Fixing Screen Rotation Problem på Apple iPhone 6s Plus [Workarounds]

Det här inlägget innehåller möjliga lösningar och lösningar för att lösa ett problem på skärmen #Apple iPhone 6s Plus (# iPhone6sPlus) som inte roterar eller sitter fast i en skärmorientering (stående eller liggande). Läs vidare för att lära dig vad som orsakar detta problem på din enhet och hur du åtgärdar det.

En av de riktigt fantastiska #iPhone-funktionerna är skärmen som återorienterar sig som du håller enheten. Det är särskilt användbart och erbjuder mer bekvämlighet när du läser e-böcker, spela spel och ta foton eller spela in videor med telefonkameran. Men av vissa skäl roterar inte din iPhone-skärm plötsligt. Om skärmrotationsfunktionen inte fungerar kan det vara lite svårt att använda din enhet, särskilt om du var van vid den. Precis som vad en av våra läsare har upplevt med sin iPhone 6s Plus där han inte kunde få skärmen att rotera när han använde vissa appar.

Problem: “Min iPhone 6s Plus vägrade slumpmässigt att rotera skärmen. Detta händer vanligtvis efter att jag tagit bilder, tittat på videor och ibland, efter att jag har kontrollerat e-postmeddelanden och texter. Jag märkte också att min iPhone-skärm kommer inte att rotera när jag använder Photos and Safari. Det fastnar i en eller annan orientering. Finns det någon korrigering för det här? Om det inte finns något, vad ska jag göra för att fixa det här? ”

Vad utlöser iPhone-skärmen att inte rotera eller växla mellan riktningar?

Problem med skärmrotation på iPhones kan tyckas vara förknippade med accelerometerkalibreringen för Hem-skärmen under startprocessen. Accelerometrar är enheter som används för att mäta acceleration men i smartphones är deras huvudfunktion att upptäcka förändringar i orientering och instruerar skärmen att rotera eller växla mellan upp och ner och vice versa. Om det inte startar kalibrering, försök starta om telefonen i stående läge.

Rekommenderade lösningar och möjliga lösningar

Här är några användbara lösningar som jag har samlat genom relevanta forumtrådar och inlägg från andra iPhone 6s Plus-ägare som har stött på samma problem med sin enhet.

Steg 1: Tvinga Stäng applikationen

Ibland är det själva applikationen som inte svarar, det är därför skärmen inte roterar när den är frusen. I det här fallet kan det hända att tvinga att stänga applikationen. Så här tvingas stänga en app på iOS 9-enheter:

 • Tryck snabbt på Hem- knappen . Om du gör det öppnar du app-växlaren eller multitasking-facket där du kan se små förhandsgranskningar av nyligen använda appar.

Alternativt kan du trycka fast på vänster kant på din iPhone-skärm för att växla till multitasking-vyn.

 • Svep tills du hittar appen du vill avsluta eller tvinga stäng.
 • För att stänga den valda appen, svep upp appens förhandsgranskning.

Steg 2: Inaktivera orienteringsläge

 • Dra upp från undersidan av din iPhone-skärm för att öppna Kontrollcentret .
 • Tryck på Orienteringslås från kontrollcentret. Det är den sista ikonen (rotationslåsikonen) i det övre högra hörnet.
 • När du har inaktiverat orienteringsläget öppnar du Inställningar
 • Tryck på Display & Brightness .
 • Klicka på Visa under Visa zoom .
 • Klicka för att välja Standard från de givna alternativen.
 • Knacka på Set i det övre högra hörnet av skärmen.
 • För att bekräfta åtgärden, tryck på Använd standard längst ner.
 • Vänta tills din iPhone startar om.

När den har startats om, gå till Hem-skärmen och se om den normalt roterar.

Steg 3: Konfigurera relevanta inställningar och testa en applikation som roterar

 • Inaktivera orienteringslås - Om ikonen för rotationslåsskärmen är synlig i statusfältet indikerar det att orienteringslås är aktiverat. I det här fallet måste du inaktivera det. Se ovannämnda procedur för hur man stänger av orienteringslåsläget från kontrollcentret.
 • Inaktivera visningszoom - Displayzoom låter dig välja det sätt du vill visa din iPhone - standardläge eller zoomläge . Standardläge låter dig se mer information eftersom det passar dem på skärmen medan zoomläget visar större kontroller och text. Denna funktion (Displayzoom) måste stängas av för att startskärmen ska rotera.

Så här inaktiverar du visningszoom på din iPhone:

 • Navigera till Inställningar .
 • Tryck på Display & Brightness .
 • Tryck på Visa zoom .
 • Tryck på Visa .
 • Välj Standard .
 • Vänta tills din iPhone startar om igen.

Viktig anmärkning: Om din iPhone 6s Plus-skärm zoomas in, roterar startskärmen inte till liggande läge.

Steg 4: Tvinga om din iPhone på nytt

För att eliminera möjligheten till en mjukvaruproblem som kan orsaka att din iPhone-skärm fastnar i en orientering som bara stående eller liggande, försök att tvinga om starta om enheten. För att göra detta, tryck och håll nere Sleep / Wake (Power) -knappen och Home-knappen samtidigt i 20 sekunder tills Apple-logotypen dyker upp.

Fler lösningar du kan prova på

 • Stäng av din iPhone genom att hålla ner viloläge / Wake-knappen tills avstängningsbilden visas.
 • Placera eller håll telefonen i stående riktning medan den är avstängd.
 • Slå på telefonen medan den är i stående position. Förvara den i denna riktning tills den är helt startad.
 • Lås upp telefonen för att komma till hemmet
 • När du är på startskärmen kan du vrida telefonen till liggande orientering.

Om telefonskärmen normalt svarar och växlar fram och tillbaka till liggande och porträtt som den ska, betyder det att du är bra. Detta indikerar vidare att accelerometern fungerar korrekt. Men om telefonen sitter fast på stående orientering och inte roterar till liggande läge på hemskärmen, är det uppenbarligen ett problem. Stäng av den igen och slå sedan på den igen i stående position. Du kan behöva starta om din iPhone flera gånger tills den startar upp i ett icke-felstillstånd.

Om problemet kvarstår efter att ha utfört alla rekommenderade lösningar och felsökningssteg, vänligen kontakta Apple Support eller operatör för att öka din enhetsproblem. Du kan utnyttja en servicegaranti eller be om en ersättningsenhet (om den är berättigad) om hårdvaruskador orsakar detta problem.

Anslut med oss

För mer förfrågningar, relevanta problem och problem med iPhone 6s Plus eller andra iOS-enheter, besök vår felsökningssida och därifrån kan du bara bläddra till ett specifikt problem för att se våra rekommenderade lösningar och lösningar. Om du vill få ytterligare hjälp från vårt iOS-supportteam, fyll i och skicka formuläret vi tillhandahåller på samma sida. För att få bästa möjliga lösning eller rekommendation på din enhetsproblem, ge oss mer betydande detaljer om problemet du upplever.