Galaxy S6-kant saknas färgalternativ i People Edge-funktionen i Android Nougat, andra problem

Hej Android community! Välkommen till en annan # GalaxyS6-artikel som tar upp några frågor som har skickats. Vi hoppas att lösningarna vi tillhandahåller här kan belysa problem som upplevs av andra användare som ännu inte kontaktar oss.

Nedan följer de specifika ämnen som vi tar med dig idag:

 1. Hur man låser upp FRP-låst Galaxy S6-kant
 2. Dr Fone Android Data Recovery fungerar inte på Galaxy S6
 3. Galaxy S6 kommer inte att vara på om den inte är ansluten till en laddare
 4. Galaxy S6 kan inte söka efter wifi efter installation av Android Nougat
 5. Galaxy S6 laddas inte och kommer inte att slås på efter laddning över natten
 6. Galaxy S6 snabbladdning fungerar inte
 7. Galaxy S6 slutade ladda och stängs av av sig själv
 8. Galaxy S6-kant saknas färgalternativ i People Edge-funktionen efter installation av Android Nougat

Om du letar efter lösningar på din egen #Android-fråga kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida, eller så kan du installera vår gratisapp från Google Play Store.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.


Problem 1: Hur man låser upp FRP-låst Galaxy S6-kant

Samsung S6 edge plus SM-G928C. Jag gjorde en hård återställning på min S6. Efter avslutad kunde jag inte få åtkomst till telefonen på grund av FRP. Jag har glömt lösenordet jag använde. Problemet är nu att telefonen inte kan upptäckas av datorn för att använda korrigeringen för att ta bort kontot. Jag försökte OTG och det vägrade också. Jag har använt ett dime ett dussin USB-kablar utan tur. Jag har försökt använda tangentbordet, det verkar som om tangentbordets layout är annorlunda eftersom inställningsknappen är på egen hand och jag har ingen tillgång till google tangentbord. Jag har försökt gå igenom kameran, men misslyckades också. - Chauke

Lösning: Hej Chauke. Vi hatar att berätta detta men det finns inget känt officiellt eller inofficiellt sätt att kringgå det nuvarande fabriksinställningsskyddet som körs i Samsung-enheter. Din enda chans att kunna använda telefonen igen är att ange rätt Googles referenser som är registrerade för den här telefonen. Om du inte kommer ihåg användarnamn och lösenord för ditt Google-konto, är det enda du kan göra att vänta tills en ny hack blir tillgänglig för att kringgå FRP igen.

Problem nr 2: Dr Fone Android Data Recovery fungerar inte på Galaxy S6

Min fru har en Samsung Galaxy S6. Hon raderade några foton av misstag så jag försökte återställa dem för henne med Dr Fone Android Data Recovery. För att göra detta var jag tvungen att sätta telefonen i felsökningsläge. I det här verktyget och det gjorde sin analys, började telefonen starta om non-stop. Så det skulle starta och säga Galaxy S6 och visa upplåsningssymbolen och sedan ordet anpassad. Sedan skulle det gå till Samsung-skärmen i färgglada bokstäver med ljud och sedan till en röd skärm som sa Verizon. Den skulle sedan slinga tillbaka till den första skärmen och fortsätta genom de tre skärmarna. Finns det något för detta? Jag vill inte göra en fabriksåterställning om jag inte måste göra eftersom inget annat är säkerhetskopierat. Jag kom in i återställningsläget och torkar cache. Finns det några förslag på vad man ska göra? Fungerar verkligen något av dessa återställningsverktyg? Jag ringde Verizon och Samsung och de uttalade båda att det inte finns något sätt att hämta borttagna bilder osv. Såvida de inte säkerhetskopierades. All hjälp skulle uppskattas. Tack. - Randy

Lösning: Hej Randy. Vi känner inte till programvaran du använder och vi har inte testat det själv så vi kan säga om det är effektivt eller inte. I allmänhet kan du bara återställa filer om vissa bitar och delar finns kvar i lagringsenheten och sektorerna de befinner sig i inte skrivs över. Om din fru fortsatte att använda telefonen under en tid innan du försökte återställa de raderade filerna finns det en chans att platsen där de ursprungliga filerna var redan besatt av annan information. Detta är det främsta skälet till att du ska sluta använda genom att spara eller ta bort något från enheten. I grund och botten vill du inte att systemet ska lägga till ny information om sektorer som tidigare har ockuperats av de raderade filerna. Detta gör filåterställning till en svår affär. Det finns i princip ingen garanti för att du kan återställa något även om du använder ett högt specialiserat verktyg eller programvara.

