Jag har letat efter uppdateringar till min Garmin och har inte hittat några, och det har inte heller haft det på en stund.

Jag har stängt av telefonen, laddat den helt och sedan på den igen. har försökt göra omstart, har stängt av min Garmin och sedan på igen, har kopplat bort dem från varandra och sedan anslutit dem igen och synkroniserat dem igen. Jag har tagit bort Garmin från telefonen och sedan anslutit den också. Jag tror inte att jag har missat något i min beskrivning av problemet eller försök att fixa det heller. Din hjälp skulle bli mycket uppskattad. Vänliga hälsningar. - Brent

Lösning : Hej Brent. Att installera en Android-uppdatering ändrar i princip kärnsystemfiler. Ibland kan buggar utvecklas eftersom en utvecklare inte kan förutse dem. Att veta den verkliga orsaken till ett sådant problem är omöjligt så du måste försöka begränsa möjligheterna själv.

Vi märkte att du inte nämnde att du gör de vanliga programfelsökningsstegen som vi rekommenderar för problem efter uppdatering i en Galaxy-telefon. Nedan är de saker du bör prova:

Torka av cache-partitionen

Uppdateringar kan ibland skada systemcachen och leda till alla typer av problem. Det är bra om du rensar cachepartitionen omedelbart efter en uppdatering så att din telefon tvingas bygga en ny cache. Så här görs:

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S7.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.
 5. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka cache-partition'.
 6. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 7. Markera nu alternativet "Ja" med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 8. Vänta tills din telefon är klar med Master Reset. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 9. Telefonen startar om längre än vanligt.

Se till att ALLA appar är uppdaterade och kompatibla med det nya Android OS

Om problemet kvarstår efter att ha torkat cache-partitionen, är ditt nästa steg att installera uppdateringar för alla dina appar. Vilken som helst av dem kan vara orsaken till ditt problem. Om du redan har uppdaterat apparna innan du kontaktar oss kan du försöka starta upp telefonen i säkert läge för att se om någon av dem orsakar detta. Så här görs:

 1. Stäng av din Galaxy S7.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 3. När "Samsung Galaxy S7" -logotypen visas släpper du strömbrytaren och håller omedelbart ned volymknappen.
 4. Fortsätt hålla knappen tills telefonen slutar starta om.
 5. När du ser texten "Säker-läge" längst ned till vänster på skärmen släpper du knappen Volym ned.

Gör en fabriksinställning

Att torka av telefonen med fabriksinställning bör vara det sista steget du måste utföra på din telefon. Den återställer alla programinställningar till sitt kända, fungerande tillstånd, så om problemet kvarstår efter det finns antingen ett kompatibilitetsproblem med din Garmin-enhet, eller så behöver enheten felsökning själv.

Nedan följer stegen för att fabriksinställa din Galaxy S7:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina viktiga filer som foton, videor, kontakter etc. Du kan använda Smart Switch för den här uppgiften.
 2. Stäng av din Samsung Galaxy S7.
 3. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 4. När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 5. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.
 6. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka data / fabriksåterställning'.
 7. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 8. Markera nu alternativet "Ja - ta bort alla användardata" med hjälp av Volym ned-knappen och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 9. Vänta tills din telefon är klar med Master Reset. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 10. Telefonen startar om längre än vanligt.

Felsöka din Garmin-enhet

Om du tror att problemet ligger på Garmin-enheten, kontakta tillverkaren och be om hjälp.

Problem 3: Galaxy S7 aktiv högtalare fungerar inte hela tiden för videor eller larm

My Galaxy S7 active har nyligen under de senaste veckorna haft några problem med att använda högtalaren för videor och larm. Ibland finns det ljud och ibland finns det inte. Hittills har jag inte haft problem med spel eller prickiga som jag tycker är udda och jag är inte säker på hur jag fixar detta. Några förslag? - Ängel

Lösning: Hej ängel. Försök först torka av cache-partitionen. Detta bör ta hand om ett eventuellt systemcache-problem.

