Galaxy Note 4 kommer inte att installera systemuppdatering, fast i boot-loopen, andra problem

Hej alla! Välkommen till ett annat # GalaxyNote4-inlägg och vi hoppas att du tycker att det är användbart. Vi förväntar oss att du kommer att se upp för fler av våra Note 4-inlägg inom en snar framtid.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Nedan följer specifika ämnen vi tar med dig idag:

Problem 1: Galaxy Note 4 laddas inte, kommer inte att slås på

Min Note 4 frös upp igår kväll (vilket inte är ovanligt, om den försöker uppdatera den kraschar eller om den dör måste jag mjukstarta åtminstone en gång i veckan om inte mer). Med bara den röda laddningslampan tänd, skulle inte svara på någonting.

Så jag tog bort batteriet och försökte starta om det. Normalt på en riktigt dålig dag måste jag bara lämna batteriet ute några timmar och prova den mjuka omstarten igen tills den kommer ur sin omstartslinga, då fungerar det bra. Men idag har jag försökt i nästan tio timmar att få den här saken att visa mig några tecken på livet och det kommer inte att göra någonting. Ingen LED, ingen vibration, inget säkert läge, inget återställningsläge, ingenting. Jag har ett nytt batteri med en bra laddning på det.

Jag har försökt ta bort mitt SD-kort och starta det efter en mjuk omstart och jag får fortfarande ingenting. Det här är inte första gången det inte är gjort och livstecken på ett tag, men inte så länge efter att jag försökt allt jag vet för att komma igång. Jag är inte 100% på vilken version det är, jag skulle titta men den jävla saken kommer inte att slås på. - Madison.thomas

Lösning: Hej Madison.thomas. Det huvudsakliga målet för dig just nu är att se om din telefon kan slå på, oavsett om det är normalt eller i andra lägen. Såvida det inte är, finns det inget mycket du kan göra.

Försök att använda en annan laddare och USB-kabel först och se om det fungerar. Om den inte slås på igen med en annan känd arbetsladdare, vill du ansluta den till en dator och se om den kommer att ladda eller visa livstecken (LED-ljus, vibrationer, etc.). Om det inte fungerar heller får du ett nytt batteri och använder det. Om ingenting ändras, skicka telefonen så att hårdvaran kan kontrolleras. En bra tekniker bör kunna berätta om telefonen fortfarande kan sparas eller inte. Tänk på att det finns många möjliga misslyckande som kan leda till det du upplever just nu. En grundlig hårdvarukontroll är nödvändig för att veta var problemet ligger.

Om du inte har provat det kan du också se om din telefon startar upp till ett alternativt läge. Om du kan, kan du kanske följa upp felsökning. Här är stegen för hur du startar upp din Note 4 i något av dessa lägen:

Starta i återställningsläge:

 1. Ladda telefonen i minst 30 minuter.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy-logotypen visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.
 5. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka cache-partition'.
 6. Du kan antingen torka av cache-partitionen eller göra en fabriksåterställning i detta läge.

Starta i nedladdningsläge:

 1. Ladda telefonen i minst 30 minuter.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym NED-tangenterna och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy-logotypen visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla ned knapparna Hem och Volym NER.
 4. Vänta tills nedladdningsskärmen visas.
 5. Om du kan starta upp telefonen i nedladdningsläge men inte i andra lägen, betyder det att din enda väg ut kan vara att blixta ett lager eller anpassad firmware.
 6. Använd Google för att leta efter en guide för hur du gör det.

Starta i säkert läge:

 1. Ladda telefonen i minst 30 minuter.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy-logotypen visas släpper du strömbrytaren och håller omedelbart ned volymknappen.
 4. Fortsätt hålla knappen tills telefonen slutar starta om.
 5. När du ser texten "Säker-läge" längst ned till vänster på skärmen släpper du knappen Volym ned.
 6. Den enda skillnaden mellan säkert läge och normalt läge är att de förra hindrar att tredjepartsappar körs. Om du kan starta upp telefonen i säkert läge men inte i normalt läge avinstallerar du alla appar tills problemet (som förhindrar att du startar normalt) elimineras.

