Galaxy S7 snabbt batteri tömning problem, kommer inte ladda ordentligt, andra problem

Hej alla och välkomna till en annan # GalaxyS7-felsökningsartikel som svarar på några frågor om laddning, batteriladdning och andra uppstartsproblem. Vi hoppas att det här inlägget är användbart.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Nedan följer specifika ämnen vi tar med dig idag:

Problem 1: Galaxy S7 svullt batteri, laddas inte efter batteribyte

Hej så nyligen märkte jag att min telefon hade problem med att hålla en avgift för sin vanliga tid. Efter ungefär en och en halv vecka började det överhettas vid laddning och batteriet skulle hålla cirka 1, 5 timmars användning. Under den här tiden märkte jag att baksidan av telefonen svällde så jag antog att batteriet var svällt. Eftersom bakstycket redan var öppet, lade jag åt resten av det öppet och batteriet svällde. Jag beställde ett nytt batteri från Amazon. När det nya batteriet kom in tog jag ut det gamla svullna batteriet och satte i det nya batteriet. Jag var tvungen att byta ut batteriet genom att följa anvisningarna i den här YouTube-videon. Efter det att jag hade bytt ut batteriet fortsatte det att vibrera och visade ett vitt laddningsskylt när jag försökte ladda telefonen. Det fortsatte att slå på och av som om laddaren inte anslöt till telefonen. Jag är inte säker på varför den inte accepterar avgiften. Har du några råd? Jag är inte heller säker på vilken Android-version den körs för närvarande. Tack! - Keisan

Lösning: Hej Keisan, för mycket utbuktning av batteriet leder ofta till problem eftersom moderkortet kan drabbas av fysiska skador när det böjs och sträcker sig. Det här är det främsta skälet till att det inte är tillrådligt att låta batteriet bulta länge. Vi vet inte utsträckningen av utbuktningen men det är möjligt att kretsarna kan ha påverkats, vilket resulterat i att vissa delar har kopplats bort eller kortslutts just nu. Vi föreslår att du låter en professionell kontrollera moderkortet för att se vad som orsakar alla symtom som du nämner här.

Problem 2: Galaxy S7 snabbt batteriladdningsproblem, laddas inte ordentligt

Min telefon från torsdag har precis börjat att inte ladda ordentligt. Jag använde en annan Samsung-laddare och den laddades perfekt sedan fortsatte jag att använda min originella Samsung-laddare och den laddas perfekt tills den kom till 70%. Sedan har jag provat andra laddare och de fungerar inte alls varje natt min telefon laddar och den blir 70% och stänger av sig själv, men om jag lämnar den på laddning sjunker den inte under 70% heller. Min telefon tappas snabbare än vanligt nu också. - Paige Burgess

Lösning: Hej Paige. Försök att kalibrera batteriet först för att se om det löser problemet. Ibland kan Android tappa reda på återstående batterinivåer så det bästa du kan göra först är att se om omskolning av operativsystemet vid läsning av batterinivå hjälper. Här är hur:

 1. Töm batteriet helt . Detta innebär att du använder din enhet tills den stängs av av sig själv och batterinivån läser 0%.
 2. Ladda telefonen tills den når 100% . Använd originalladdningsutrustning för din iPhone och låt den ladda helt. Koppla inte ur enheten i minst två timmar till och använd den inte heller under laddning.
 3. Koppla bort enheten efter den förflutna tiden .
 4. Starta om enheten genom att hålla ner strömbrytaren och volymknapparna i cirka 10 sekunder.
 5. Använd din telefon tills den slutade slut.
 6. Upprepa steg 1-5 .

Utför en fabriksåterställning

Om det inte kommer att finnas någon skillnad alls efter att du har kalibrerat batteriet igen, är nästa bra felsökningssteg att se om det finns en programfel som orsakar problemet. Du kan göra det genom att göra en fabriksåterställning.

