Fungerar AirPods med Android?

Så du har provat massor av olika trådlösa hörlurar med din Android-enhet, men du hittar bara inte en som fungerar som du vill ha det också. Eller kanske du inte hittar den ljudkvalitet du vill ha av ett par hörlurar.

Det räcker att säga att du har hört att Apples AirPods faktiskt är ganska bra, vilket ger dig liknande, om inte bättre ljudkvalitet än hörlurar som är anslutna. Men kommer de faktiskt att fungera med din Android-smartphone?

ProduktvarumärkenamnPris

ÄppleApple AirPods trådlösa Bluetooth-headsetKolla pris på Amazon

TakterBeatsX trådlösa hörlurar i örat - vit (MLYF2LL / A)Kolla pris på Amazon

Om du följer med oss ​​nedan visar vi dig varför Apples AirPods främst marknadsförs mot iPhone, om de fungerar med din Android-enhet och hur du kan försöka ansluta dem till din Android-enhet. Följ med!

Redaktörens anmärkning: Sedan publiceringen av detta inlägg har Apple lanserat Apple AirPods 2. All information nedan gäller fortfarande, men AirPods 2 har visserligen mer batteritid och möjligheten att ladda laddningsfodralet på en trådlös laddning.

IPhone- och AirPod-fördelen

Apple tillkännagav Apple AirPods för ett par år sedan tillsammans med iPhone 7. Detta beror på att Apple fattade beslutet om att klippa ut hörlursuttaget, vilket i huvudsak gjorde det omöjligt för människor att använda det hörlursuttaget och göra sina nuvarande trådbundna hörlurar nästan värdelösa.

Som sagt erbjöds Apple AirPods som ett sätt att ge konsumenterna tillgång till hörlurar som inte bara skulle ansluta via trådlöst, utan också erbjuda en trådlös hörlurslösning som också hade ett långvarigt batteri.

Apple designade dessa till stor del för iPhone, och det beror på att iPhone efter iPhone 7 alla har ett speciellt ljudbehandlingschip inuti. Som sagt, de erbjuder en viss "process" -kraft för musik och ljud när du är ansluten till dina AirPods, vilket ger dig allt mer skarpare och tydlig musik.

Det är tänkt att hjälpa till att AirPods håller lite längre så långt som batteriet går också. Det är därför AirPods marknadsförs så kraftigt mot iPhone.

Android-anslutning?

Men hur är det med Android-anslutningen? Fungerar de med Android-smartphones? AirPods är trots allt, även med iPhone, fortfarande anslutna via Bluetooth; de har bara fördelen med att använda det behandlingschipet för att göra musik bättre.

Svaret är ja, Apple AirPods fungerar med nästan alla Android-smarttelefoner som har Bluetooth-anslutning. Du får inte den extra processorkraften från det speciella ljudbehandlingschipet, men musik borde fortfarande låta utmärkt med dessa hörlurar. Och mycket bättre än vad aktiehögtalare erbjuder.

Hur du ansluter dina AirPods

Tro det eller inte, det är faktiskt väldigt enkelt att koppla Apple AirPods till din Android-enhet, oavsett om det är en gammal modell eller en av de nyare, flaggskeppssmartphones.

Först måste vi sätta Apple AirPods i deras parningsläge. För att göra det, vänd fodralet och håll den vita knappen runt baksidan av fodralet i tre sekunder. Detta bör sätta AirPods i parningsläge.

Nu måste du ansluta dem till din Android-telefon. Lås upp och öppna din telefon och gå in i telefonens Bluetooth-inställningar.

Se till att Bluetooth är på, och sedan i Bluetooth-menyn bör du se Apple AirPods som ett alternativ. Klicka bara på valet, och sedan ska AirPods och telefonen kopplas ihop.

Den automatiska öratdetekteringen i AirPods är särskilt snygg. Det fungerar inte med varje musikapp, men om du använder något som Spotify kommer musik automatiskt att spela och pausa beroende på om du tar AirPods in eller ut ur öronen.

Så fungerar AirPods med Android? Som du kan se gör de ganska enkelt - du missar bara några av AirPods-funktionerna som är exklusiva för iOS.

AirPod-information

En av de coola saker som AirPods kan göra på iPhone är, när du öppnar fodralet, dyker det upp en kvadrat av information på iPhone, som visar hur mycket batteri som finns kvar i varje AirPod, liksom batteritiden kvar i själva laddningsfallet. Det är inbyggt i iOS-hårdvaran, men tro det eller ej, du kan fortfarande få det att hända i Android också.

Allt du behöver göra är att ladda ner en gratis app till din Android-smartphone som heter AirBattery. Du kan hämta det här gratis. När du behöver se den laddning som finns kvar på dina AirPods öppnar du bara appen och den visar dig. Om du får "Pro" -versionen av appen kan du faktiskt se hur mycket juice som finns kvar till höger i meddelandefönstret.

Dom

Det finns många trådlösa hörlurar där ute som är designade för Android, men få kan tävla med Apple AirPods förmåga. Vilka andra par öronproppar med låg profil kan du hitta som har fem timmars batteritid i själva knopparna och ytterligare 24 timmar i laddningsfallet?

Som ni ser, AirPods fungerar med Android och utan problem. Det är faktiskt väldigt enkelt att ansluta Apple AirPods till nästan alla Android-enheter på marknaden. Med bara några steg kan du lyssna på musik genom Apples trådlösa hörlurar på nolltid!

ProduktvarumärkenamnPris

ÄppleApple AirPods trådlösa Bluetooth-headsetKolla pris på Amazon

TakterBeatsX trådlösa hörlurar i örat - vit (MLYF2LL / A)Kolla pris på Amazon