Fyra enkla sätt att ta en skärmdump på OnePlus 6

Medan OnePlus ännu inte kommer att göra en stor stänk på den globala världsmarknaden har den sett sin marknadsandel öka avsevärt under åren. OnePlus har konsekvent gjort enheter av högsta kvalitet och OnePlus 6 är en av de bästa smartphones som en Android-användare kan köpa just nu.

I den här korta tutorialen visar vi dig hur du gör en grundläggande funktion i OnePlus 6 - hur du tar en skärmdump. Precis som top-of-the-line Android-enheter, erbjuder din OnePlus 6 ett antal sätt att ta en skärmdump. Om du undrar hur du gör det, se till att kolla in stegen nedan.

Innan vi fortsätter ska vi påminnas om att vi ger svar på Android-problem. Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Metod 1: Hur man tar en skärmdump med hårdvaruknapparna på OnePlus 6

  1. Förbered skärmen eller appskärmen du vill skärmdump.
  2. Tryck och håll ner strömbrytaren och Volym ned- knappen samtidigt tills du ser skärmdump-animationen.
  3. Det är det, du har tagit fram en skärmdump!

Om du vill redigera bilden, tryck på verktygsfältet som visas. Det här verktygsfältet försvinner efter några sekunder så knacka på det så snart som möjligt efter att du tagit skärmdumpen.

Metod 2: Hur man tar rullande skärmdump på OnePlus 6

En annan metod för att fånga en skärmdump för den här enheten är att använda samma verktygsfält som visas i metod 1. I det verktygsfältet kan du välja ett alternativ för skärmdump för att låta dig fånga innehåll som går längre än skärmen som du ser, som när du tittar en hemsida.

Så här gör du en rullande skärmdump:

  1. Förbered skärmen eller appskärmen du vill skärmdump.
  2. Tryck och håll ner strömbrytaren och Volym ned-knappen samtidigt tills du ser skärmdump-animationen.
  3. Välj rullande skärmdumpalternativ för att låta din telefon flytta ner på skärmen och fånga ytterligare skärmdumpar. Beroende på vad du tänker göra kan du antingen stoppa rullningen manuellt eller låta enheten stanna på egen hand när sidans botten har nåtts eller bildfilens storlek har nått sin maximala gräns.

Metod 3: Hur man fångar skärmdump på OnePlus 6 med tre fingrar

OnePlus 6-enheten har ett flertal alternativ för navigeringskontroller med gester. En sådan gest är hur man fångar en skärmdump med tre fingrar.

Här är stegen för att fånga en skärmdump på OnePlus 6 med tre fingrar:

  1. Öppna Inställnings-appen.
  2. Knacka gester.
  3. Rulla ner till Systemgester och välj skärmbild med tre fingrar.
  4. När du har aktiverat skärmbild med tre fingrar kan du börja spela in skärmdumpar genom att dra ner på skärmen med tre fingrar. Om det lyckas bör du få indikationen att det är så precis som i metod 1 där skärmdumpsanimationen visas.

Metod 4: Hur man fångar skärmdump på OnePlus 6 med hjälp av Google Assistant

Det andra alternativet för att fånga en skärmdump är att använda Google Assistant. För att göra detta, tryck helt enkelt på Hem-knappen eller säg "Ok / Hej Google" för att starta Google Assistant. När Google Assistant är uppe kan du sedan säga "Ta en skärmdump" eller skriva kommandot med ditt tangentbord.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.