Galaxy S6 Nya appar och tillbaka-knappar fungerar inte, andra problem

För dig som letar efter lösningar på dina egna # GalaxyS6-problem kan den här artikeln hjälpa till. Vi ger dig 5 andra problem här, bland annat om en S6-senaste appar och tillbaka-knappar som inte fungerar.

Nedan är de specifika ämnen vi diskuterar idag:

 1. Galaxy S6 fryser och visar konstant grönt ljus
 2. Galaxy S6 Nya appar och tillbaka-knappar fungerar inte
 3. Galaxy S6 förlorade alternativet att skicka SMS efter att ha knackat på missat samtalnummer
 4. Appar på Galaxy S6 laddas inte ordentligt | Galaxy S6-samtal fortsätter att sjunka
 5. Galaxy S6 GPS fungerar inte korrekt

Om du letar efter lösningar på din egen #Android-fråga kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida, eller så kan du installera vår gratisapp från Google Play Store.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.


Problem nr 1: Galaxy S6 fryser och visar konstant grönt ljus

Jag gick till sängs klockan 11 och anslutit min laddare. Jag vaknade runt 4 AM och tog upp min telefon för att kontrollera tiden och den skulle inte slå på. Det var ett grönt ljus uppe till vänster på telefonen som var på. Inte blinka eller gå av och på det bara fortsatte. Jag försökte koppla ur telefonen och ingenting hände. Jag höll ner strömbrytaren och volymknappen i cirka 10 sekunder och det startade upp och frågade vilken typ av läge jag ville starta min telefon i. Jag valde normalt läge och telefonen startade normalt. Är det något jag borde vara orolig för? Vad orsakade detta? Jag lägger märke till när min telefon går i stå vid det gröna ljuset tänds och det ser ut som det gjorde tidigare, den enda skillnaden är nu när jag trycker på hemknappen den tänds igen. Tidigare skulle det inte komma på när jag tryckte på hemknappen. - Kommer

Lösning: Hej kommer. Det enda två beteenden som ett grönt ljus på en Galaxy S6 bör göra är att antingen glöda och blinka. Glödande grönt ljus är en indikation på att telefonen är fulladdad eller ansluten till en laddare. Blinkande grönt ljus å andra sidan kan också innebära att batteriet är fulladdat. Vi är inte säkra på om du bara ser ett glödande grönt ljus, men vi har inte hört talas om att det här problemet händer på andra Galaxy S6-telefoner, ännu mer än ett år detta Samsung flaggskepp 2015 har släppts. Detta måste vara ett isolerat fall så försök göra en fabriksåterställning och se om det kommer att förändra något. Som referens, här är stegen för hur du gör det:

 • Stäng av din Samsung Galaxy S6.
 • Tryck och håll ner volym upp-, hem- och strömtangenterna tillsammans.
 • När enheten slås på och visar "Power on logo" släpper du alla tangenter och Android-ikonen visas på skärmen.
 • Vänta tills skärmen för återställning av Android visas efter cirka 30 sekunder.
 • Markera alternativet 'torka data / fabriksåterställning' med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 • Tryck på Volym ned-knappen igen tills alternativet "Ja - ta bort alla användardata" är markerat och tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 • När återställningen är klar, markera 'Starta om systemet nu' och tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

Problem nr 2: Galaxy S6 Nya appar och tillbaka-knappar fungerar inte

Hej. Så i en månad eller två har jag haft problem med min Galaxy S6. Det började enkelt med att de senaste apparna och bakåtknappen inte fungerade så jag har använt telefonen med nyckelkarta för färdighetens problem i tre månader. Sedan började det stängas av på slumpmässiga tidpunkter och slå på igen, ibland skulle det inte ens slå på igen. Jag tog den till min lokala Verizon-butik, killen sa att det var för att jag inte hade något minne kvar och att telefonen inte kunde fungera ordentligt (jag hade mindre än en GB minne kvar) så jag tog ungefär tio spelningar med bilder och videor från min telefon och problemet fortsatte. under den senaste dagen har telefonen helt gått.

Jag var van vid att starta om där du trycker på strömbrytaren och volymknappen så jag har gjort det när telefonen stängs av. telefonskärmen var svart och det var ett strålande blått ljus i ett par timmar och telefonen glödde hett. äntligen svarade det på omstart. Jag anslutit den till en laddare lämnade rummet, kom tillbaka och telefonen hade stängts av igen. men den här gången var det annorlunda: det finns inget rött ljus medan det är anslutet till laddaren, och varje gång jag trycker på strömbrytaren tänds blixten för kameran. Det gör det när jag ansluter laddaren. Jag höll den ansluten över natten och ingen förändring. den svarar varken på omstart eller omstart om om du trycker på volymknappen strömknapp och hemknappen.

