Fortnite Mobile mot PUBG Mobile Bästa Battle Royale Android-spel 2020

Om du letar efter ett bra Battle Royale-spel att spela på Android kanske du vill överväga det berömda Fortnite eller PUBG. Traditionellt var dessa spel tillgängliga på PC och olika konsolplattformar; emellertid har de tagit sig till mobilplattformar också, inklusive Android. Så ja, du kan nu fortsätta ditt Fortnite- eller PUBG-beroende när du är på språng med Fortnite Mobile och PUBG Mobile. Oavsett om du reser med tåg, flyg, taxi eller en promenad genom parken kan du ta dig till Fortnite och PUBGs världar direkt på din telefon!

Men frågan är: vilken bör du ägna dig åt? Båda är extremt roliga, men båda är också konkurrenskraftiga. Det är bäst att ägna dig åt en så att du så småningom kan delta i turneringar och vinna dig själv lite pengar.

Följ med nedan, så hjälper vi dig att fatta ett beslut!

Fortnite Mobile

Först upp är Fortnite Mobile. PUBG lanserades före detta spel, men Fortnite tar en intressant snurr på hela Battle Royale-idén. I spelet är spelarna på en flygande buss som måste landa på en ö och börja samla resurser samtidigt som de håller ett noggrant öga på fiendens spelare så att de inte förstör dig. Det ultimata målet är att vara den sista som lever, och om du är den sista som lever, vinner du spelet.

Det kan vara ett ganska komplicerat spel eftersom du måste samla resurser och byggmaterial, som du kan använda för att försvara dig själv (eller gömma dig) fiendespelare. Inte bara detta utan i din sökning efter material måste du också hitta vapen. Du träffar marken utan vapen, så du måste hitta ett så snabbt som möjligt för att försvara dig själv.

Under hela spelet måste du samla dessa resurser och vapen, allt medan du försvarar dig mot fiendens spelare. Du måste strategiskt räkna ut ett sätt att slåss mot spelare, eftersom du kan hamna död och behöva delta i ett annat spel inom några minuter efter att du började din första omgång.

Sammantaget är det ett superkul och konkurrenskraftigt Battle Royale-spel, och genom att kontrollera din karaktär på en pekskärm gör det allt mer konkurrenskraftigt, eftersom det skapar ett helt nytt svårighetsområde i spelet. Spelet är inte tillgängligt på Android ännu, men kommer att vara inom ett par veckor - för tillfället är det bara iOS.

Ladda ner det nu: Fortnite

PUBG

Därefter har vi PUBG, även känd som PlayerUnknown's Battlegrounds. Det finns många Battle Royale-spel där ute, men PUBG kan ge kredit för att starta denna heta trend som alla så kärleksfullt älskar. PUBG är mycket enklare än Fortnite, eftersom det inte har byggnadsaspekten.

Spelare flyger in på en karta, alla landar på olika hörn och platser på kartan. Målet är att antingen gå solo eller hålla sig till ett lag. Hur som helst, när du landar måste du hitta rustningar (dvs kevlar), vapen, ammunition, bandage och andra resurser som taktiskt kan hjälpa dig under hela spelet. Det finns en gas som omger kartan och skjuter spelare in i en stramare cirkel och tvingar dem att slåss med varandra (den här funktionen är här så att PUBG-rundorna inte håller för evigt).

Precis som i Fortnite måste du vara riktigt taktisk med hur du samarbetar med andra spelare, annars kan du förlora på bara några minuter. Att vara utomhus i PUBG är ett snabbt sätt att dö. I spelet kan du också använda fordon för att korsa kartan, vilket ger dig lite mer skydd när du försöker nå en annan plats från skydd mot den ständigt åtdragande gasen.

Som du kanske redan vet är den sista spelaren eller det senaste laget som är vinnaren av spelet, och det är därför taktiska och strategiska drag är så viktiga. Om du inte använder strategi kommer du inte ens att komma nära första platsen i detta superkonkurrenskraftiga Battle Royale-spel.

Dom

Så vilken bör du ägna dig åt - Fortnite Mobile eller PUBG? Vi rekommenderar att du går med Fortnite, eftersom spelet stöds av studio Epic Games. Med det i åtanke har det massor av stöd bakom sig och kommer att vara uppdateringar under många år framöver. Epic Games är också känt för sina eSport-vänliga titlar, som Paragon och Gears of War. Med det i åtanke kan du vara mer benägna att hitta turneringar om du blir bra på Fortnite. Inte bara det, men Fortnite känns mycket mer konkurrenskraftig med den byggnadsaspekt som kastas in - det kan göra för några allvarligt roliga stridsuppdrag i spelet!