Galaxy S6 text lag problem, andra textproblem

SMS eller textproblem på den relativt nya #Samsung # GalaxyS6 kanske inte är så vanligt men det finns fortfarande ett stort antal huvuden från vår Android-community som upplever dem. Vårt inlägg idag kommer att försöka ta itu med några av dessa textfrågor.

 1. Samsung-tangentbordsproblem efter uppdatering av Galaxy S6
 2. Firmware-fråga på Three Mobile Galaxy S6
 3. Kan inte hitta alternativ för gruppmeddelanden på Galaxy S6
 4. Urklipp på Galaxy S6
 5. AT&T Galaxy S6 skickar textmeddelandefel
 6. Galaxy S6-textfördröjningsproblem när du skapar och skickar SMS

Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.


Problem nr 1: Samsung-tangentbordsproblem efter uppdatering av Galaxy S6

Samsung-tangentbordet kommer inte längre att placera det automatiska avståndet när jag skriver, välj lämpligt ord som föreslås längst upp på tangentbordet. Jag har märkt att detta startade för två programuppdateringar sedan. Jag har haft ett par andra tangentbordsappar som jag har testat / testat länge innan detta började ge mig problem. Jag är rädd att avinstallera tangentbordsappen av Samsung eftersom det är en nödvändighet.

Ibland kommer autoförslagen att trycka ut vad jag just skrev för något som den tycker jag ska skriva, efter att ha tryckt på mellanslagstangenten. När jag backar upp för att rensa och trycka på mellanslagstangenten kommer det att upprepa hela saken igen, ofta med flera ord tillsammans utan mellanrum. - Cheryl

Lösning : Hej Cheryl. Problemet kan ligga på Samsung-tangentbordsappens cache. Se till att ta bort appens data och cache så att den går tillbaka till sitt normala tillstånd. Följ bara dessa steg:

 • Gå till Inställningar.
 • Fortsätt till applikationer.
 • Välj Hantera applikationer.
 • Klicka på fliken Alla.
 • Leta efter Samsung-tangentbordsappen och tryck på den.
 • Därifrån ser du knapparna Clear Cache och Clear Data.

Problem nr 2: Firmware-problem på Three Mobile Galaxy S6

Med hjälp av 4G misslyckas textmeddelanden ibland med ett nästa felmeddelande till vissa kontakter, men inte alla kontakter. Telefonen kör 5.1.1 och är helt ny. kollade min sim i en annan telefon och det är bra. talade med min mobiloperatör tre mobil, och en tillfällig fix är att välja 3G-alternativet för nätverk, wcdma / gsm. detta har fixat det för närvarande. Som en försiktighetsåtgärd har jag också installerat en messenger-app från tredje part och texter kommer nu att skicka ok, men naturligtvis är telefonen nu inställd på 3G från en hastighetssynpunkt.

Tre mobila säger att det är ett fel i Android 5.1.1 och Samsung telefonprogramvara som förmodligen kommer att fixas när marshmallow 6.0 släpps av Samsung för S6. Men idag kommer detta inte till S6 Edge förrän i januari så det ser ut som om jag måste tåla det i cirka 6 veckor vilket inte är så bra eftersom Marshmallow har varit ute en månad nu. - Dave

Lösning: Hej Dave. Om din operatör erkände att problemet ligger på operativsystemet erkänner det faktiskt också att det är deras fel. Den fasta programvaran eller operativsystemet som körs på mobiltelefoner med operatör anpassas av dem så att de kan lägga till eller ta bort funktioner de vill ha. Vi kan inte se punkten varför de skyller Samsung för ett fel som kommer från sin egen firmware. Om de inte kan lösa problemet just nu tvivlar vi på att uppgradera till Marshmallow kommer. Det tar vanligtvis någon gång för Samsung-enheter att få uppdateringar efter luften efter en stor Android-utgåva så det finns verkligen inget mycket som du kan göra just nu men vänta.

Problem nr 3: Kan inte hitta alternativ för gruppmeddelanden på Galaxy S6

När du tar emot grupptexter visar texterna bara ursprungsnummer och inte de andra numren som tillhör gruppen. Jag har testat med andra telefoner och de andra numren visas på texterna oavsett vilken som har sitt ursprung i meddelandet.

Min enhet är SAMSUNG GALAXY S6, med Android 5.0.2. Jag fick instruktioner för att aktivera gruppkonversation eller gruppmeddelanden i inställningarna, men det alternativet visas inte. Instruktionerna jag får är nedan, men som jag sa, visade det sig inte på inställningarna. Finns det en skillnad i Android-versionerna som kan göra att menyn är annorlunda eller att inställningen ligger någon annanstans?

 • Gå till huvudskärmen
 • Gå till meddelanden
 • Knacka mer på övre höger på skärmen
 • VÄLJ Inställningar
 • VÄLJ MER INSTÄLLNINGAR
 • VÄLJ MULTIMEDIA MEDDELANDEN
 • VÄLJ GRUPPKONVERSATION PÅ

- David

Lösning: Hej David. Funktioner och alternativ varierar ibland på samma typ av enhet som bärare ändrar dem. Vi är ganska säkra på att alternativet för gruppmeddelanden inte ändras så att det fortfarande ska vara där under appens inställningar för meddelanden. Se till att du kontrollerar inställningarna för appen för lagermeddelanden och inte för tredje parts.

