Galaxy S5 får pop-ups om virusinfektion, bland andra anslutningsfrågor

Undrar du vad du ska göra efter att ha fått de irriterande pop-ups som berättade att din enhet är infekterad? Den här artikeln kan hjälpa dig att lösa problemet. Fortsätt läsa och ge oss en feedback om förslagen inte fungerar.

Nedan följer de specifika frågor som tas upp här idag:

 1. Galaxy S5 får pop-ups om virusinfektion
 2. Galaxy S5 mobildataanslutning hastighetsproblem
 3. Galaxy S5 rooting fråga
 4. Galaxy S5 får inte aviseringar när du är på Wi-Fi
 5. Saknade tjänster efter byte av Galaxy S5 till T-Mobile
 6. TouchWiz på Galaxy S5

Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. Kolla också in dessa som vi anser vara de bästa antivirusapparna för Android.


Problem nr 1: Galaxy S5 får pop-ups om virusinfektion

Sidan på notifications.com.au säger Varning: din Samsung Galaxy S5 är skadad med ett virus och batteriet har skadats. fortsätt med instruktioner för att fixa telefonen. finns på egen risk.

internet - varningsbatteri är skadat av virus. 4 x virus har upptäckts på din Samsung Galaxy S5 när du surfar på vår webbplats. ditt batteri har infekterats och skadats av viruset (28, 1%).

att reparera nedladdning gratis DU batterisparare men när en gång laddats ner händer ingenting eller inget alternativ att knacka på för att reparera batteri.

Allt annat på telefonen fungerar bara inte internet. - Cindy

Lösning: Hej Cindy. Om du följde instruktionerna i en popup genom att installera en app, måste du ha fallit till en gammal men ändå effektiv skräcktaktik som används av annonsörer (och av andra hackare). Om du märkte något som inte är normalt på din telefon efter installationen av appen som nämns i det meddelandet, se till att rengöra telefonen via fabriksinställning. Förhoppningsvis är inte telefonen infekterad av ett virus efter installationen. Gör så här för att göra en fabriksåterställning:

 • Slå ner Galaxy S5.
 • Tryck och håll in Volym upp-knappen, Hem-knappen och strömbrytaren tillsammans tills du ser Android på skärmen.
 • Använd Volym ner för att markera alternativet torka data / fabriksåterställning och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 • Använd Volym ner igen för att markera Ja - radera all användardata och tryck på Ström för att välja den.
 • Använd Power-knappen för att välja Reboot system nu.
 • När S5 startas om ska den torkas helt och redo att installeras igen.

Fabriksåterställning raderar allt från telefonens interna minne så skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter (foton, videor, kontakter osv.) Innan du fortsätter.

Ditt jobb görs inte efter att du har återställt fabriken. Du måste också se till att du inte tillåter skadlig kod eller virus till din telefon igen. För att bättre skydda ditt digitala liv är det tillrådligt att ha en misstänksam inställning när du möter annonser och pop-ups. Tänk två gånger innan du trycker på saker som påstår sig ta bort virus på din telefon. Även om detta kanske inte ger dig 100% skydd mot andra former av skadlig program är detta ett grundläggande ansvar för alla att förhindra att deras digitala information komprometteras.

Problem nr 2: Galaxy S5 mobildataförbindelse hastighetsproblem

Jag är för närvarande i Kuwait och använder ett Zain-SIM-kort. Jag använder appen SpeedTest för att se om jag får en anständig nedladdningshastighet. Vad jag inte kan räkna med är varför jag på olika platser (ibland bara åtskilda med 100-200 fot kan få en nedladdningshastighetsskillnad på 8 Mbps. På en plats får jag 10 Mbps nedladdning, i andra får jag 1-2 Mbps. De flesta för tiden att inaktivera LTE och använda bara 4G är faktiskt snabbare än att använda 4GLTE. Jag har återställt mobilnätets inställningar flera gånger för att få den att ansluta till Zain igen. Några tankar? Eller har jag bara tur för att det finns störningar i området? ( Jag har bra signalstyrka överallt att jag kör testet) - Mateo

Lösning: Hej Mateo. Mobildataanslutningshastighet kan påverkas av flera faktorer som störningar, kvalitet på nätverkstjänster, överbelastning, för att nämna några. Om du tror att inkonsekvensen när det gäller nedladdning och uppladdningshastighet för dina mobildata påverkar din internetupplevelse avsevärt, se till att kontakta operatörens uppmärksamhet så att de kan hjälpa dig från första hand. De bör hjälpa dig att isolera var de möjliga problemen ligger.

