Galaxy Note 4 får hela tiden pop-up och säger att telefonen är infekterad med virus, andra problem

Ibland stöter vi på # GalaxyNote4-användare som rapporterar att deras enhet ständigt visar pop-up-annonser och virushot. I den här artikeln ger vi dig några enkla steg för att hantera detta popup-problem samt 6 andra helt olika frågor.

Nedan följer de specifika ämnen som vi täcker i det här materialet idag:

 1. Galaxy Note 4 stängs av när batterinivån når 25-40%
 2. AT&T Galaxy Note 4 har inga “Fler inställningar” under avsnittet Samtal
 3. Galaxy Note 4-skärmen blir svart med vit “x” på sidan
 4. Galaxy Note 4 med Marshmallow mobil dataanslutning bromsar när wi-fi är på
 5. Galaxy Note 4 slutar fungera när batteriet är 40%
 6. Galaxy Note 4 internetanslutning fortsätter att sjunka när man byter från LTE till Wifi och vice versa
 7. Galaxy Note 4 fortsätter att få pop-up och säger att telefonen är infekterad med virus

Om du letar efter lösningar på din egen #Android-fråga kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida, eller så kan du installera vår gratisapp från Google Play Store.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.


Problem nr 1: Galaxy Note 4 stängs av när batterinivån når 25-40%

Min telefon stängs alltid av när det finns cirka 25-40% batteri kvar, och det uppstår alltid när jag har att göra med en bild / video (Instagram, kamera, YouTube etc.). Telefonen vägrar att ens starta tills jag ansluter laddaren, då visar det att jag har minst 20% batteri kvar. Telefonen startar inte förrän jag har laddat den upp till minst 40% (41% verkar mer stabil eftersom den lätt kan dö igen efter att ha lagt in min PIN-kod). Telefonen är nästan ett år gammal och den blev mer stabil när jag uppdaterade till Android 6.0.1 men det har blivit värre igen. Min vän hade samma problem även med batteribyte så han köpte en annan telefon, så det är därför jag inte har provat det ännu. Jag har fått det skickat till Samsung men allt de gjorde (som vanligt) var att återställa fabriken och bara ladda det till 100% och sa att det var OK. Jag gillar verkligen min Note 4 men detta går ur handen, inte kan använda den aggressivt mer än 3-4 timmar om dagen. ???? - Andreas

Lösning: Hej Andreas. Innan du överväger att få en ersättnings telefon, försök att kalibrera batteriet först. Detta är en enkel procedur som oftast hjälper till i maktrelaterade frågor, men som också tenderar att förbises. För att göra det, följ stegen nedan:

 • Använd telefonen genom att spela spel eller göra uppgifter för att påskynda strömavladdning tills telefonen stänger av sig själv.
 • Slå på telefonen igen och låt den stänga av sig själv.
 • Ladda telefonen utan att slå på den igen.
 • Vänta tills batteriet säger att det är fulladdat till 100%
 • Koppla ur laddaren och slå på telefonen.
 • Om telefonen säger att den inte är 100% längre, stäng av den, koppla in laddaren igen och vänta tills 100% laddning har uppnåtts.
 • Koppla ur laddaren och slå på telefonen igen.
 • Använd telefonen tills du tappar batteriet ner till 0.
 • Upprepa cykeln en gång.

Problem nr 2: AT&T Galaxy Note 4 har inga “Fler inställningar” under avsnittet Samtal

Jag köpte nyligen två Samsung Galaxy Note 4-telefoner och har ställt in dem på Consumer Cellular. Det är AT & T-märken som fungerar på Consumer Cellular. Min har Android 5.1.1 och min fru har 4.4.4. Båda har samma problem: Att gå till "fler inställningar" under "Samtal" ger felmeddelandet "Det gick inte att läsa datanätverk eller SIM-kortfel." Fler inställningar visas, men samtal väntar är grått och inte tillgängligt. Jag har gjort en del Google-sökning och hittat andra som upplever samma problem på AT & T-märkta Note 4-telefoner med antingen KitKat eller Lollipop. Jag försökte uppringningssekvensen för att slå på den, men den fungerar inte. Jag undrade om du hörde talas om detta problem och har en lösning på det. Telefonerna fungerar korrekt i andra avseenden, åtminstone så långt jag har testat dem. Jag är ännu inte expert på operativsystemet Note 4 eller Android. Den här tråden beskriver problemet jag har: //forums.androidcentral.com/samsung-galaxy-note-4/530945-note-4-owners-do-you-have-error.html . - Datoransvarig

