Galaxy S6-skärmen svarar inte, förblir svart, dataåterhämtning efter oavsiktlig nedgång

Fler och fler användare av # GalaxyS6 rapporterar problem med kraft och laddning. Även om detta är en förväntad situation förutsatt att miljoner av dessa en gång kraftfulla enheter är över ett år gamla för närvarande, har vi också märkt att många S6-användare tenderar att stöta på svarta skärmproblem. Det huvudsakliga symptomet är uppenbarligen att skärmen förblir svart medan telefonen verkar vara påslagen (och i vissa fall helt död). I de flesta fall leder svarta skärmproblem att repareras men om du råkar uppleva det föreslår vi att du försöker ett antal felsökningssteg först innan du skickar in telefonen.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Nedan följer specifika ämnen vi tar med dig idag:

Problem 1: Är dataåterställning möjlig på Galaxy S6 av misstag tappade?

Hej! Jag gjorde det verkligen och vill verkligen återställa mina bilder. Kontakter skulle vara trevliga också, men jag kan få dem igen.

Bakgrund: var i Nepal, på en vandring i Annapurna Conservation Area för 25-års bröllopsdag. Vi reser aldrig, så det var en riktigt stor sak för oss. Släppte min telefon, S6 aktiv, på stenar. Använde telefon som min kamera.

Problem: Svart skärm, blått ljus. Omedelbart efter droppen gick till svart skärm, fast blått ljus och började slinga för att slå på, om och om igen ... svart skärm med tändningslåget, kan inte stänga av telefonen, och inte heller slinga när du slår på telefonen ... håller en laddning, svarar med slå på musik och fortsätter att slinga tills batteriet har laddats ner varje gång du sätter på den. Hade någon tittat på det. Han försökte byta ut ON-omkopplaren, ansluta en ny skärm, göra mjuka och hårda återställningar till ingen nytta.

Hoppas: Det finns ett sätt att få åtkomst till fotolagring så att jag kan ladda ner dem till en annan enhet. Snälla låt det vara ett sätt! - Suzanne

Lösning: Hej Suzanne. För att få åtkomst till telefonens lagringsenhet / chip måste moderkortet och bildskärmsenheten fungera korrekt. Dessa två grundläggande krav är det minimum som måste uppfyllas först innan du kan försöka återställa vissa filer. Ett icke-fungerande moderkort låter uppenbarligen inte skärmen fungera som förväntat så att du i sin tur inte kan navigera och ge input till operativsystemet vad du ska göra. Om inte någon kan fixa telefonen och återföra den till sin normala funktion, kan dessa dyra filer vara bra som borta.

Om du tycker att återhämtning av dessa digitala minnen är värd några hundra dollar, kan du överväga att leta efter ett företag som specialiserat sig på avancerad dataintervinning. Programvara som används för att extrahera data från trasiga prylar är mycket specialiserad och ofta äganderätt så de brukar inte vara kommersiellt tillgängliga för en genomsnittlig användare. Detta gör dataåtervinning till ett dyrt företag eftersom själva processen endast kan utföras av högutbildade tekniker som använder specialverktyg. Och det finns ingen garanti för att en sådan ansträngning ens lyckas alls. Dataåterställning är en och dyr och knepig verksamhet. Om pengar inte är något problem kan du försöka använda Google för att söka efter välrenommerade företag som är specialiserade på dataåterställning.

Problem 2: Galaxy S6-skärmen svarar inte, förblir svart

Kära herrar. Jag har Galaxy S6, jag känner inte till den aktuella versionen, men jag har uppdaterat till den senaste versionen nyligen. Mitt e-postmeddelande är ett ********* [e-postskyddat] Jag brukade ladda min telefon varje natt, slå sedan på ultra-energisparande, och på morgonen stänger jag av ultra-energisparande för att hitta mitt batteri nästan fulladdad. Men den här gången, när jag försökte göra detsamma, fann jag att min telefon inte svarar. Att trycka på (ultra-energisparande) -knappen gör ingenting. När jag sveper min skärm för att låsa upp min telefon stängs skärmen av. Sedan tryckte jag på strömbrytaren för att starta om eller stänga, det hände inte heller något. Sedan tryckte jag på strömknappen länge, då blev skärmen svart utan svar.

