Galaxy Note 4 startar slumpmässigt igen och fastnat på Samsung-logotypskärmen

Vårt inlägg för idag är ytterligare ett tillägg till vår felsökningsserie som ger lösningar för strömrelaterade problem på # GalaxyNote4-enheter.

Det här är ämnen som diskuteras i denna artikel:

 1. Galaxy Note 4 startar om när signalen går förlorad
 2. Galaxy Note 4 stängs av när batterinivån är under 20%
 3. Galaxy Note 4 laddar inte längre
 4. Galaxy Note 4 startar slumpmässigt igen och fastnat på Samsung-logotypskärmen
 5. Vattenskadad Galaxy Note 4-överhettning och problem med svart skärm

Om du letar efter lösningar på din egen #Android-fråga kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på den sidan.


Problem 1: Galaxy Note 4 startar om när signalen går förlorad

Hallå! Jag läste din artikel om anmärkning 4 och hur den ibland visar ikonen ingen signal sedan startar om. min hade gjort det hela dagen. Jag hade inte gjort någonting för att orsaka det men det började bara av någon anledning, det fungerade bra tidigare. Jag försökte säkert läge och det gjorde det fortfarande nu. Jag gjorde återställningen av master och den försöker optimera mina appar medan den uppgraderas och den startar om innan den kan avsluta optimera dem alla. - Zachary

Lösning: Hej Zachary. Försök göra en ny fabriksinställning och observera telefonen i minst en dag. Installera inte några appar under observationsperioden så att du vet om problemets firmware är i naturen. Om så är fallet, bör samma problem uppstå även om telefonen är fri från appar. I så fall bör du byta ut enheten.

Om problemet emellertid inte inträffar när inga appar installeras måste du spendera mer tid på att isolera vilken app som är utlösaren.

Problem nr 2: Galaxy Note 4 stängs av när batterinivån är under 20%

Efter uppdateringen 5.0.1 har telefonen fungerat. Jag kan hantera de flesta av dessa problem, men två driver mig helt galen.

Först ut, appar. Ingen av mina appar fungerar längre på 4G. Jag måste vänta tills jag är ansluten till Wi-Fi för att de ska fungera som de borde. Ingen av dem finns på Begränsad bakgrundsinformation. De uppdateras inte eller meddelar förrän jag får en Wi-Fi-anslutning.

Den andra delen är batteriet. Telefonen varnar mig när 20% av batteriet är kvar, men stängs av direkt efter den varningen. Även om jag ställer in det på energisparläge före 20%, stängs det av sig själv efter 20% -varningen.

Finns det några korrigeringar för dessa två problem? Jag uppskattar din tid, tack.– Jorge

Lösning: Hej Jorge. Vi tror att du antagligen har läst om de många problemen som uppstår från Android Lollipop. Det finns många variabler att spela direkt efter en uppdatering att det ofta är svårt att helt eliminera problem. Det bästa är att de nämnda problemen kan åtgärdas relativt enkelt.

Eftersom du inte nämnde vilka lösningar du har testat hittills kommer vi att tillhandahålla dem här till förmån för alla.

Torka av cache-partitionen

Att radera systemcachen är det rekommenderade första steget. Också känt som cache-partitionen, detta arkiv av tillfälliga filer skadas vanligtvis eller kan innehålla irrelevanta filer som kan skapa konflikter för systemet. Att torka av det säkerställer att det nya operativsystemet laddar appar snabbt och effektivt. Här är stegen för att ta bort cachen:

 • Stäng av Galaxy Note 4 helt.
 • Tryck och håll in Volym upp och Hem-tangenterna tillsammans och tryck sedan på strömbrytaren.
 • När anmärkning 4 vibrerar, släpper du både hem- och strömtangenterna men fortsätter att hålla volym upp-knappen.
 • När Android System Recovery visas på skärmen, släpp Vol Up-tangenten.
 • Markera alternativet 'torka cache-partition' med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 • När torkningen av cache-partitionen är klar, markera 'Starta om systemet nu' och tryck på strömknappen.

