Galaxy J7 fortsätter att visa “Samsung Health har slutat fungera” -fel

Hej Android fans! Det här inlägget ger lösningar för ett visst Galaxy J7-fel som fortsätter att visas på denna typ av enhet - "Samsung Health har slutat fungera." Om du har en J7 och dess Samsung Health-app fortsätter att krascha slumpmässigt, kan det här inlägget hjälpa.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Galaxy J7 visar felmeddelandet “Samsung Health har slutat fungera”

Min Android Samsung Galaxy J7 har fel med ett konstigt problem. Varje sekund dyker ett meddelande upp som berättar att enheterna (Samsung) Health har slutat fungera, det enda alternativet det ger mig att klicka är “Stäng app” men meddelandet kommer att stängas och upprepa sig själv ett otaligt antal gånger, det här problemet blockerar mina samtal och hindrar mig från att öppna några appar. Snälla hjälp mig att korrigera det här problemet Jag försöker ringa min familj för att låta dem få veta att jag kommer hem från tacksägelse.

Hur man fixar Galaxy J7-felet “Samsung Health har slutat fungera”

Samsung Health är en av de viktigaste Samsung-apparna som finns i alla Galaxy-enheter. Om din Galaxy J7 intermittent har visat ett fel som är relaterat till den här appen är det möjligt att den kan vara felaktig. I vissa fall är appfel också bara ett tecken på något djupare, till exempel ett program för kodning av firmware. För att åtgärda felet "Samsung Health har slutat fungera" måste du göra en serie felsökningssteg.

Rensa cache och data för Samsung Health-appen

När det gäller appspecifik felsökning är det nödvändigt att rensa cache och data. Ibland kanske appar inte fungerar korrekt om deras cache är skadad eller föråldrad. För att säkerställa att Samsung Health app-cache är i god form, försök först torka av cachen. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på din app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache-knapp.
 8. Starta om Galaxy J7 och kolla om problemet.

Om ingenting fungerar efter att du torkat din J7s appcache, kan du rensa data.

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på din app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa dataknapp.
 8. Starta om Galaxy J7 och kolla om problemet.

Rensa cache-partition

I vissa fall kan appar sluta fungera normalt om systemcachen är skadad. Prova att torka av cache-partitionen för att se om det finns skillnad.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Återställ alla inställningar

Om problemet fortfarande uppstår vid denna tidpunkt är nästa bra sak att göra att rensa telefonens inställningar. Detta kommer att returnera programvaruinställningarna på din enhet utan att radera personliga data som när du gör en fabriksåterställning. För att göra detta, följ stegen nedan:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Allmän hantering> Återställ inställningar.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Återställ appens inställningar

Återställning av appinställningar förbises ofta i många felsökningsartiklar för Android, men när det gäller ett problem som ditt, kan det hjälpa mycket. Det är möjligt att en eller några av dina standardappar kanske inte är korrekt inställda, vilket orsakar att detta inträffar. Eftersom det inte finns något sätt att veta om denna gissning är sant, vad du behöver göra är att helt enkelt se till att alla standardappar är på. Så här gör du:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Återställ appinställningar.
 5. Starta om Galaxy J7 och kolla om problemet.

Observera i säkert läge

Appar från tredje part kan ibland orsaka att andra appar misslyckas eller kraschar. För att kontrollera om du har en nedladdad app är skylden, försök att starta om telefonen till säkert läge.

Så här startar du upp J7 till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Låt telefonen gå i minst 24 timmar i det här läget för att se om det finns någon skillnad. Om Samsung Health-appen fungerar normalt i säkert läge (kraschar inte slumpmässigt under observationsperioden) kan du satsa på att en app är skyldig.

För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din Galaxy J7 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Rapportera felet till utvecklaren

Om din Samsung Health-app fortsätter att krascha slumpmässigt, kontakta apputvecklaren för att rapportera problemet. Du kan göra det genom att trycka på More-ikonen längst upp till höger och välja på Kontakta oss .


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.