Galaxy Note9 fortsätter att visa annons-popups eller underhållsappar

Ett av de vanliga problemen för många Galaxy Note9-användare är att behöva ta itu med annonser eller ad-popups. Vanligtvis skapas dessa popups av dåliga appar eller skadlig programvara, så den bästa felsökningen är att helt enkelt torka av telefonen med fabriksinställning. Alternativt kan du också försöka ta bort appar individuellt efter att du har bekräftat problemet med proceduren för säkert läge. För mer information, se våra förslag nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Galaxy Note9 fortsätter att visa annons-popups eller underhållsappar

Jag laddade ner några antivirusappar efter att jag svarade på en bedrägeri. Det var ungefär en månad sedan. De senaste dagarna har jag fått meddelanden om underhåll av hela sidan, dvs. "kylning eller rengöring", sedan en eller två hemsideannonser. Dessa sidor dyker upp när som helst när jag skriver en text eller läser en artikel. Jag har försökt avinstallera alla underhållsappar men det fortsätter fortfarande. Jag är i säkert läge nu, men jag vet inte vad jag letar efter ...

Lösning: En av de taktiker som används av malware-utvecklare är att lura användare att tro att deras enhet är infekterad av ett virus eller behöver rengöras eller underhållas och de måste installera en viss app för att hjälpa till att lösa det. Du har tydligen fallit i den fällan så det finns två sätt du kan göra för att fixa det.

Identifiera den dåliga appen

I många fall är popup-popups resultatet av att du har installerat en dålig app. För att lösa problemet är det vanligtvis nödvändigt att gå till grundorsaken genom att ta bort problemappen. För att hjälpa dig göra det måste du först bekräfta om det verkligen är ett dåligt app-problem. Du kan göra det genom att starta om telefonen till säkert läge. I det här läget kommer alla tredjepartsappar eller apparna som du laddat ner att blockeras. Så om det inte finns några popup-fönster när din Note9 körs i säkert läge, är det en bekräftelse på vår kärlek. Efteråt kan du sedan börja processen med att identifiera vilken av dina appar som är skyldig.

Så här startar du om din Note9 till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Observera telefonen och kolla om problemet.

Som nämnts ovan, om det inte finns några annonser eller popups alls i säkert läge, är det antydan att du har ett dåligt app-problem. Du måste sedan använda metoden för eliminering för att kartlägga problemappen. Det finns inget direkt sätt att hjälpa dig identifiera den skyldige så att du behöver tålamod för att begränsa de misstänkta apparna. Börja med att avinstallera den senaste appen du har installerat. Om du tar bort den appen kommer inte att ändra situationen, gå till nästa. När popup-fönstren slutar efter att du har avinstallerat en app är det tecknet på att du har tagit bort orsaken till problemet. Se till att inte installera den appen igen.

För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din Note9 fortfarande visar popup-fönster, upprepa steg 1-4.

Fabriksåterställning

Det bästa sättet att ta bort skadlig programvara eller dåliga appar är genom att torka av telefonen med fabriksinställning. Sedan, när du har returnerat alla programinställningar till deras standardvärden och tagit bort alla appar, kan du börja filtrera dina appar och se till att du bara lägger tillbaka dem från ansedda utvecklare. Om popups återgår efter att ha installerat dina appar betyder det att du missade den dåliga. I det här fallet kan du göra en ny fabriksinställning och filtrera dina appar igen.

Så här fabriksinställer du din Note9:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Förhindra att dåliga appar installeras

Du är den första försvarslinjen för din telefon. Om du slarvigt installerar vilken app du vill, finns det en chans att du så småningom infekterar din telefon. När du väljer en app är det viktigt att du noterar tillverkaren av den appen. Att bygga en app, hur enkel som helst, kräver resurser. Det finns inget sådant som "gratis" -app och vissa utvecklare kan utforma sina produkter så att de kan få något i gengäld när en användare installerar dem. Om det är tillåtet kan appar samla in personuppgifter, spionera på din surfvanor eller samla in annan information som kan säljas till andra parter. Vissa dåliga appar kan gå längre med att kapa ett system så att annonser eller popups regelbundet kan visas. Detta schema kan generera pengar för utvecklaren men kan vara mycket irriterande eller frustrerande för en enhetsanvändare.

Om du inte vill ha påträngande annons popups på din enhet, se till att du bara installerar appar som inte är utformade för att kapa systemet. Eftersom det inte finns något direkt sätt för dig att veta vilken app som är bra eller dålig, måste du vara mycket försiktig när du väljer dem. Ett sätt att göra det är genom att kontrollera recensioner från andra användare för den nämnda appen innan du installerar den. Ett annat sätt är att genomföra en del forskning om en apps utvecklare. Du kan använda Google för det. I allmänhet, håll dig borta från appar gjorda av okända eller misstänkta utvecklare. Ju mindre app du installerar, desto mindre är chansen att få problem på din enhet.

Använd antivirus-app

Det finns en ständig katt-och-mus-kamp mellan goda killar och skurkar i Android-världen. Vi rekommenderar fortfarande att du installerar en bra antivirusapp på din enhet för att förhindra installation av dåliga appar. Se till att du bara har en eftersom två eller flera kan leda till prestandaproblem.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.