Utför en fabriksåterställning

Ibland räcker det inte att torka av cachen för att få tillbaka telefonens normala funktioner efter en uppdatering. Rengöring av firmware för eventuella buggar efter en uppdatering kan i vissa fall behövas, så låt oss prova det på din enhet. Här är hur:

 • Stäng av Galaxy Note 4 helt.
 • Tryck och håll in Volym upp och Hem-tangenterna tillsammans och tryck sedan på strömbrytaren.
 • När anmärkning 4 vibrerar, släpper du både hem- och strömtangenterna men fortsätter att hålla volym upp-knappen.
 • När Android System Recovery visas på skärmen, släpp Vol Up-tangenten.
 • Markera 'torka data / fabriksåterställning' med Volym ned-knappen och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 • Markera nu 'Ja - ta bort alla användardata' med hjälp av Volym ned-knappen och tryck på strömbrytaren för att starta återställningen.
 • När huvudåterställningen är klar, markera 'Starta om systemet nu' och tryck på strömknappen.
 • Not 4 kommer att starta om men den kommer att vara längre än vanligt. När den når hemskärmen börjar du sedan installationen.

Avinstallera inkompatibla / inaktuella appar

I många fall orsakar tredjepartsappar problem när ett nytt operativsystem släpps helt enkelt för att deras utvecklare inte lyckas uppdatera dem. Månader efter att Lollipop släpptes finns det fortfarande tusentals appar i Play Store som inte uppdateras. En app designad för att arbeta med KitKat är inte garanterad att fungera lika bra på Lollipop.

Om du är osäker på vilken app som kan vara den potentiella syndaren, försök att installera en app och följ sedan telefonen under en tid innan du installerar en annan.

Inaktivera funktionen för utvecklaralternativ

Det finns skäl till att utvecklaralternativ är inaktiverade som standard. Bland de problem du kan stöta på om den är på är röd kant på skärmen och fel när telefonen försöker ansluta till en dator. Om du bara är en genomsnittlig användare skulle det vara bättre om du höll det här alternativet inaktiverat och om det redan är aktiverat, så gör du det:

 • På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 • Klicka på Inställningar.
 • Bläddra nu ner till avsnittet "System" och knacka på utvecklaralternativ.
 • Skjut omkopplaren till vänster för att stänga av den.

Kontrollera att SD-kortet är i gott skick

En stor uppdatering kan ibland röra med SD-kortet, vilket i sin tur kan påverka hur appar fungerar.

När saker som detta händer betyder det en sak, SD-kortet måste omformateras. Så säkerhetskopiera alla dina data med din dator (om möjligt), montera sedan SD-kortet tillbaka till telefonen och följ dessa steg för att omformatera det:

 • Tryck på Apps på hemskärmen.
 • Starta appen Inställningar.
 • Tryck på lagring.
 • Tryck på Format SD-kort och följ instruktionerna på skärmen.

Problem nr 3: Galaxy Note 4 laddas inte längre

Köpte ny förra veckan i maj 2015 av AT&T och jag använder laddaren och kabeln som den kom med så jag kunde använda snabbladdaren. För några veckor sedan slutade det bara fungera. Jag har inte ändrat någonting. Anslutet till originalladdaren som alltid, snabbladdningsalternativ valt, men när jag ansluter det laddas det inte snabbt och tillvalssektionen som är kontrollerad för snabbladdare blir svag så att du inte kan klicka på den för att stänga av eller på. När jag kopplar ur kontakten blir sektionen ljus igen för att välja eller avmarkera. Jag letade efter lösningar på nätet och testade dem alla, olika adaptrar och kablar, nytt batteri, fabriksåterställning, stängde helt av och sedan på, helt till ingen nytta.