Återigen vet vi ingenting om Dr Fone Android Data Recovery-programvara så vi föreslår att du pratar med dess utvecklare för hjälp.

Problem nr 3: Galaxy S6 kommer inte att vara på om den inte är ansluten till en laddare

Hej. Jag har en Samsung Galaxy S6. Jag tappade den i går kväll, skärmen sprickade inte och det finns inga märken på den. Jag tror att det landade på ett av de övre hörnen. Så nu kommer det inte att slås på alls om jag inte laddar. när den aktiveras kommer den till skärmen där jag anger mitt lösenord och sedan anger jag mitt lösenord och det stängs direkt av igen.

Om jag när som helst kopplar ut laddaren stängs den av. Förra gången jag slog på den ansluten till wifi och allt och jag fick ett meddelande. Jag kan också stänga av ljudet etc från rullgardinsmenyn på låsskärmen.

Jag tror också att jag kan höra något löst inuti det. Har någon någon idé om vad som kan vara fel och om det är värt att ta det någonstans för att fixas? TIA. - Suzanne

Lösning: Hej Suzanne. Om problemen du nämner inte fanns innan du av misstag släppte telefonen föreslår vi att du slutar leta efter mjukvarulösningar. Det finns ingen mängd felsökning eller hacks som kan lösa ett hårdvaruproblem. Telefonen måste demonteras så att grundläggande och avancerad diagnostik kan köras på hårdvaran. Om du inte har expertis och verktyg för att reparera en Samsung-enhet, säger vi att du vill låta en professionell hantera jobbet åt dig.

Problem 4: Galaxy S6 kan inte söka efter wifi efter installation av Android Nougat

Efter att ha uppdaterat min S6 till Nougat kan jag inte söka efter wifi. Den kommer att ansluta till kända nätverk eller nätverk på flygplatser där de driver anslutningen genom webbläsaren. Men om jag går till anslutningsinställningarna kan wifi slås på eller stängas av, men om jag trycker på för att se tillgängliga nätverk får jag ett meddelande om att "inställningarna har stannat." Jag försökte alla dina rekommendationer, inklusive en fabriksåterställning, men ingenting gjorde någon skillnad. Jag är i Irland på Vodafone-nätverket. - Sean

Lösning: Hej Sean. Det finns två huvudkomponenter i en smartphone - applikationsprocessorer och modem. Den förstnämnda är en uppsättning processorer som gör det tunga lyft för att få appar att fungera medan modem ger enhetens nätverksförmåga.

WiFi och andra nätverksfunktioner på din telefon hanteras av telefonens modem och detta specialchip använder sin egen firmware som kallas basband för att fungera. Liksom Android-operativsystem får basband regelbundet uppdateringar från chipmakaren (som Qualcomm, Intel, etc.) för att fixa kända buggar och förbättra prestandan. Dessa uppdateringar är vanligtvis bundna med Android-uppdateringar. Om telefonens wifi-beteende började efter installation av en uppdatering finns det en chans att basbandversionen kan vara dåligt kodad. Tyvärr finns det inget sätt för en slutanvändare att kontrollera om så är fallet. Om du laddar ner uppdateringen med flyg (OTA) föreslår vi att du låter din operatör veta om problemet. Det är upp till dem att lösa problemet eller att helt enkelt byta ut enheten mot en annan.

