Flash stock firmware till Sprint Samsung Galaxy S6 för att åtgärda problem med omstart

Nedan är ett unikt fall som visar hur kraftfulla smartphones som #Samsung # GalaxyS6 kan röra sig själv utan någon uppenbar anledning. Vad som händer här är att vår kollega #Android-användare, Don, använde sin S6 normalt när den plötsligt bestämmer sig för att rensa ut honom. Don nämnde inte några förändringar (som att uppdatera enheten, installera appar, ladda ner en fil osv.) Som kan antyda ett uppenbart problem med programvaran. Vi tror att problemet kan vara programvara i naturen men och i detta fall är den bästa lösningen att flasha Sprint Samsung Galaxy S6 för att lagerföra firmware.

Vi tar alla Android-begäranden om hjälp i vår blogg, så om du befinner dig som letar efter lösningar, kontakta oss genom att använda länken längst ner på sidan.


Min telefon fungerade bra på morgonen. Jag använde det som en internet-koppling för min bärbara dator när telefonen startade om sig själv. Jag tyckte det var konstigt men gissade att det gjorde en uppdatering när jag inte såg. När det fortsatte start-looping, visste jag att något var uppe. Det skulle komma så långt som att ladda hemskärmen och appikonerna, men skulle starta om när den försökte ansluta till nätverket. Jag slog på flygläget för att se om det var ett anslutningsfråga som orsakade felet, men det stoppade inte omstarten.

Med min hustrus telefon (samma märke / modell) såg jag upp pålitliga råd på nätet och gjorde följande felsökning, de flesta av dem flera gånger:

 • startat i säkert läge (samma problem)
 • laddat återställningsläge och rensat systemcache (Obs! telefonen startade INTE när jag var i återställningsläge, även i flera minuter, vilket fick mig att tro att det var en rogue app eller firmware eller O / S-problem och inte ett problem med ström / batteri)
 • startad i Odin-läge, men avbruten eftersom jag inte har firmwarefilen tillgänglig.

Jag gav mig slutligen och torkade systemåterställning / fabriksåterställning, men startar fortfarande om under "optimering av appar", så jag ser inte ens hemskärmen längre.

Just nu låter jag batteriet tappas i ett otänkbart och förmodligen förgäves försök att få det att fungera igen. Alla råd du har skulle uppskattas. - Don

Steg för att blixtlåta firmware till Sprint Samsung Galaxy S6

Det är intressant att notera att telefonen inte startade om när du hade den i återställningsläge, vilket är en separat startmiljö. Vid återställning har enheten bara åtkomst till en begränsad, speciell partition som erbjuder begränsade val och inte tillåter vanligt Android-operativsystem och appar att köras. Om någon av dessa två är den skyldige är ditt bästa sätt att blixta en lager-ROM eller firmware till din S6 för att återfå normal funktion.

Tänk på att ett batteri som inte fungerar kan också leda till slumpmässiga eller ständiga omstartproblem. Om att blinka fast programvaran för att inte lösa problemet kan du överväga att få en ersättning.

Om du blinkar med den aktuella firmware raderas allt från telefonens interna minne. Om du inte har sparat dina viktiga filer någonstans, måste du förvänta dig att aldrig se dem igen efter den här proceduren.

Här är stegen för hur du flashar eller installerar lager firmware:

Saker du behöver :

 • En dator
 • En Samsung USB-kabel eller den som medföljde telefonen
 • Lager firmware för din Samsung Galaxy S6 (SM-G920P)
 • Odin3_v3.10.6 programvara
 • USB-drivrutin för Samsung Galaxy S6
  1. Starta telefonen i nedladdningsläget genom att göra följande steg:
   • Stäng av mobilen.
   • Håll ned volymknapparna, hem- och strömknapparna samtidigt.
   • När du har fått "Varning" -prompt, tryck på Volym upp- knappen för att fortsätta.
   • När du ser nedladdningsskärmen ansluter du telefonen via USB-kabeln till din PC. Vid denna tid antar vi att du redan har installerat den officiella Samsung-drivrutinen för din Galaxy S6 på datorn.
  2. Ladda ner Odin och rätt lager firmware till din dator.
  3. Packa upp firmwarefilen som du har laddat ner på din dator.
  4. Packa sedan upp Odin-filen och öppna applikationen.
  5. Klicka på den blå rutaikonen för Odin3_v3.10.6.
  6. I Odin, klicka på en knapp som säger “AP” och välj filen du har packat upp tidigare med ett filnamn som slutar på “.md5”. Det kan ta lite tid så vänta bara tills Odin är klar.
  7. När du är klar klickar du på alternativet "Start" och väntar tills allt är klart. Hela processen kan ta upp till 15 minuter så var tålamod.
  8. Du kommer att bli meddelad om du lyckats blinka lager firmware med ordet "PASS" i Odin. Detta innebär att telefonen nu är tillbaka till sin ursprungliga firmware-firmware. Avsluta processen genom att starta om telefonen i återställningsläge. Här är hur:
   • Stäng av mobilen.
   • Tryck och håll in volym upp, hem och strömknapp samtidigt.
   • När du är i den blå återställningsskärmen använder du volymknappen för att markera torka data / fabriksåterställning och strömknappen för att välja den.
   • Gör sedan samma sak för Ja - ta bort all användardata och torka cache-partitionen .
   • Slutligen väljer du omstart av systemet nu och väntar på att telefonen ska starta ordentligt. Omstart kan ta upp till 10 minuter.

  Blinkande för att lagra firmware, om det lyckas, upphäver inte garantin för din enhet så om du så småningom vill be om en ersättning kan du säkert göra det.


  Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

  När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

  Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.