Flytta filer från Samsung till Mac | Hur du överför filer från Samsung Galaxy S10 till MAC 2020

Att veta hur man flyttar filer från Samsung till Mac kan vara praktiskt om du är Mac-användare men med en Samsung Galaxy-enhet. Många Mac-ägare ber oss om ett sätt att enkelt överföra sina data från sin Android till sin dator så här är det. Vi hoppas att du tycker att detta är till hjälp.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Flytta filer från Samsung till Mac-metod 1: Använd Android File Transfer

Det enklaste sättet att flytta filer från Samsung till Mac är med Android File Transfer-applikationen. Detta är ett speciellt program som du måste installera på din Mac för att den ska ha rätt drivrutiner för att kommunicera med din Samsung Galaxy-enhet. Följ stegen nedan för att komma igång:

 1. Ladda ner Android File Transfer på din Mac.
 2. Öppna filen AndroidFileTransfer.dmg.
 3. Dra Android-filöverföring till applikationer.
 4. Använd USB-kabeln som medföljde din Android-enhet och anslut den till din Mac.
 5. Dubbelklicka på Android File Transfer.
 6. Bläddra bland filerna och mapparna på din Android-enhet och kopiera filer.
 7. När Android File Transfer har installerats, anslut din Samsung Galaxy-enhet till din Mac med USB-kabel.
 8. Klicka på Kom igång.
 9. Navigera i katalogen för att hitta de filer du vill ha på din Mac.
 10. Hitta den exakta filen och dra den till skrivbordet eller din önskade mapp.
 11. Öppna din fil. Du kan bara göra detta när det är på Mac.
 12. På din Samsung Galaxy-enhet, se till att du tillåter åtkomst till telefoninformation när du uppmanas. Dra sedan ned statusfältet, tryck på USB för filöverföring och välj Överföra filer under Använd USB för.

När du har gjort alla stegen ovan kan du nu börja använda din Galaxy-enhet som en vanlig extern hårddisk som är ansluten till din Mac. Du kan nu börja flytta filer mellan de två enheterna.

Flytta filer från Samsung till Mac-metod 2: Använd Smart Switch

Ett annat bra sätt att flytta filer från Samsung till Mac är med Smart Switch. Detta är en officiell applikation byggd av Samsung för att göra det bekvämt att överföra foton, kontakter, meddelanden och mer mellan enheter.

Innan du försöker använda Smart Switch för att flytta filer från Samsung till Mac, vill du se till att din dator är kompatibel. Det här är minimikraven för system som måste uppfyllas på din Mac:

 • Operativsystem: Mac OS X® 10.6 eller senare.
 • CPU: Intel Core 2 Duo 2.0 GHz eller högre.
 • RAM: 1 GB eller högre.
 • Skärmupplösning: 1280 x 800.
 • Android-filöverföringsapplikation installerad på din dator.

Om din Mac är kompatibel och uppfyller alla angivna krav ovan följer du dessa steg för att installera Smart Switch och överföra dina data till din dator:

 1. Installera Smart Switch på din Mac.
 2. När du har installerat Smart Switch, anslut din telefon till din dator med USB-kabel.
 3. Se till att din Mac får åtkomst till data på din Samsung Galaxy. Du kan behöva låsa upp den anslutna telefonen och sedan välja USB-filöverföring för att överföra filer via USB.
 4. Öppna Smart Switch på din Mac.
 5. Välj Säkerhetskopia.
 6. Vänta tills din Mac är klar med att skapa en säkerhetskopia. Det kan ta flera minuter beroende på hur mycket data som flyttas.
 7. När skärmen visar att din säkerhetskopia har skapats väljer du OK.

Hur du kommer åt mappen för din säkerhetskopia

Om du inte avsiktligt ändrade den, bör din Mac spara din säkerhetskopia på en standardplats. För Mac: er är det vanligtvis där Samsung Smart Switch säkerhetskopia lagras:

/ Användare / [användarnamn] / Dokument / Samsung / Smartswitch / backup

Obs : För att snabbt komma åt mappen AppData väljer du Start. Skriv appdata i sökfältet och tryck på Enter-tangenten.

Flytta filer från Samsung till Mac-metod 3: Använd tredjepartsappar

Om du av någon anledning inte vill ha de två första metoderna ovan för att flytta dina filer till din Mac, skulle det andra alternativet vara att använda tredjepartsappar. Det finns många applikationer som påstår sig fungera bättre för att göra jobbet men ärligt talat rekommenderar vi dem inte. Vi har faktiskt inte använt en ännu och vi kan inte bekräfta om de är säkra att använda. Om du vill ta riskerna och ta reda på dig själv använder du bara Google för att leta efter dem. Vi har ingen aning om hur sådana applikationer beter sig efter att du installerat dem på din dator så det finns alltid chansen att sätta Mac-datorns säkerhet och data i någon grad av risk.

Så mycket som möjligt föreslår vi att du följer de två första metoderna eftersom de har visat sig vara pålitliga och säkra i flera år nu.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.