Jag är på semester i Europa och har många foton som jag skulle vilja spara. vid denna punkt skulle jag normalt bara få en ny telefon men det är det faktum att jag är ute i landet som gör det till en mer allvarlig situation. Jag har försökt läsa lite om situationen och det vanliga som jag inte hittar någon annanstans är ljuset som blinkar på baksidan när jag trycker på strömbrytaren. Jag vill verkligen veta vad ni tycker och om det är möjligt att spara mina bilder. Tack. - Slater

Lösning: Hej Slater. Att två peksknappar (senaste appar och tillbaka-knappar) inte fungerar borde ha sagt till dig att du måste ha maskinvaran kontrollerad. Lägg till andra symtom som överhettning och misslyckande med att starta normalt och du har ett fast hårddiskfel. Du måste ha telefonen reparerad så att du kan slå på den igen och spara dina foton och filer. Vi kan inte se logiken med brist på lagringsutrymme eller minnesutrymme vilket resulterar i att pekknapparna slutar fungera korrekt. Verizon-representanten som du konsulterade måste säkert ha felaktigt diagnostiserat problemet. När det gäller lösningen på ditt slut är det dock ingenting du kan göra. Ta telefonen till ett Samsung-servicecenter så att de kan titta på den.

Problem nr 3: Galaxy S6 förlorade alternativet att skicka SMS efter att ha knackat på det missade samtalnumret

Så min fars Galaxy S6 agerar konstigt när han får ett missat samtal. om han vill skicka en text till det missade samtalnumret sveper han vanligtvis det missade samtalet till vänster och skärmen tar dig till textappen och matar in det telefonnumret automatiskt. allt du behöver göra är att skriva ditt meddelande i textrutan.

För 3 timmar sedan slutade det att mata in telefonnumret automatiskt. När du svepte ett missat samtal i loggen till vänster för att skicka ett meddelande till det numret, matar det inte längre in kontaktnummer för dig. Textappen ber dig att ange en mottagare som om du inte har svept kommandot i samtalsloggen till text det specifika numret från det missade samtalet.

Vad är det med det?

Jag vet att det fungerar på min Note 5, jag har bara kontrollerat den. Men för 3 timmar sedan slutade det fungera på min fars S6.

Redan kallat Sprint & Samsung. De återställer telefonen på distans, startade om den, men det har inte åtgärdat problemet. De är stubbade.

Samma som om du lyssnar på en röstbrevlåda och från röstbrevprogrammet klickar du på knappen för att skicka ett sms till det numret som ringde och lämnade det röstmeddelandet, det kommer inte att mata in numret automatiskt i mottagardelen av text-app.

Det frågar dig som om du aldrig redan hade valt vilket nummer du vill skriva. - JR

Lösning: Hej JR Har din far installerat något som en app, appuppdatering eller Android-uppdatering innan han märkte problemet? Om han gjorde det, försök att torka av appens cache och data. Här är hur:

 • Gå till appen Inställningar.
 • Klicka på Applications.
 • Välj Hantera applikationer.
 • Klicka på fliken Alla.
 • Leta efter och tryck på meddelanden-appen.
 • Knacka på Lagring.
 • Därifrån ser du knapparna Clear Cache och Clear Data.

Tänk på att genom att trycka på knappen Rensa data raderas befintliga SMS- och MMS-loggar. Se till att spara viktiga konversationer först innan du gör den här lösningen.

Om ingenting kommer att förändras efter att torka cache och data i appen Meddelanden, är nästa logiska lösning att uppdatera cache-partitionen. Här är hur:

 • Stäng av enheten.
 • Tryck och håll ned följande tre knappar samtidigt: Volym upp-knapp, hemknapp och strömbrytare.
 • När telefonen vibrerar, släpp strömbrytaren men fortsätt att hålla in Volym upp-knappen och Hem-knappen.
 • När skärmen för Android-systemåterställning visas släpper du volymupp- och hemtangenterna.
 • Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'torka cache-partition.'
 • Tryck på strömbrytaren för att välja.
 • När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 • Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Problem nr 4: Appar på Galaxy S6 laddas inte ordentligt | Galaxy S6-samtal fortsätter att sjunka

Hallå. Jag har visserligen tappat min telefon, men jag tittade på den omedelbart efter och den var helt fin och fungerade bra också. Cirka en månad senare gick jag runt och min telefon låg i fickan. När jag tog ut den såg jag att det vita arket på baksidan skilde sig från plastens bakre lucka (som sedan har fallit helt av).

