Galaxy S6 Edge svarar inte med grönt ljus som blinkar efter att ha lämnat laddning över natten

Den #Samsung Galaxy S6 Edge (# S6Edge) svarta dödsskärmen är en av de mest fruktade strömrelaterade problemen med den här enheten. Det har bugat många användare sedan telefonen släpptes förra året fram till idag. Det kallas "svart skärm av döden" eftersom vanligtvis enhetens display blir svart eller tom och inte kommer att svara på beröring. Telefonen själv blir också död när den inträffar och den kanske inte ens laddar när den är ansluten.

Det finns ett par problem som jag tog upp i det här inlägget som kan verka liknande. Läs vidare för att förstå mer om dem och för att lära dig hur du fixar var och en av dem. Du kanske stöter på liknande problem i framtiden, så det är bättre att vara redo och veta vad du ska göra när problemet faktiskt inträffar. Klicka på länkarna nedan för att hoppa till respektive sektion.

 • Galaxy S6 Edge-skärmen svarar inte med grönt ljus blinkande
 • Galaxy S6 Edge-skärmen blev svart, telefonen svarar inte när du trycker på strömmen

För dem som har andra problem med sin enhet måste du dock se till att du besöker felsökningssidan för Galaxy S6 Edge för vi har redan tagit upp hundratals problem med den här enheten. Vi har kanske redan publicerat en artikel som innehåller samma problem som din och har gett en lösning. Så gå igenom den sidan och hitta liknande problem. Om du behöver ytterligare hjälp kan du dock kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor. Ge oss bara information om problemet så gör vi resten.

Galaxy S6 Edge-skärmen svarar inte med grönt ljus blinkande

Problem : Hej. Jag har en Galaxy S6 Edge. Jag har lämnat telefonen över natten för att ladda. Telefonen svarar inte i morse men det gröna ljuset blinkar. Jag har provat mittknappen med volym upp-knappen och med volym ned-knappen och alla tre power center och volym-tangenten men inget svar från telefonen ... några idéer?

Felsökning : Hej! Efter lanseringen av Samsung Galaxy S6 Edge, trots enhetens annonserade funktioner och bra prestanda, är det fortfarande benäget för vissa problem från programvara till hårdvara. Bland de problem du kan stöta på är elproblemen, som vad du upplever just nu. Eftersom telefonen har ett icke-löstagbart batteri kan vi inte omedelbart utesluta om det är ett batterifel eftersom du sa att det gröna LED-lampan blinkar, det är indikationen på att batteriet är fulladdat.

Det finns flera skäl till varför det här problemet inträffar, men att identifiera den skyldige är på något sätt komplicerat, särskilt om du inte vet vad som orsakade det eller när problemet började. Men oroa dig inte, vi kommer att rekommendera några metoder som vi delade till flera ägare som stötte på liknande problem.

Steg 1: Tvinga om telefonen igen för att se om du kan återuppliva den

Galaxy S6 Edge har inte ett batteri som kan tas bort av användaren så att du inte bara kan göra proceduren för att dra batteriet för att uppdatera dess minne som vi brukade göra med vår gamla enhet. Det finns emellertid ett annat sätt att göra detta och det är Forced Reboot-proceduren. Du måste bara trycka och hålla ned volymknapparna och strömbrytarna i 10 sekunder. Det är högre troligt att denna metod fungerar, så det är värt att prova. Dessutom är det den mest logiska proceduren du kan göra just nu.

Om proceduren inte lyckas, följ sedan följande steg.

Steg 2: Kör enheten i säkert läge

Om det här problemet orsakas av en tredjepartsapplikation som installerades på enheten, kommer att starta om i säkert läge att inaktivera allt tredje part och det är det bästa sättet att identifiera vilken av dem som orsakar problemet. När du har bestämt den skyldige, avinstallera den. Här är steg-för-steg-instruktionerna om vad du bör göra ...

