Galaxy S7 kanfrysas slumpmässigt efter installation av Android Oreo [felsökningsguide]

Som många av er känt redan, # GalaxyS7-enheter får nu Android Oreo-uppdateringar och övergången var inte riktigt perfekt, som förväntat. Vissa Galaxy S7-kantägare har rapporterat problem, som den vi diskuterar i det här inlägget. Dagens felsökningshandbok kommer att försöka ge dig lösningar om du tycker att din S7 har problem med långsam prestanda eller om den fryser slumpmässigt.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Varför får inte alla Galaxy S7 Android Oreo-uppdateringar just nu?

Min man och jag har båda Galaxy AT&T S7, köpta samtidigt. Hans installerar systemuppdateringar ofta och mina verkar aldrig (inte appuppdateringar, men de faktiska o / s). Han är nu på Android 8.0 och jag är fortfarande på 7.0. Jag har försökt manuellt leta efter uppdateringar från inställningar, men det säger att det inte finns några. Vad ger? - Sjrottier

Lösning: Hej Sjrottier. Om båda enheterna är identiska, vilket betyder att de är gjorda för samma operatör, är det förmodligen bara en tidsfråga innan din S7 kan få Android Oreo (Android 8.0). Om de två enheterna, även om de båda är Galaxy S7, är byggda för olika bärare, kan din S7 kanske inte få en systemuppdatering alls. Till exempel, om din mans Galaxy S7 är en AT & T-märkt medan din är T-Mobile, kommer den senare inte att få en systemuppdatering alls. Om AT&T levererade dina två Galaxy S7s, är allt du behöver göra att vänta på uppdateringen. Servrar som driver uppdateringar har begränsningar för hur många enheter som kan få uppdateringar varje dag så det finns inget mycket du kan göra.

Vissa enheter, till och med bärarmärkesvaror, kan ibland få Samsung-uppdateringar istället. För att kontrollera om det finns en tillgänglig uppdatering för din enhet från Samsung just nu kan du försöka använda Smart Switch. Du kan följa den här artikeln om hur du installerar Smart Switch på din dator.

När du har installerat Smart Switch på din dator behöver du bara ansluta din S7 till den datorn via en USB-kabel och se om det finns en tillgänglig uppdatering för den. Se till att Smart Switch-appen är öppen på din dator innan du ansluter din S7.

Problem nr 2: Galaxy S7 fryser slumpmässigt efter installation av Android Oreo

Samsung S7 edge fick nyligen Oreo. Kör i allmänhet väldigt snabbt men de senaste dagarna har fastnat efter ungefär en dag. Omstart återupptas normal funktion men efter ungefär en dag eller ibland förr måste jag göra det igen. Ibland kan det vara svårt att starta om. Kan jag rulla tillbaka till Nougat? Jag känner att Oreo kan orsaka problemet. - Ian Slater

Lösning: Hej Ian. Det finns inget officiellt sätt att rulla tillbaka din Android till sin tidigare version. Om du verkligen vill göra det måste du blixta en aktuella Android Nougat-firmware till enheten. Blinkande är Android-motsvarigheten till OS-installation i Windows. Den här proceduren har sina risker och rekommenderas inte för genomsnittliga Android-användare eftersom det kan leda till programvaruskador. Om du vill ta riskerna kan du använda Google för hur du gör det.

Android Oreo fungerar bra på vår egen Galaxy S7 och S7 kant hittills så vi säger att det generellt är bra prestandamässigt. Vi tror inte att dåliga resultat är Oreos direkta resultat. Tvärtom, Oreo kanske inte har något att göra med det. Prova att göra våra förslag nedan och se om du kan göra din S7 bra igen.

Torka av cache-partition

Detta bör vara den första möjliga lösningen som du behöver prova. Vissa enheter kan hitta deras systemcache, som är lagrad i cache-partitionen, skadad efter en uppdatering. Detta kan leda till prestandaproblem senare. Följ stegen nedan för att säkerställa att din telefon har bra systemcache:

 1. Stäng av mobilen.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy S7 Edge visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.
 5. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka cache-partition'.
 6. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 7. Markera nu alternativet "Ja" med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 8. Vänta tills din telefon är klar att torka av cache-partitionen. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 9. Telefonen startar om längre än vanligt.
 10. Låt telefonen springa och kolla om problemet.