Lösning: Hej Computeranswerman. De avancerade inställningarna under avsnittet Samtal öppnas i T-Mobile och Verizon Note 4s så detta problem måste vara unikt för AT&T Note 4-modeller. Vi är inte 100% om samma sak gäller för AT&T Note 4s som kör Marshmallow så att du kan försöka uppdatera dina telefoner till den för att se. Om samma begränsning sker på Marshmallow, måste du verkligen låta AT&T veta om det så att deras utvecklargrupp kan undersöka det. De inställningar du saknar finns också i den internationella versionen av anmärkning 4 så det måste endast begränsas till AT&T-firmware.

Problem nr 3: Galaxy Note 4-skärmen blir svart med vit “x” på sidan

Jag har en anmärkning 4 och jag köpte den nya Samsung Gear VR 2016 (alla blå headset) och slutet 2014 Samsung Gear VR konsumentutgåva (vit kropp, blått ansikte). Låt mig börja, effekten och resultatet är densamma för båda. När jag ansluter min Note 4 till endera headsetet, blir min skärm svart med lite vit X i det nedre vänstra hörnet. Jag har testat allt jag kan för att fixa detta genom att prova alla fixa inlägg på varje webbplats jag kunde hitta. Mjuka och hårda återställningar, avinstallera Oculus med den stora Oculus i min fil och de andra Oculus bifogade filerna till Oculus. tar ut och sätter tillbaka batteriet, tittade på om det fanns några nya uppdateringar, tittade på centerdetektorn ett tag efter att jag stängde telefonen, ringde Samsung och Oculus för hjälp, låsning och låsning av skärmen. allt ingenting. Snälla hjälp. Det har varit så långa 3 veckor utan fix. - Lance

Lösning: Hej Lance. Det här problemet kan ibland uppstå slumpmässigt, särskilt om du har installerat Samsungs Gear VR-app och / eller Oculus egen app. Vi har redan dokumenterat många liknande problem i våra tidigare inlägg på flera Samsung-enheter så vi är säkra på att detta inte är modellspecifikt. Saken är att det verkar finnas inget tydligt mönster för den exakta orsaken. Således finns det inte heller någon standardlösning för det. En användare måste testa-och-felmetoden för att komma fram till en lösning. Nedan finns en lista över kända effektiva lösningar som vi hittat hittills:

 • Borttagning av Samsun Gear VR-app.
 • Borttagning av Oculus-appen.
 • Starta i säkert läge.
 • Utför en huvudåterställning (fabriksåterställning via återställningsläge).
 • Rengör headsetporten och se till att kontakterna inte är smutsiga.
 • Wiggla headsetuttaget tills skärmen går tillbaka till det normala.

Som sagt är det de kända lösningarna vi har samlat på nätet. Vi kan faktiskt inte replikera frågan på vår egen Galaxy S6 och Note 4 så det finns ingenting vi kan ge dig från första hand. Vi kommer att uppdatera detta inlägg i framtiden om vi kan hitta en riktig lösning.

Problem nr 4: Galaxy Note 4 med Marshmallow mobil dataanslutning bromsar när wi-fi är på

Inte säker när exakt detta hände men det har gått två veckor efter Marshmallow-uppdatering 6.0.1 och jag har haft dataproblem. Jag har gjort hårda återställningar och rensat cache-system och app men långsam data kvarstår fortfarande. Jag har också tagit den till en T-Mobile-butik för att få dem att se det och de gjorde inte så mycket. Jag har en obegränsad plan med T-Mobile. En sak som jag fick reda på är att mina data minskar efter att jag anslöt till wifi. Jag har inte smart switch på. För att testa det har jag stängt av min wifi på telefonen och jag ser att uppgifterna är riktigt långsamma. Och för att fixa det byter jag bara nätverksläget WCDMA / GSM (autoanslutning) till GSM men växlar tillbaka igen. Efter att den laddats börjar min telefon ta emot 4G men när jag ansluter till min wifi återgår den till samma långsamma data. - Ramiro