Problem 2: Galaxy Note 4 fördröjer, startar om slumpmässigt efter en uppdatering

Så här är grunderna: AT&T Not 4, Officiell. Har aldrig haft problem, aldrig behövt rota ... Bygg MMB29M.N910AUCS2EQF1 1 juni 2017 Säkerhetsuppdatering 6.0.1 Alla uppdateringar har alltid kommit OTA. Samsung 128 GB SD. Så här är frågan: När säkerhetsuppdateringen för MAJ kommer ut uppdaterade jag som jag alltid gör. Sedan dess började min telefon låsa fast, slumpmässigt starta om, allt omkring mig förbannad ???? Jag läste om att få Samsung Experience i Best Buy återuppdatera uppdateringen, men vår Best Buy har inte längre Samsung. Så jag gick till AT&T för att se om de hade kapacitet att göra det, inte; bara en moron försäljnings-pojke som var ledig, ville bara att jag skulle betala $ 225 för min egenandel och få en S8 (kanske om de erbjöd + jag kanske hade).

Gick till en tredjeparts mobilreparation och de citerade $ 35 på framsidan men garanterade inte att de skulle kunna "hitta uppdateringsorsaken de är i Kina" (sann historia). Jag har avinstallerat appar och installerat systematiskt igen för att försöka hitta en skyldig (till ingen nytta). Försökte använda Kies och Smart Switch och de båda fel när jag går in i modellen och serien. Jag gjorde en fabriksåterställning från återhämtning och torkade cacheminnet, men problemet varade. Så jag installerade Wake Lock (mörkare) och det verkade som tidvattnet och "bota" problemet. Juni säkerhetsuppdatering kommer ut och jag installerade den. Jag var tvungen att ta bort och sätta tillbaka batterier, starta om, be till min fiktiva gudar och slutligen kom den till den gröna appen Optimering och slutförd. Jag tog bort vakenlåset men problemen kvarstod; så jag installerade det igen och det är för närvarande där jag är ... Jag har nära 20 år med datorer, men är totalt n00b med Android. Jag ser att det finns säkerhetsuppdateringar tillgängliga och laddas ner maj och juni. På det här punktet, skulle ansöka om uppdateringen i maj ha möjlighet att hjälpa även om jag nu har installerat juni? Om så är fallet, hur? Jag läste att du kopierar det till roten till ett SD-kort och tillämpar uppdatering genom återställningsskärmen, är det korrekt? Ska jag fabriksinställa / torka cacheminnet innan jag tillämpar uppdateringen igen? Om jag behöver ombilda telefonen (en annan möjlig fix jag läste), vilken fil måste jag använda för att göra det? Vid denna tidpunkt skulle jag vilja A) halta av tills Not 8 kommer ut och B) få tillbaka detta och kör så att mina barn kan ärva det för sina spel när jag får Note 8 ... Alla hjälp eller riktningar skulle vara mycket uppskattat. - Scott

Lösning: Hej Scott. "Äldre" enheter som Galaxy Note 4 som stöter på problem med Android Nougat är en verklig möjlighet. Faktum är att en fråga som din alltid inträffar. Nyare Android-operativsystem valideras vanligtvis endast med lika nyare enheter. Även om användare kan installera nyare Android-versioner kanske deras erfarenhet kanske inte är idealisk eftersom deras smartphone-hårdvara kanske pressar deras prestanda omsluts för mycket. Detta innebär att nyare Android-versioner kanske inte kodas effektivt eftersom utvecklare bara har nyare enheter i åtanke när de bygger den. I det här fallet kan operativsystemet och vissa eller de flesta installerade appar köra systemresurser för mycket, vilket leder till brist på minne (RAM). Detta kan i sin tur leda till frysning, krasch och generellt långsam systemprestanda. För att åtgärda ett problem som detta, (a) måste du antingen ta bort problematiska appar (om du kan identifiera dem) eller (b) se till att alla appar alltid hålls i kontroll. Att installera Darken's Wake Lock-app kan ha gjort det andra alternativet genom att tvinga appar att somna för det mesta. Tyvärr är detta bara en lösning och inte en permanent fix. Om du vill att din enhet ska fungera normalt igen måste du nedgradera operativsystemet.

Att installera Android-operativsystem manuellt kallas blinkande. Om du vill göra det måste du göra en del studier utanför vår blogg om hur du gör det eftersom vi inte tillhandahåller blinkande guider. Vi föreslår inte uppdatering via SD-kort eftersom vissa plattformar inte stöder det. Försök att blinka via Odin istället.

