Galaxy S6 Edge fastnat i ODIN-läget (nedladdning), andra laddningsproblem

Några av våra läsare har rapporterat att deras nya #Samsung # GalaxyS6-telefoner har svårt att starta tidigare nedladdningsläge av någon okänd anledning. Vårt inlägg behandlar idag såväl som andra relaterade laddnings- och strömproblem.

Nedan visas ämnen som behandlas i denna artikel:

 1. Galaxy S6 Edge fastnat i läget ODIN (nedladdning)
 2. PC upptäcker inte Galaxy S6 Edge när den är ansluten via USB
 3. Galaxy S6 laddas endast när den är ansluten till en dator
 4. Återställ data från en Galaxy S6 som inte startar
 5. Galaxy S6 laddar inte ens när du använder olika laddare

Om du har problem med #Android kan du dela dem med oss ​​genom att använda länken nedan.


Problem nr 1: Galaxy S6 Edge fastnat i läget ODIN (nedladdning)

Jag försökte uppdatera min Galaxy S6 Edge till en nyare version och den laddades ner perfekt men när den försökte starta om, visade den bara logotypen för Galaxy S6 Edge, den laddas inte längre. Jag försökte sätta fingrarna på hemmet, volym ner och strömknappen och det skickar mig till odinläge eller nedladdningsläge men jag försökte återställa det och det gjorde men skärmen förblev densamma. - Jose

Lösning: Hej Jose. Att få en Android-telefon fast i nedladdningsläge kan ha några orsaker, men alla kan lösas genom att göra något av dessa två alternativ.

Blinkar en lager-ROM till din S6

Att hitta din telefon bara starta i nedladdningsläge är uppenbarligen ett problem men det är mindre ont jämfört med att inte starta alls. Nedladdningsläge gör att du kan blinka eller uppdatera det aktuella operativsystemet så det är en bra indikation på att telefonen svarar på ingångar och att det inte finns något hårdvaruproblem inblandat. I tidigare Galaxy S-modeller löser vanligtvis en mjuk återställning (stänga av telefonen och ta bort batteriet) problemet, men i en S6 är det omöjligt att göra på grund av att batteriet inte kan tas bort.

Blinkande lager firmware till din S6 är enkelt och relativt säkert så länge du följer instruktionerna och väljer rätt firmware. Försök att använda Google för att söka efter instruktioner om hur du flashar en lager-ROM till din S6.

Rotar din S6

Ett annat hållbart alternativ att göra när du har en Galaxy S6 Edge fast vid ODIN-problemet är att rota telefonen. Detta rekommenderas om den första ovan inte levererar. Det finns många forum som ger pålitliga instruktioner om hur du gör det.

Kom ihåg att rooting upphäver garantin för din enhet så om du är okej med det måste detta vara en enkel väg ut för dig. Inte bara kommer det att lösa ditt problem utan rooting ger dig också mer tillgång till mappar och funktioner som vanligtvis inte är tillgängliga i icke-rotat läge.

Problem nr 2: PC upptäcker inte Galaxy S6 Edge när den är ansluten via USB

Jag har glömt mitt lösenord och följaktligen gjorde jag en torkcache-partition och gjorde en torkad data / fabriksåterställning, jag försökte starta om till startlaster från återställningen eftersom min telefon är fast men den fastnar vid "nedladdning ... stäng inte av målet ”Skärm? Det är viktigt att jag inte ens kan komma i säkert läge.

Detaljer som nedan:

Modellnummer: SM-G925P

Android-version: 5.1.1

Basebandversion: G925PVPU2BOF7

Kärnversion: 3.10.61

Byggnummer: LMY47X.G925PVPU2BOF7

Jag tänkte blinka med odin och till och med försökte använda smart switch men odin / smart switch verkar inte upptäcka enheten. Jag har installerat USB-drivrutinerna också eftersom jag är en Win7-användare,

Jag antar att jag måste ändra enhetens USB-anslutningsläge till MTP. Är det möjligt från återställningsskärmen?