Sedan dess har jag lagt märke till att några av mina appar tar längre tid än vanligt att ladda som Chrome och Uber-partner. detta varade i kanske ett par veckor, och sedan ett par dagar sedan har det haft stora problem. Min telefon säger att det blir 4G och några barer och apparna startar men laddar inte alls. Chrome säger att jag är offline, Uber bara laddar och laddar, Facebook kommer bara att vara tomt.

Några barer har alltid varit mer än tillräckligt, plus jag bor i LA där det finns service överallt. Det fungerar snabbt och bra på Wi-Fi och även om jag har helt fasta staplar, men inget mindre. Det kommer också att släppa samtal, jag måste ringa på wifi. Om det hjälper blir batteriet väldigt varmt och det verkar inte hålla en laddning också.

Jag har pratat med T-Mobile och de sa att allt ser bra ut, men jag hade fulla barer där så kunde inte visa. Jag försökte återställa fabriken, jag läste artiklarna på den här webbplatsen och har torkat cachen och startat den också i säkert läge. Ingen av dessa har löst problemet. Snälla hjälp om du kan. Tack. - Elisa

Lösning: Hej Elisa. Det finns bara så mycket en användare som du kan göra för att hantera ett smartphoneproblem. Om våra förslag inte hjälpte på något sätt, måste det finnas något annat som är bortom en mjukvarulösning att fixa. Att torka av cache-partitionen och göra en fabriksåterställning är mer än tillräckligt för att vanligtvis lösa programvaruproblem. Eftersom ingenting förändrats efter att ha gjort dem, kan du säkert anta att hårdvara måste vara skylden. Byte av telefon bör vara den enda upplösningen som återstår för dig.

Problem nr 5: Galaxy S6 GPS fungerar inte korrekt

Jag har en Galaxy S6. Jag upplever svårigheter med att GPS: n inte kan hitta en signal. Jag har laddat ner apparna GPS Status, Active GPS och GpsFix, allt till relativt nytta.

Jag har inte Yahoo Weather-appen installerad, vilket jag vet har känt för att orsaka problem. Jag försökte till och med inaktivera Unified Daemon (EUR) för att se om det skulle hjälpa.

Så småningom försökte jag avinstallera uppdateringarna för Maps-appen. Detta hade faktiskt framgång eftersom GPS Status-appen sa till mig att jag kunde ansluta till 10-12 av de 28 satelliterna. Men när jag gick in och tillbaka utanför har det inte kunnat ansluta igen. Det kan inte hitta några satelliter.

Jag försökte den metod jag hade läst på den här webbplatsen för att rensa cachen i hela telefonen. Det fungerade inte. Jag är så förvirrad vad mitt nästa steg ska vara att få min GPS att fungera! Tack för alla råd! - Mitchell

Lösning: Hej Mitchell. Liksom alla andra problem för Galaxy S6 kan ditt GPS-problem antingen orsakas av ett programfel eller en hårdvarufel. Den allmänna regeln för att lösa ditt problem förändras därför inte. Om du redan har testat alla programfelsökningar som att torka av systemcachen eller återställa fabriken fungerade inte, är nästa sak du vill göra att få telefonen bytas ut.

Som alla komponenter i smartphones kan GPS-sensorn komma med eller utan problem efter att du har tagit bort enheten. När det gäller programjusteringar är du begränsad till att ändra GPS-sensorns noggrannhetsnivå, till exempel att välja Hög noggrannhet som din lokaliseringsmetod under Inställningar> Sekretess och säkerhet> Plats> Lokaliseringsmetod.

Att se till att Location Services är korrekt konfigurerade under Inställningar> Sekretess och säkerhet> Location> Google Location Reporting kanske eller inte hjälper.

Ibland är det en uppdatering av en enhets GPS-data. Du kan göra detta med hjälp av en tredjepartsapp från Google Play Store. Installera helt enkelt GPS-status & verktygslåda och börja ta bort GPS-data.

I vissa fall har kalibrering av en annan sensor, kompassen, bidragit till förbättrad GPS-noggrannhet. Både kompassen och GPS hjälper en användare att ge korrekt plats och lagring så att se till att kompassen fungerar korrekt är ett måste. Det enklaste sättet att kalibrera en Android-kompass är genom en app. Försök att använda appar som GPS Essentials för att göra jobbet.

Återigen, om du redan har provat alla tips ovan kan du satsa på att GPS-sensorproblemet är relaterat till maskinvaran.


Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.