Du måste blinka Android-versionen som körs på din telefon innan uppdateringen i maj. Tyvärr har vi inget sätt att känna till den exakta firmwareversionen för din enhet. Vad du behöver göra är att flasha varje AT&T-firmwareversion (börjar med troligen Android Lollipop 6.0) individuellt och se hur det fungerar.

Problem 3: Galaxy Note 4 UNFORTUNATELIG NÖDHANTERINGSTJÄNSTER HAR STOPPT fel, skärmen förblir grå

Hej. Jag vände UltraPower-sparande på min telefon och telefonen dog med 32% av batteriet. Nu när jag slog på min telefon var allt ok, men efter en minut fick jag ett meddelande på skärmen som säger UNFORTUNATELT NÖDSTJÄNDSTJÄNSTER HAR STOPPAT och skärmen blev grå. Jag försökte mjuk återställning från felsökningssidan men det hjälpte inte alls. Nu är telefonen mycket långsam och skärmen är fortfarande grå. Hjälp snälla. Tack. - Kostas

Lösning: Hej Kostas. Mjuk återställning kan bara hjälpa så mycket. Du måste göra mer drastiska lösningar om du vill lösa problemet för gott.

Det första steget du vill göra i det här fallet är att rensa Emergency Manager-appens data. Här är hur:

 1. Öppna inställningsmenyn antingen via din aviseringsskärm (rullgardinsmenyn) eller genom appen Inställningar i din applåda.
 2. Navigera ner till “Apps”. Detta kan döpas om till något som Applications eller Application Manager i OEM-skinnade versioner av Android 6 eller 7.
 3. När du är där, klicka på en applikation.
 4. Nu ser du en lista över saker som ger dig information om appen, inklusive lagring, behörigheter, minnesanvändning och mer. Dessa är alla klickbara objekt. Du vill klicka på Storage.
 5. Du bör nu tydligt se Clear Cache och Clear Data-knapparna för applikationen.

Om det inte hjälper heller gör du en fabriksinställning. Det här raderar all användardata så se till att skapa en säkerhetskopia av dina foton, videor etc. För att återställa din anmärkning 4, följ dessa steg:

 1. Stäng av Galaxy Note 4 helt.
 2. Tryck och håll in Volym upp och Hem-tangenterna tillsammans och tryck sedan på strömbrytaren.
 3. När anmärkning 4 vibrerar, släpper du både hem- och strömtangenterna men fortsätter att hålla volym upp-knappen.
 4. När Android System Recovery visas på skärmen, släpp Vol Up-tangenten.
 5. Markera 'torka data / fabriksåterställning' med Volym ned-knappen och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 6. Markera nu 'Ja - ta bort alla användardata' med hjälp av Vol Down-tangenten och tryck på strömbrytaren för att starta återställningen.
 7. När huvudåterställningen är klar, markera 'Starta om systemet nu' och tryck på strömknappen.
 8. Not 4 kommer att starta om men den kommer att vara längre än vanligt. När den når hemskärmen börjar du sedan installationen.

Problem 4: Galaxy Note 4 kommer inte att stanna kvar, fast i startlopen

Jag har en Samsung Galaxy Note 4 och nyligen för ungefär 3 månader sedan hade jag fått ett nytt batteri. Den gamla fick inte ladda efter ett tag (den gamla var batteriet som medföljde telefonen). Nu började min telefon bara stängas av på egen hand, vilket jag skulle behöva helt enkelt slå på den igen men nu slår den inte på igen alls. den går till laddningsikonen och visar sedan att den måste laddas (när den uppenbarligen har en full laddning). Det kommer att fortsätta slinga tills jag försöker sätta på den igen som den gör men kommer bara att hålla på när den är ansluten till snabbladdningen. Allt annat, kommer det att hålla sig i slingan på ikonen batteri skärmen. - Albert

Lösning: Hej Albert. Vi tror inte att det är en mjukvaruproblem alls, så det gör ingen roll alls att felsöka programvaran. Om du redan har försökt att återställa telefonen utan något positivt resultat kan du också försöka blixta upp startladdaren och se hur det går. Nedan följer de allmänna stegen för hur man flashar en bootloader. De exakta stegen kan variera beroende på din telefonmodell så se till att följa en mer exakt guide från andra källor.