Om det inte fungerar, skulle ett bra nästa steg vara att ta bort cache och data för appar du har problem med. Här är hur:

 1. Öppna inställningsmenyn antingen via din aviseringsskärm (rullgardinsmenyn) eller genom appen Inställningar i din applåda.
 2. Navigera ner till “Apps”. Detta kan döpas om till något som Applications eller Application Manager i OEM-skinnade versioner av Android 6 eller 7.
 3. När du är där, klicka på en applikation.
 4. Nu ser du en lista över saker som ger dig information om appen, inklusive lagring, behörigheter, minnesanvändning och mer. Dessa är alla klickbara objekt. Du vill klicka på Storage.
 5. Du bör nu tydligt se knapparna Clear Data och Clear Cache för applikationen.

Om du torkar appens cache och data inte hjälper heller gör du en fabriksinställning.

Problem 4: Galaxy S7 svarar inte, kommer inte att stängas av, fast i dekrypteringsprocessskärmen

My Galaxy S7 sitter fast på den dekrypterande delen av omstartprocessen (ett olåst hänglås visas med två snurrande halva cirklar runt den). Jag hade precis laddat ner en bloatware-inaktivering och måste ha inaktiverat en applikation som behövs. Innan telefonen startade om reagerade telefonen inte på några åtgärder utöver strömbrytaren. Jag är öppen för att göra en fabriksåterställning, men kan inte göra det utan att få telefonen ur denna process. Finns det något sätt att tvinga en stängning utan att vänta på att batteriet tappas? - Paul

Lösning: Hej Paul. Du kan prova en mjuk återställning. Här är hur:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren (belägen på höger kant) och volymknapparna (belägen på vänster kant) i 12 sekunder.
 2. Använd Volym ned-knappen för att bläddra till Power Down-alternativet.
 3. Tryck på Hem-knappen för att välja.

Om du inte kan återställa enheten måste du vänta tills telefonen stängs av på egen hand eller tills batteriet tar slut.

Problem 5: Galaxy S7 tillåter inte åtkomst till Apple-e-post

Jag har min e-post via Apple, men jag är en S7-kantanvändare. Appen för min e-post har fungerat tidigare men jag har ändrat mitt Mac-lösenord och nu får jag inte tillgång till min e-post på min telefon men kan på min dator via internet och resurserna på den bärbara datorn. Kan du snälla berätta hur jag fixar detta. Och hur skulle jag veta om problemet beror på 2-stegs autentisering eller om jag ens har valt det? - Utley2

Lösning: Hej Utley2. Vi känner inte till hur din Apple-e-post fungerar. Om du behöver hjälp med det ska du kontakta Apple. De ska kunna berätta om orsaken till problemet är tvåstegsverifiering eller liknande säkerhetsprocesser. Med populära e-postmeddelanden som Gmail och Microsoft e-post (Hotmail, Outlook, etc.), vanligtvis måste tvåstegsverifieringsprocessen inaktiveras först innan du kan konfigurera ett konto i en annan e-postklient. Vi vet inte om detta gäller Apple-e-post eller inte.

Om det inte finns någon tvåstegsverifiering i ditt konto kan du prova att rensa data i din e-postapp och försöka konfigurera din e-post på den igen.

Problem 6: Galaxy S7 visar felmeddelandet "search for service" och kan inte skicka SMS

Jag bytte nyligen från en iPhone 5 till en Samsung S7, men behöll samma leverantör, Tracfone. Så snart jag bytte, började jag ha problem med att skicka text, där det skulle finnas stora bitar av tid, ibland under en dag, när min telefon inte skulle skicka texter. Ibland står det ”sökning efter service” uppe till vänster. Data och wifi och allt annat fungerar bra. Det verkar inte bero på hur många signalstänger eller tid på dagen. Jag har varit i telefon med Tracfone kundtjänst varje dag och de har varit lite hjälp, det verkar slumpmässigt när det börjar fungera igen. Den enda gången det började fungera omedelbart igen var när de inaktiverade och återaktiverade telefonen. Men redan nästa morgon står det ”att söka efter service” igen i cirka 3 timmar, även om det bara slumpmässigt började fungera igen. Jag börjar hoppas att det inte är något problem med leverantören, för jag slösar timmar varje dag på telefonen med dem. Några tankar? - Gabriela

Lösning: Hej Gabriela. Liksom dig finns det inget sätt för oss att veta var problemet ligger. Baserat på din problembeskrivning verkar det dock troligt att det är med din operatör. Din felsökning för det här problemet begränsas till vad du kan göra på din enhet, vilket faktiskt är minimalt. Det mest du kan göra är att återställa fabriken. Utöver detta bör resten av supporten komma från din operatör.