I återhämtningen står det "DM-verity verification failed". Om jag försöker något annat av uppdateringsalternativen säger de alla inaktiverade.

Eftersom jag inte kan ansluta till odin och alternativen för återhämtning inte är till hjälp är det något jag kan göra?

Obs! Jag har inte telefonen rotad.

Allt jag ser fram emot är att få systemet att fungera .. Jag tror att mina alternativ är:

 1. a) på något sätt få telefonen upptäckt för att använda Odin eller smart switch
 2. b) ändra enhetens USB-anslutningsläge till MTP från återställningsläget
 3. c) ville också bekräfta kommer jag att behöva ha ett aktiverat SIM-kort om jag måste använda omstarten för att ladda upp

All hjälp med detta uppskattas mycket. - Harmeet

Lösning: Hej Harmeet. Media Transfer Protocol (MTP) är en förbättrad version av Picture Transfer Protocol (PTP) och de fungerar på samma sätt. Det senare ger dig möjligheten att ta bilder från din S6, medan MTP ger dig tillgång till fler mediefiler som musik, videor, bilder etc. tyvärr finns det inget sätt att växla från PTP till MTP via återställningsläge.

Om din dator inte upptäcker din S6 kan du försöka starta upp till återställningsläge igen och använda ADB-läget. För att göra detta måste du installera Android SDK på din dator först. Du kan söka på webben efter specifika instruktioner om hur du gör detta steg.

För din sista fråga är svaret NEJ. Du behöver inte ett aktivt SIM-kort för att ladda bootloader, som är en kod som startar innan Android-huvudoperationen körs. Bootloaders är moderkortspecifika och kräver ingen nätverksaktivering eller SIM-kort för att fungera.

Om din dator fortfarande misslyckas med att upptäcka din S6 kan du prova att göra en fabrik via återställningsläge.

Problem nr 3: Galaxy S6 laddas endast när du är ansluten till en dator

Galaxy S6 kommer bara att ladda från dator och dator kommer inte att känna igen telefonen bara fortsätter att säga usb-enhet oigenkännlig. Försökte 5 olika laddare varav 2 är de lager som medföljer telefonen. Med 6 olika kablar. Har redan gjort full hård återställning som du föreslog från den här sidan //thedroidguy.com/2015/06/how-to-fix-a-samsung-galaxy-s6-edge-thats-not-charging-107604 . Undrar bara att mitt enda alternativ är att ta det in i butiken? - Lionel

Lösning: Hej Lionel. Din telefons laddningsprocess hanteras av firmware (Android OS) så att orsaken inte kan vara hårdvara. Har du rotat eller installerat en anpassad ROM på din telefon? Om du gjorde det rekommenderar vi att du blinkar en lager-ROM till din telefon för att säkerställa att firmware inte är den verkliga orsaken till problemet. Gör detta innan du har bytt eller reparerat telefonen.

Du måste starta om i nedladdningsläget först för att kunna blinka lager-ROM men. Så här startar du i nedladdningsläge:

 • Stäng av mobilen.
 • Håll ned volymknapparna, hem- och strömknapparna samtidigt.
 • När du har fått varningsmeddelandet trycker du på Volym upp- knappen för att fortsätta.
 • När du ser nedladdningsskärmen ansluter du telefonen via USB-kabeln till din PC.

Vi gjorde en artikel innan som gav mera specifika steg för att lossa en S6: Hur man lossar Samsung Galaxy S6 Edge till lagerfasta programvara . Stegen för din S6 Edge ska vara liknande men se till att du väljer rätt firmware innan du fortsätter för att förhindra att din telefon skadas.

Problem nr 4: Återställa data från en Galaxy S6 som inte startar

God dag, jag hoppas att du kan hjälpa mig med mitt problem.

Min Galaxy S6 startar kontinuerligt om. Jag har försökt starta i säkert läge, det kommer att starta i det ibland, men kommer att låsa så snart jag kommer till PIN-skärmen.