 1. Leta efter rätt firmware för din telefonmodell och ladda ner den. Se till att du väljer rätt. Det bör vara samma exakta firmware som kördes tidigare på din enhet. Vi antar att du listar ner firmwareversionen någonstans. Om du inte noterade det förut finns det en chans att du kan välja fel. Som du kanske vet kan användning av felaktig firmware orsaka komplikationer så lycka till.
 2. Låt oss nu säga att du har identifierat rätt firmware. Du vill sedan ladda ner den till din dator. Firmwarefilen bör ha en massa filer i den som AP_, BL_, CSC_, etc.
 3. Leta efter filen som börjar med en etikett BL; detta bör vara motsvarande bootloader-fil för den här firmware. När du har identifierat bootloader-filen kan du kopiera den till datorns skrivbord eller till någon annan mapp som du enkelt kan komma åt.
 4. Fortsätt med resten av den blinkande proceduren med Odin-programmet.
 5. I Odin, klicka på BL-fliken och se till att använda den startfil som du har identifierat tidigare.
 6. Se till att statusen "Enhet tillagd" och dess "ID: COM-ruta" har blått innan du trycker på START-knappen. Detta kommer att initiera blinkning av din telefons bootloader.
 7. Starta om telefonen när proceduren är klar.

Om din telefon fortsätter att starta loopen eller inte slår på alls, kan du prova ett nytt batteri. I annat fall skickar du bara in den eller byter ut den.

Problem 5: Galaxy Note 4 kan inte upptäcka O2-nätverk

Hej. Jag har nyligen köpt en Samsung Galaxy Note 4, 4G SIM Free-mobil på Amazon UK men har problem med att ingen signal kommer igenom; Jag förklarar ytterligare.

(Jag bor i Storbritannien) Jag slutade mitt kontrakt med EE och har gått över för att betala varje månad på O2. Förändringen från EE till o2 var smidig och Not 4 verkade fungera inga problem. Jag hade en signal på enheten och kunde ringa och ta emot telefonsamtal samt textmeddelanden i några veckor. Följande kan vara en slump, men jag kommer att lägga till den, jag fick min slutliga räkning från EE och också ungefär samtidigt fick ett textmeddelande från O2 om att de uppdaterade 3G och 4G i vårt område. Det var just nu som enheten slutade ta emot någon signal och nu bara visar en cirkel med en linje genom den. Som jag har sagt kan detta vara en slump och inte relevant.

Jag har lagt ett annat O2-SIM-kort som fungerar från en annan Note 4 jag äger i enheten och det slutar också fungera, så jag tror att det kan vara telefonen själv och inte SIM-kortet. För att dubbelkontrollera har jag faktiskt fått ett andra SIM-kort från O2-butiken som gör samma sak och inte löste problemet. Vi tog enheten till en "O2 Guru" för att titta på. Han gick in i "Mobile Networks" och lade till ett nytt "Access point Names" för O2, med all relevant åtkomstpunktinformation men utan tur. Det var vid denna tidpunkt som jag har märkt att "Network Mode" visar "LTE / WCDMA / GSM." Min andra anmärkning 4 visar "4G / 3G / 2G" vid denna punkt ??

Jag har också lagt märke till att i kontaktlistan finns en post "AT&T servicekontakter", som jag tror är ett amerikanskt nätverk.

Enheten kör för närvarande Lollipop 5.1.1 och den ger inte möjligheten att uppgradera till Marshmallow. Jag undrar om det här är mobilen som försöker ansluta till AT&T och inte kan, så ingen uppgradering? Enhetens modellnummer är ”SM-N910F”, vilket är rätt modellnummer för Europa. AT&T, från vad jag hittat online, är ”SM-N910A” så jag är inte säker på om / varför det skulle bli en konflikt med AT&T.