Problem nr 3: Galaxy S5 rooting fråga

Jag köpte en Samsung Galaxy S5 SM-G900V på eBay. Det är en upplåst Verizon-telefon enligt listan. Jag är med Fido i Kanada. Jag får kontinuerligt ett SIM-kortfel om att SIM-kortet inte kommer från Verizon. Jag har konfigurerat APN och data / SMS fungerar, men jag får fortfarande SIM-felet.

Jag debatterar om att rota enheten så jag kan ta bort Verizon bloatware men jag har några bekymmer om att göra det. Mitt största problem är att jag är en lång tid iOS-användare och detta är min allra första Android-telefon. Allt jag läser säger att roten på min telefon kommer att göra mig sårbar om jag inte vet vad jag gör ... vilket jag inte gör!

Jag läste också att jag kan installera anpassad firmware / OS genom att rotera min telefon. Är det sant? Kan jag rota min telefon och sedan installera något annat än den aktuella Verizon-versionen av Android OS jag har ... som ett "rent" operativsystem?

All hjälp / guider / råd skulle uppskattas! Jag har läst ständigt i 2 dagar nu och jag känner mig helt förlorad! - Jacob

Lösning: Hej Jacob. Om du känner till jailbreaking är det Android-ekvivalentet som rooting. Den här proceduren låter dig få djupare åtkomst till filer som annars skulle vara otillgängliga för användare med en enhet utan skott. Ordet kommer från Linux OS-världen där det betyder att en användare med förhöjd åtkomst (även kallad Administrator på Windows) kallas root.

Att få vad Windows- och Android-entusiaster kallar behörigheter och rättigheter för ”superanvändare” ger dig möjlighet att installera anpassad firmware eller operativsystem, finjustera systemfiler för att förbättra batterienhetens och batteriets prestanda, ta bort begränsningar som ställts av operatörer etc. filer så att det har sina egna risker.

Lager och operatör förutsatt att Android-operativsystem har ett visst inbyggt skydd för att förhindra kompromiss med användarinformation, men rooting kan ta bort det. Rötning försämrar i princip systemförsvar mot skadlig programvara om du inte är försiktig med appar du installerar efteråt. Rotade enheter förlorar nästan alltid sin förmåga att ladda ner operatörsuppdateringar (som kan innehålla korrigeringsfiler för kända sårbarheter). Det betyder dock inte att det är dålig idé att rota din telefon. Vi tror att de fördelar du får från rooting överväger långt riskerna så länge du är försiktig med vilka appar du ska installera efter rooting.

Rötning är helt bra, även för Android-nybörjare så länge du följer procedurerna troget. Verizon-telefoner är notoriskt problematiska även om de är olåsta, så om du vill få full tillgång till din enhet eller ta bort Verizon-begränsningar som rotar och installerar en anpassad firmware är allt du behöver.

Tänk på att rooting måste göras först innan du kan installera en anpassad firmware. För vissa anpassade ROM: er krävs installation av en anpassad återställning. Försök att undersöka innan du startar installationsprocessen för att undvika komplikationer.

Denna YouTube- video är bra att börja med.

Problem nr 4: Galaxy S5 får inte aviseringar när du är på Wi-Fi

Jag har nyligen lagt märke till att när jag är på min Wi-Fi-anslutning hemma så får jag inte Internet-meddelanden (Facebook, SnapChat, e-post osv.). Omedelbart när jag stänger av min Wi-Fi och börjar använda min telefons data börjar jag få en massa aviseringar från e-postmeddelanden till Facebook-meddelanden och så vidare. Jag har utfört en mjuk återställning och glömt min wifi och anslutit den igen. Hittills har ingenting hjälpt. Några idéer? Tack. - Matteus

