Galaxy S5-kameran tar oskarpa bilder, andra problem

Miljontals # GalaxyS5-enheter används fortfarande aktivt för närvarande så det är inte förvånande att få både vanliga och ovanliga rapporter om problem från Android-communityn. Nedan följer några av dem som vi har sammanställt under den senaste månaden. Vi planerar att publicera mer under de kommande veckorna för att ta itu med andra frågor som inte diskuteras här.

 1. Galaxy S5 mini kan inte uppdatera S Health-appen
 2. Galaxy S5 slås inte på efter installation av en uppdatering
 3. Galaxy S5-kameran tar oskarpa bilder
 4. Skadade foton och videor på Galaxy S5
 5. Flera problem efter att ha tappat Galaxy S5
 6. Galaxy S5 pekskärm fungerar inte

Om du letar efter lösningar på din egen #Android-fråga kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida, eller så kan du installera vår gratisapp från Google Play Store.


Problem nr 1: Galaxy S5 mini kan inte uppdatera S Health-appen

Samsung S5 mini.

S Hälsa> knacka för att komma igång> S Hälsa måste uppdateras ... [den har just slutfört en uppdatering, btw, och kräver nu en annan - ALLTID jag rensar cache & info & installerar igen - första installationen går bra, kräver omedelbart en annan, och jag får :]> ok> uppdatera> acceptera och ladda ner> [väntar> installera]> Felinstallation misslyckades, försök senare. (- 11)

Klicka på ok, upprepa. ad infinitum

Inledningsvis rensad cache & info / ominstallerad dt allmänna fördröjningstid och S Health öppnas inte alls / fryser telefonen. Version 4.4.2

Jag har en annan S5 mini på 4.4.4 (som inte kan låsas upp / aktiveras) vars S Health fungerar bra - min $ 300 pedometer! - Julie

Lösning: Hej Julie. Starta upp telefonen i säkert läge innan du installerar någon uppdatering. Detta hjälper dig att avgöra om en tredjepartsapp orsakar problemet. Följ bara dessa steg:

 • Stäng av telefonen helt.
 • Tryck och håll ned strömbrytaren.
 • När 'Samsung Galaxy Note5' visas släpper du strömbrytaren och håller omedelbart ned volymknappen.
 • Telefonen startar om men håll ner Volym-knappen intryckt.
 • När telefonen har slutat starta om visas 'Säker-läge' i skärmens nedre vänstra hörn.
 • Du kan nu släppa knappen Volym ned.

Om problemet inte uppstår i säkert läge och du kan installera uppdateringen normalt, se till att avinstallera appar (från de nyligen installerade) tills du har eliminerat orsaken.

Fortsätt till fabriksinställning om ingenting ändras. Här är hur:

 • Stäng av din Samsung Galaxy Note 5 helt.
 • Tryck och håll först Volym upp och Hem-knapparna och håll sedan ned strömbrytaren.
 • Håll de tre knapparna intryckta och när 'Samsung Galaxy Note5' visar, släpper du strömknappen men fortsätter att hålla de andra två.
 • När Android-logotypen visas släpper du både Volume Up- och Home-knapparna.
 • Meddelandet "Installera systemuppdatering" kommer att visas på skärmen i 30 till 60 sekunder innan skärmen för Android-systemåterställning visas med dess alternativ.
 • Använd knappen Volym ned för att markera alternativet "Ja - ta bort alla användardata" och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 • När processen är klar använder du Volym ned-knappen för att markera alternativet "Starta om systemet nu" och tryck på strömknappen för att starta om telefonen.
 • Omstarten kan ta lite längre tid att slutföra, men oroa dig inte och vänta på att enheten ska bli aktiv.

Problem nr 2: Galaxy S5 slås inte på efter installation av en uppdatering

Jag har en Samsung Galaxy S5. En morgon vaknade jag till att det plötsligt uppgraderades (utan att jag accepterade någonting). Jag lät den bli klar och gick sedan på min telefon. Men det skulle inte gå förbi Samsung-logotypen. Det höll på (bootloop) så jag tog ut batteriet och satte tillbaka det. Ända sedan jag gjorde det kommer det inte att gå på alls. Det har gått 2 dagar! Jag undrade om det var ett problem med strömbrytaren men det visar inte ens att det laddas när det är anslutet (även om det var på 90%). Jag tog den till en telefonverkstad men de sa att den fortfarande inte svarar.

Vad rådar du? Snälla hjälp!!

Tack så mycket. - Neefy

Lösning: Hej Neefy. Om en telefonverkstad inte kan återuppliva telefonen just nu, betyder det att hårdvaran måste ha tagit en träff som permanent tog ner en komponent. Vi kan inte vara säker på vad denna "hit" kan vara eftersom vi inte fysiskt kan kontrollera telefonen. Uppdateringen kan ha skadat en drivrutin eller operativsystemet orsakat en eller flera hårdvarukomponenter i ett felstillstånd. Ärligt talat finns det nästan ingenting som vi kan berätta för att lösa problemet. Försök ta telefonen till Samsung-butiken (om möjligt) och låt dem kontrollera den istället.

Problem nr 3: Galaxy S5-kameran tar oskarpa bilder

För två dagar sedan slutade min kamera bara fokusera och det hela var suddigt. På skolan samma dag fungerade min kamera bra, men när jag kom hem såg jag att bilden var mycket suddig. Jag kan dock ta bilder på nära håll. När jag lägger ett objekt mycket nära kameran, fungerar det okej. Jag försökte starta upp min telefon till säkert läge för att se om några appar jag installerade orsakade problem. Men min kamera fungerade fortfarande inte. Jag avinstallerade app 360-kameran (något liknande) eftersom jag ville se till att det inte var ett problem. Jag vet verkligen inte vad jag ska göra.