I telefonstatus visar det ”Mobile Network State” som frånkopplat. Självklart har jag provat grunderna i en mjuk återställning och fabriksåterställning men utan tur. Jag tycker det är konstigt att det verkade fungera i några veckor och nu inte kommer att få någon signal alls. Jag har undrat om det helt enkelt behöver uppdateras till Marshmallow och det kommer att lösa problemet, men hittills har jag inte undersökt vad jag behöver göra för att tvinga fram en uppdatering och inte ville prova någonting förrän jag har frågade någon som kan hjälpa till vidare. När jag först fick SIM-kortet satte butiksarbetaren sitt eget SIM-kort i telefonen för att se till att det låstes upp och att det inte fanns några problem.

Jag hoppas att det här är tillräckligt med information för dig och gör någon form av mening. Om det finns något annat som behövs, tveka inte att skicka ett e-postmeddelande. Jag är lite förlorad så all hjälp kommer att uppskattas. Tack igen. - Joe

Lösning: Hej Joe. Det finns bara så mycket en slutanvändare som du kan göra åt det här problemet. Att kontrollera APN-inställningarna är bra men inte riktigt relevant för att åtgärda problemet eftersom telefonens problem inte får någon nätverkssignal. Vi antar naturligtvis att telefonen inte har blockerats av din tidigare operatör och att den har låst upp nätverket eftersom du kunde använda den i O2-nätverk i några veckor. Det mest du kan göra är att utföra en fabriksåterställning. Det finns inget annat programtrick som du kan göra i slutet.

Om fabriksåterställningen inte löser problemet måste du arbeta med din nuvarande operatör för att fixa det. Vi förstår att O2 UK använder GSM-teknik så att ett aktivt SIM-kort från dem bör fungera i en olåst telefon. Eftersom ingenting händer när du sätter in ett SIM-kort kan vi bara anta att det finns något som måste aktiveras i enheten så att det upptäcker nätverket. Vi antar också att telefonens radio är kompatibel med O2: s driftsfrekvenser. Men för att vara säker, vänligen fråga dem om den aktuella telefonmodellen du har är kompatibel med deras frekvenser.

Ibland kan installation av en uppdatering fixa nätverksproblem så överväg att manuellt blinka enheten med uppdaterad Android-version om teknisk supportteam för O2 inte kan räkna ut en fix.

Problem 6: Kan inte spegla Galaxy Note 4 till TV via HDMI-adapter

Jag försöker helt enkelt visa innehållet i min Note 4 på min TV genom att använda en äkta Samsung HDMI till mikro HDMI-adapter men försök som jag vill kan jag inte få någonting - inget ljud, ingen bild, zippo. TV är Panasonic TX L 37S10B som är ungefär 8 år gammal. Den har 3 HDMI-uttag och jag har provat dem alla. Chromecast fungerar bra och jag kan till och med visa innehållet på min Dell bärbara dator på TV: n. Jag har testat alla förslag; mjuk omstart (tar ut batteriet) och letade efter uppdateringar. Samsung kan inte förstå varför och mitt lokala Panasonic servicecenter är också mystifierat. Är alla HDMI-uttag lika? Intressant nog kommer min Motorola Moto G inte att fungera och inte min Huawei Media-pad som kan antyda att det är ett TV-problem. Men än en gång har jag provat Note 4 på min dotters Sony TV som bara är 3 år gammal och den fungerar fortfarande inte.

Jag har också provat det med och utan elladdaren ansluten. Det verkar inte finnas någon logisk anledning till att det inte fungerar men jag lutar mig mot att det är en telefonproblem. Det driver mig nötter! För övrigt det främsta skälet till att jag vill använda det på det här sättet är att visa RTE International-spelare som inte finns på Chromecast. Hoppas på att du kan hjälpa innan jag sliter i allt mitt (återstående) hår! Tack. - Barrie

Lösning: Hej Barrie. En HDMI-adapter är precis som alla andra plug and play-enheter. Så länge kompatibilitet inte är ett problem för alla enheter som är inblandade, bör det fungera. Att din installation inte fungerar betyder att något av följande är sant:

 • Du kanske försöker visa ett digitalt rättighetshanteringsskyddat innehåll som inte kan visas med HDTV-adaptern.
 • Din TV kan inte visa videor eller andra medier lagrade på din telefon med HDTV-adaptern.
 • HDMI-kabeln du använder kan vara defekt eller inkompatibel.
 • Det kan hända att din TV inte visar en bild när du ansluter HDTV-adaptern till din telefon.