Jag försökte ringa min telefon från en annan telefon, min telefon ringde med rätt tilldelad melodi till detta nummer. Jag försökte ansluta min telefon till en dator, datorn upptäckte inte den. Men telefonen sände melodin att den laddas. All hjälp kommer att uppskattas Hälsningar. - Alaa Mostafa

Lösning: Hej Alaa. Om telefonen ringer eller ljuder när du ringer ditt nummer är det en indikation på att problemet troligen bara är isolerat på skärmen. Nedan följer de första stegen som du kan göra för att felsöka det:

 1. Se till att skärmen inte är knäckt, flisad eller skadad.
 2. Om du har ett mål eller skärmskydd, ta bort det.
 3. Om du bär handskar, ta av dem.
 4. Om du har lagt några klistermärken över skärmen eller sensorer, skal du av dem.
 5. Se till att skärmen är ren.

Sök efter dåliga tredjepartsappar

Om du redan har provat alla sakerna ovan är nästa bra steg för dig att se om problemet orsakas av en dåligt kodad app. Detta görs genom att starta om din telefon till säkert läge. Här är hur:

 1. Stäng av enheten. Om du inte kan stänga av telefonen eller om det inte finns något sätt att veta hur, låt telefonen tömma batteriet först. När telefonen har stängts av laddar du den i 30 minuter innan du fortsätter med stegen nedan.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Säker-läge blockerar appar och tjänster från tredje part, så om skärmen tänds igen är det en tydlig indikation på att en av dina appar är problematiska. För att lösa problemet måste du avinstallera appar en efter en och följa telefonen efter varje avinstallation för att märka skillnaden. Detta är det enda sättet för dig att identifiera den kränkande appen.

OBS! Om du vill lämna säkert läge startar du bara om enheten.

Kontrollera om telefonskärmen fungerar i alternativa lägen

Om ingenting ändras efter att du har försökt starta om enheten till säkert läge är nästa logiska felsökningssteg att se vad som händer när du försöker starta upp telefonen till antingen återställningsläge eller nedladdningsläge. Dessa lägen kör olika uppsättningar koder som är oberoende av Android så att starta upp till någon av dem är ett bra sätt att testa om en Android-glitch gör att skärmen förblir svart.

Nedan följer stegen för hur du gör var och en av dem:

Starta i återställningsläge:

 1. Stäng av mobilen. Om den visar någon lampindikator, gör någon ljudavisering eller vibrerar och du inte kan stänga av den normalt, låt enheten tömma strömmen tills den stängs av på egen hand. För att den här felsökningen ska lyckas är det viktigt att du stänger av enheten.
 2. Ladda sedan telefonen i minst 30 minuter.
 3. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 4. När Samsung Galaxy-logotypen visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 5. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.
 6. Du kan antingen torka av cache-partitionen eller göra en fabriksåterställning i detta läge.

Starta i nedladdningsläge:

 1. Stäng av mobilen. Om den visar någon lampindikator, gör någon ljudavisering eller vibrerar och du inte kan stänga av den normalt, låt enheten tömma strömmen tills den stängs av på egen hand. För att den här felsökningen ska lyckas är det viktigt att du stänger av enheten.
 2. Ladda sedan telefonen i minst 30 minuter.
 3. Tryck och håll sedan ner hem- och volym NED-tangenterna och håll sedan ned strömbrytaren.
 4. När Samsung Galaxy-logotypen visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla ned knapparna Hem och Volym NER.
 5. Vänta tills nedladdningsskärmen visas.
 6. Om du kan starta upp telefonen i nedladdningsläge men inte i andra lägen, betyder det att din enda väg ut kan vara att blixta ett lager eller anpassad firmware.
 7. Använd Google för att leta efter en guide för hur du gör det.

Om skärmen förblir svart eller inte svarar efter att du har försökt dessa startlägen, skicka in den för reparation eller utbyte.

Problem 3: Vattenskadad Galaxy S6-svartbild

Jag tappade min Samsung Galaxy S6 i duschen och det blev måttligt blöt. Jag plockade upp den med en gång och klappade den torr och placerade den i en påse med ris för att "ta bort fukten." Efter ungefär en dag tog jag den ut och det fanns en blinkande blå lampa LED längst upp på telefonen men min telefon skulle inte slås på efter att jag hade tryckt på strömbrytaren. Jag försökte göra en hård återställning, men telefonskärmen skulle fortfarande inte slås på. Ingenting jag gör verkar få min telefon att fungera igen. Jag har tappat min telefon 100 gånger (det har aldrig haft något fall) så jag tänker att vattnet, och inte själva fallet, är det som får min telefon att fungera. Hjälp snälla! Är det något jag kan fixa eller behöver jag en ny telefon? - Daniel Zuniga

Lösning: Hej Daniel. Ditt fall kan ha olika omständigheter, men den allmänna frågan verkar likna den i Alaa ovan, så vänligen hänvisa till våra förslag för honom / henne. Om du har tur så kanske du kan fixa det utan att ta till reparation eller utbyte.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.