Galaxy Note 8 vs Note 5 Specifikation Jämförelse

Samsung Galaxy Note 8 bröt täckningen för ett par veckor sedan mitt i hype. Smarttelefonen är utan tvekan en av de bästa phabletsna som går runt just nu. Den har en dubbelkamera-layout på baksidan, som är en första för Samsung. Men hur jämför telefonen med det befintliga antalet smartphones som finns tillgängliga på marknaden. Medan flera artiklar redan har gått in på det, kommer vi att ta en något annorlunda inställning och jämföra den nya handenheten med Samsungs flaggskepp för 2015, Galaxy Note 5. Vi nämner inte Galaxy Note 7 här, eftersom det återkallades inom kort efter att ha gått till försäljning.

Galaxy Note 8 vs Note 5

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

SamsungSamsung Galaxy Note 8554, 97

SamsungSamsung Galaxy Note 5Kontrollera pris

När vi pratar om Galaxy Note-serien, är det en sak som kommer att tänka på stora skärmar och Obs-specifika funktioner. Galaxy Note 8 är fylld med alla dessa funktioner och mer. Galaxy Note 5 kommer också med några av mjukvarufunktionerna som vi ser med Note 8. Naturligtvis kommer flaggskeppet 2017 att ha fler funktioner ombord. Vi kommer att diskutera det och några andra saker idag.

Galaxy Note 8 vs Note 5 Specifikation Jämförelse

Display & Design

Galaxy Note 8 kommer med en kombination av böjd metall och glas ombord. Detta skiljer sig något från glaskroppen på Galaxy Note 5, men inte för ändrad. Kunderna kommer också att märka placeringen av S Pen-pennen bredvid USB Type-C-porten, vilket kanske är den största förändringen vad gäller design jämfört med Galaxy S8-flaggskeppet från tidigare i år. Jag är inte ett stort fan av placeringen av fingeravtrycksskannern, men det är svårt att nå med den genomsnittliga användarens hand. Företaget använder en 6, 3-tums 1440 x 2960 Super AMOLED-skärm, som erbjuder utmärkt färgåtergivning, som länge har varit Samsungs starka kostym.

Galaxy Note 5 å andra sidan nöjer sig med en 5, 7-tums Quad HD Super AMOLED-skärm, vilket är ganska anständigt för ett flaggskepp från ett par år sedan. Tack vare den stora bildskärmen och flyttningen av fingeravtrycksskannern till bakpanelen kommer Galaxy Note 8 med ett skärm-till-kropp-förhållande på 83, 2% medan Galaxy Note 5 klockor i 75, 9%. Det här är små förändringar, men har stor inverkan på hur telefonen används av den vardagliga användaren. Med tanke på Galaxy Note 8: s enorma storlek kanske den inte är lämplig för enhandig operation. Även att minska utrymmet på ramen hjälper inte Samsungs sak här. Men eftersom Note-sortimentet är känt ganska mycket för sina stora skärmar, är vi säkra på att marknaden inte kommer att bry sig om detta så mycket.

Kamera

Samsung har verkligen uppdaterat sitt spel när det gäller kamerateknologi den här gången. Galaxy Note 8 levereras med dubbla 12-megapixelsensorer med en bländarstorlek på f / 1, 7. Kameran kan samtidigt spela in 4K-video och 9-megapixelfoton, vilket är fantastiskt för en mobil kamera. Telefonen levereras också med en 8-megapixel f / 1.7-kamera framåt, vilket borde få jobbet gjort vid de flesta tillfällen.

Galaxy Note 5 kommer med en 16-megapixel f / 1.9-sensor på baksidan, åtföljd av en 5-megapixel f / 1.9-skjutare framåt. Även om det ser ut som att Note 5 har en bättre kamera är det inte fallet. Galaxy Note 8 kommer med en betydligt förbättrad sensor ombord, vilket kan göra mycket mer än bara ta konventionella foton. Samsungs rival med Apples "Portrait Mode", känd på Galaxy Note 8 som "Live Focus Mode" sägs göra ett mycket bättre jobb på bakgrundssuddighet än någon annan telefon på marknaden idag, vilket är en enorm fördel att ha för Samsung.

Fart

Galaxy Note 8 drivs av den octa-kärnan Snapdragon 835 chipset på de nordamerikanska marknaderna. CPU består av fyra Kryo-kärnor vid 2, 35 GHz och de återstående Kryo-kärnorna vid 1, 9 GHz. Chipsatsen använder Adreno 540 GPU ombord, som är rankad som en av de bästa mobila GPU: erna i dag. Samsung har också stött RAM-kapaciteten till 6 GB på alla varianter av Galaxy Note 8, vilket gör att kunderna kan få mycket mer gjort vad gäller multitasking.

Galaxy Note 5 packar Samsungs Exynos 7420 octa-core chipset. Detta består av fyra Cortex-A57-kärnor klockade på 2, 1 GHz och fyra Cortex-A53-kärnor klockade på 1, 5 GHz. Galaxy Note 5 kommer med 4 GB RAM, som inte är mycket idag, men var en ganska stor affär för ett par år sedan. Men när vi jämför maskinvaran på de två telefonerna, vinner Galaxy Note 8 händerna ner.

Batteriprestanda

Galaxy Note 5 använder ett standardbatteri på 3 000 mAh under huven, vilket är ganska anständigt, men bara inte tillräckligt när vi tänker på den moderna smarttelefonanvändaren. Samsung hävdar att telefonen har en taletid på 22 timmar, vilket är ganska anständigt, även om antalet förväntas sjunka betydligt med 4G LTE-nätverk.

Galaxy Note 8 förpackar ett något förbättrat 3, 300 mAh batteripaket under. Vi kan inte säga med säkerhet om den här enheten kommer att erbjuda bättre batteribackup, men med tanke på att Samsung har finjusterat nästan alla aspekter av flaggskeppet, är vi ganska positiva på att batteriets livslängd också kommer att bli imponerande

Andra funktioner

Galaxy Note 5 kommer med en USB C-port, medan Galaxy Note 5 nöjer sig med en grundläggande mikro-USB-port. Båda telefonerna har fingeravtrycksskannrar, men med olika placeringar. Note 8 har en sensor på baksidan, medan Note 5 har en framåtvänd fingeravtryckssensor.

Galaxy Note 8 kommer också med funktioner som DeX, så att du kan spegla din telefon på en större skärm. Galaxy Note 8 har Android 7.1.1 Nougat ur lådan, medan Galaxy Note 5 nöjer sig med Android 5.1.1 med en uppgradering till Android 7.0.

Prissättning

Du måste skala ut $ 930 till 960 $ beroende på vilken modell du väljer. Det är ett ganska stort belopp att betala för en smartphone. Detta är dock off-contract eller låst upp prissättning. Galaxy Note 5 kan snacks upp för så låga som $ 375 just nu via Amazon.

Vår ta

Oavsett om du väljer Galaxy Note 8 eller vill gå med den äldre Galaxy Note 5, finns det ingen tvekan om att du är i mycket bra händer. Men om vi skulle erbjuda ett förslag, är det förmodligen en bra idé att testa båda telefonerna i en butik innan du bestämmer dig. Galaxy Note 8 är utan tvekan en av de bästa telefonerna på marknaden just nu, och den får bekvämt vår röst om du funderar på att köpa ett fullt utrustat flaggskeppserbjudande.

Galaxy Note 8 vs Note 5

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

SamsungSamsung Galaxy Note 8554, 97

SamsungSamsung Galaxy Note 5Kontrollera pris