Problem 5: Galaxy S6 laddas inte och kommer inte att slås på efter laddning över natten

Min telefon dog över natten trots att den inte användes och den var ungefär mellan 60% eller 40%. Nu i morse försökte jag ladda det och allt det kommer att göra är att visa batteriet med symbolen för blixtbult inuti det men laddar inte (visar inte grön laddning när den är ansluten). Det tändes en gång och visade 0% för batteriet men nu slår det inte på igen. Jag är inte säker på androidversionen men jag vet att den uppdaterade programvaran ganska nyligen (kanske för några månader sedan). Jag testade vidare själva laddaren och det verkar fungera. Jag tittade också in i laddningsporten på telefonen, den ser inte smutsig eller trasig ut. Kan jag fixa detta genom felsökning? i så fall hur? Tack. - Jessika

Lösning: Hej Jessika. Felsökning av programvara är allt vi tillhandahåller i den här bloggen och såvida du inte kan slå på telefonen igen, finns det nästan ingenting som du kanske kan göra. Som sagt är din primära uppgift att se om du kan få telefonen att slå på igen först. Om du har en annan känd arbetsladdare bör du försöka använda den först. När du har anslutit telefonen ska du lämna den så i minst 30 minuter innan du testar de olika hårdvaruknappkombinationerna för att försöka starta upp telefonen i alternativa lägen. Här är hur:

Starta i återställningsläge:

 1. Ladda telefonen i minst 30 minuter.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.
 5. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka cache-partition'.
 6. Du kan antingen torka av cache-partitionen eller göra en fabriksåterställning i detta läge.

Starta i nedladdningsläge:

 1. Ladda telefonen i minst 30 minuter.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym NED-tangenterna och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volym NED-tangenterna.
 4. Vänta tills nedladdningsskärmen visas.
 5. Om du kan starta upp telefonen i nedladdningsläge men inte i andra lägen, betyder det att din enda väg ut kan vara att blixta ett lager eller anpassad firmware.
 6. Använd Google för att leta efter en guide för hur du gör det.

Starta i säkert läge:

 1. Ladda telefonen i minst 30 minuter.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 3. När "Samsung Galaxy S7" -logotypen visas släpper du strömbrytaren och håller omedelbart ned volymknappen.
 4. Fortsätt hålla knappen tills telefonen slutar starta om.
 5. När du ser texten "Säker-läge" längst ned till vänster på skärmen släpper du knappen Volym ned.
 6. Den enda skillnaden mellan säkert läge och normalt läge är att de förra hindrar att tredjepartsappar körs. Om du kan starta upp telefonen i säkert läge men inte i normalt läge avinstallerar du alla appar tills problemet (som förhindrar att du startar normalt) elimineras.

Återigen, om du inte kan slå på telefonen igen till något av dessa lägen, finns det inget mer du kan göra. Om enheten inte svarar, skicka den in för reparation eller utbyte.

Problem # 6: Galaxy S6 snabbladdning fungerar inte

Min Galaxy S6 laddar inte snabbare. Använder fortfarande samma OEM Samsung laddarkabel och port. Har aldrig varit våt, tappat eller arbetat med. Vid den frågan försökte jag ansluta den till min PC, en Windows 7 men det skulle inte fungera. Jag avinstallerade och installerade om Samsung USB-drivrutinen och fortfarande ingenting så jag gick till USB-konfiguration och försökte installera (även om den installerades tidigare) MTP, PTP och fortfarande inte ens ett felmeddelande. Alla dessa saker fungerade förra veckan tills den här veckan jag märkte att det slutar snabbladdning som verkar vara kopplade till samma sak. Sammantaget laddar det men långsamt. - Red29point

Lösning: Hej Red29point. Många fall med snabbladdning orsakas av en dålig laddningsport så att felsökning av programvara ofta är meningslös. Men i ditt fall rekommenderar vi att du försöker återställa fabriken först. Genom att göra en full torkning återställs alla programinställningar till sina standardvärden, samtidigt som eventuella fel som kan ha utvecklats över tid elimineras. Det bör också återställa alla inställningar relaterade till laddnings- och snabbladdningsfunktionen. Om problemet beror på ett fel i programvaran bör fabriksinställningen åtgärda det.