 1. Se till att enheten är avstängd
 2. Tryck och håll in 'Strömknappen' + 'Volym nedknappen' tillsammans, vänta tills Samsung-logotypen visas.
 3. Släpp snabbt 'strömbrytaren' om Samsung-logotypen visas men fortsätt trycka på 'Volym ned-knapp'.
 4. Vänta tills enheten slutför processen, det kommer att ta några minuter.
 5. När du ser 'Säker-läget' på skärmens undersida, betyder det att säkert läge är aktiverat.
 6. Avinstallera den problem som orsakar appen och installera den inte igen för att undvika att problemet händer igen.

Det skulle vara lättare att lösa problemet om du redan har några misstänkta. Så börja din sökning från dina senaste eller senaste appinstallationer. Det finns naturligtvis appar som du inte bara kunde avinstallera eftersom du kommer att förlora en del av dina data. I det här fallet måste du bara inaktivera dem för att förhindra att de körs när telefonen startar upp. När du har avinstallerat eller inaktiverat dem, starta om din enhet normalt för att se om problemet har åtgärdats. Om så är fallet, är en av de appar du har inaktiverat eller avinstallerat den skyldige. För dem som du har inaktiverat kan du försöka aktivera dem en efter en och om problemet uppstår medan du gör det är det nu lättare att bestämma den skyldige. Du kan också installera appar du har avinstallerat men tänk bara på varje installation.

Steg 3: Kör enheten i återställningsläge och torka cache-partitionen

Återställningsläget liknar säkert läge, men i det här läget finns det alternativ för dig att köra ett diagnostiskt test eller återställa enheten. I detta läge kan vi också gå tillbaka till standardinställningen för din telefon innan problemet uppstår. Nedan följer stegen för hur du utför detta läge.

 1. Stäng av telefonen helt
 2. Tryck och håll in 'Strömknappen' + 'Hemknappen' + 'Volym uppknappen' tillsammans
 3. Släpp "Strömknappen" när enheten vibrerar, men fortsätt att trycka på "Hemknappen" och "Volymknappen"
 4. Vänta tills Android-maskot visas, släpp sedan båda tangenterna
 5. Navigera med 'Volym upp och ned knapp' genom alternativen
 6. Välj 'torka cache-partition, tryck på strömknappen för att bekräfta.
 7. Vänta tills din enhet slutför processen, det kommer att ta flera minuter.

Om du torkar cache-partitionen raderas systemcachen såväl som tillfälliga filer som skapats av förinstallerade appar och inbyggda tjänster. Medan termen är "radera" betyder det inte att du kommer att förlora dina data och viktiga filer. Endast systemcacherna raderas och det kan till och med leda till bättre prestanda eftersom systemet skapar nya filer för att ersätta raderade cacheminne. Om denna procedur emellertid misslyckas måste du återställa enheten så att den återgår till standardinställningarna eller en konfiguration som fungerar.

Steg 3: Fabriksåterställ enheten

Den här metoden är ibland den sista utväg för att lösa programvaruproblem eller strömproblem som vad du har just nu. Men att utföra den här proceduren kommer att ta bort all information som sparats i enheten och återställa den till standardinställningen första gången du fick den. Så du ska säkerhetskopiera dina filer och data först och följ sedan dessa steg:

 1. Stäng av enheten
 2. Tryck och håll in 'strömbrytare +' volym upp-knapp '+' hemknapp 'samtidigt
 3. Vänta tills Android-maskot visas, släpp sedan snabbt "strömbrytare" och fortsätt att hålla "Volym upp" och "hemknapp"
 4. När startmenyn visas släpper du båda knapparna
 5. Navigera med Volym upp och ner-tangenten genom alternativ
 6. Hitta och välj alternativet 'Wipe Data / Factory Reset', tryck på strömknappen för att bekräfta
 7. Välj sedan "Ja – radera alla användardata", tryck på strömknappen för att bekräfta
 8. Vänta tills enheten slutför processen, den kommer att visa "Data Wipe Complete"
 9. Välj "Starta om systemet nu", tryck på strömknappen för att bekräfta
 10. Omstart kommer att ta längre tid än normal omstart, var tålamod

Om dessa metoder inte fungerar för dig rekommenderar vi att du hittar närmaste Samsung-servicecenter och får enheten kontrollerad av en tekniker.

