Galaxy A5 (2017) fortsätter att starta om på grund av Samsung Pass-appen

Fallet i detta felsökningsavsnitt är intressant eftersom problemet verkar orsakas av Samsung Pass-appen. För dem som inte har hört talas om den här appen är det en säkerhetsapp från Samsung som tillåter identitetshantering med hjälp av biometriska data. Du kan till exempel använda Samsung Pass för att behålla ditt fingeravtryck så att det blir din "nyckel" för att få åtkomst till säkra webbplatser som kräver dina uppgifter. Samsung Pass rymmer också Iris-igenkänning för enheter som är utrustade med Iris-skannrar. I det här inlägget inkluderar vi ett rapporterat fall av Samsung Pass som orsakar att Galaxy A5 (2017) ständigt startar om på egen hand när nämnda app är aktiverad. Om du har samma problem kan du lära dig vad du kan göra för att fixa det nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Galaxy A5 (2017) fortsätter att starta om på grund av Samsung Pass-appen

Efter ett och ett halvt års problemfri funktion började min Samsung Galaxy A5 2017 starta om på egen hand. Jag försökte bokstavligen allt, inklusive hårt / fabriksåterställning med att återinstallera allt från början .... ingen tur. Jag blev helt avskräckt och sedan jag var i garantiperioden tog jag den till Samsung reparationscenter. Jag visade dem problemet och de beslutade efter att ha kört några tester att byta moderkortet.

Sedan det första ögonblicket började jag installera om mina appar började telefonen igen starta om. Återigen till Samsung reparationscenter, den här gången i tre dagar. De kallade mig att gå och få det eftersom de inte kunde hitta något fel med det. Omedelbart efter att ha installerat alla appar igen, ring igen genom att starta om kontinuerlig slinga ... .så mer än tydligt att de inte skulle vara till någon nytta, bestämde jag mig för att felsöka det själv steg för steg. En dag senare fick jag reda på att det som orsakade hela felet var biometri-appen (Samsung Pass). Om du hade den stängd av fungerade allt som det var tänkt. I det ögonblick du aktiverade den började telefonen starta om och starta om och starta om. Det logiska är att Samsungs app är skit. Men eftersom det är en Samsung-app, har jag all rätt att tro att Samsungs officiella reparationscenter borde ha insett vad som hände från början och inte få mig att få min telefon fram och tillbaka två gånger innan jag slutade på dem eftersom de inte kunde hitta någon ursäkt eller reparation. Dessutom, med lite sökning på internet, fick jag reda på att ganska vissa Samsung-ägare står inför liknande problem under en god stund och Samsung verkar inte kunna hantera dem. Om det finns något förslag skulle jag mer än gärna höra det, om inte antar jag att det var min sista gång som jag fick en Samsung skit telefon och förmodligen kommer att gå vidare till en annan telefonmärke.

Lösning: Vi har använt Samsung Pass i ett antal av våra egna Galaxy-enheter sedan det släpptes och hittills har vi inte stött på problemet du har här. Vi tror att det kan finnas en unik variabel som finns i din enhet som orsakar oändliga startproblem. Det bästa är att du kunde spåra orsaken till problemet till den här appen. Detta innebär att du åtminstone kan försöka felsöka det innan du släpper din Galaxy A5 för gott.

Kolla efter dålig tredjepartsapp

Samsung Pass är en av de mest stabila apparna som vi har sett från Samsung. Det är en viktig app så att den får mycket omsorg från utvecklargruppen. Om problemet du har är lika utbrett som du tror att det är, måste Samsung redan ha tagit slut på det. Just nu finns det inga bevis som visar att Samsung är medveten om det. Det finns inget officiellt felsökningssteg för ditt problem men vi tror att vi vet hur vi åtgärdar det.

Ibland kan en tredjepartsapp störa Android eller andra appar. För att kontrollera om du har laddat ner en app som röra sig med Samsung Pass varje gång den är påslagen vill du starta om din enhet till Säker-läge. Om du gör det kommer alla appar som inte ingick i det ursprungliga programvarupaketet att stängas av och i säkert läge, kommer alla inte att kunna köras. Så om Samsung Pass fungerar normalt i säkert läge utan att få enheten att starta om kan du satsa på att du har ett appproblem. Följ stegen nedan för att starta om din Galaxy A5 till Safe Mode:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med enhetsnamnet.
 3. När 'SAMSUNG' visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp volymknappen nedåt när du ser 'Safe Mode'.
 8. Nu när din A5 är i Safe Mode öppnar du Samsung Pass-appen och ser hur den fungerar.

Om din enhet fungerar normalt och inte kommer att starta om vid denna tidpunkt kan du anta att en av de nedladdade apparna är dålig. För att hitta den här appen vill du identifiera den först. Kom ihåg att säkert läge inte hittar problemet alls. Du måste begränsa de misstänkta apparna med elimineringsmetoden. Så här fungerar det:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. Om din enhet fungerar normalt kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till. Gör det en i taget.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din enhet fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Återställ Samsung Pass till standardvärdena

Om det finns ett problem med den uppdaterade versionen av Samsung Pass på din enhet kan du också försöka hantera den direkt. Du kan göra det genom att rensa appens data. Om du gör det kommer appen att återgå till fabrikstillståndet, vilket kan vara mer stabilt än den nuvarande.

Så här tar du bort en apps data:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på din app.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa dataknappen.
 8. Starta om enheten och kolla om problemet.

Samsung Pass bör automatiskt uppdatera sig själv igen när du börjar använda den. Försök att ställa in det efteråt och se hur det fungerar. Glöm inte, appar kan påverka hur Android eller andra appar fungerar. Om problemet återkommer efter att du har installerat appen som du tidigare tagit bort, föreslår vi att du blir av med den appen för gott eller om du undviker att använda Samsung Pass helt.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.