Installera appuppdateringar

När du installerar en systemuppdatering betyder det inte nödvändigtvis att dina appar automatiskt också uppdateras. Som standard är det meningen att din telefon ska installera appuppdateringar automatiskt, men om du ändrade detta beteende innan du installerade den nya Android-versionen, kan det hända att dina appar är mindre eller inte kompatibla med operativsystemet på din enhet.

Om du vill leta efter uppdateringar för appar kan du använda Play Store-appen. Så här gör du:

 1. Öppna Play Store-appen.
 2. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger.
 3. Klicka på Mina appar och spel.
 4. Klicka på UPDATE ALL-knappen om du har flera uppdateringar.

Om du har appar från tredje part (inte från Play Store), se till att de är kompatibla med Android-versionen på din S7. Om du inte vet hur du ska kontrollera, försök att kontakta utvecklaren för mer information om din enhet.

Decongest intern lagring

Ett av de enklaste sätten att minimera prestandaproblem i en Android-enhet är att säkerställa att operativsystemet kan arbeta med gott om plats hela tiden. Om ditt S7 interna minne alltid är trångt kan vissa processer sakta eftersom systemet först försöker hitta ett sätt att göra tillgängligt utrymme. Till exempel kan vissa appar kräva stora cacher för att fungera. Om en app kan skapa en cache i det ögonblick den behöver den kan den krascha, be en användare att rensa lite utrymme eller låta Android ta bort annan cache. Några av dessa är ineffektiva sätt att utföra uppgifter så du är bättre på att ha tillgängligt utrymme hela tiden istället. Helst bör du ha minst 1 GB tillgängligt utrymme hela tiden.

Alternativt kan du rensa cachar manuellt för att göra utrymme då och då. Så här gör du:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Enhetsunderhåll.
 3. Knacka på Lagring.
 4. Tryck på CLEAN NOW-knappen.

Ett annat sätt att säkerställa att telefonens interna lagring generellt är fri från saker är att flytta icke-systemvänliga filer som foton, videor och vissa appar till SD-kortet om du har en. Genom att göra det har du mer än tillräckligt med utrymme för att Android ska kunna fungera.

Se till att du har snabb internetuppkoppling när du använder appar

Om du regelbundet använder appar som kräver internetuppkoppling för att fungera, som e-postappar, appar för sociala nätverk, meddelanden eller chattappar, kan din enhet visa betydande prestandaproblem när du har långsam internetuppkoppling. Om din wifi- eller mobildataförbindelse är opålitlig, fortsätter att släppa, eller om det är enkelt och enkelt långsamt, kan appar som använder anslutningen svåra att starta en dominoeffekt för andra processer och appar. Övertid, den här konstanta avta i nätverksaspekten av systemet kan påverka hela din Android-upplevelse negativt. Detta kan vara tillräckligt med anledningen till att din S7 verkar låsa eller fungera mycket långsamt.

Försök ansluta till ett snabbt wifi-nätverk och se om det kommer att förändra hur din S7 presterar.

Återställ appens inställningar

Appar fungerar inte isolerat och de flesta använder andra appar och tjänster för att utföra uppgifter. Om vissa av dessa kärnappar och tjänster är inaktiverade, raderade eller problematiska, kanske vissa appar inte fungerar också. För att minimera risken för att denna situation inträffar kan du återställa alla appinställningar. Detta aktiverar standardappar som för närvarande är inaktiverade samt gör några andra relaterade åtgärder.

Så här återställer du appinställningar på din S7:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Återställ appinställningar.
 5. Starta om din S7 och kolla om problemet.

Återställ alla inställningar

En annan möjlig lösning i detta fall är en återställning av alla inställningar på din enhet. Genom att göra detta returnerar du effektivt alla programvaruinställningar till deras standardvärden och eliminerar därmed risken för att en dålig felkonfiguration är orsaken till problemet.

Så här återställer du enhetens inställningar:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Allmän hantering> Återställ> Återställ inställningar.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Fabriksåterställning

Slutligen kan du göra en fabriksåterställning om alla våra förslag ovan inte fungerar. Baserat på vår egen erfarenhet av Android Oreo i vår egen Galaxy S7 och S7 edge, är det i princip en stabil byggnad. Om det inte finns andra externa faktorer eller hårdvarufel som orsakar att din S7 låses slumpmässigt, bör fabriksinställning hjälpa till.

Så här fabriksinställer du din S7:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.