Är det ett mjukvaruproblem? Jag vet inte om det betyder något, men jag bröt glas på min kamera för några månader sedan, men jag fixade det. Det hjälper förmodligen inte, men jag ville bara kasta det där ute. Hoppas att du kan hjälpa. - Dunja

Lösning: Hej Dunja. Det finns några saker att tänka på när du hanterar suddiga kameraproblem. Först måste du se till att linsen inte är smutsig eller blockerad av smuts. Glasbeläggningen måste också vara tydlig hela tiden för att säkerställa en bra fångst.

För det andra, se till att använda kranen för att fokusera funktionen för att manuellt säga kameran vilken man ska prioritera som motiv. Ibland är det inte ovanligt att en S5-kamera kan fokusera på bakgrunden istället för motivet, vilket resulterar i suddiga bilder.

För det tredje, se till att foton som tas i svagt ljus inte påverkas av blått på grund av dina skakiga händer. Telefonens kamerasensor tar vanligtvis längre tid att fokusera under svaga ljusförhållanden, så om du inte är försiktig kommer en skakig hand sannolikt att leda till suddiga bilder.

Slutligen, försök ta bort kameraprogrammets cache och data för att se skillnaden. Ibland kan en skadad cache eller data leda till appproblem. Här är vad du måste göra:

 • Gå till Inställningar.
 • Fortsätt till applikationer.
 • Välj Hantera applikationer.
 • Klicka på fliken Alla.
 • Välj namnet på appen som har varit falsk.
 • Därifrån ser du knapparna Clear Cache och Clear Data.

Att göra en fabriksåterställning kommer inte att skada heller. Gör det bara som en sista utväg.

Problem 4: Skadade foton och videor på Galaxy S5

Hej, igår tog jag några bilder på min telefon och jag kunde se dem bra. Då började de plötsligt att visas som gråa rektanglar av olika nyanser. Vissa visas med en fotoikon med ett utropstecken. Vissa kommer ut bra, andra med rektanglarna, andra med utropstecken. De flesta av dem ser bra ut i rullningsfältet längst ner i galleri-appen men jag klickar på dem för att se dem. Endera av ovanstående händer. Svaren överensstämmer med varje bild. (Bild A har alltid samma svar, bild B har alltid samma svar. De växlar inte). Videor började agera roligt också. Jag tog två de spelade bra sedan senare kunde jag inte spela meddelande. Vet du vad lösningen är? Tack. - Aziz

Lösning: Hej Aziz . Försök säkerhetskopiera dina foton och videor till en dator eller annan enhet och se om de är okej. Om du inte kan se dem normalt på en annan enhet, betyder det att de måste ha skadats av någon anledning. Tyvärr finns det ingenting du kan göra för att hämta dem i normalt tillstånd om filer har skadats.

Problem # 5: Flera problem efter att ha tappat Galaxy S5

Knäckt skärm från droppe månader sedan. Svart skärm, flimrar när du trycker på hem- eller strömknappen. Ibland kan jag se färgerna, andra gånger bara tomma slags vita linjer, ibland ingenting. Jag kan höra allt, ta emot allt. Tar flera försök, men skärmen kommer tillbaka så småningom. I LÄTT-läget visar kalendern inte tillagda händelser. Men när jag lägger till en händelse visar den "händelse skapad" men ingenting visas i kalendern. Jag är säker på att det fanns en fuktproblem, men att sätta i ris hjälpte. Men efter att jag blivit våt eventuellt (föll i handfat) var det då skärmfrågan började. Innan detta skulle det också visa ett visst albumomslag för de flesta låtar, men jag kanske har löst det här problemet. Visade att alla problem måste göras i STANDARD-läge kontra LÄTT-läge. Tack så mycket för din hjälp. - Rochelle

Lösning: Hej Rochelle. Om problem började dyka upp efter en droppe betyder det att du har problem med hårdvara här. Du måste ha telefonen städad och reparerad av Samsung för att förhoppningsvis få den tillbaka till sin normala funktionssätt. Vår blogg tillhandahåller bara felsökning av programvara, så vänligen leta efter andra online-resurser om du vill fixa hårdvaruproblemet själv.

Problem nr 6: Galaxy S5 pekskärm fungerar inte

Hej, jag fick min S5 från Amazon för cirka 4 veckor sedan (för att ersätta en S3) och jag väntade tills jag kunde komma till ATT-butiken för att få hjälp med att få mina data och SIM-kort överförda och så vidare. Oh, och de installerade ett Armor Tech-skärmskydd. När jag kom hem märkte jag att jag inte kunde "svepa" skärmen för att låsa upp. Efter några försök gjorde jag det öppet och jag skickade ett par meddelanden och installerade min e-postapp och jag lägger den åt sidan.

Jag tror att det var sista gången det öppnade för mig. Sedan dess kan jag inte få det till att "låsa upp" även om jag har kopplat ur batteriet och anslutit det igen. Den kommer inte heller att stängas av (genom att trycka på sidoknappen kan jag få avstängningsmenyn men jag kan inte få några alternativ att engagera). - Elma

Lösning: Hej Elma. Problemet kan vara skärmskyddet. Försök ta bort den och se om du kan återfå känsligheten på pekskärmen. Om du inte kan göra det, låt AT&T-killarna göra jobbet åt dig. Ibland kan skärmskydd minska beröringsskärmens lyhördhet så det är bra att starta där.

Om att ta bort skärmskyddet inte kommer att ändra någonting, utför en huvudåterställning genom att följa stegen ovan.


Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.