Som referens, här är stegen för att fabriksinställa din S6:

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S6 Edge.
 2. Tryck och håll ner volym upp-, hem- och strömtangenterna tillsammans.
 3. När enheten slås på och visar "Power on logo" släpper du alla tangenter och Android-ikonen visas på skärmen.
 4. Vänta tills skärmen för återställning av Android visas efter cirka 30 sekunder.
 5. Markera alternativet 'torka data / fabriksåterställning' med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 6. Tryck på Volym ned-knappen igen tills alternativet "Ja - ta bort alla användardata" är markerat och tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 7. När återställningen är klar, markera 'Starta om systemet nu' och tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

Om telefonen fortfarande inte kan laddas snabbt, kontakta Samsung för reparation eller utbyte.

Problem nr 7: Galaxy S6 slutade ladda och stängs av av sig själv

Jag har använt denna Samsung Galaxy S6 i 2 år nu sedan jag köpte den. I flera år använde jag icke-Samsung laddare och det fungerar bra. Det laddar jämnt mycket bättre än originalet. Under de senaste dagarna var det ett plötsligt meddelande som dök upp på min skärm och säger att "inte kan ladda telefon blah3x ... laddare eller batteri kan vara inkompatibla och att jag måste använda den ursprungliga. men det här meddelandet verkar bara visas om några sekunder och försvinner omedelbart och fortsätter att ladda.

I går kväll var telefonen 30% när jag skulle ladda och när jag anslöt laddaren dök meddelandet igen och procentandelen minskade till 1%. det stängs av av sig själv och nu kan jag inte ladda det längre. Jag försökte använda olika laddare som jag har använt tidigare och nu är det bara så dumt att inte kunna ladda. Några tips? - John

Lösning: Hej John. Om du redan har provat flera kända fungerande laddare just nu, kan felet vara laddningsporten. Detta är den ofta skadade komponenten i många telefoner utan laddning. Gör en fabriksåterställning först och se om det kommer att lösa problemet. Vi tvivlar på att det kommer att göra någonting för att lösa problemet men det är det enda sättet för dig att veta om problemet är program- eller hårdvarorelaterat. Om problemet kvarstår efter att telefonen har återställts ren måste det finnas ett maskinvarufel som pågår. Liksom andra ovan måste du ha telefonen reparerad eller byt ut för att lösa problemet.

Problem 8: Galaxy S6-kant saknas färgalternativ i People Edge-funktionen efter installation av Android Nougat

Hej Droid kille. Jag har en Galaxy S6 Edge, och jag har just slutfört mjukvaruuppdateringen till Android Nougat på 4/24/2017. Eftersom uppdateringen har installerats får jag inte längre kantmeddelanden som indikerar att jag har fått en text från en av mina favoriter sparade på People Edge. Tidigare kunde jag tilldela en färg till varje favorit och när telefonen var vänd nedåt kanten skulle lysa en annan färg baserat på vem jag fick en text / samtal från; Jag skulle också se en liten färgad linje på sidan som jag kunde svepa öppen och se en förhandsgranskning av vad texten sa. Ingen av dessa verkar hända nu när uppdateringen har installerats.

Jag har kontrollerat inställningarna för Edge Lighting, och jag har kantbelysningen tänd, men det verkar inte göra någonting; det finns inte heller något sätt att tilldela en färg till en individ. Gick dessa funktioner bort med den nya uppdateringen (jag är inte säker på om de fortfarande är funktioner på S8), eller är det något fel? Tack! - Donnie

Lösning : Hej Donnie. Med Android Nougat slutade Samsung att stödja funktionen som tillåter en användare att tilldela olika färger för varje kontakt i People-kanten. Med den nuvarande Nougat-versionen finns det inte längre ett färgalternativ i People edge. Detta påverkar också den lilla färgade linjen på sidan. Vi har inget officiellt ord från Samsung ännu om det finns någon plan för att inkludera de saknade funktionerna i nästa uppdateringar.

Galaxy S8 och S8 + enheter levereras med Android Nougat så att de inte heller har de tidigare funktionerna hos People Edge när de kör Marshmallow.


Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.