Om du fortfarande inte kan hitta det nämnda alternativet, ring ditt tekniska supportteam för operatören så att de kan leda dig genom stegen.

Problem nr 4: Urklipp på Galaxy S6

Jag verkar ha problem med att skicka SMS och det är bara en person så långt ifrån min kontakt. Det hände efter att jag gjorde en uppdatering på min telefon. Det verkar vara en fördröjning när jag öppnar för att skriva den personen och när jag är klar slår jag på skicka och det har en fördröjning innan jag ens ser det skicka och när dess sändning också är ett problem. Jag försökte spara mina textmeddelanden från den personen. Det står som sparat på Urklipp men hur hittar jag Urklipp på min telefon? Jag behöver dessa textmeddelanden sparade. Tack. - Nellie

Lösning: Hej Nellie. Informationen på urklippet sparas tillfälligt någonstans i telefonens cache och den skrivs över när du försöker kopiera en annan information. Om du inte har kopierat en ny information just nu, måste den virtuella urklippet fortfarande ha den information du letar efter. Försök att öppna ett nytt textmeddelande, tryck länge på ett tomt meddelandeutrymme och välj “klistra in” för att visa informationen.

Problem nr 5: AT&T Galaxy S6 skickar textmeddelandefel

Ibland när jag försöker skicka någon ett textmeddelande (med AT&T-meddelanden) kommer det inte att skickas. Det kommer att få den lilla saken att säga att den försöker skicka i timmar innan jag får ett meddelande om att det inte kommer att skickas. Jag måste klippa ner texten till tre rader vardera innan den skickas. Men andra gånger kan jag skicka långa meddelanden utan problem. Jag har försökt gå tillbaka till SMS från appen som telefonen hade när jag köpte den (helt ny) och det gör det fortfarande. - Jessica

Lösning: HI Jessica. Försök ta bort cache och data för meddelandeapparna du använder för att se skillnaden (stegen ovan). Om ingenting ändras, torka av telefonens systemcache genom att följa dessa steg:

 • Stäng av enheten.
 • Tryck och håll ned följande tre knappar samtidigt: Volym upp-knapp, hemknapp och strömbrytare.
 • När telefonen vibrerar, släpp strömbrytaren men fortsätt att hålla in Volym upp-knappen och Hem-knappen.
 • När skärmen för Android-systemåterställning visas släpper du volymupp- och hemtangenterna.
 • Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'torka cache-partition.'
 • Tryck på strömbrytaren för att välja.
 • När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 • Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Försök att kontakta din transportör och be dem om direkt hjälp om problemet fortsätter. Problemet kan vara nätverksrelaterat så det finns i princip ingenting du kan göra för att fixa det i slutändan.

Problem 6: Galaxy S6-textfördröjningsproblem när du skapar och skickar SMS

Jag har stora problem med mina textmeddelanden. Det är riktigt långsamt att öppna, tenderar att ha en fördröjning när jag skriver och försöker skicka meddelanden så mycket att jag har skickat två eller tre tomma meddelanden eftersom jag upprepade gånger har försökt skicka dem om och om igen.

Dessutom har jag bara fått en ny telefon efter att min första telefon var felaktig, men den här telefonen (som jag har haft i en vecka) tappar batteriet så snabbt att jag laddar varannan timme och skulle egentligen bara använda det för kanske 20 minuters samtalstid. - Erica

Lösning: Hej Erica. Se till att du provar alla lösningar som finns i det här inlägget. Tänk på att långa meddelandetrådar och alltför många meddelanden kan orsaka allvarliga fördröjningsproblem när en meddelanden-app försöker göra sitt jobb. Försök ta bort gamla eller långa meddelandetrådar för att frigöra lite appminneutrymme. Du kan också överväga att göra en fabriksåterställning för att återställa enhetens standardtillstånd. Så här gör du:

 • Stäng av din Samsung Galaxy S6 Edge.
 • Tryck och håll ner volym upp-, hem- och strömtangenterna tillsammans.
 • När enheten slås på och visar "Power on logo" släpper du alla tangenter och Android-ikonen visas på skärmen.
 • Vänta tills skärmen för återställning av Android visas efter cirka 30 sekunder.
 • Markera alternativet 'torka data / fabriksåterställning' med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 • Tryck på Volym ned-knappen igen tills alternativet "Ja - ta bort alla användardata" är markerat och tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 • När återställningen är klar, markera 'Starta om systemet nu' och tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

Din andra fråga kan kanske inte lösas av fabriksåterställning också så det är värt att göra trots besväret. Försök skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter först innan du fortsätter.

Om man antar att det inte finns något hårdvaruproblem (som felaktigt batteri eller dåliga komponenter) bakom, kan problem med strömavlopp åtgärdas genom att justera vissa telefoninställningar, inaktivera onödiga funktioner eller till och med avinstallera appar från tredje part.

Försök kontrollera statusindikatorn för batterianvändning för att se vilka appar som äter en betydande del av telefonens batterikraft.

Den här guiden som ursprungligen skrivits för Galaxy S4 och S5 kan ge dig en uppfattning om vilka inställningar och funktioner på din telefon du vill ändra för att spara ström.


Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.