Problem 7: Galaxy Note 4 kommer inte att synkronisera e-postmeddelanden automatiskt, Whatsapp får fortfarande försenade aviseringar

Min telefon har haft följande problem sedan den uppdaterades till v6.0. vilket var för ungefär två månader sedan:

 • Jag måste synkronisera min e-post manuellt.
 • Min Whatsapp fick långsamt meddelanden.
 • Textfiler visas fortfarande i mina filer. Exempel: crash-20170623.txt (jag har tagit bort några under de två månaderna sedan uppdateringen och de visas fortfarande, som varje gång jag slår på min telefon)

Jag har redan gjort en fabriksåterställning på min telefon men problemen fortsatte att fortsätta. Jag gjorde bara en mjuk återställning men det fungerade inte. - Rossevelt

Lösning: Hej Rossevelt. Om cache-partitionstork och fabriksåterställning inte fixar problemet, måste något av följande orsaka problemen:

 • det finns problematiska appar installerade
 • firmwareversionen du installerade är dåligt kodad för din enhet

Om du vill kontrollera om det är ett app-problem gör du en ny fabriksinställning och kontrollerar hur din telefon fungerar utan några appar alls. Efter en fabriksåterställning konfigurerar du ditt e-postkonto i den ursprungliga e-appen och ser om synkronisering fungerar bra. Installera sedan bara Whatsapp-appen och se hur den får aviseringar. Vi förstår inte exakt vad du menar med din tredje oro, men om du hänvisar till cachade eller tillfälliga filer bör de vara normala. Ta inte bort något du inte är säker på. Det är ett sätt att orsaka problem i ett system. En sådan textfil kan vara en kritisk cache-bit, så bara lämna allt om du inte vet att det inte borde finnas i systemet.

Om dina problem kvarstår under observationsperioden måste orsaken begravas djupt i operativsystemet, vilket innebär att du inte kan göra något åt ​​det. Du måste antingen återgå till den tidigare Android-versionen (genom att blinka), eller bara leva med den och hoppas att en ny uppdatering kommer att korrigera felen.

Problem 8: Galaxy Note 4 kommer inte att installera systemuppdatering

Jag har precis köpt en ny Galaxy Note 4 från en utländsk leverantör. Allt fungerar ok förutom att det inte kommer systemuppdatering. Det säger bara nätverks- eller serverfel försök igen senare. Jag har wifi aktiverat och fungerar ok eftersom jag har laddat ner appar ok. Jag har testat en hård fabriksåterställning till ingen nytta. Jag har försökt uppdatera via Samsung smart switch på min PC men fortfarande ingen glädje. Jag har monterat mitt SIM-kort från min gamla telefon, men det kommer fortfarande inte att uppdateras. Den aktuella Andoid-versionen är 5.1.1. Jag hoppas att du kan hjälpa. Hälsningar. PS. Jag bor i Australien. - Peter

Lösning: Hej Peter. Är din Note 4 byggd för en annan transportör, eller en internationell version? En stor majoritet av Samsung-telefoner beställs av operatörer så även om de är av samma modell, som en anmärkning 4, kan de fortfarande variera. Till exempel bör Telstra's Note 4 köra en Telstra-programvara och inte den för Vodafone. Det betyder att om din telefon till exempel är en Telstra-version men du är i ett Vodafone-nätverk, kan du inte förvänta dig att få en uppdatering alls. Det beror på att Vodafone bara släpper en uppdatering till en Note 4 som kör sin egen programvara. Att installera en icke-Vodafone-programvara på en Telstra-telefon är inte bara möjlig, utan det kan också skada den. Om du kan se någon operatörslogo när du startar om telefonen kan du inte uppdatera enheten alls.

Men om du bara ser Samsung och namnet Galaxy Note 4 när du startar om, betyder det att det kan vara en internationell version och att du kanske kan uppdatera den med Smart Switch-appen (tydligen är detta inte fallet).

Om du verkligen vill uppdatera kan du bara göra det manuellt genom att blinka. Om du inte har hört talas om föreslår vi att du läser mycket om det först för att bekanta dig. Att blinka en enhet med en felaktig firmwareversion kan vara förödande, så det följer en felaktig guide. Försök att investera tid och ansträngning i att undersöka ämnet för att förbereda dig själv. Det är inte raketvetenskap så du borde kunna göra det ganska enkelt.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.