Galaxy S6 Edge-skärmen blev svart, telefonen svarar inte när du trycker på strömmen

Problem : Jag kan bara inte förstå varför telefonen inte svarar längre. Jag har tagit hand om den här enheten sedan jag köpte den i december. Den föll aldrig och har aldrig varit i kontakt med vatten. Skärmen är svart och oavsett vad jag gör kommer den bara inte att slå på eller svara. Vad föreslår ni att jag gör för att min telefon ska fungera igen? Tack.

Felsökning : Det är alltid möjligt att det här problemet är detsamma som det föregående och om det är så kan du bara följa felsökningsproceduren. Så det första vi måste göra är att kontrollera om ditt problem är detsamma som det jag behandlade ovan.

Steg 1: Ring ditt eget nummer för att se om telefonen ringer

I det första problemet lyser telefonen fortfarande LED-indikatorn så det är större sannolikhet bara skärmen är avstängd men telefonen är fortfarande igång. I ditt fall, om telefonen ringer när du ringer ditt eget nummer, betyder det att telefonen fortfarande är påslagen och att bara skärmen har problem. Så du kan följa vad jag föreslog - tvingad omstart. Du kanske kan lösa problemet så tidigt som nu om det är samma som det första. Men om det är ett annat fall kan du fortsätta med din felsökning:

Steg 2: Anslut telefonen för att ladda

Batteriet kan ha tömts och det är därför telefonen inte svarar eller slår på. Med detta kommer enheten att kunna fylla på batteriet även i bara några minuter. Det skulle räcka för att driva upp telefonen och alla dess komponenter. Bortsett från det försöker du också ta reda på hur telefonen reagerar om den upptäcker ström som flödar genom sina kretsar. Om den inte laddar eller svarar, kan det vara ett problem med själva hårdvaran men fortsätta felsökningen.

Steg 3: Tvinga om telefonen igen när den är ansluten

Du har redan utfört tvångsstartproceduren i steg 1 men firmware kan ha kraschat och batteriet tappats. Så låt oss utesluta dessa möjligheter i detta steg; medan telefonen är ansluten trycker du på och håller ner volymknapparna och strömbrytarna för att se om telefonen startar upp. Om inte, prova nästa steg.

Steg 4: Försök att starta upp telefonen i säkert läge

Appar från tredje part kan ha orsakat problemet så försök att starta om enheten i säkert läge. Om det startas upp, är problemet löst. Du måste bara hitta appen som orsakar problemet och antingen inaktivera eller avinstallera den. Så här startar du upp telefonen i säkert läge:

 1. Tryck och håll ned volymknapparna och strömbrytaren i 20 till 30 sekunder.
 2. När du ser Samsung-logotypen släpper du strömbrytaren omedelbart men fortsätter att trycka på Volym ned-knappen.
 3. Telefonen ska fortsätta starta upp och du blir ombedd att låsa upp telefonen som vanligt.
 4. Du vet om telefonen har startats i säkert läge om texten "Säker-läge" visas längst ner till vänster på skärmen.

Steg 5: Prova att starta om det i återställningsläget

Den här proceduren kommer att avaktivera Android-gränssnittet, så om problemet är med frontend, bör S6 Edge starta om utan problem alls och i detta fall fortsätta med torkningen av cache-partitionen. Om det inte gör det har du inget annat val än att få det kontrollerat av teknikern. Så här startar du upp telefonen i återställningsläget.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ned följande tre knappar samtidigt: Volym upp-knapp, hemknapp och strömbrytare.
 3. När telefonen vibrerar, släpp strömbrytaren men fortsätt att hålla in Volym upp-knappen och Hem-knappen.
 4. När skärmen för Android-systemåterställning visas släpper du volymupp- och hemtangenterna.
 5. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'torka cache-partition.'
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas det här hjälper.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Vi stöder alla tillgängliga Android-enheter och vi ser allvarligt på vad vi gör. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.