Förstoringsglas med ljus med iPhone-förstoringsappar

Under åren har iPhones kamera blivit så mycket bättre att den nu på många sätt överstiger människans syn. Detta märks mest när det gäller detaljnivån som kameran kan se.

Istället för att ta på dina läsglasögon eller skissa dina ögon när du försöker dechiffrera näringsinformation när du handlar efter matvaror, kan du bara ta en snabb bild med din iPhone och zooma in för att se allt stort och tydligt.

I den här artikeln går vi igenom några av de mest populära förstoringsapparna som finns tillgängliga samt en förstoringsfunktion som har introducerats med lanseringen av iOS 10.

Förstoringsglas i iOS 10

Apple är designat för synskadade användare och med lanseringen av iOS 10 har Apple lagt till en mestadels okänd funktion som heter Magnifier. När den är aktiverad ändrar den här funktionen användargränssnittet för kamerans standardapp och lägger till flera nya element för enklare läsning.

Den viktigaste är en praktisk zoomreglage, men det finns också möjlighet att ändra bildens ljusstyrka och dess kontrast. Även dåligt tryckta etiketter kan göras läsbara med några enkla justeringar.

Följ stegen nedan för att aktivera den dolda förstoringsfunktionen i iOS 10 och senare:

  1. Öppna först inställningsappen.
  2. Gå till Allmänt -> Tillgänglighet .
  3. Du bör se en växel märkt förstoringsglas - tryck på den för att aktivera den.

Om du skulle öppna kameraappen nu skulle du fortfarande se det vanliga användargränssnittet. Du öppnar förstoringsglaset genom att tredubbla klicka på hemknappen var som helst, inklusive låsskärmen.

Om du kör en iPhone X eller högre - det vill säga en enhet utan hemknappen - trefaldigt klickar du på strömknappen för att aktivera förstoringsfunktionen.

Alternativt kan du också aktivera funktionen Auto-Brightness i förstoringsglaset, som försöker justera bildens ljusstyrka och kontrast baserat på inställningar för omgivande ljus.

Naturligtvis, om Förstoringsapparat inte räcker för dig i iOS 10 finns det en mängd applikationer från tredje part som du kan ladda ner från App Store för förstoring.

Förstoringsglas av Falcon In Motion

Förstoringsglaset med Light-appen från Falcon In Motion är kompatibel med iPhone och iPad och till skillnad från Apples förstoringsfunktion kräver det bara iOS 7.0 eller högre. Den fria versionen kan göra nästan allt du kanske vill ha från en digital förstoringsglas, inklusive ljusnivåreglering, autofokuslås och stöd för nypning för att zooma in och ut.

Endast annonserna kan vara ganska irriterande, vilket är utvecklarens sätt att påminna dig om att det också finns en betald version med bildstabilisator, högkontrastläge och ett specialläge som heter Crystal Clear för automatisk bildförbättring.

Magnifier Flash av Tekton Technologies

För bara $ 0, 99 ger Magnifier Flash-appen från Tekton Technologies dig upp till 6x zoom. Med sitt rena och enkla användargränssnitt kan du enkelt slå på och stänga av blixt för att läsa text även i svagt ljus eller i mörkret.

Du kan spara zoomade bilder med ett tryck på en knapp och titta på dem senare eller dela dem med andra via e-post eller sociala medier. Appen kräver iOS 8.0 eller senare och fungerar med iPhone, iPad och iPod touch.

BigMagnify Free av Dave Cheng

BigMagnify-appen, som har utvecklats av en enda person, Dave Cheng, har några överraskningar för dig.

Det gör att du kan förstora vilken bild som helst med 1x, 2x, 4x och 8x zoomnivåer, du knipar gester för att zooma in och ut, aktivera bildstabilisering, ändra fokus manuellt, aktivera din iPhone-blixt för visning i situationer med svagt ljus, och det finns till och med avancerade bildfilter som kan förbättra synligheten och läsbarheten genom att invertera färger och skärpa bilden.

Det vi gillar mest är förmågan att använda den framåtvända kameran som en förstorad spegel. Även om den inte har samma höga upplösning som den bakåtvända kameran, är den tillräckligt bra för att hjälpa dig att bedöma om ditt ansikte är redo för offentlig visning.

Lumin av Mahboud Zabetian

Lumin är inte din vanliga förstoringsapp. Denna superförstoringsglas kan förstora bilder upp till tio gånger och använda kamerablitsen på din enhet för att lysa upp scenen eller objektet. Du kan snabbt fånga bilder för senare användning eller för att dela dem med andra via Twitter, Facebook, Instagram och andra. Alla bekanta gester stöds fullt ut och appen kostar bara $ 0, 99 - ett riktigt fynd för 10x zoom och kompatibilitet med iOS 7.0 och uppåt.

Dom

Som ni ser finns det många utmärkta applikationer för att ställa in förstoringsfunktioner i iOS. Den bästa metoden att konfigurera den här typen av tillgänglighet är med den inbyggda funktionen i iOS 10. Det är enkelt eftersom du inte behöver öppna en app för att förstora en bild eller en webbsida - allt händer på enhetsnivå.