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S7.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.
 5. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka data / fabriksåterställning'.
 6. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 7. Markera nu alternativet "Ja - ta bort alla användardata" med hjälp av Volym ned-knappen och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 8. Vänta tills din telefon är klar med Master Reset. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 9. Telefonen startar om längre än vanligt.

Problem med batteriladdning

Det vanligaste skälet till att många smartphones tappar batteriet snabbt är appar. Ju fler appar som installeras, desto större är chansen att något stöter på onormala snabba batteriladdningsproblem. Även om det kan finnas ett annat skäl till ditt problem, bör du överväga att avinstallera eller inaktivera minst eller oanvända appar. Kom ihåg att ju mindre apparna är, desto bättre är det för din telefon i allmänhet. Om du tenderar att installera appar impulsivt måste du anstränga dig för att bli av med obetydliga appar. Om din telefon redan har ett litet antal appar (se till att de alla är bra och uppdaterade), prova att kolla den här länken för fler tips.

Problem 3: Galaxy S7 slumpmässig omstart problem efter oavsiktlig nedgång

Jag har nyligen tappat min S7 och den föll på toppen av telefonen. inga fysiska skador och när jag plockade upp den var nere så jag slog på den och det verkade allt bra tills jag märkte att det ständigt stängdes när det stötte på den minsta saken men skulle slå på igen och nyligen var jag tvungen att stöta på det ett par gånger innan det skulle slå på när jag höll på strömbrytaren. Jag tänker att det bara kan vara batteriet eftersom när det inte skulle slås på och jag var tvungen att stöta på det så visar det fortfarande att batteriet laddas när jag anslutit det. Jag är inte säker på vad det är och jag undrade om ni skulle veta det? - Gracehuangruiying

Lösning: Hej Gracehuangruiying. Om det här problemet först började efter att telefonen av misstag tappats måste du ha din telefon kontrollerad av Samsung Service Center eller av en oberoende verkstad för att se om det finns en trasig krets någonstans, eller om det finns en del som behöver bytas ut. Det finns ingen programdiagnostik som du kan göra för att fixa en fysiskt trasig hårdvara. Det skulle dock inte skada om du utför en fabriksinställning först innan du skickar enheten. Detta säkerställer att du returnerar alla programinställningar tillbaka till deras kända arbetsläge. Om en programvarufel är orsaken till det slumpmässiga omstartproblemet, vilket är mycket osannolikt, bör fabriksinställning hjälpa dig att fixa det. Här är hur:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina viktiga filer.
 2. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 3. Hitta och tryck på Inställningar och tryck sedan på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Tryck på Fabriksdata nollställ och tryck på Återställ enhet.
 5. Om du har aktiverat skärmlåsfunktionen anger du ditt lösenord eller din PIN-kod.
 6. Tryck på Fortsätt.
 7. Tryck på Radera alla för att bekräfta din åtgärd.

Problem 4: Galaxy S7 laddas inte ordentligt, kommer inte att ladda

Min telefon verkar ha pågående problem som laddar och håller en laddning. Ofta registreras det inte när jag ansluter laddaren, och ibland kommer den, men går in och ut ur laddning om inte telefonen är helt stilla. Även då fortsätter det inte alltid att ladda. Batteriet tappas också snabbare, ibland är det sämre än andra, ibland tappar det upp till 1% / minut. Den sista frågan är att telefonen ibland bara kommer att stängas ur det blå om det har lurats runt, som om batteriet spratt ut. Jag kan vanligtvis slå på den igen utan att behöva röra batteriet. Jag köpte den här telefonen i Kanada, och dessa problem uppstod när jag flyttade till Irland. Vänligen meddela. - Bryangirard4

Lösning: Hej Bryangirard4. Din telefon kan ha vissa hårdvaruproblem, antagligen med laddningsporten, batteriet eller båda. Liksom Gracehuangruiying ovan rekommenderar vi att du låter en professionell utvärdera hårdvaran för att se om det finns något som kan göras för att fixa det. Detta är den enda lösningen för det här fallet.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.