Galaxy Note 8 Google Play Store-appen har slutat fungera fel [felsökningsguide]

Många Android-användare stöter på Google Play Store-problem så vi har kommit med den här korta felsökningshandboken för att hjälpa # GalaxyNote8-användare att hantera problemet.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar en not 8 Google Play Store slutade fungera fel

Det finns en kort lista med möjliga orsaker till att din Note 8 Play Store-app har slutat fungera korrekt. Oroa dig inte eftersom lösningar på detta fel är precis runt hörnet. Eftersom det inte finns något sätt för oss att veta vad som orsakar ett visst Play Store-fel i en viss enhet, är det upp till dig, slutanvändare, att ta reda på var det möjliga felet ligger. Vårt jobb här är att tillhandahålla lösningarna så att du kan implementera dem.

Lösning 1: Kontrollera om Play Store-appen fungerar på en annan enhet

Innan du gör något på din Note 8, bör du se till att appservrarna för Google Play Store faktiskt är igång. Du kan göra det genom att kontrollera och använda Google Play Store-appen i en annan smartphone. Om du inte har någon annan telefon, be en vän att se om Play Store-appen fungerar på hans / hennes sida, och om den kan ladda ner eller installera appar normalt. Play Store-appservrar går sällan ner men det finns alltid en chans att det orsakar ditt problem just nu.

Lösning 2: Starta om din anteckning 8

Den låga omstarten bör vara en av de första sakerna du måste göra när du har problem, något problem. När du har uppdaterat systemet efter omstart laddar du Play Store-appen igen och ser om den fungerar.

Lösning 3: Kontrollera att anmärkning 8 har rätt tid, tidszon och datum

Felaktiga tids- och datuminställningar kan orsaka felaktiga konfigurationsfel när du laddar ner något från Play Store-appen, så se till att återställa tid och datum i din not 8. Om du inte kan låta bli att ändra telefonens datum och tid för det mesta, gör se till att sätta tillbaka dem till rätt de bara för den här felsökningen.

Lösning 4: Kontrollera om Internet 8-anslutningen fungerar

Långsam eller obefintlig anslutning kan orsaka appproblem, så se till att du också kolla in det här. Om möjligt kan du försöka ansluta till ett känt snabbt wifi-nätverk innan du använder Google Play Store igen.

Lösning 5: Tvinga stoppa Google Play Store

Det första felsökningssteget för att direkt hantera din Play Store-app är genom att avbryta dess funktion. Du kan göra det genom att göra ett Force Stop-alternativ. Här är hur:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Tryck på appar.
 4. Klicka på önskat program i standardlistan eller tryck på 3 prickikon.
 5. Klicka på Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 6. Knacka på FORCE STOP.

Lösning 6: Ta bort data från appen Google Play Store

Ett annat sätt att direkt ta itu med Play Store-problemet du har är att återställa dess inställningar till standardvärden och ta bort dess data. Genom att göra detta återgår du effektivt Google Play Store till dess kända arbetsläge.

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Tryck på appar.
 4. Klicka på önskat program i standardlistan eller tryck på 3 prickikon.
 5. Klicka på Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.

Lösning 7: Ta bort data från Google Services Framework

En av förinstallerade appar som direkt kan påverka beteendet hos eller orsaka problem i Play Store-appen är Google Services Framework-app. För att se om detta är fallet, se till att ta bort dess data också. När du har gjort det här steget kan din Google Play Store-app be dig logga in igen så gör det bara.

Lösning 8: Ta bort och lägg sedan till ditt Google-konto

Om problemet kvarstår fram till denna punkt kan du överväga att ta bort ditt Google-konto under Inställningar> Moln och konton> Konton . När du har tryckt på Google väljer du Google-kontot du vill ta bort, klickar på tre-punktsikonen längst upp till höger och sedan på Ta bort konto . Upprepa samma steg för dina andra Google-konton.

När du har tagit bort alla dina Google-konton bör du starta om anteckningen 8 innan du lägger till dem igen.

Lösning 9: Starta till säkert läge

Precis som en förinstallerad app som Google Services Framework kan orsaka problem med Play Store-appen, kan tredjepartsappar lika orsaka problem. Om du vill kontrollera om en av dina nedladdade appar är orsaken till det butiska appens felaktiga beteende bör du starta om telefonen till säkert läge.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

I säkert läge kommer din Note 8 bara att köra appar som medföljer Android (förinstallerat). Så om Play Store fungerar normalt när din Note 8 bara är i säkert läge, har du en ganska uppenbar anledning till att det är så.

För att åtgärda problemet måste du avinstallera appar tills problemet är borta.

Lösning 10: Kontrollera inaktiverade appar

Om du är förtjust i att finjustera saker utan att veta vad de är eller vad de gör exakt, är det bara en tidsfråga innan du träffar en snag. Detsamma gäller om du inaktiverar appar eller tjänster utan att förstå varför de finns i systemet och vad de gör. Om du har massor av inaktiverade appar kan du försöka aktivera dem tillbaka för att se om en av dem är avgörande för appen Google Play Store. Kom ihåg att appar, särskilt kärnsystemappar, inte fungerar isolerat. Snarare behöver de andra appar och tjänster för att Android ska kunna köras som förväntat.

Lösning 11: Inaktivera VPN

Detta är ett valfritt steg för dem som inte använder ett VPN för att ansluta till internet. Om du är det, kan du överväga att inaktivera ditt VPN för att se en skillnad. Länder som Kina tillåter inte heller Google-tjänster så om du köpte din enhet därifrån (alla saker kommer från Kina nuförtiden), eller om du använder en Note 8 som är utformad för den kinesiska marknaden kommer du troligtvis inte hitta Google Play Store eller dess tjänster i din telefon.

Lösning 12: Unroot

I vissa fall kan viss root-programvara eller till och med anpassad ROM blockera Google Play Store-appen från att ansluta till Google-servrar. Om du råkar ha en rotad enhet eller kör en anpassad ROM kan du försöka lossa eller köra lager firmware för att se om det kommer att lösa problemet.

Lösning 13: Fabriksåterställning

Som din sista utväg, försök att torka av telefonen ren och börja från början. Det här är definitivt en besvär men för en dyr flaggskeppstelefon som inte kan komma åt Google Play Store är det definitivt värt det. Vi föreslår att du gör en huvudåterställning istället för en normal fabriksåterställning under Inställningar eftersom det är mer grundligt. Se bara till att säkerhetskopiera dina filer innan du fortsätter.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.