Jag märkte också att den inte förblir ansluten till min wifi. Den ansluter, men skannar ständigt, går igenom ansluten, autentiserar ip-adressen, går till 4G och ansluter sedan tillbaka till wifi. Detta är konstant. Ingen annan enhet i huset gör det. Återigen började det samtidigt som laddningsproblemet. Mycket irriterande, snälla berätta att du vet hur jag kan fixa det här! - Brie

Lösning: Hej Brie. Om den här telefonen redan har återställts från fabriken innan du kontaktar oss, är vi rädda att problemet är något djupare och att det inte kan hjälpa att utföra standardprogramvaran för felsökning. Försök att ta med enheten till din lokala Samsung-butik för reparation, eller låt den bytas ut.

Problem nr 4: Galaxy Note 4 startar om slumpmässigt och fastnat på Samsung-logotypskärmen

Telefonen startar om slumpmässigt flera gånger utan att någonsin komma till startskärmen. Precis som Samsung-logotypen startas om startar den om. Det stannar bara när jag tar bort batteriet och ansluter strömladdning .. batteriet är inte tömt eftersom det till exempel visar 74% laddning. När jag har kopplat från laddningstelefonen är det ok en stund då kommer problemet tillbaka igen. Alla råd skulle uppskattas. - Diego

Lösning: Hej Diego. Det ser ut som att din telefon sitter fast i en startögla. Försök starta upp det i återställningsläget och se om att torka av cache-partitionen eller göra en fabriksåterställning kommer att hjälpa. Stegen finns ovan.

Om dessa två inte kommer att göra någon skillnad, kan du behöva blinka en ny ROM eller en anpassad ROM för att starta tillbaka i normalt läge. Du kan använda Google för att leta efter specifika instruktioner om hur du gör det.

Problem 5: Vattenskadad Galaxy Note 4 överhettning och problem med svart skärm

Hej. Jag tappade min telefon i vattnet en dag innan. Jag torkade snabbt den och lade den i lite ris över natten. I morse satt den fast i Samsung-logotypen. Jag kunde slå på säkert läge och starta enheten på det sättet. Efter en timmes tid användes skärmen svart (jag lyssnade på radio och efter att den blev svart kan jag fortfarande höra radio). Jag tog ut batteriet och försökte starta det igen. När jag har tryckt på strömbrytaren blinkar LED-indikatorn men fortfarande svart skärm. Det är svaret på pekskärmen när jag dubbelklickar på den och lysdioden skulle lysa. (Jag kunde höra röstbrevlåda som jag av misstag ringer tror jag.)

Enheten värms upp utan att slå på när batteriet är i eller när jag "sätter på det". Låt mig veta om det finns något att fixa detta. Jag skulle verkligen uppskatta all hjälp. Tack! - Ken

Lösning: Hej Ken. Vattenskador kan leda till olika problem beroende på vilken del som påverkas. Det rekommenderas vanligtvis inte att slå på en enhet igen efter att den blötnat, såvida du inte är 100% säker på att det inte finns mer vatten eller fukt inne. Detta kan endast kontrolleras genom att öppna telefonen och demontera enhetens insidor. Om du inte gjorde det, finns det stor sannolikhet för att vatten skadade bildskärmsenheten i din Note 4 och därmed orsakade problemet du beskrev för oss.

Det finns många resurser på webben för hur man öppnar en telefon och diagnostiserar problemet (även om man löser ett befintligt problem eller fixar skadan kan fortfarande kräva byte av delar). iFixit (webbplats) erbjuder bra guider för hur du ska demontera populära enheter som Note 4 så prova att kontrollera deras webbplats.

Om du inte vill gå igenom besväret med att fixa telefonen själv, bara ta den till en lokal butik. Om du har en Samsung-butik i närheten bör det vara ditt första val. Tänk på att Samsung när garantinivån har skadats, automatiskt upphäver garantin så att du fortfarande kan betala för deras tjänst.

Se även Saker att göra när du har en vattenskadad Android-telefon


Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.