Galaxy J5-tangentbord kommer inte upp när du smsar

Dagens inlägg behandlar en specialutgåva för Galaxy J5. Problemet som rapporteras nedan talar om ett tangentbord-app-problem på Galaxy J5 som har problem när du svarar på en text. I grund och botten kommer tangentbordet inte att dyka upp när du smsar. Lär dig hur du hanterar problemet nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Galaxy J5-tangentbordet kommer inte upp när du smsar

Hej mitt namn är murray och jag har en j5 samsung mobil jag har problem med min textning. När en person skickar en text kommer mitt tangentbord inte upp så jag kan skicka meddelanden. Jag har stängt av det och startat om det och det fungerar men det kommer att gå tillbaka till samma problem. Kan du hjälpa mig? snälla eller råda vad jag kan göra. detta problem har precis börjat. Vänliga Hälsningar.

Lösning: Orsaken till problemet kan vara app-relaterad eller ett fel med operativsystemet. Här är vad du kan försöka fixa.

Tvungen omstart

Ibland kan den här enkla proceduren åtgärda buggar som utvecklats efter att systemet har körts under lång tid. Genom att manuellt tvinga din Note8 att starta om simulerar du i princip ett batteridrag, vilket i äldre mobiler med flyttbara batteripaket var ett effektivt sätt att uppdatera systemet. Om du inte har provat den här ännu, här är stegen som du kan göra:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Torka av cache-partitionen

Ibland kan buggar utvecklas om systemcachen, lagrad i cache-partitionen, är skadad. Detta händer ibland efter en uppdatering eller om det sker en systemomfattande förändring. För att se om problemet beror på en dålig systemcache, försök att rensa cache-partitionen och se vad som händer.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Rensa app-cache

Ett av de direkta sätten att hantera ett möjligt app-problem är genom att rensa appens cache. Liksom systemcachen kan app-cache skadas efter en uppdatering eller av andra skäl. För att säkerställa att tangentbordsappen har en bra cache, försök att uppdatera den med följande steg:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på din tangentbordsapp.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache-knapp.
 8. Starta om din J5och kontrollen för problemet.

Återställ appen till standardinställningarna

När du rensar tangentbordets app raderas den aktuella konfigurationen och återgår till standardvärden. Detta är ofta ett effektivt sätt att fixa fel orsakade av felkonfiguration eller kompatibilitet med andra appar.

Så här tar du bort tangentbordsappens data:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på din app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa dataknappen.
 8. Starta om din J5 och kolla om problemet.

Återställ appens inställningar

Återställning av appinställningar förbises ofta i många felsökningsartiklar för Android, men när det gäller ett problem som ditt, kan det hjälpa mycket. Det är möjligt att en eller några av dina standardappar kanske inte är korrekt inställda, vilket orsakar att detta inträffar. Eftersom det inte finns något sätt att veta om denna gissning är sant, vad du behöver göra är att helt enkelt se till att alla standardappar är på. Så här gör du:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Återställ appinställningar.
 5. Starta om enheten och kolla om problemet.

Observera i säkert läge

Ibland kan en tredjepartsapp störa Android eller andra appar. Om du vill se om det finns en app från tredje part som orsakar problemet startar du om telefonen till säkert läge. Här är hur:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Kom ihåg att säkert läge stänger alla appar från tredje part. Om du använder Samsung-appen som standard och den fungerar normalt i säkert läge, betyder det att en av den nedladdade appen är den skyldige. För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din J5 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Återställ alla inställningar

Den här proceduren är separat från den föregående eftersom den täcker alla inställningar på din Android-enhet och inte bara apparna. För att göra detta, följ stegen nedan:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Allmän hantering> Återställ inställningar.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Använd en annan tangentbordsapp

Vi antar att du använder standardtangentappen för Samsung. Så om felet kvarstår vid den här tidpunkten föreslår vi att du provar en annan tangentbordsapp, till exempel Googles tangentbord. Om du inte vill ha det kan du installera tredjeparts tangentbord-app från Play Store.

Fabriksåterställning

Om inget av förslagen ovan hjälper alls, måste du torka av telefonen och återställa alla programinställningar till deras standardvärden. Se till att säkerhetskopiera dina filer i förväg.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.