Lösning: Hej Matthew. Det måste vara ett fel i operativsystemet som orsakar detta. Rensa först systemcachen, gör sedan en fabriksåterställning (stegen ovan). Att rensa telefonens systemcache kan fungera om en tillfällig app-fel är skylden. För att ta bort systemcachen, följ bara dessa steg:

 • Stäng av telefonen.
 • Håll ned följande knappar tillsammans: Power, Volume Up och Home.
 • Släpp knapparna när Android-systemåterställningsmenyn visas.
 • Använd volymknapparna för att navigera till Wipe Cache Partition-alternativet.
 • Tryck på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 • Välj Reboot System Now när du har tagit bort cachen. Vänta tills telefonen startar om.

Att torka av cache-partitionen, även känd som systemcachen, är en effektiv lösning för de flesta app-relaterade problem. Detta kan göras på ett säkert sätt och påverkar inte filerna som lagras i telefonens lagringsenheter.

Problem nr 5: Saknade tjänster efter att ha bytt Galaxy S5 till T-Mobile

Jag tog med min Verizon Samsung Galaxy S5 till T-Mobile-nätverket och felsökte några olika problem som jag hade men jag kan inte se ut hur jag får tillbaka min prata- och surffunktion som fanns på min telefon med Verizon men verkar inte jobbar på mitt T-Mobile-nätverk såvida jag inte använder wifi . Jag betalar för obegränsad data så jag borde kunna använda dem samtidigt som min talk-funktion. Kan du hjälpa mig? - Kristina

Lösning: Hej Kristina. Det verkar som att du pratar om ett visst tjänsteerbjudande från en operatör. Vänligen arbeta med T-Mobile och fråga dem om de har den motsvarande tjänsten du saknar. Vi arbetar inte för T-Mobile så vi är till liten hjälp när det gäller tjänsteerbjudanden inom ett visst område.

Problem 6: TouchWiz på Galaxy S5

För några veckor sedan raderade inte e-postmeddelanden. Det är ok just nu. Telefonen har sagt mig att klicka på TOUCHWIZ. Jag tappade alla appar jag hade när jag slog på min telefon. Det var en viktig app som jag behövde eftersom min son är fängslad & det är det enda sättet jag kan prata med honom. Jag vet inte vad som händer. Jag kan inte ta bort det. Jag vet inte ens var det kom ifrån. Något som heter THE MAGAZINE finns också på min telefon. Var kom det där ifrån? Jag ringde Sprint och de sa till mig att ta telefonen till en verkstad. Jag borde inte behöva göra det. Är det inte därför de har teknisk support ??

Jag vet inte vad som händer. Jag är inte bra med tekniska problem. Jag ringde min dotter & hon visste inte vad TOUCHWIZ är. Så om hon inte visste det, så visste jag att jag hade problem. Kan du snälla berätta vad som händer med min telefon.

Tack för din tid och hjälp. - Pamela

Lösning: Hej Pamela. Touchwiz är en Samsung-startare som låter dig anpassa hur din telefonskärm ser ut genom att ge fler hudfärger och andra funktioner. Om du inte är bekant med det eller om du inte vill använda det ska du helt enkelt inaktivera nämnda startprogram under applikationshanteraren. Så här gör du:

 • Gå till Inställningar.
 • Fortsätt till applikationer.
 • Välj Hantera applikationer eller Applications Manager.
 • Klicka på fliken Alla.
 • Leta efter Samsung TouchWiz-appen och tryck på den.
 • Därifrån ser du knappen Avaktivera; helt enkelt knacka på den.

Samma steg kan användas för att inaktivera andra applikationer från tredje part som du inte vill, inklusive det du kallar THE MAGAZINE.

Vi rekommenderar fortfarande att du följer Sprints råd för att gå till deras butik eller reparatör så att deras människor visuellt kan kontrollera apparna och inaktivera eller ta bort dem om de misstänker något.

Annars kan du bara göra en fabriksåterställning för att återfå standardapparna (lager) från Sprint så att din telefon ser ut som helt ny.

Vi har ingen aning om vilken saknad app du använde för att kommunicera med din son. Försök att fråga honom vad appen heter och installera den igen.


Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.