Lösning: Hej Ramiro. Detta kan vara ett okänt operativsystem. För att testa, gör en ny fabriksinställning och replikerar problemet igen utan att installera några appar. Detta hjälper dig att begränsa orsakerna. Om samma problem kvarstår efter en fabriksåterställning (utan några appar installerade), lämnar det dig tre möjliga orsaker:

 • firmware kan vara dåligt kodad, så en konflikt som detta inträffar,
 • telefonens basbandversion är problematisk eller kan behöva uppdateras (baseband är en firmware som används av telefonens modem och är oberoende av Android OS),
 • det finns ett okänt hårdvarufel (antagligen på telefonens nätverkssektioner)

Det finns inget mycket du kan göra åt dem så det bästa sättet att göra

 1. antingen söka efter en telefonersättning, eller
 2. försök att manuellt flasha en firmware via Odin (du kanske måste uppdatera basbanden separat).

Om telefonen fortfarande täcks av en ersättningsgaranti, föreslår vi starkt att du går för utbyte. Vi kommer inte att trycka på att du gör det andra alternativet, men om du är villig att ta de risker som är inblandade, gå sedan efter det. Att manuellt blinka en firmware kan effektivt förvandla din telefon till en dyr pappersvikt men det kan vara värt det om du inte har något annat val. Tänk på att dessa två lösningar endast är tillämpliga om problemet kvarstår efter att fabriken har återställts och utan appar installerade.

Om det motsatta inträffar, det vill säga, problemet kommer inte att hända efter en fabriksinställning, det är helt annorlunda. Det är antydan att en tredjepartsapp kan vara inblandad. Se till att du installerar dina appar en i taget och att du ser om problemet uppstår efter varje installation. Detta är det enda sättet för dig att identifiera den skyldige.

Problem nr 5: Galaxy Note 4 slutar fungera när batteriet är 40%

Min Note 4 har dött på 40+ batteri nyligen och när den gör kommer jag att ladda den och den kommer att säga att den har cirka 30% ansluten, men jag kan fortfarande inte använda den tills den är upp till 100% eller så dör den slumpmässigt .

Även när det kommer till 0% försöker jag ansluta det och registrerar det som är anslutet men då verkar vibrationen när den registreras för mycket och dödar den medan den fortfarande är på laddaren. den dör upprepade gånger var 5: e sekund medan den är på laddaren vilket leder till att den inte laddas under längre tid. Det har bara varit en gång innan att den har stannat kvar på laddaren i två dagar och äntligen fått ett fullt batteri igen men den här gången verkar det inte vara fallet.

När jag försöker slå på telefonen efter att den slumpmässigt stängs av kommer den att ge mig upprepningen om och om igen tills jag tar ut batteriet och försöker slå på det igen men det fungerar inte alltid. - Amanda

Lösning: Hej Amanda. De problem du tar upp här kan orsakas av programvaruproblem eller dålig hårdvara. För att avgöra vilken av dessa allmänna orsaker som är den skyldige måste du göra följande:

Torka av cache-partitionen . Om problem började efter att du installerade en app eller systemuppdatering ligger det troliga problemet i systemcachen. För att fixa det, helt enkelt uppdatera cache-partitionen så att systemet tvingas bygga en ny cache. Här är hur:

 • Stäng av Galaxy Note 4 helt.
 • Tryck och håll in Volym upp och Hem-tangenterna tillsammans och tryck sedan på strömbrytaren.
 • När anmärkning 4 vibrerar, släpper du både hem- och strömtangenterna men fortsätter att hålla volym upp-knappen.
 • När Android System Recovery visas på skärmen, släpp Volym upp-tangenten.
 • Markera alternativet 'torka cache-partition' med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 • När torkningen av cache-partitionen är klar, markera 'Starta om systemet nu' och tryck på strömknappen.

Kalibrera batteriet . Batterikalibrering är ett annat bra steg att prova i ditt fall. Se stegen ovan.

Starta om telefonen i säkert läge . Starta telefonen i säkert läge och observera telefonen är tänkt att kontrollera möjligheten att en tredjepartsapp kan vara ansvarig. Medan säkert läge är aktiverat kommer tredje parts appar och tjänster att förhindras att köras. Så om problemet inte uppstår i det här läget har du bara fått reda på att en av dina filer är problematisk. Så här startar du i säkert läge:

 • Stäng av telefonen helt.
 • Tryck och håll ned strömbrytaren och Volym ned-knappen.
 • När telefonen börjar starta, släpper du strömbrytaren men fortsätter att hålla ned Vol Down-tangenten tills telefonen har startat om.
 • Säkert läge visas i det nedre vänstra hörnet; du kan släppa Volym ned-knappen nu.