Om du använder ett SIM-kort kan du försöka sätta in SIM-kortet i en annan telefon och se det under en tid. Om problemet fortsätter ska du prata med Tracfone så att de antingen kan göra mer avancerad felsökning eller byta ut telefonen (om återigen är telefonen skylden).

Problem 7: Galaxy S7-kanten tänds inte efter att den av misstag tappades

Hej. Jag skulle vilja be om ett råd. Min telefon Samsung S7 Edge stängs av automatiskt medan jag tittar på Youtube-video idag. Det är inte överanvänt, i själva verket använder jag det sällan men i går kväll släpper jag det två gånger från sängen till golvet (cirka 20 tum släpp) när jag spelade ett onlinespel på grund av sömnighet. Jag har frågat ett råd till en tekniker för en stund sedan och han sa att det är möjligt att moderkortet dog, eftersom det inte kan upptäckas i datorn med någon USB-port. Det kommer inte att slås på även om jag redan utför den hårda återställningen (håll volym och strömbrytare), datorn kan inte upptäcka telefonen och den laddar inte alls. Om moderkortet är frågan, hur kan jag lösa det? Kan teknikern felsöka det eller är det 50/50-chans? Jag tror att den har uppgraderats till Nougat men jag är inte säker. Tack. Hälsningar. - Angeli

Lösning: Hej Angeli. I de flesta fall har reparation alltid en 50-50 chans. Ju mer omfattande skadorna på hårdvaran är, desto lägre är chansen för en lyckad reparation.

Reparation av moderkort garanterar inte alltid en fix eftersom det kan vara oupptäckta problem under kontrollen. En tekniker kan bara fixa ett upptäckt problem. Om andra komponenter skadades efter att du av misstag tappade telefonen men telefonen inte visade några symtom under diagnostik kan det hända att en tekniker inte upptäcker en problematisk komponent. Därför kan det fortfarande hända problem även efter att telefonen har "reparerats." Vissa moderkortproblem är helt enkelt alldeles för komplicerade att vissa tekniker kanske inte kan fixa dem alls. Vi rekommenderar starkt att du får en ny telefon snarare än att gå igenom moderkortreparation. Det är inte bara ett knepigt företag utan även kostnaden kan vara oöverkomliga. Och det finns ingen garanti för att du får en fungerande telefon efteråt!

När det gäller att fixa ett moderkortproblem själv, tycker vi inte att det är en bra idé. Elektronikreparationer av denna storlek kräver expertis och verktyg. Såvida du inte är bekant med Samsung-enheter och har rätt verktyg (för att inte tala om rätt komponenter), avskräcker vi starkt själv-reparation.

Reparation eller utbyte av moderkort kan kosta dig några hundra dollar så vi vill att du tänker hårt om du vill gå igenom det, eller helt enkelt få en ny telefon.

Problem 8: Galaxy S7 stängs av när Mobile Legends-appen används

Hej. Först och främst vill jag tacka dina killar för det gratis inlägget om Android-tips och problem.

Så min telefon uppdaterades just efter att jag gjort fabriksinställningen. Mitt problem är att telefonen bara fortsätter om efter att jag spelat spel, Mobile Legends. Har jag några chanser att lösa det här problemet så att jag kan fortsätta spela spelet?

Jag lyckades installera Mobile Legends-spelet för första gången och fortsätta spela i en vecka innan den omstartande frågan började bugga mig. Senare gjorde jag fabriksinställning och uppdaterade min Android eftersom min Android-version är föråldrad men problemet löser inte. Om jag inte startar appen (Mobile Legends) fungerar min telefon bra. Den goda nyheten är att telefonen kan fungera normalt efter att jag har gjort en mjuk återställning, men tyvärr, om jag startar Mobile Legend-appen och börjar spela i 5 minuter, börjar problemet sedan igen (telefonskärmen stängs av och telefonen startar om). Med din specialitet behöver jag din hjälp och råd om hur du åtgärdar / löser problemet. Tack. - M. Fatehi

Lösning: Hej M. Fatehi. Det ser ut som att du har ett kompatibilitetsproblem här. Vänligen kontakta appens utvecklare och meddela dem om problemet så att de kan släppa en korrigeringsfil eller göra den kompatibel med en telefon som körs på ett visst operativsystem som ditt.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.