Ibland när jag försöker starta i normalt läge kan jag komma förbi stiftskärmen, men bara kanske 1 av 10 försök och det låser sig inom fem sekunder. Oftast kommer det att komma till Samsung-skärmen och starta om, vanligtvis låses fast under Samsung-skärmen och ljudet. Jag köpte den i början av juli och har uppdaterat den minst en gång, men jag kan inte säga vilken version av Android det är eftersom det inte startar. Jag har inte installerat för många (om några) sedan det här problemet började hända.

Jag motsätter mig allt som rensar data eftersom jag är bekymrad över min säkerhetskopia. Om jag kan hitta ett sätt att säkerhetskopiera det har jag inga problem att göra en fabriksuppdatering.

Tack. - Justin

Lösning: Hej Justin. Att göra en fabriksåterställning är ett nödvändigt felsökningssteg här för att ta reda på om du har problem med firmware eller maskinvara. Vi misstänker att problemet är programvara till sin natur, men det kan åtgärdas att göra en fabriksåterställning eller uppdatera firmware via nedladdningsläge.

Om du vill återställa dina filer först innan du gör någon av dem, kan du prova att använda standardvägen för att använda Samsung Kies först.

Ett annat sätt att återställa filer är att använda tjänster från tredje part. Försök att gå till lokala verkstäder i ditt område för att se om de kan hjälpa dig att komma åt dina filer.

Det finns också många onlinetjänster som kan hjälpa dig återställa dina filer men de är nästan alltid inte gratis. Du kan prova dessa två webbplatser som ett exempel:

 • Werecoverdata
 • Krollontrack

Vi är inte på något sätt anslutna till dessa webbplatser och vi ger dem så speciella exempel som de nämnts av vår läsare tidigare. Vi har inte testat deras tjänster så vi är inte 100% säkra på hur effektiva de är. Dessa webbplatser kommer att be dig om betalningsuppgifter så se till att täcka alla grunder när du lämnar sådan information.

Problem 5: Galaxy S6 laddas inte ens när du använder olika laddare

Hälsningar! Tack för att du erbjuder hjälp.

Jag bestämde mig för att använda någons Samsung-laddare för att ladda min Samsung Galaxy S6, den laddade. Sedan bestämde jag mig för att sätta i min laddare för att använda snabbladdningsfunktionen, den laddade inte. Jag knuffade lite efter att det var ett kontaktproblem och se min telefon starta om, laddade fortfarande inte. Jag försökte den andra laddaren igen, det skulle visa skylten att den laddades bara en sekund, därefter startade den igen. Jag försökte min laddare med en annan telefon och min Note 10.1; det laddas. Jag satte i min laddare för att kontrollera igen, den laddade inte, den här gången stängdes telefonen. Och laddade inte.

När jag trycker på strömbrytaren för att starta den, visar den bara batteriladdningsbilden i 2 sekunder och slocknar. Jag anslöt telefonen med hjälp av sladden till en bärbar dator, den ljudsignalen ljudsignal men gav ett felmeddelande; "Kan inte känna igen USB-enheten på grund av ett fel".

Jag snubblat på din webbplats och gjorde en mjuk återställning, den kom en men laddade fortfarande inte när jag satte in min laddare. Jag fortsatte med att göra en fullständig hård återställning. Laddar fortfarande inte. Jag satte den av för att spara makten när jag försökte sätta på den senare; det kom inte upp. Visade bara batterisignalen i 2 sekunder som tidigare.

Vad gör jag nu? Snälla hjälp snarast.

Tack. - Abimbola

Lösning: Hej Abimbola. Det ser ut som att du har ett hårdvaruproblem här. Ett sådant problem orsakas ofta av en dålig laddningsport. Det finns inga fler felsökningar för programvara som vi kan göra för att åtgärda detta i slutändan. Om telefonen fortfarande täcks av ett ersättnings- eller reparationsgaranti, rekommenderar vi att du utnyttjar den.


Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.