Återställ fabrik . Om det inte sker någon förändring i beteende även när telefonen är i säkert läge, är nästa logiska steg som du kan ta återställning från fabriken. Det kommer inte bara att eliminera fel på operativsystemnivå som kan orsaka problemet, men fabriksinställning kommer också att återställa alla programinställningar till standard. Detta innebär att operativsystemet kommer att återföras till sitt kända, fungerande tillstånd samtidigt som appar kommer att raderas. Genom att göra detta konverterar du nästan programvarumiljön på din enhet till en punkt som vi vet bör fungera. Således är det det ultimata felsökningssteget som bör hjälpa dig att kontrollera om problemet är programvara eller hårdvara. Om samma problem uppstår efter en fabriksåterställning (och utan att appar installeras om igen), är det det starkaste beviset du kan ha som säger att hårdvara är skylden. Gör så här för att utföra en fabriksåterställning:

 • Skapa en säkerhetskopia av dina viktiga filer och kontakter.
 • Stäng av Galaxy Note 4 helt.
 • Tryck och håll in Volym upp och Hem-tangenterna tillsammans och tryck sedan på strömbrytaren.
 • När anmärkning 4 vibrerar, släpper du både hem- och strömtangenterna men fortsätter att hålla volym upp-knappen.
 • När Android System Recovery visas på skärmen, släpp Vol Up-tangenten.
 • Markera 'torka data / fabriksåterställning' med Volym ned-knappen och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 • Markera nu 'Ja - ta bort alla användardata' med hjälp av Vol Down-tangenten och tryck på strömbrytaren för att starta återställningen.
 • När huvudåterställningen är klar, markera 'Starta om systemet nu' och tryck på strömknappen.
 • Not 4 kommer att starta om men den kommer att vara längre än vanligt. När den når hemskärmen börjar du sedan installationen.

Byt ut batteriet . Det finns en chans att din Note 4: s batteri helt enkelt har nått sitt slut. Om alla felsökningssteg för programvara har slutat, glöm inte att prova ett annat batteri.

Få en telefonbyte . Slutligen, om allt annat misslyckas, kontakta den berörda parten så att telefonen kan repareras eller bytas ut.

Problem nr 6: Galaxy Note 4 internetanslutning fortsätter att sjunka när du byter från LTE till Wifi och vice versa

Hej. Jag har hört att du hjälper användare att fastställa och fixa sina tekniska problem. Först vill jag tacka för det.

För det andra har jag använt min Samsung Note 4 sedan den 27 oktober. Jag har märkt ett riktigt allvarligt problem (åtminstone för mig). Problemet är att wifi- och LTE-anslutningarna ibland krossas. De kan gå utan mitt tillstånd, särskilt när jag går ut från mitt hem (där jag har en wifi) eller när jag lämnar wifi-området. Vanligtvis gör jag wifi och LTE på .. så att min telefon ansluts direkt till LTE om det inte finns någon wifi.

Ibland inträffar krossningen när min telefon försöker ändra anslutningen från wifi till LTE.

Andra gånger arbetar jag utanför mitt hem i mitt LTE-nätverk och anslutningen plötsligt stängs av (det är precis som om jag stänger av anslutningsikonerna). Nätverket för min leverantör är ganska bra. Vanligtvis när det händer kontrollerar jag mina vänner telefoner för att få reda på att det fortfarande fungerar. Jag hoppas verkligen att du hjälper mig med det. Det bortskämde min glädje över den här fantastiska telefonen ????

Till sist vill jag tacka dig igen för din tid .. och jag hoppas att du fick problemet ..

Och ursäkta min engelska .. det är inte mitt huvudspråk ????

Massor av kärlek från Saudiarabien. - Abdulaziz

Lösning: Hej Abdulaziz. Liksom andra Android-problem, särskilt de som nämns i det här inlägget, kan ditt problem orsakas av programvara eller hårdvara. Detta innebär att du måste försöka all allmän programvara för felsökning först (torka av cache-partitionen, starta i säkert läge, återställa fabriken) för att avgöra om du behöver byta ut telefonen eller inte.

