Galaxy S7 MMS fungerar inte, kan inte skicka och ta emot MMS [felsökningsguide]

Ett av de vanliga sms-problemen i många telefoner är att MMS inte fungerar eller inte kan skicka och ta emot MMS. Denna # GalaxyS7-felsökningsartikel leder dig igenom de saker du kan kontrollera för att identifiera var problemet ligger.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Dagens problem: Galaxy S7 MMS fungerar inte, kan inte skicka och ta emot MMS

Jag har en Samsung S7 SM-G930R6. Jag har försökt att återställa fabriken. uppdaterad APN från operatören Cityfone. Mobildata är på. Jag kan inte skicka eller ta emot MMS-meddelanden. Detta är ett annat problem än vad jag har läst. Här är varför. Jag märkte att något saknas i min inbyggda meddelandeapp. Om jag går till Inställningar / Fler inställningar / multimediameddelanden, har jag bara fyra alternativ (gruppsamtal, leveransalternativ, automatisk hämtning och roaming automatisk återhämtning. Jag har inte möjligheten att ställa in begränsningar. Jag har en äldre Samsung Galaxy Prime som gör det har inställningen Ställ in begränsningar och den är inställd på Gratis. Har aldrig haft problem med den här telefonen. Det var bara begränsat i det interna minnet. Från att du läser andra artiklar i din syn, förstår jag att det är detta som krävs för att stora filer ska kunna överföras tillbaka och framåt (MMS). Jag var också begränsad till SMS-begränsningen 160. Om jag skickade ett SMS-meddelande större än 160 tecken, skulle det konverteras till ett MMS-meddelande och sedan inte skickas. Jag kan inte få ett MMS-meddelande antingen. Jag har installerat ChompSMS och det har gjort det möjligt för mig att skicka stora SMS-meddelanden, men jag kan ändå inte skicka ett foto-MMS-meddelande. Jag har ställt MMS Carrier Limit till "Carrier has no limit". Fortfarande no go. Jag har också försökte ChompSMS med den inbyggda meddelanden-appen stängd av u sjung alternativet Force Stop och fortfarande fungerar ingenting. Finns det ett sätt att ladda om Full Samsung-firmware som innehåller de ursprungliga apparna? - Gord.barr

Lösning: Hej Gord. Det finns en lång lista över möjliga orsaker till att din S7 inte kan behandla MMS. Låt oss diskutera var och en av dem i det här inlägget så att du kan begränsa orsakerna och så småningom lösa problemet.

Hur du felsöker en Galaxy S7 som inte kan skicka och ta emot MMS

Innan du fortsätter vill vi betona två viktiga krav för att skicka och ta emot MMS:

  • du måste prenumerera på det
  • din telefon måste ha mobildata aktiverat

Vi förstår att du redan har aktiverat mobildata så se till att ditt nuvarande konto har tillåtelse att använda MMS i ditt nuvarande nätverk. Kontakta din operatör om du inte vet hur du gör det.

Om du redan har tagit hand om dessa två grundläggande krav i förväg, låt oss se de andra felsökningsstegen som du kan prova.

Kontrollera om röstsamtal fungerar

Detta är ett viktigt första steg som du vill göra. Om du har problem med att ringa och ta emot röstsamtal eller om tjänsten är intermittent kan du kanske inte skicka och ta emot MMS också. Om du tycker att röstsamtal är problematiska i din enhet, kontakta din operatör för felsökningssupport.

Sätt tillbaka SIM-kortet

Att ta bort och sätta i SIM-kortet kan ibland fixa meddelandeproblem eftersom enheten kommer att tvingas konfigurera nätverksinställningarna igen. Se till att först stänga av telefonen innan du fysiskt tar ut SIM-kortet. När du har satt in SIM igen är det dags att slå på telefonen igen.

Dubbelkontrollera APN-inställningar

Om något är fel kan du försöka köra en snabb skanning av telefonens APN-inställningar igen för att säkerställa att du inte missar ett brev, skiljetecken, utrymme eller något annat. Tänk på att APN-inställningarna är mycket specifika och att felaktigt ord eller saknad karaktär kan leda till att MMS inte fungerar eller inte fungerar som förväntat. Få endast de officiella APN-inställningarna från din operatör. Tredjepartswebbplatser som tillhandahåller APN-inställningar kan ge felaktig information.

Meddelanden app-inkorgen är full

SMS och MMS kommer inte att skicka eller komma in om din meddelanden-app inte har tillräckligt med lagringsutrymme för att rymma dem. För att få tillräckligt med lagringsutrymme, se till att ta bort gamla konversationer, särskilt de som innehåller mycket MMS.

Rensa meddelanden appdata

För att säkerställa att det inte finns något appmeddelanden app som orsakar detta problem, rekommenderar vi starkt att du tar bort data för vilken SMS / MMS-app du använder. Om du gör det kommer alla inställningar för den appen att återgå till sina standardvärden. Det är också ett enkelt sätt att ta bort meddelanden. Se bara till att säkerhetskopiera viktiga SMS och MMS innan du fortsätter.

Växla wifi

Vissa operatörer tillåter att skicka och ta emot MMS även när du är på wifi. Om det här är vad du använder kan du överväga att växla din wifi till din enhet för att se om det kommer att göra en skillnad. Eller så kan du försöka ansluta till en annan wifi för att se om det fungerar.

Byt SIM-kort / nummer

I vissa fall kan du byta ut MMS-problem genom att byta ut ett SIM-kort eller ditt nummer. Om lösningarna ovan inte fungerar är det dags att du försöker göra detta steg. Försök att få ett nytt SIM-kort först. Om det inte löser det kan du försöka ändra ditt nummer. Detta är ett drastiskt drag och kan leda till fler krångel eftersom du måste uppdatera dina kontakter med ditt nya nummer. Du kanske också måste gå igenom några kontospecifika ändringar med din operatör så se till att du först känner till alla nackdelarna genom att konsultera dem.

Fabriksåterställning

Denna lösning är nödvändig om ingenting har fungerat till denna punkt. Genom att göra det, återgår du i princip alla programinställningar till det sätt de borde vara officiellt. Naturligtvis kommer du också att föra tillbaka alla förinstallerade appar, och effektivt återställa alla deras inställningar till standardvärden. Alla appar eller tjänster som du oavsiktligt har inaktiverat eller tagit bort kommer också att returneras och det kan vara bra för den här situationen.

Reflash lager firmware

Fabriksåterställning kommer bara att få den officiella versionen av vilken Android-version du kör just nu till deras standardvärden. Men det kommer inte riktigt att lägga till äldre Android-version som medföljde enheten när du först lade in den. Till exempel, om din S7 kom med Android Marshmallow ursprungligen och du nu har installerat Nougat på den, återställs fabriksinställningen bara till vaniljversionen av ANdroid Nougat. Om du vill sätta Android Marshmallow måste du spela om den manuellt. Vi kan inte garantera att inläggning av äldre Android-version kommer att lösa problemet och få tillbaka inställningarna som du saknar i din nuvarande meddelanden-app, men du kan prova det. Kom bara ihåg att blinka är ett riskabelt förfarande så se till att använda en bra guide för att leda dig genom stegen. Ett misstag och du kommer att sluta med en murad telefon. Använd Google för att leta efter en guide för hur du kan spela om din specifika telefonmodells firmware.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.