Om du aktiverar Smart Switch kan du försöka stänga av den och observera telefonen. Ibland kan den här funktionen fungera, så att inaktivera den för gott kan hjälpa.

Se också till att telefonens programvara (operativsystem) är uppdaterad för att minimera problem som kan komma från en dålig basbandsversion. Baseband är en firmware som används av telefonens modem och är separat från operativsystemet.

Tänk på att vår blogg inte tillhandahåller felsökning av hårdvara så att vi inte kan hjälpa dig att isolera maskinvarorsaker. Om all programvara felsökning inte hjälper dig alls, är det bästa du kan göra fortfarande att byta telefon.

Problem nr 7: Galaxy Note 4 fortsätter att få pop-up och säger att telefonen är infekterad med virus

Hallå. Jag köpte just min första Android-telefon. Det är en Galaxy Note 4. Ibland får jag en varning om att min telefon kan smittas av ett virus. Jag tror att detta oftast händer när jag är på Facebook och klickar på en viss länk om en viss historia. Jag klickar inte på någon av länkarna som föreslår hur jag tar bort den eftersom jag antar att länkarna antagligen har skadlig programvara. Jag funderar på att returnera den här telefonen eftersom jag aldrig har haft ett problem som det här med en iPhone. För närvarande är lookout-appen aktiverad och säger att allt är OK. Men efter att ha flyttat bort från datorer till Mac-datorer eftersom jag hatade alla virushoten. Jag är frestad att gå tillbaka till en iPhone av samma anledning. Jag vill verkligen inte behöva ta itu med några virushot. Vad är dina tankar och förslag? Jag skulle uppskatta ett svar ASAP eftersom jag bara har några dagar kvar för att returnera den här telefonen lol ????

Tack på förhand! - Evans

Lösning : Hej Evans. Oavsett om du är PC-, Mac-, iOS- eller Android-användare, är grundprincipen för att hantera infektion med skadlig kod densamma - förebyggande. Detta är det bästa sättet att hantera skadlig programvara. Om du är försiktig med vilka appar du installerar, webbplatser du besöker och filer du laddar ner, beskjuter du avsevärt risken för skadlig infektion. Det finns bara en handfull högprofilerade Android-virus som för närvarande upptäcks och de flesta av dem har redan filtrerats ut från Google Play Store-miljön, så vi tror att din telefon faktiskt kan vara infekterad med adware. Adwares installeras vanligtvis diskret av andra appar, vilket tvingar telefonen att visa irriterande annonser och popup-fönster. Om din telefon har visat dig alla typer av annonser och popup-fönster nyligen, kan du vara säker på att en av dina tredjepartsappar är skylden. Så här löser du problemet:

Återställ telefonen från fabrik . Detta är det första steget i att göra din telefon ren från virus och skadlig kod igen. Se stegen ovan för hur du gör det.

Installera endast officiella appar och mainstream-appar . När du har rengjort telefonen vill du installera säkra appar. Om du tenderar att installera appar utan att kontrollera om deras utvecklare kan lita på eller inte, tänk igen. Den allmänna regeln i detta fall är, om du är osäker, installera inte den. Försök att hålla sig till officiella appar bara. Om du till exempel inte kan hålla dig borta från appar för online-shopping ska du se till att du bara installerar officiella sådana från eBay, Amazon osv. Se till att granska användarnas recensioner på installationssidan för Google Play Store i varje app så du vet om det finns många kända problem med det, eller om det är misstänkt. Gör samma sak för alla spel och andra typer av appar. Ju mindre populär appen är, desto större är chansen att en utvecklare kommer att använda mindre lagliga medel för att tjäna pengar på sina produkter.

Installera aldrig appar utanför Google Play Store . Vissa appar kan installeras från andra källor. Det finns många bra källor för tredjepartsappar där ute, men det är också ett faktum att skadliga hackare gör sina appar tillgängliga för nedladdning från samma källor. Installera bara en app från en tredjepartskälla om du är säker på att det är säkert. Annars är det bra att behandla allt utanför Google Play Store som möjliga källor till digitala hot. Följ följande steg för att säkerställa att din telefon varnar dig om den upptäcker att den försöker installera från externa källor:

 • Öppna inställningsappen.
 • Gå till Låsskärm och säkerhet.
 • Rulla ner till Okända källor.
 • Se till att okända källor växlar är AV.

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.